hamileyim ve çok mutsuzum...

egeden48

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
9
1
6
Aydın
Merhaba,
aranıza yeni katıldım ve bu ilk gönderim. 5,5 aylık hamileyim ve eşimle aramız çok kötü son 1-2 aydır. sebep eşimin ailesi. hamileliğim süresinde birçok sıkıntı yaşadım.önce ciddi bir kanama atlattım sonra amniyosenteze kadar giden testler falan. ama hiç birinde eşimin beni üzdüğü kadar üzülmedim. eşimin annesi oğlunu sürekli yanında tutmak isteyen biri,anlıyorum tabi onu da ama o kadar sorunlu birisi ki. geçimsiz bir insan.kendi kardeşleriyle annesiyle bile küsüp duruyor.kayınpederin akrabalarından bahsetmiyorum bile.ben bunca sıkıntı içerisindeyken onlar hala havadan nem kaparak bana kırılma bozulma derdindeler.üstelik kötü niyetli olmayan söylemlerimi bile bahane edip geçmiş olsun bile demediler. eşimi de etkiliyorlar. şuan bana o kadar soğuk davranıyor ki, evde benle konuşmuyor doğru dürüst. konuştuğunda da suratı asık ve iğneleyici şekilde cümleler çıkıyor ağzından çogu zaman. belki dozu fazla değil ama ailesinin yaptıkları anlatmakla bitmez. aslında ilk yıllarda eşim de onların hatalarının farkındaydı ve bana 'napıyım böyleler,değiştiremiyorum' diyordu ve o an ben herşeyi sineye çekebiliyordum.eşime değer verdiğim için ağzımı açıp onlara cevap bile vermedim bunca yıl boyunca.eşim de farkındaydı geçinmesi zor insanlar olduklarının. ama son 1 yıldır sürekli onları savunmaya geçti.hatta kendi ailesinin hatalarını ve açıklarını farkettikçe ( ki ben yüzüne vurmadığım halde) benim aileme saldırmaya başladı. bana soğuk davranmaya başladı.oysaki nasıl aşık olarak evlenmiştik. şimdi iki yabancı gibiyiz.evde benle konuşmayan insan, bir akşam annesi ile bir akşam ablası ile 1-2 saat telefonla konuşuyor.hiç boş bırakmıyorlar her gün biri arıyor.üstelik bu sorunlar yaşanmazken bu kadar sık aramazlardı. nolduysa son günlerde. eşim birkaç gün aramasın hemen bir bahane ile görümcem arayıp annesini aratıyor eşime. 6-7 yıldır duygu sömürüsü yapıp duruyorlar.eşim de dayanamıyor.tabii ki arayacak,elinden ne geliyorsa yapacak ama herşeyin bir dozu var. onlarla canım balımla konuşurken benimle sürekli azarlarcasına konuşması çok canımı yakıyor.üstelik karnımda çocuğunu taşıyor olmama rağmen hiç ama hiç umrunda değilim.resmen gözlerine perde inmiş gibi. ne yaptıysam olmadı. huyuna gittim olmadı,ağladım olmadı,sonra kızdım bağırıp çağırdım hiç olmadı.sakinleşip doğru düzgün konuştum 1-2 gün düzelir gibi olduk, yakınlaştık, ben yine huyuna gittim çünkü mutluydum içimden geliyordu derken yine aramalar başladı ve eşim eski haline döndü. kayınvalidem o kadar bencil ki kendi eşiyle sorun yaşadığında eşimi arayıp ona kusuyordu kinini. eşimi dolduruyordu ve eşim son 1-2 yıla kadar babasından nefret ediyordu. her seferinde onun babası olduğunu böyle düşünmesinin yanlış olduğunu söyledim ona.şuan babasıyla arası iyi ve onu bile kıskanıyor annesi. ne zaman biriyle sorun yaşasa hemen eşimi arayıp ağlıyor sızlıyor. eşim de o kadar saf ki, hiç hatalarını görmüyor.resmen gözü kör olmuş onların yaptığı yanlışlara karşı. ben o kadar üzülüyorum ki, bebeğimle konuşurdum 1-2 ay önce bile şuan içimden gelmiyor.onu da üzüyorum ama elimde değil. bu bebeği benden çok o istemişti ama şuan bir bebeği olduğunun; yeni bir ailesinin olduğunun farkında bile değil. çok çok mutlu bir evliliğmiz yoktu zaten hiç bir zaman, bir de böyle karnımda çocukla ortada kalmışlık hissi eklenince... boşanmayı düşünüyorum çünkü hergün çok üzülüyorum. uzak kalırsam mutlu olamayacağım ama en azından 2. sınıf muamelesine şahit olmayacağım... ne yapacağım hiç bilmiyorum.

