• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşimin kızıyla ne yapacagız

Sadece size cevap vereceğim bir nebze empati yaptığınız için, burdan bana sallayan herkes başka birinin çocuğuna bakmaz bunu hepimiz biliyoruz polyannalar ve iyi kalpleri kendi başlarına gelince devre dışı kalır. Uzaktan sallamak her zaman kolay tabi, kadının hiçbir maddi sorunu yok ailesiyle yaşıyor çalışıyor nafakasında ödüyor eşim ama çocuğuna kullanmıyor o parayı bir gün olsun bişey lazımmı diye sormadı maddi hiçbirşey almadı ayda bir arayıp büyük insana yapar gibi hal hatır sordu sadece çocuğa kendini hatırlattı, ben ailemde boşananlardanda hiç böyle bi tutum görmedim bana nasıl güveniyorsun da inat uğruna başıma atmaya çalışıyosun kızını belki zulmedeceğim. Ben yapmam kendi evladımı bırakmam tanımadığım bir ortama. Onu öyle eksik bırakmam. Ben annesi değilim sorumluluğuda bana ait değil hiçbirşekilde mesul değilim hukukta bile bu böyle bakmakla yükümlü değilim at gözlüğünüzü çıkarın herkes. Ünv mezunu aklı başında bi kadınım, ilköğretim mezunu cahil cühela bir kadındır kendisi ve ben onlar boşandıktan sonra tanışmama rağmen kadın benimle sidik yarıştırarak mutsuz etmeye çalışıyor bunun içinde çocuğunu kullanacak kadar cani, Allah’ın vermediği annelik içgüdüsüylede roller taslayıp çocugu bağrıma basacak kadar hayalperest değilim sizler öyle yaparsınız, ahkam kesmek kolay hiçbirinizin boşanmayacagı garanti değil lütfen başkalarını linçlemek için böyle sıraya girmeyin o yüzden. Bana hamile iken beddua eden o hadsiz sanada sadece lafını iade ettim çok zoruna gitmiş gördümde
Akıllarda tek soru üniversite mezunu olduğu için aklı başında olan bu ablamiz neden "çocuklu " bir adamla evlenmiş ? O adamın çocuğunu yok sayamazsiniz

Ne demiş Ziya Paşa “Ayinesi İştir Kişinin lafa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sizden önce çoluk çocuğa karışmış bir insanın nasıl bir ebeveyn olacağını görmek için çocuklarının haline bakmak gerekir, kendisi bakmak istemediği için çocuğunun sorumluluğunu anneanne, babaanne, hala, teyze, dedeye bırakıyorsa, o adam veya kadından iyi bir ebeveyn olmaz.
10 tane çocuğu da olsa döner arkasını gider, benim olmaz olası akrabalarımdan birinin Almanya’da 2, Türkiye’de 4 tane kızı var, adam evlendi çocuk yaptı ayrıldı, birlikte yaşadı çocuk yaptı ayrıldı, sorsanız baba ama Şam babası, kızlarının hiçbirini görmüyor, belki yine biriyle birliktedir ve yine çocuğu olmuştur bilmiyorum, şimdi bu Şam babası yaşlandığında kızları baksın isteyecek, dilerim Allahtan hiçbiri bakmaz.
Kendi de biliyor bence eşinin bakmiuacagini
Diyor ki başıma bir şey gelse arkam sağlam çocuğum ortada kalmaz
Kendine de güveni yok arkasına güveniyor eşe güven hiç yok
Ve o çocuğun varlığını bilip evlenip o çocuk benim yanında kalamaz diyor
Babanne bakıyor ki babanne hiç bakmak zorun da değil

Akıllarda tek soru üniversite mezunu olduğu için aklı başında olan bu ablamiz neden "çocuklu " bir adamla evlenmiş ? O adamın çocuğunu yok sayamazsiniz
O çocuğun kendi anne babası sahip çıkmamış ki
Yazık çocuğa 5 aylık evli
Hamile kendi çocuğunu kurulu düzende büyütecek baba anne ve bebek küçük mutlu bir aile diğer çocuk o yuvaya ait değil

Oysa belki iyi bir abla olabilir kardeşim diye sahip çıkabilir 12 yaşında bir çocuk istedi şey sevgi
Anne var baba var ama kimsesiz çok üzücü

