Hamileyim, kilo veriyorum 🤷‍♀️

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.075
10.879
248
Merhaba kızlar. Yıllardır burda benim de başarısızlıkla sonuçlanmış 3-4 konum oldu. Hep hayalimdi evlendikten sonra aldığım kiloları verip eski halime gelmek, yeniden incecik olmak... Ama yapamadım maalesef. Ve de en önemlisi kilo verip öyle hamile kalmak istedim... o da olmadı.

1 hafta önce hamile olduğumu öğrendim. Gram bile vermemiştim yıllardır. Böyle de yakalandım. Zaten uzun süredir evliyim...

Eskiden ne bulsam yerdim. Hiç fark etmezdi. Biri "hadi şunu yiyelim" dediğinde hemen ilk sırada ben vardım. 1 haftadır artık içimde başka bir canlı olduğunu bildiğim için sadece kendimi düşünerek yemiyorum.

73.8 kiloydum 1 hafta önce. Tamamen sağlıklı beslenmeye geçtim. Sadece fazla yediğim abur cuburları çıkardım.

Doktorum "tahlillerin çok güzel ama tatlı çok yeme" dedi. Ben de canım isterse o zaman yerim diye şimdilik kestim.. meyve yiyorum. Karbohidrat, protein, kalsiyum, yağ... Hepsini her öğünde almaya çalışıyorum. Kahvaltımı çok sıkı yapıyorum. Ama sağlıklı şekilde.

1 haftada 1.4 kg gitmiş. Kilo fazlam olduğu için ve bebek bana ilk 3 ay kilo aldırmayacağı için normal olduğunu düşünüyorum. Zaten doktorumla da konuşacağım

(Bu arada kızlar lütfen.. Benim gibi eski halini özleyenler lütfen gebelikten önce kiloları verin. O halinizle şöyle bi salının. Keyfini çıkarın. Ben yapamadım ama insan pişman oluyormuş)

Son düzenleme:
Ben 51 kiloyla hamile kaldım 46 ya düştüm hamilelikte, çok bulantım oldu 4 ay yiyemedim. Şimdi 38 haftalık hamileyim, muhtemelen haftaya sezeryanla doğum yapıcam 51 kiloda takıldım. 1 haftadır yine sürekli yiyince çıkarıyorum.

Benim doktorum bana çok kızdı ilk aylar, benim kilo almamı bekledikçe kilo veriyordum, artık kadın da bıraktı yakamı. Bebek de küçük o da 2600 daha garibim. aslında 4 aydan sonra yemeye başladım sırf bebek için ama mecburi şeyleri yedim, süt, kaşar, muz, yumurta, arada bir et, arada balık, ceviz. Ona faydalı şeyleri zorla da olsa yemeye çalıştım ama ne bana yaradı ne de ona gitti. Çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok doğduktan sonra kuveze girmez de iyi bakabilirim umarım. İnsan zayıfken çok güçsüz düşüyor bence en azından bi 8-9 kilo alınması lazım.

Hiç üzülme. Son haftaların bikaç yüz gram daha alır bence bebişin

Çok şükür bulantım vs yok benim. Bebiş sağlıkla gelsin de sen onu büyütürsün güzel güzel

Dr aidin Salih hamileyken kilo vermenin daha iyi olduğunu söylüyor kitabında
Yaaa hiç okumadım tabi ideal kilolular vermez vermesin de bence. Benim gibi fazla olanlar düzgün beslenince direkt kilo verme oluyor demek ki

Ben de geçen ekim ayında diyetimin ortasında 93 kilo ile hamile kalmıştım ama 5. Ayımda kaybım oldu diyete tekrar başladım şimdi 75 kiloyum 65 kilo olana kadar beklemeyi düşünüyorum gerçekten fazla kilo ile hamile kalınca insan tam yiyemiyor stres yaptığım için kilom beklenmedik şekilde artıyordu ama senin kilon çok değil canım bebeğe yarayacak besinleri tüket hamur işi ve tatlılardan uzak dur zaten fazla kilo almazsın inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın

Ideal kilosunun üstünde hamile kalan kişiler hamilelikte zaten daha az kilo almalılar
Ilk 20 hafta alınan kilolar bebekle ilgili olmayan annenin hamileyim yemeliyim psikolojisiyle kendi kendini beslerken aldığı kilolardır
Ilk aylar kilo kaybetmek çok sık görülen bir durumdur iştahsızlık bulanti kusma ve de sağlıksız yiyeceklerden asitli içeceklerden uzak durmak kilo vermeye sebeb oluyor

18.hafta içindeyim yaklaşık 3-4 kilo aldım.Sadece sağlıklı beslenme ile 1.5 kg verdim ,yürüyüş yapıyorum 30 -45 dakika günlük .Kabaca hamur işi tatli gereksiz karbonhidrat alımını kestim.Böyle gitmeye gayret ediyorum ama bakalım.Bende kilolu hamile kalanlardanim ne yazık ki

Ben ilk üç ay aşırı mide bulantısı ve kusma nedeniyle 6 kilo vermiştim.sonra aldım doğumu 11 kilo alarak yaptim ve kizim 4 kilo doğdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…