Ne altın taksınlar dedi diye, ne de başka bir sebeple hamile olsun olmasın böyle bir öfke nöbetine maruz kalması doğru değil. Yani Adam haklı değil. “Ama”lı haklı hiç değil.
Konu sahibini de bu konudan bağımsız; bak senin ailesini takıntı yapman doğru değil, sürekli ailesini diline dolama şeklinde uyarmak bence yerinde bir uyarıdır, ha alır ya da almaz orası ayrı. Ancak dediğim gibi bu konu sahibi bu aile takıntısının farkına varmalı ve kabul etmeli.
Ben en çok bebekten kurtulmaya çalışmasını yadırgadım. Kadına bu konu hakkında bul doktor bak çaresine demesine sinirlendim. Gebelik, iki tarafın istemesiyle oluşmuş, üç ay sonra ben vazgeçtim babalıktan sende annelikten vazgeçeceksin baskısını iğrenç buluyorum. Böyle babadan çocuk olmaz aldır demekle çocuk aldırılmaz. Bu demek değil ki kadın coşsun adam her şeyi alttan alsın. Kadın son üç ayda coşmadığına göre(öyle sanırım) madem memnun olmadığın durumlar vardı bekleseydin çocuk için.
Saf altın konusuna odaklanmak yanlış. Çeyrek 9 ayda biriktirilir alınır, adetten almayan şu devirde yok. Alacak mı almayacak mı konularını eşlerin konuşmak yanlış. Hep kadının beklentileri üzerinden değerlendiriyoruz. Adamın kadın ailesinden altın beklentisini eşine böyle dile getirmesi hoş olur muydu? Eşim bana söylese soğurdum şahsen. Bu söylediğim de konudan bağımsız bu arada. Adamın iğrençliğine kılıf değil. Altın istemiş ee adam da çıldırmış tabi gibi bir savunma söz konusu olamaz.