Kendi de biliyor bence eşinin bakmiuacagini
Diyor ki başıma bir şey gelse arkam sağlam çocuğum ortada kalmaz
Kendine de güveni yok arkasına güveniyor eşe güven hiç yok
Ve o çocuğun varlığını bilip evlenip o çocuk benim yanında kalamaz diyor
Babanne bakıyor ki babanne hiç bakmak zorun da değil
Çocuğun anne babası sorumsuz, evlenmeyi bilmişler anlaşamayınca boşanmayı da bilmişler ama anne baba olmayı becerememişler, boşandıktan sonra hayatlarına devam etmek için ikisi de bir yol çizmiş baba yeniden evlenmiş, şimdiki eşinden çocuğuna bakar mı bakmaz mı onu zaman gösterir ama velev ki bu sefer her şey iyi gitti yeni bebek sıcak yuvasında anne babasıyla sevgiyle büyüdü, 12 yaşındaki çocuğun günahı ne?

Kadın veya erkek ayırmadan yazıyorum, daha önce evlenmiş çocuk sahibi olup ayrılmış bir insanı sevebilirsiniz, evlenirseniz de, boşanmışlar çocuklular evlenemez diye bir kural yok lakin çocuklu biri size çocuk bizimle yaşamayacak zaten annesiyle/babasıyla yaşıyor diyorsa o insandan kaçın, çocuğunun sorumluluğunu almayan birinin vicdan merhamet sevgi duygusu eksiktir sorumsuzun tekidir.

Eğer siz bu sözlere itibar ediyorsanız kendinizi de bir sorgulayın, demek ki hala kandırılmaya müsaitsiniz.

burdan bana sallayan herkes başka birinin çocuğuna bakmaz bunu hepimiz biliyoruz polyannalar ve iyi kalpleri kendi başlarına gelince devre dışı kalır.
Ne kadar da aklını uzak diyarlara yollamış bakış açısı.bahsettiginiz İnsanlar çocuklu insanları tercih etmiyor mesela. Kocasız kalmaktan korkup zar zor evlenip bir de çocuk patlatinca vaaooov oldunuz da o işler öyle değil. Kalbinizin ekmeğini elbet yersiniz Dilek hanım

Çocuğun anne babası sorumsuz, evlenmeyi bilmişler anlaşamayınca boşanmayı da bilmişler ama anne baba olmayı becerememişler, boşandıktan sonra hayatlarına devam etmek için ikisi de bir yol çizmiş baba yeniden evlenmiş, şimdiki eşinden çocuğuna bakar mı bakmaz mı onu zaman gösterir ama velev ki bu sefer her şey iyi gitti yeni bebek sıcak yuvasında anne babasıyla sevgiyle büyüdü, 12 yaşındaki çocuğun günahı ne?

Kadın veya erkek ayırmadan yazıyorum, daha önce evlenmiş çocuk sahibi olup ayrılmış bir insanı sevebilirsiniz, evlenirseniz de, boşanmışlar çocuklular evlenemez diye bir kural yok lakin çocuklu biri size çocuk bizimle yaşamayacak zaten annesiyle/babasıyla yaşıyor diyorsa o insandan kaçın, çocuğunun sorumluluğunu almayan birinin vicdan merhamet sevgi duygusu eksiktir sorumsuzun tekidir.

Eğer siz bu sözlere itibar ediyorsanız kendinizi de bir sorgulayın, demek ki hala kandırılmaya müsaitsiniz.
Aynen öyle seviyorsanız karşı kişiyi çocuğuyla herşeyiyle seveceksiniz bunları düşünüp hayata devam etmek istiyorsanız sonradan sorun cikarmiyacaksiniz
Benim bebegimin önceliği olsun bütün ilgi sevgi bana olsun deme lüksü yok
O kızcağız hayatının sonuna kadar olucak bunu düşünüp evlenecekti
Bazılar anne baba olamıyor dünyaya canlı getirmekle de anne baba olunmuyor bu 12 yaşında çocuk okuyacak eğitim hayatı arkadaş ortamı geleceği olucak bunlar için huzur sevgi ilgi alaka olmalı ama kızın yuvası bile yok anne var baba var ama kimsesi yok
Babanne bakıyor Hadi babanne öldü ne olucak o çocuk
Cidden üzülüyor ası bir çocuk olsa zaten böyleydi olur adı Allah yardımcısı olsun anneye babaya akıl fikir versin konu sahibine vicdan versin
Ne diyeyim kızıyorum cidden

