- 2 Ocak 2019
- 268
- 387
- 18
- 31
Kesinlikle katılıyorum ama farkında olmadan stres oluyorum inanın..çok teşekkür ederimErken doğum olsa bile artık tıp çok gelişti. Bu konuda stres yapmayın kendinize. Stresin bütün vücuda zararı var. Geçmiş olsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle katılıyorum ama farkında olmadan stres oluyorum inanın..çok teşekkür ederimErken doğum olsa bile artık tıp çok gelişti. Bu konuda stres yapmayın kendinize. Stresin bütün vücuda zararı var. Geçmiş olsun.
Ya evet onu yazmayı unutmuşum ben. Bende de sağ böbrekte büyüme var ama ciddi birşey değil hamileliklerde genelde oluyor eğer aşırı büyüme olursa önlem almaya başlarız dedilerCanım yanlış anlama ama benimde bir hafta süren böbrek ağrım olmuştu feci ağrıyordu acilde kum dusurdugumu soylemislerdi ağrım geçmeyince kadın doğuma gittim Dr. Önemli bişey değildir dedi sonra ağrıdan duramadigimi söyleyince ultrasonla baktılar böbreklerimde az bişey büyüme varmış iyice bir baktır istersen
Ya aslında çok şiddetli yerimde duramıyorum diyemem sanırım bende biraz panik oldum hafif ağrım olunca çünkü hiç ağrı sancı yaşamadım bu ayıma kadar şimdi en ufak bi sancıda telaş yapıyorum sanırımBana da kum döküyor olabilirsin dediler aynı zamanda böbrekte genişleme vardı. Hamilelikte sık olan şeyler. Alkolsüz bira iç demişti doktor. Malt içeceği içtim ara ara. Ama senin durumun daha şiddetli sanırım, bilemedim
MaşallahSakin korkma Allah in izniyle bisey olmaz. Bende son ayimda bicak saplanir gbi bi anda agri oluyordu doktor kum dokuyorsun dedi bol bol su icmeni onerjrim dedi serum da takabjliriz ama bol suyla atsan daha dogal dedi oyle yaptim biseycik olmadi cok sukur. 40 hafta da dogdu bebegm
Baktırdım ve sağ böbreğimde büyüme olduğunu gördülerBir urolog a gidip bobreklerinize safraniza baktirin bence .
YaaaRahim ağzı yetmezligim var maalesef.Ama komiktirki bu teşhis üçüncü bebegimde konulduÜçüncü kızımı 33 haftalık doğurdum.Engelleyemediler,bende ciğer geliştirici iğne oldum.2 kilo 50 gram doğdu kizim.Cok saglikliydi,küveze bile girmedi şükür.Korkma hiç birşey olmaz insAllah,sakin ol,kendini kasma.Benim cadı bir yaşını geçti oyun havası açıp popo sallıyor.Kimse prematüre olduğuna inanmıyor
![]()
Ya bende de enfeksiyon var bi türlü geçmiyorGebelikte Sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyordum, şiddetli ağrılarla hastaneye gittim. Böbreklerde kum var ama bu çok rahatsız etmez seni dediler. Sonra başka bir doktora gittim, özellikle sağ bobregimde büyüme olduğunu stend takmak gerektiğini söyledi. İdrar yolu enfeksiyonunu sık sık yaşadığım için tek kullanımlık ilaçlardan yazmıştı. Kullandıktan sonra sıkıntım azaldı. Normale döndü. İki üç kere tekrarladi,41. haftada suni sancı ile doğurmak zorunda kaldim, gelmiyordu![]()
Benimde oyle oldu. Hatta ben kum doktugumu anlamadim gaz sancisi diye cektim agriyi sicak su ve havlularla idare ettim ayni hafta kontrolum vardi orada kim doktugumu ogrendim. Fena sanciliydi ama gecti 40. Haftamda dogurdumKızlar merhaba,
geçenlerde ağır bir sancıyla hastaneye gittim. O zamanlar 29 haftamındım.. geç bir saat olduğundan kendi doktorum yoktu. Ordaki doktor da nstye bağladı ve az da olsa sancı çıktığını ama doğum sancısı olmadığını söyledi. Daha sonra idrar testi istedi ve kum döktüğümü söyledi. Ertesi gün hemen kendi doktoruma gittim ve bikaç saatlik müşade odasında kalmam gerektiğini söylediler. hissettiğim ağrılardan dolayı. Bikaç saat orda kaldım ve serum verdiler bikaç gün geçtikten sonra aynı sancıyla gece hastaneye gittim geç bi saat olduğundan yatış verdiler ve yine 2 tüp serum yedim erken doğum riskine karşı bebeğimin ciğerleri gelişsin diye iğne vurdular.. şimdi 32.haftamdayım arada yine sancılarım oluyor sizde yaşadınız mıyâda konuyla ilgili bilgisi olan var mı
![]()
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın doğumla birlikte kum dökme olayı bitti mı pekiBenimde oyle oldu. Hatta ben kum doktugumu anlamadim gaz sancisi diye cektim agriyi sicak su ve havlularla idare ettim ayni hafta kontrolum vardi orada kim doktugumu ogrendim. Fena sanciliydi ama gecti 40. Haftamda dogurdum
Çok geçmiş olsun canımArkadaşım hamile iken , safra kesesi taşı idrar torbasına sıkıştığı için ameliyat oldu.bebeği zamanında sağlıkla doğdu..bende 22.haftadan itibaren erken doğum riski yaşadım 39+4 te kendi isteğimle sezaryen oldum.merak etme öyle yada böyle geçecek.
VallaYaa gerçekten mi
relax ol endişe etme.. benimde erken doğum riskim var dua ediyorum 32. haftalara ulaşsam insallah çok mutlu olacağım :) sonra geçirdiğim her gün keyif olacak bana kar sayacağım :)Çok geçmiş olsun canımBenimle aynı şeyleri yaşayan annelerle konuşunca içim rahatladı
Teşekkür ederim
![]()
Ya evet onu yazmayı unutmuşum ben. Bende de sağ böbrekte büyüme var ama ciddi birşey değil hamileliklerde genelde oluyor eğer aşırı büyüme olursa önlem almaya başlarız dediler
Benim de ilk hamileliğimdi. Şimdi olsa kendimi o kadar harap etmezdim. Sen stres yaptıkça daha çok sancın olur. Bebeğin büyümüş çok şükür. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinArada sancılarım oluyor tedirgin olmuyorum desem yalan olur ilk hamileliğim sanırım onunda tedirginliğini yaşıyorum
benimde sol tarafımda bi ağrı var ama ara ara oluyor tam kasığıma elimi yatay koyuyorum orası ağrıyor.. tereddüt ettim ilk hamileliğimde erken doğum yaptım sancı olmadan sezaryana alındım doğum sancısını bilmiyorum.. ama adet sancısı gibi sancım yok tek taraflı hafif bıçak saplanması gibi.. sahurda kalkmıştım ağrı olunca sağıma yattım ve ağrı geçti anlayamadım..Doğum sancısı adet ağrısı gibi ufak sizlamalarla başlar eğer bunun gibi hissetmiyorsan bobreklerindeki buyumedendir benim çok ağrım olmuştu cunku