• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamileyim ve çok açımmmm

acannee

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
7
0
6
35
Elazığ
Merhabalar yeni üye ve yeni anneyim :) 7 haftalik hamileyim rabbim isteyen herkese hayirlisiyla versin cok guzel bir duyguymus caninda can buyuyor :) gebeligim sorunsuz ilerliyor ama ben surekli açııımmm :( doyma hissimi kaybettim saat basi midem kaziniyor aclik hissi midemde garip duygulara yol aciyor bunun bi cozumu yok mu tecrubeli annelere sesleniyoruum tavsiyelerinize ihtiyacim var

Merhabalar yeni üye ve yeni anneyim :) 7 haftalik hamileyim rabbim isteyen herkese hayirlisiyla versin cok guzel bir duyguymus caninda can buyuyor :) gebeligim sorunsuz ilerliyor ama ben surekli açııımmm :( doyma hissimi kaybettim saat basi midem kaziniyor aclik hissi midemde garip duygulara yol aciyor bunun bi cozumu yok mu tecrubeli annelere sesleniyoruum tavsiyelerinize ihtiyacim var

daha çok erken hamileliiğiniz...hayırlı olsun..ama ilk 3 ay kilo almazsanız sizin için iyi olur

çünkü sonraki aylarda istemeden de olsa kilo alacaksınız..

açlığınızı bastırmak için öğün aralarında süt veya ayran içmenizi tavsiye ederim..bol bol da su tüketmelisiniz hamileliğiniz boyunca..

karbonhidratlardan uzak durun mümkünse (pilav, makarna , ekmek , börek ,kek ,kurabiye)..tamamen kesin demiyorum ama mümkün olduğu kadar az yemelisiniz..tadımlık yani....bebeğinize kilo aldıran yiyecekler proteinlerdir..

karbonhidratlar ise sadece size kilo aldırır..bebeğe değil..

baklagilleri bol yiyin..nohut kuru fasülye , mercimek ( yeşil , kırmızı)

ıspanak prasa ve kereviz de bol bol var çarşı pazarlarda..karnıbahar ve lahana da öyle.

Son düzenleme:
Tsk ederim bilgileriniz icin dediginiz gibi pasta borek yememeye calisiyorum normalde de yemek yemeyen biriydim simdi boyle surekli ac geziyorum durduramiyorum kendimi

Tsk ederim bilgileriniz icin dediginiz gibi pasta borek yememeye calisiyorum normalde de yemek yemeyen biriydim simdi boyle surekli ac geziyorum durduramiyorum kendimi

Ben de aynen senin gibiydim. 9 ay boyunca durdurulamaz bir yeme isteği. Sanki içimde bir şey sürekli beni kemiriyordu. İlk hamileliğim olduğu için tecrübesizlikten ne bulduysam yedim. Son aylarda farklı bir dr a gitmiştim ve bana çok kızdı çok kilo aldığım için. Patatesi ve ekmeği yasaklamıştı. Son iki ay her gün 1 saat yürüyüş yapmıştım. Yine de 17 kilo aldım. Dr az az sık sık yememi söylemişti. Günde en az da üç litre de su

17 kilo cok fazla degil sanirim benim de ilk gebeligim insan ne yiyecegini nasil davranacagini bilmiyor :) ben simdiden 3 kilo aldim :( cuma gunu dr gidicem sorayim bende belki bi cozumu vardir allah anali babali buyutsun bebisini :) mide bulantin olmadigi icin miden kaziniyor diyo buyuklerim ama bilemedim oyleyse buna raziyim :)

Amin canım sağol. Sen de hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Son aylarda dikkat etmeseydim, yürüyüş falan yapmasaydım daha fazla alırdım. Çünkü daha çok son aylarda kilo alınıyor. Ben de midemin bulanacağı günü çok bekledim ama habire kazındı :) 3 aylık olunca artık bulanmaz dedi herkes. Aslında şanslıymışız. Hamilelikte mide bulantısı çok kötü bir şeymiş. Yaşayanlar öyle diyor en azından ;)

ne gülzel keşke hep böle iştahın yerinde olsa. ama malesef 2. aydan sonra kusmalar başlıcak büyük ihtimalle. ve 1ay sürüyor. herkesin aynı olmayabilir benim bu şekilde olmuştu ve tavsiyem çok sevdiğin besinleri çok sık tüketme yani bir besini sürekli tüketme çünkü eğer bulantıların başlarsa ilk ondan tiksineceksin. ben çok zeytin yoğurt çay severdim ve hepsinden tiksindim. şimdi size baskı yaparlar ye bebek büyücek bebeğin canı ister flan flan. şuan sizin yediğiniz hiçbir şeyin bebeğe faydası yok o çok minik her ihtiyacı olduğu besini zaten sizden sağlıyor ve buda sizi etkilemiyor. ama Rabbimin işi işte bebiş ne zamanki anneden daha çok besine ihtiyaç duymaya başladığı sırada anneye iştah geliyor ve şuan sizin durumunuzdaki gibi oluyor dünyayı yese doymuyor. nerdeee o bulantılar o tiksinmeler. genelde 6. aydan sonra artıyor iştah ve ne yeseniz çok güzel geliyor. tabi arada istisnalar olabilir benim arkadaşım malesef doğurana kadar istifra etti.

Hayirli olsun minicigin umarim saglikla gelir.
Cok erkn baslamissin acikmaya ben 6. Ayda basladim gece acikmalarina 2 saate bi acikiyorum artik ama abur cubur pek yemiyorum. İlk 4ay hic kilo almadim hic istahim yoktu kusmamdavyoktu. Simdi 5.5 kilo aldim sadece :))
Dikkat et kendine fazla hamur isi fln yeme bol yuruyusle dogumun kolay olur insallah

17 kilo cok fazla degil sanirim benim de ilk gebeligim insan ne yiyecegini nasil davranacagini bilmiyor :) ben simdiden 3 kilo aldim :( cuma gunu dr gidicem sorayim bende belki bi cozumu vardir allah anali babali buyutsun bebisini :) mide bulantin olmadigi icin miden kaziniyor diyo buyuklerim ama bilemedim oyleyse buna raziyim :)

ben iki hamileliğimde de 12 kilo aldım..en normali zaten 11-12 kilodur.
ilk 3 ay kilo almıyorsunuz zaten..

sonraki her ay 1 kilo ta ki 6-7 aylık olana kadar

sonraki aylar da ise 2 şer 3 er kilo alınıyor..

benim iki hamileliğimde de bulantı kusma olmadı şükür.rahat geçti benim.sizin de olmaz inşallah..

Back
X