Oysa belki iyi bir abla olabilir kardeşim diye sahip çıkabilir 12 yaşında bir çocuk istedi şey sevgi
Size bir hikaye anlatayım, olay gerçek bizzat biliyorum bu hikayenin kahramanı olan kadın İstanbul’daki evimde komşumdu, Allah ona çocuklarıyla sağlıklı ömürler versin, kocasını da bildiği gibi yapsın.

Kadın evlenmiş bir oğlu olmuş, eşi uçarı akşamları kandili nerede söndürdü bilinmeyen pisliğin teki.
Adam bir gün kucağında bir erkek bebekle gelmiş, bebek adamın birlikte olduğu kadınlardan birindenmiş, bebeği doğuran belki adamın evliliği biter diye mi düşündü yoksa adamdan tümden kurtulmak için mi bilemem, adamın kucağına bebeği vermiş al götür demiş, adamda eşine getirmiş.

Başkası olsa hem aldatmış hem de başka bir kadından olan çocukla gelen adamı bebekle kapı dışarı atar, komşum öyle yapmamış bebeği kendi çocuğuyla birlikte büyütmüş.

Biz bu hikayeyi kadın meme kanseri olana kadar bilmiyorduk, çok sevdiği 2 oğlu vardı hep.
İkisini de o kadar seviyordu ki anlatamam, sanırsınız aynı anneden doğmuşlar, büyütmüş okutmuş, ikisini de evlendirdi, çocuklar babasına değil kadına düşkün, babaları düşse 1 bardak su vermezler annelerinin önüne dünyayı sererler.

Size bir hikaye anlatayım, olay gerçek bizzat biliyorum bu hikayenin kahramanı olan kadın İstanbul’daki evimde komşumdu, Allah ona çocuklarıyla sağlıklı ömürler versin, kocasını da bildiği gibi yapsın.

Kadın evlenmiş bir oğlu olmuş, eşi uçarı akşamları kandili nerede söndürdü bilinmeyen pisliğin teki.
Adam bir gün kucağında bir erkek bebekle gelmiş, bebek adamın birlikte olduğu kadınlardan birindenmiş, bebeği doğuran belki adamın evliliği biter diye mi düşündü yoksa adamdan tümden kurtulmak için mi bilemem, adamın kucağına bebeği vermiş al götür demiş, adamda eşine getirmiş.

Başkası olsa hem aldatmış hem de başka bir kadından olan çocukla gelen adamı bebekle kapı dışarı atar, komşum öyle yapmamış bebeği kendi çocuğuyla birlikte büyütmüş.

Biz bu hikayeyi kadın meme kanseri olana kadar bilmiyorduk, çok sevdiği 2 oğlu vardı hep.
İkisini de o kadar seviyordu ki anlatamam, sanırsınız aynı anneden doğmuşlar, büyütmüş okutmuş, ikisini de evlendirdi, çocuklar babasına değil kadına düşkün, babaları düşse 1 bardak su vermezler annelerinin önüne dünyayı sererler.

Var böyle kadınlar cidden sabırlı vicdanlı özel kadınlar kimsenin yapamadığını yapmış ve ödülünü almış ne evlatlar yetiştirmiş
Bu durum gibi şimdi istemediği kız belki çok ama çok iyi abla kardeş olucaklar belki de konu sahibi yaşlanınca elinden tutucak

Bunun için biraz iyi niyet vicdan olmalı ama iste amasi var

Son düzenleme:
Var böyle kadınlar cidden sabırlı vicdanlı özel kadınlar kimsenin yaptığını yapmış ve ödülünü almış ne evlatlar yetiştirmiş
Bu durum gibi şimdi istemediği kız belki çok ama çok iyi abla kardeş olucaklar belki de konu sahibi yaşlanınca elinden tutucak

Bunun için biraz iyi niyet vicdan olmalı ama iste amasi var
Kimse başkasının çocuğuna bakmaz yazıldığını okudum da, aynı komşum gibi bakan bakıyor, he mecbur mu derseniz çocuktan sorumlu olan kişi anne babadır lakin annesi veya babasının sahip çıkmadığı çocuğa bakmak merhamettendir.

