Hamileyim ve midem çok ağrıyor

arkadaSHE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
191
0
96
Ankara
Arkadaşlar bugün 7+1 haftalık hamileyim ve bir haftadır başlayan bir mide ağrım var adeta su bile içemiyorum. Aşırı derece de iştahsızlaştım. En sevdiğim şeyleri bile yiyemiyom. 7/24 midem ağrıyor. Doktorumada ulaşamadım bunun içinde başka doktora mı gideyim bilemedim.Kafama göre ilaçta alamam ama böylede olmuyor. Hadi mide yanması ağzıma su gelmesi sürekli gegirmek bi yana afedersiniz bariz mideme biri oturmuş gibi ağrıyor. Napayım kızlar bi akıl verin :(

çok gecmiş olsun bende hiç yardımcı olamıcam hamilelik yaşamış arkadaşlar daha iii yardımcı olucaktır

Arkadaşlar bugün 7+1 haftalık hamileyim ve bir haftadır başlayan bir mide ağrım var adeta su bile içemiyorum. Aşırı derece de iştahsızlaştım. En sevdiğim şeyleri bile yiyemiyom. 7/24 midem ağrıyor. Doktorumada ulaşamadım bunun içinde başka doktora mı gideyim bilemedim.Kafama göre ilaçta alamam ama böylede olmuyor. Hadi mide yanması ağzıma su gelmesi sürekli gegirmek bi yana afedersiniz bariz mideme biri oturmuş gibi ağrıyor. Napayım kızlar bi akıl verin :(

merhaba ben daha 5 haftalık hamileyim ve senin bahsettiğin mide ağrısı problemi bende de var hatta bazen beni korkutuyor da...
doktorumdan bir öneri almadım henüz ama ben kendi durumuma şöyle bir çözüm buldum. bol su içiyorum. günde 5-6 tane kurukayısı yiyorum. midemdeki ağrı gaz olduğu için bunlar iyi geliyor. haftasonu kurukayısı yemek yerine bu kayısıyı ve hurmayı kaynatıp suyunu içtim bu da ayrıca iyi geldi mideme.

merhaba ben daha 5 haftalık hamileyim ve senin bahsettiğin mide ağrısı problemi bende de var hatta bazen beni korkutuyor da...
doktorumdan bir öneri almadım henüz ama ben kendi durumuma şöyle bir çözüm buldum. bol su içiyorum. günde 5-6 tane kurukayısı yiyorum. midemdeki ağrı gaz olduğu için bunlar iyi geliyor. haftasonu kurukayısı yemek yerine bu kayısıyı ve hurmayı kaynatıp suyunu içtim bu da ayrıca iyi geldi mideme.

Ah su içebilsem canım ikinci yudumda midem ağrımaya başlıyo :(
Ayrıca tuvalet sorunuda yaşıyorum sende de var mı bilmiyorum ama arada ishal oluyom mide ve bağırsaklarımız malesef yeni düzene adapte olmakta zorlanıyo
Senin sorununa çözüm bulmana sevindim canım geçmiş olsun sağlıcakla bebişini alırsın inşallah kucağına.

hamileyken doktorum bana rennie şurup vermişti ama 3 aydan sonra daha 7 haftalık hamileymişsin kullanılabilir mi bilmiyorum canım dr a sorman lazım

Kızlar Rennie kullanabilirsiniz. Şurup ya da da çiğneme tablet. İlk zamanlarda aynı problemi yaşamıştım, doktor çuvalla yiyebilirsin demişti Rennie için. Zararsız. Ama midemi bulandırıyordu. Mideniz ağrıdığı zaman buz dolabından sütü alın sadece 1yudum soğuk süt için. Sonra 1 yudum daha için. Toplam iki yudum soğuk süt. Bunu bir deneyin. Bana çok iyi gelmişti. Ama mideniz bulanıyorsa süt içemiyorsaniz kötü tabi..:( Geçecek kızlar canınızı sıkmayın. Sakın doktora sormadan ilaç almayın. Grip olursanız (şu anda gribim:(() ağrı kesici olarak Parol içebilirsiniz sadece. Mide problemleri için Rennie, bir yeriniz kesilir ya da yara vb olursa da alerjiniz yoksa sadece Batikon sürebilirsiniz. Unutmayın. (Diğer durumlar için doktorların önerdiği antibiyotikler vb var tabi,doktor önerisi ile kullanın)

Benim de ilk üç ay midem ağrımıştı devamlı soda içiyordum bana mısın demiyordu,kramplar giriyordu. sonraki üç ay daha iyi oldum ama yine de ağrı oluyordu arada, bu hafta daha da şiddetlenerek tekrar başladı benim zaten gebelikten önce de reflüm vardı gaviscon şurup vardı evde doktorum içebilir demiş, zaten hamilelikte de güvenli diye yazıyor içinde. Yemeklerden önce içiyorum biraz daha iyiyim. Ben rennie kullanamıyordum aslında iyi geliyordu ama midemi bulandırıyordu.

Back
X