öncelikle hosgeldın aramıza kc yıllık evlisin bıde en onemlısı ılk hamılelıgın mı sanırım eşinin ailesi senı hıc kabullenememısler gıbı geldı kımbılır esıne ne soyluyoda oda gelıp senı uzuyor

Son düzenleme:

ilk bebeğim evet, 6 yıllık evliyim.
eşimin ailesi sürekli duygu sömürü yapıyor; bazen benle bazen başkalarıyla ilgili. tabi eşim de etkileniyor haliyle biz ters düşüyoruz. başkalarının kv dertlerinin yanında benimkiler çok küçük belki ama ilişkim çok hasar alıyor. benim kv sürekli 'ben sizi yetiştirmek için nelere katlandım' mantığında bir insan. sorunlu bir aile yapıları olmuş hep. eşimi de burdan vuruyor zaten, kendini acındırarak. insan çocuğunun doğumgününde arayıp ona ağlanır mı? onu mutlu etmek için arar değil mi? ya da yaşadığı her sorunu ağlaya sızlaya anlatır mı? çocuğu uzakta ve onu üzmekten başka bir işe yaramıyor bu yaptığı. zaten sorunları hiç bitmiyor,sürekli bir geçimsizlik kavga hali. biz mutluyken bir telefon geliyor, saatlerce konuşuyorlar ve eşim donuk bir suratla dönüyor yanıma.bu bencillik değil de nedir? evet oğlunu çok seviyor olabilir ama kendisi ebeveynlik yapacakken oğluna ebeveynlik görevi yüklüyor. bizim bir aile olarak yaşamamıza izin vermiyor. sanki evin şımarık çocuğu gibi sürekli sorun yaratıyor. tatlı-sert şekilde ve bazen şakayla (çünkü daha farklı davransa eşimin ters tepeceğini biliyor) bizim kararlarımıza karışıyor ve bazen bana laf sokuyor. tabi eşim bunu şaka olarak görüyor. ben söyleyince de kötü niyetli oluyorum işte. Allah bizlere sabır versin ne diyeyim. Fitne fesat düşünenlere de akıl fikir versin çünkü kendilerini mutsuz ettikleri gibi çevrelerindekileri de mutsuz ediyorlar.

sizin bazı sözlerinizi kv ve kb tarafının akrabaların yanlış anladığını yazmışsınız. mizacınız sert mi aceba? yaa nasıl sözler bunlar merak ettim.

Ben olsam son defa esim ile konusurum bagirmadan çagirmadan ve eger isler düzelmese, annemlerin yanina gidecegimi anlatirdim.
Bunu tehdit anlami olarak yapmam, daha çok kendi huzurum için, baze seylere o'da anlasin diye yaparim.
Su an en önemli sey senin huzurun egeden. Cünkü eger sen huzurluysan, bebegin sagligida iyi demektir.
Yani gerçekten o minik yavruya özülüyorum, huzursuz bir anne bebegin sagligini, huzurunuda kaçirir diye düsünüyorum.

Bu huzuru simdiklik evinde bulamiyacagin asikar. Birseyler yapman gerekiyor ve bir kaç gün annenlerde
kafa dinlemen bunun için ideal diye düsünüyorum. Sonuçta herseyi denemisin. Annenlere gitmek hemen bosanmak anlimanada gelmez.
Sadece esin senin yoklugunda baze seylere kim bilir anlar diye bir umut olabilir.

Son düzenleme:
bu insanlar neden boyle anlamıyorum...iyi olmak quzelce sohbet edip qulmek varken neden işi zora bindiriyolar.cok mu zor qeliniyle iyi qecinmek bu kv için anlamış değilim.bn seni anlayablyorum bi saygısızlık etmemişimdr buqune kadr ama ynede yaranamıyorum kimseye illa ki huzursuzluk cıkarcaklar her hareket her söz batıyo resmen iyi niyetle konusulan lafın altından ble bi sru sey cıkarılabiliyo.ne biliyim allaha havale edyorum ben.sen esinle aranı duzeltmeye bak yani onunla da aran iyi olmasa bos zaten katlanmya qerk yok kmseye.

sizin bazı sözlerinizi kv ve kb tarafının akrabaların yanlış anladığını yazmışsınız. mizacınız sert mi aceba? yaa nasıl sözler bunlar merak ettim.

sert mizaçlı biri değilimdir aslında, çevremdekilerin ve arkadaşlarımın görüşleri bu yönde en azından. kendileri de zaten benim her zaman saygılı olduğumu ses çıkarmadığımı söylerler ama son zamanlarda ne söylesem onları rahatsız eder oldu. gayet günlük şeyler olsa bile. oysaki onların bana şaka diye söyledikleri sözleri ben onlara söylesem kıyamet kopar.