12 yaşındaki çocuğa çok üzüldüm, anne babadan ayrı büyüyor bir kardeşi olacağını duyacak elbet, ona verilmeyen sevginin bebeğe verildiğini bilecek hissedecek, bebek olacağını duyunca eve gelmek ister mi demiş konu sahibesi, niye gelmesin, babasının evine gelemeyecek mi kalamayacak mı?

Babam sağ olsa eşi Mune eve gelmek ister mi diye sorsa şu yaşımda bile gücüme gider, çocuk sadece annenin değildir hem anne hem babanındır, ikisi de eşit derecede sorumludur, anne bakmıyor diye baba da başından atamaz, ben evdeki evcili sokağa bırakamam, bazı ebeveynler çocuklarına anne babalık yapmamak için kedi yavrusu gibi kendi ebeveynlerinin kapısına bırakıyor, böylelerini kısırlaştırmak lazım.

Bulabildiği evlenmeye razı tek adam buymuştur belki. Koştur koştur da çocuk yapmış, diğer çocuğa baktırırlar diye korktuysa demek.

İlk heyecanları yaşayacak kadın çocuksuz adam bulsaydı. Dediğiniz gibi kendi heyecanını düşünüyorsa bile üzgünüm, o bile mutlaka muhtelif zamanlarda baltalanacak. Bunları hiç düşünmemiş, 35 üstü adam bulmuş genç bekar kadını bi pohpoh bi pohpoh, iyice şımartmış, ona güveniyor. Hayal kırıklığına uğrayacak, adam çocuğunu istemiyor değil çünkü, şimdilik huyuna gidiyor kadının, en zayıf anında diretecek yine. O kadar belli ki.

Bu çocuktan sorunları var diye kaçıldığını hiç sanmıyorum, herkes ondan kaçtığı için bu halde. Çocuk bu ya, 60lık cadaloz kaynana değil, çocuk.
Bence de evlenmeseymis cocuksuz birini bulsaymis. Bence de bu adami tekrar baba yapmasaymis. Ama evlenmis ve yapmış napalim el birliğiyle pişman ede ede cocugu mu düşürtelim tobe tobe :D olmus bi kere. Keskeleri yazmak cok anlamsiz.

Velayet kimdeyse o bakacak aslında bizim konusmamiz da cok sacma. Annededir muhtemelen. Bir anne de kolay kolay cocugunu birakmaz demek ki bi yerlerde zorlanmis. Keşke altını bezlesen 12 yasindaki cocuk ergenlige girmek üzere zibilyon derdi var dersleri psikolojisi sorunlari cocuklar buyuyunce dertleri de büyüyor. Hele bi de borderline bipolar falan cikarsa on kaynanaya bedel olur o zaman (=

Uvey anneler sizin gibi melek olsaydi uvey ana diye bi kavram olmazdi zaten. Kimse annesi dururken baskasinin cocuguna annelik yapmak istemez. Kadin tüm sorumluluklarini birakip gitmis bunun nedeni cok onemli. Adam bakmak istiosa kendi baksin zaten adam, adam gibi bakabilecek olsa konu sahibi dertlenmezdi adam kendi bakamayacagi icin anasina atmis. Getirirse de konusahibinin başına atacak.

Burda yazan insanlarin cogunu samimiyetsiz buluyorum kendi başlarına gelse farkli davranirlar. Kimse annesi hayatta olan bi cocugun tum sorumlulugunu almak istemez. Ya da ben kötüyüm. Ha oyleysem de size de oyle olmanizi tavsiye ederim başınız ağrımaz.

Burda yapilacak en guzel sey eski esle guzel bi dille konusmak inatlari bi kenara birakmak, senle yaşasın bize de gelsin her hafta kardesiyle olsun diye orta yol bulmak. Babanneye baya guveniliyor belli ki yasli kadina cocuk atip gidebildiklerine gore, babanne iki tarafla konuşsun.

