- 2 Aralık 2011
- 2.938
- 8.865
- Konu Sahibi karanfilla
Kusura bakmayın resmen kadın paragöz şöyle böyle sıralanmış benim çevremde kültürümde gördüğüm kadarıyla heer bölgede gayet ana baba alır altın bu normaldir bahşedilmiş bir şey değil yani uzayda paralel evrende yaşamıyoruz. Çeyrek de takar tam altın da takar torun olunca yok ekonomi yok bilmem ne eğer ortalama bi aileyse zaten yapılıyor torunu ya bu yedi kat yabancı değil normali bu bize göre ki dediğim gibi gelin buna karışmaz isterse birşey yapmasın. Ailesi sormuş ihtiyacınız var mı diye kadın da bunu deseydin demiş bunda hamile kadını hırpalayacak ne var? Ben mi körüm acaba
Kimse bu tavrı haklı bulmuyorsa o zaman adama daha çok yüklenilirdi siz ne yorum yaptınız bilmiyorum açıkcası ama burda kızılması gereken kişi adam. Herkes birbirini patır patır hırpalasın madem istemediğimiz şeylerde. Biri de ne kadar çileden çıkardıysan yazıyor ne kadar çileden çıkarsa çıksın defolup gider bi hava alır parmağının ucuyla dokunmaya hakkı yok kimsenin Nokta.
Yapilir, edilir, yapilmali edilmeli diye bir sey yok ki.
Yapilmayabilir de altın takilmayabilir de
Ailenin maddi durumunu bilmeden etmeden, ki borc oduyorlar demis konu sahibi, yapilacak tabi, takilacak tabi, istenir tabi diye dusunmeniz pek mantikli degil.
Oyleyse kayin aile de sizden muthis bir gelinlik beklerse kustum oynamiyorumculuk yok.
İcinden gecen yapar, yaparsa bas ustune yapmazsa kimseden zorla hediye istenmez ki.
Evet bu bir hata.
Kaldi ki sevmedigim birilerinin parasini altinini da istemem ben sahsen.
Siz de hala uzayda yasamiyoruz takilmali diyorsunuz.
Herkesin yetistigi kultur farkli elbette ama beklentili olmak baska, insani sogutacak kadar soylenmek baska ya da hem sevmeyip hem insanlarin maddi gucu yerinde degilse ille de olacak diye basinin etini yemek baska.
Adam bastan beri boyleyse hic evlenmemeliydi.
Adam sonradan boyle olduysa hatalarinin sorumlulugunu da alarak bosanmaliydi.
Su an bosanmayi bile dusunmuyor ki.
Ustelik kimisi bosan desin sadece kimisi hatan da var ama bosan desin, ayni sey.
Adama da kizilir kadinin da hatasi soylenilir
Muhatabimiza yonelik soylemlerimizin fazla olmasi kimseyi şiddet yanlısı yapmaz.
Nokta :)))