Boyle konular gorunce insan yalniz olmadigini anliyor..bir ben boyle degilmisim diyorsun..bnde hamileym buna benzer seyler yasiyorum soyledigimden birsey cikartiyorlar hemen.ama onlar soyleyince cahil yada ben kotu niyetli oluyorum ama hersey eslerde bitiyor aile kurduklarinin farkina varamiyorlar hep anne babasi hakli..artik bnde takmamaya basladim istedikleri sekilde gorussunler cekistirsinler beni..bnm karnimda bir bebegim var ve onu en iyi sekilde buyutmem icin guclu olmam lazim.. kimse umrunda olmasin dunyaya getircegin bebegi dusun ve sabirli ol

evet haklısınız, her sorunun istenirse konuşarak çözülebileceğine inanıyorum ama bunu karşı taraf da istemeli. biz uzlaşamıyoruz maalesef, dediğim gibi gözünde perde var sanki, ne kadar üzüldüğümü görmüyor. aslında çok iyi bir insandır eşim, ailesi bu kadar baskı kurmasa üzerinde çok daha iyi olurduk. o da arada kalıyor. sanırım bir süre ayrı kalmak iyi gelir bize, başarabilirsem...

çok teşekkürler cevabınız için. oğlunu paylaşamama psikolojisinden yapıyorlar,çünkü biri geliyor elinden alıyor diye düşünüyorlar. oysa onların oğulları da bizi geldi ve aldı anne ve babamızın elinden; bir amaç uğruna bunlar. yeni ve taze bir yuva kurmak adına. doğanın kanunu bu aslında. herkes buna saygı gösterse böyle sorunlar da olmayacak.

çok çok sağol... benim gibi hamile birinden bunları duymak beni hem duygulandırdı hem de bana destek oldu. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah inşallah.

BİZİM EŞİMLE AİLESİ ARASINDA YAŞADIKLARIMIZ GİBİ ŞEYLER YAŞAMIŞSINIZ BAKALIM 2 YILLIK EVLİYİM ŞİMDİLİK EŞİM BENİ TUTUYOR HAKLI OLDUĞUMU BİLDİĞİ İÇİN AMA İLERDE İNŞALLAH SİZİNKİ GİBİ OLMAZ.BOŞANMA İŞİNİ HEMEN DÜŞÜNMEYİN.ADAM AKILLI OTURUP KONUŞUN.BEBEĞİ NE KADAR ÇOK İSTEDİĞİNİZİ ONA MUTLU BİR YUVA VERMENİZ GEREKTİĞİNİ ANLATIN.NE KADAR ÇOK AŞIK OLUP EVLENDİĞİNİZİ ANLATIN.ESKİ GÜNLERDEN BAHSEDİN ONA.VE EVİNİZDE ÖZEL ANLAR YARATIN.ÖYLE FARKLI ŞEYLER YAPINKİ TELEFONLA ANNESİYLE KONUŞMAKTAN CAZİP GELSİN YAPTIKLARINIZ...EMİN OLUN DÜZELECEKTİR.EĞER BUNLARI 1-2 AY YAPMANIZA RAĞMEN DÜZELMİYORSA KAYINVALİDENİZ EVLİLİĞİNE KARIŞIYOR DEMEKTİR.ŞU AN BELLİKİ BAŞLARINDA OLAYLARIN.HEMEN MÜDAHALE EDİN VE EVLİLİĞİNİZİ KURTARIN

kararsız kardeşim bence en güzel şekilde izah etmiş . bencede böyle yapmalısın. Sakince ama . Allah yardımcın olsun canım.

Siddet ve aldatma yok.
Sakin olun simdi ve bi nefes alin. Sizi silmek istese sizden ayrilmak istese soguk davranmaktan fazlasi olurdu.

Cinsel hayatiniz da cok onemli. Yani hamilelikte cinsel hayat hakkinda cok bilgim yok ama pek cok erkegin hamilelikte salittigini gorduk burada. Cocugu yabanciliyor ve kendini kapana kisilmis hissediyorlar.

Biz hep erkekler bizim icin savassin isteriz ama ben bebeginizle beraber boks eldivenlerini gecirin derim. Havalar guzellesti. Kayinvalidenizi de alip esinizi de alip bi piknik planlayin. Esiniz sizin iyi niyetinizi gorsun

Bazen savasta bu tarz istemeden yapacagimiz politik ataklar olur.

Piknigin sonunda gece de kocanizin ayaklarini yerden kesecek seksi planlar yapin. :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Maalesf erkek aileleri cok karisiyorlae bizde de durum bazen boyle olabiliyor.ailesinin yaninda taniyamadigim zamanlar olmadi degil.ama cok sukur basbasayken esim bana cok bağlıdır.

İyi hissetmediğinizi, mutsuzluğunuzun bebeğinizi etkilediğini ve bu nedenle bir süre ailenizle kalmaya karar verdiğinizi söyleyin.

Siz yokken kafasına dank eder belki beyfendinin..
Ama bizsiz ne yapar kıyamam ki falan gibi saçma duygusallıklara yaklaşmayın bile çünkü eşinizden önce düşünmeniz gereken
bebeğiniz ve kendiniz olmalı..

Sizden ayrıyken bile özlemeyen, sizi umursamayan adamdan boşanabilirsiniz evet..

Bir daha evlilik yapsaydım, kimsesiz adam bulmak için özel çaba harcardım herhalde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…