Hamileyim ve yemek yiyemiyorum

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
5 haftalık hamileyim, midem bulanmıyor, tiksinmiyorum ama canım istemiyor.Uyanınca 1 tatlı kaşığı zeytinyağ içiyorum, iki kuru kayısı. Sabah kahvaltısı yumurta, ceviz, salatalık yedim. Öğlen bir yeşil elma, akşam üzeri domates, salatalık, yoğurt yiyorum. Arada da ağzıma çiğ kuruyemiş, leblebi atıyorum. Akşam da bir meyve yiyorum. Hesaplıyorum kalorisi 600-700 geçmiyor. Ama tokum. Az değil mi ya.Bu arada salçalı yemek normalde de sevemem. Kırmızı et, balık yemem. Hep böyle haşlanmış takılırım. Ama abur cubur çok swverim. Bisküvi, çikolata,ekmek türü şeyler. Abur cubur da boş kalori ve zararlı diye yemiyorum.

İlk zamanlar kilo bile verilebiliyor hassasiyet dolayısıyla.Ama sonradan düzene girecektir endişe etmeyin. Sağlıkla kucağınıza alın

İlk zamanlar kilo bile verilebiliyor hassasiyet dolayısıyla.Ama sonradan düzene girecektir endişe etmeyin. Sağlıkla kucağınıza alın
İnşallah. Zaten abur cubur bağımlısıyım normalde. Ama hamile olduğumu öğrenince sigarayı bırakanlar gibi bıraktım birden. Dolayısıyla yiyecek bir şey bulamıyorum.

Protein, omega3, demir ve kalsiyum yapıcı seyler yemeniz lazım
Sonra dişleriniz cürümeye baslar kan degerleriniz düşer daha kötü hasta olursunuz
Yemek zor geliyorsa doktorunuzda görüşüp gıda takviyesi olarak alın mutlaka

Bende basta mide bulantisindan sulu yemekleri eti tavugu vs. Yiyememistim ve sizin gibi abur cuburu felaket cok seviyordun onlarida yemiyordum ama sonra öyle kötü bi dönem gecirdim ki artik yeter ki istahim acilsin diye herseyi yiyorum ..

Şu anda Yayladayız. Kendi doktorumun olduğu şehir değil. 1 ay eşimin memleketindeyiz.ilçede tek doktor var, ondan da 15 gün sonraya randevu bulabildim. O zaman sorarım

Şu anda Yayladayız. Kendi doktorumun olduğu şehir değil. 1 ay eşimin memleketindeyiz.ilçede tek doktor var, ondan da 15 gün sonraya randevu bulabildim. O zaman sorarım
O zaman yumurta, balık, ceviz, yogurt, süt, kırmızı et günlük yiyeceklerin arasında olsun mutlaka
Bebeklerimiz bizi deli gibi sömürüyor bütün vitamin degerlerimizi cökertiyorlar
Önüne gecmek icin beslenmene dikkat etmen lazım

B
Bende basta mide bulantisindan sulu yemekleri eti tavugu vs. Yiyememistim ve sizin gibi abur cuburu felaket cok seviyordun onlarida yemiyordum ama sonra öyle kötü bi dönem gecirdim ki artik yeter ki istahim acilsin diye herseyi yiyorum ..
En de fark ettim ki hamilelikten önce hayatımı bisküvi, çikolata ile sürdürüyormuşum. Normalde kahvaltı etmem, bazen güne gofret yada dondurma ile başlarım. Ekmeğin arasına çikolatayı sürer üzerine bi de kaşıkla yerim. Hepsi besin değeri sıfır şeyler. Üstelik yerim yerim ödem toplarım, bir hafta maydanoz suyu, kabak detoksu yaparım. Hayatım böyle geçmiş. Nasıl afalladım anlatamam

e daha ne olsun, gayet güzel yediklerin...

valla ilk 16 hafta zaten sizin ne yediğinizin hiç bir önemi yok...sizin hali hazırdaki depolarınızdan bebek beslenecek... hatta o kadar az besine ihtiyacı varki aç bile kalsanız olan ona değil size olur...
ben 8.5 aylık hamileyim...
bulnatılarım 7. ayın ortalarında bitti...
sıfır iştah yaşadım kimi zaman...
kilo verdim...
kanım düştü vs...
aburcubur yemeyin kesinlikle ama illa balık yemeliyim illa avakado bulmalıyım derdine girmeyin...
sağlıklı dengeli beslenin...
bence gebelikte en önemli şey 'su'
3 litre su kesinlikle için..
bence çok çok önemli...
kalp damar sağlığı ve kan dolaşımı için... (hamilelikte dolaşım sorunları yaşanabilir)

Bende artik zararli yararliya bakmadan yiyorum cünkü 2 hafta hic bisey yiyemez icemez hale gelmistim serumla ayaktaydim ..

Yalnız bebek icin değil kendisi icin yediklerini yiyecek
Değerleri düşmesin ilerde hastalık olarak kendisine geri dönmesin diye

İlk 3-4 ay böyle oluyor bazı hamilelerde, bende de oldu ama bir iki hafta sürdü çok şükür.
Yediklerinizi saydığınız şeyler gayet sağlıklı şeyler. Bunların yanına enerji vermesi için biraz da karbonhidrat ekleseniz, bir süre idare eder sizi. Makarna, yoğurt, tost, filan mesela, midenizi bulandırmaz diye düşünüyorum ama...

Abur cubur yerine evde kendiniz sağlıklı kekler, kurabiyeler yapsanız. Şöyle tam buğdaylı, yulaflı, cevizli, havuçlu filan...
Bu arada hurma yiyebiliyor musunuz? Benim için mucize bir meyvedir. Hamileliklerimde de emzirirken de bol bol yedim, yiyorum. Hem faydalı hem enerji deposu.

Hay Allah razı olsun sizden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…