O çocuğun kendi anne babası sahip çıkmamış ki
Yazık çocuğa 5 aylık evli
Hamile kendi çocuğunu kurulu düzende büyütecek baba anne ve bebek küçük mutlu bir aile diğer çocuk o yuvaya ait değil

Kimse kimsenin çocuğuna tabi ki annelik yapmak zorunda değil ama evli biriyle evlenince çocuğu fazlalık gibi görmek vicdansizlik bence .

Bulabildiği evlenmeye razı tek adam buymuştur belki. Koştur koştur da çocuk yapmış, diğer çocuğa baktırırlar diye korktuysa demek.
Ya gerçekten öyle demek ki resmen diğer kadınla itisiyor o annelik yapmadı yok o ilkokul mezunu daha deli gibi kıskanıyor kucimsedigi o kadını madem adamın seviyesi buydu ilk eşi buydu sen neden evlendin bu vizyonsuz adamla diye sorarlar 🤣

Şu konuyu gördükçe sinirim bozuluyor. Allah bana da tüm anne gibi annelere de ömür versin de inş yavrularımız böyle vicdansızların eline kalmasın. Hiç Allah korkusu da yok sallıyor da sallıyor. Ben hamileyken özellikle konuştuklarıma ekstra dikkat ederdim.
Tek büyük konuşmam beni aldatanı anında boşarım idi onu da yaşadım 2 yıl sonra boşadım 🤣🤣 hala büyük konuşmama pişmanım yani

Bence de evlenmeseymis cocuksuz birini bulsaymis. Bence de bu adami tekrar baba yapmasaymis. Ama evlenmis ve yapmış napalim el birliğiyle pişman ede ede cocugu mu düşürtelim tobe tobe :KK70: olmus bi kere. Keskeleri yazmak cok anlamsiz.

Velayet kimdeyse o bakacak aslında bizim konusmamiz da cok sacma. Annededir muhtemelen. Bir anne de kolay kolay cocugunu birakmaz demek ki bi yerlerde zorlanmis. Keşke altını bezlesen 12 yasindaki cocuk ergenlige girmek üzere zibilyon derdi var dersleri psikolojisi sorunlari cocuklar buyuyunce dertleri de büyüyor. Hele bi de borderline bipolar falan cikarsa on kaynanaya bedel olur o zaman (=

Uvey anneler sizin gibi melek olsaydi uvey ana diye bi kavram olmazdi zaten. Kimse annesi dururken baskasinin cocuguna annelik yapmak istemez. Kadin tüm sorumluluklarini birakip gitmis bunun nedeni cok onemli. Adam bakmak istiosa kendi baksin zaten adam, adam gibi bakabilecek olsa konu sahibi dertlenmezdi adam kendi bakamayacagi icin anasina atmis. Getirirse de konusahibinin başına atacak.

Burda yazan insanlarin cogunu samimiyetsiz buluyorum kendi başlarına gelse farkli davranirlar. Kimse annesi hayatta olan bi cocugun tum sorumlulugunu almak istemez. Ya da ben kötüyüm. Ha oyleysem de size de oyle olmanizi tavsiye ederim başınız ağrımaz.

Burda yapilacak en guzel sey eski esle guzel bi dille konusmak inatlari bi kenara birakmak, senle yaşasın bize de gelsin her hafta kardesiyle olsun diye orta yol bulmak. Babanneye baya guveniliyor belli ki yasli kadina cocuk atip gidebildiklerine gore, babanne iki tarafla konuşsun.
Bizim pişman etmemize hiç gerek yok ki, daha çok vakti var bunun için, şu saltanata güvenmesin yani hayat yeni başlıyor.

Aslında gayet de kötüyüm. Duyarsızım, umursamazım, beni böyle yapan insanların kötülüğü. Ama çocuğa karşı durduk yere bu denli kusulan kin içimi acıttı. Çocuğun ne pisliği kaldı ne kıskançlığı ne sorunluluğu. Hasta ise bile henüz bu yaşlarda iken tedavisi daha basit ve başarı oranı yüksek. Çocuk daha bu, istediği tek şey biraz ilgi. Onu bu hale getiren şey yok gibi bir anne ve babannesine savan bir baba. Keyfinden öyle değil o çocuk.Merak etmeyin konu sahibi bu çene ile ezilmez, kimse onun başına bişey atamaz, yapacağı tek şey kocasının bir çocuğu olduğu gerçeği ile barışmak. Kimse çocuğu sırtlansın demiyor. Konu sahibinin çocuğun yüzünü görmeye bile tahammülü yok, o son paragrafta dediklerinizi bile yapmaz. Aslında makul bir çözüm ama yapmaz.

