Hamileyim eşim ayrılmak istiyor !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakmayın resmen kadın paragöz şöyle böyle sıralanmış benim çevremde kültürümde gördüğüm kadarıyla heer bölgede gayet ana baba alır altın bu normaldir bahşedilmiş bir şey değil yani uzayda paralel evrende yaşamıyoruz. Çeyrek de takar tam altın da takar torun olunca yok ekonomi yok bilmem ne eğer ortalama bi aileyse zaten yapılıyor torunu ya bu yedi kat yabancı değil normali bu bize göre ki dediğim gibi gelin buna karışmaz isterse birşey yapmasın. Ailesi sormuş ihtiyacınız var mı diye kadın da bunu deseydin demiş bunda hamile kadını hırpalayacak ne var? Ben mi körüm acaba

Kimse bu tavrı haklı bulmuyorsa o zaman adama daha çok yüklenilirdi siz ne yorum yaptınız bilmiyorum açıkcası ama burda kızılması gereken kişi adam. Herkes birbirini patır patır hırpalasın madem istemediğimiz şeylerde. Biri de ne kadar çileden çıkardıysan yazıyor ne kadar çileden çıkarsa çıksın defolup gider bi hava alır parmağının ucuyla dokunmaya hakkı yok kimsenin Nokta.

Yapilir, edilir, yapilmali edilmeli diye bir sey yok ki.
Yapilmayabilir de altın takilmayabilir de
Ailenin maddi durumunu bilmeden etmeden, ki borc oduyorlar demis konu sahibi, yapilacak tabi, takilacak tabi, istenir tabi diye dusunmeniz pek mantikli degil.
Oyleyse kayin aile de sizden muthis bir gelinlik beklerse kustum oynamiyorumculuk yok.

İcinden gecen yapar, yaparsa bas ustune yapmazsa kimseden zorla hediye istenmez ki.
Evet bu bir hata.
Kaldi ki sevmedigim birilerinin parasini altinini da istemem ben sahsen.
Siz de hala uzayda yasamiyoruz takilmali diyorsunuz.

Herkesin yetistigi kultur farkli elbette ama beklentili olmak baska, insani sogutacak kadar soylenmek baska ya da hem sevmeyip hem insanlarin maddi gucu yerinde degilse ille de olacak diye basinin etini yemek baska.

Adam bastan beri boyleyse hic evlenmemeliydi.
Adam sonradan boyle olduysa hatalarinin sorumlulugunu da alarak bosanmaliydi.
Su an bosanmayi bile dusunmuyor ki.
Ustelik kimisi bosan desin sadece kimisi hatan da var ama bosan desin, ayni sey.

Adama da kizilir kadinin da hatasi soylenilir
Muhatabimiza yonelik soylemlerimizin fazla olmasi kimseyi şiddet yanlısı yapmaz.
Nokta :)))

Ben bari altın taksalardi örneğinden zaten bebeğin ihtiyaçlarına hayır demişsin hiçbir şey almadan durmasınlar cümlesini çıkardım. Örtük anlam var o cümlede. Altın değil başka şey dese de olay yasanabilirdi çünkü konu sahibi üstüne gitmis aile konusunda. Adam haksız ama konu sahibi de haksız.
İkisi de hatasını görmeli yoksa devam etseler de boşansalar da bu kafayla başkasıyla da kendileriyle de zor.
Konu sahibi üzgün konu açıyor emojisini bile koyuyor. Ama şimdi durmuş keşke bosasa diyip gülüyor ciddi. Normal dusunebildigini sanmıyorum şu an
Evet zaten dediğiniz mana da söylemiş.
Hamile bir kadın size her şeyi bırakın küfür etse üzerine doğru cam kırar tartaklar mısınız?
Ya da siz onu tartaklarsanız biz başınızda durup ama o da söylemeseymiş kadın dediğin küfür eder mi diyeceğiz

Zorla mi evlendirdiler? Aman yasim gecmesin diye havada kaptiniz belki? Simdi de yok maasi dusuk, ailesi ilgisiz tabi yapacaklar falan. Hic bir sey de yapmak zorunda degiller ve evet evde huzur istiyorsaniz ailesini didikleyip durmayacaksiniz sonra boyle aglarsiniz
Havada kapılacak kadar değil tabi ki 😂kriterim zenginlik olsaydı o olmazdı