Ben boşandım 2. Evliliğimi yapsam velayeti babadaysa çocuğun ve baba bakıyorsa baya güvenirim. Çocuğu anneye atıp hayatıma bakan kişiler içinse 1638945783993 kere düşünürüm açıkçası

Kimse kimsenin çocuğuna tabi ki annelik yapmak zorunda değil ama evli biriyle evlenince çocuğu fazlalık gibi görmek vicdansizlik bence .
Kimse evet bakmak zorunda değil
Ama böyle yapmamalı annesi baksın deyip anneye sorumluluk verip baba sadece kendi doğuracağı çocuğa bakmalı gibi de o kızı sorun yapmamalı
O çocuğun anne babası var her ne kadar anne baba olamamışlarsa da ölene kadar buna alışmalı o kız büyüyüp akli başına gelince zaten dönüp kimseye bakmaz heleki kendi evini yuvasını kurunca
Bide bu yapılanları asla unutmaz çünkü 12 yaşında ve herşeyin farkında
Inşallah güzel bir hayatı olur

Yemin ederim siz insan gibi insansiniz.
Tesekkur ederim. bence cocuklu biriyle evlilik boyle bişey, eşimin çocuğu benim de çocuğum gibi oluyor, eşimden bir parça sonucta ben eşimi seviyorsam ondan olan parçayı da seviyorum. Konu sahibinin yedi kat el demesine inanamadim. Biz sevgiliyken esim hep hayatımda önceliğim kızım dedi ben de buna saygı duydum. Evlendikten sonra dengeler biraz daha iyi oturdu, cocuklarin mutlu aile ortamına ihtiyacı var. İnşallah o çocuğa merhamet ederler diyecek söz bulamıyorum

Bak ben bir örnek vereyim..
30 yasındayım suan, 12 yaşımda annem başka biriyle evlendi ve üvey baba mağduru oldum.. (istenmeme, psikolojik şiddet, dışlanma hepsini yaşadım bizzat). Annem boşandı ben 19 yaşındayken kurtulduk..

Bir evlilik yaptım boşandım. Çocuğum yok.
Şuan hayatımda biri var evlenmeyi düşünüyoruz. O da evlenip ayrılmış 6 yaşında bir çocuğu var çocuk annede..
Biz suan evli değiliz ancak çocuğun da alışması icin ve babası iyi bir baba olduğu icin sık sık ilgileniyoruz. Bazen babası tek vakit geçiriyor bazen ben ve benim ailemle beraber. ( benim ailem annem ve 13 yasında kardeşim) erkek arkadaşım benim kardeşim babasız olduğu icin onunla sık sık ilgilenir hep birlikte vakit geçirmek ister..
yakın zamanda hamilelik şüphesi yaşadım olursa olurdu ikimizde erişkin insanlarız sorun değil aksine isterim planlarımız dahilinde var çocuk yapmak.
Çünkü ben bu adamın nasıl baba olduğunu gördüm..
benim bile yaralarımı sardığını gördüm.
Ve sırf hamilelik şüphesinde bile oğluna kardeşin olduğunda bir gün diyerek birlikte planlar yaptırıyoruz ondan da fikir alıyoruz ufak ufak onun katkısı olmasını sağlıyoruz.
Annesinde yaşıyor çocuk anne vermez zaten ama basına bisey gelse bizimle yaşayacak. Babanneye bırakmam! hele hele kardeşi olursa bu zamandan daha fazla beraber olmalarını sağlarım. Bağları olsun kan can olsunlar birbirlerine diye..
Olumlu bakıyorum çocuğum olduğunda abisi var hazır hem de ne güzel bir durum onun icin 🙏🏻🙏🏻 Hazır kardeş mis

Back