Hayatta mutlu olmanın yolu "kimseden bir şey beklememek'' Kim ne istiyorsa alsın taksın siz beklentiye girmeyin,
Eşinizin ailesi sizin çocuğunuzun giderlerini karşılamak zorunda değil, onlara güvenerek hamile kalmadınız di mi,
Eşinizin tavırları sizi ittirip kaktırması doğru değil ama siz de esinizin üstüne çok gitmişsiniz,
Siz hatalarınızı söyleyin,esinizin de hatalı olduğu kısımları söyleyin güzelce konuşun, inşaallah tatlıya bağlanır

Bazı erkekler için ailesi çok ama çok önemlidir. Laf söylemez, söyletmezler..Tartışma konunuzun ana teması ailesi fakat anlatmadığınız eksik birşeyler var gibi geldi.
Henüz çok yeni evlisiniz hamile olduğunuz için kendinizi dokunulmaz hatta el üstünde tutulacak bir varlık olarak görmeniz normal.Ama eşiniz bu kadar yoğun duygulara sahip değil anlaşılan. Ailesi ile sizin aranızda kalmış ve öfkesini size kusmuş maalesef...çoğu yeni evli erkek gibi..
Bakın bu aile meseleleri zamanla aşılacak konular...zamanla eşiniz size bağlanacak.Acele etmeyin üstüne gitmeyin güç savaşına hiç girmeyin.Ben boşanacağınızı düşünmüyorum. Bir daha konuşmamanız bu konulara değinmemeniz için size gözdağı vermiş sadece.
Diyelimki ciddi...o zaman gidip karakola şikayette bulunun uzaklaştırma çıkartın eve almayın.bırakın dışarıda kalsın yada gidip ailesiyle yaşasın tercih onun
Ama yok barışırsanız ailesiyle iyi geçinin eşinize onları eleştirmeyin ve ailesine karşı saygılı olun. Başka sorununuz yoksa bunlar aşılabilir konular merak etmeyin.

Merhaba buraya genellikle hamilelikle ilgili konu açtım biz severek 1 yıl önce evlendik toplamda 3 yıllık bi ilişki eşimle genel olarak mutluyduk.. onun ailesi ile ilgili problemlerim oldu ilgisizlerdi bizim tek tartışma sebebimiz onlardı nerdeyse ..Hamilelik sürecinde şimdiye kadar sorunsuz giderken eşim annesiyle konuşmuş biz ne yapalım gibi daha doğmamış çocuk kadının sorusu ayrı bi garip eşimde bi şey yapmayın demiş bende neden öyle cevap verdin dediğimde onlar düğün borcu ödüyor paraları yok dedi..Düğünü 4 ay önce yaptık ...ben de en azından bi çeyrek takarlar dedim başladı kavga kıyamet evde balkon camını kırdı beni itti evden çıktı anne babamın evine beni şikayet etmeye gitti ben şok ..annem geldi biraz toparlayalım diye 2 gün yanımızda kaldı daha beter oldu şuan konuşmuyoruz evin içinde çok sinirli bebeği çok istiyordu şuan nefret ediyormuş benden bebeği de aldıralım diyor ben 33 yaşındayım o 40 yaşında ne yapıcqğımız bilmiyorum annem bebeği lütfen aldırma ben bakarım kafasında adam 360 derece değişmiş hiç bişey umrunda değil biz evimizde mutlu bi çifttik oysaki onun ailesi şehir dışında ama ben kafayı taktım sürekli onlarla ilgili laf sokuyordum😞
Mesele 20 21 yaş evliliğine uygun.

Evet zaten dediğiniz mana da söylemiş.
Hamile bir kadın size her şeyi bırakın küfür etse üzerine doğru cam kırar tartaklar mısınız?
Ya da siz onu tartaklarsanız biz başınızda durup ama o da söylemeseymiş kadın dediğin küfür eder mi diyeceğiz
Hamile olsun olmasın kimseyi tartaklamam. Eş haksız zaten demek ki hamurunda var bu.
Yine de konu sahibi de haksız. Ben de evde ailemle ilgili söylenen bir eşe sahip olsam yeter sus be adam diye çıldırırım. Ailemle aramdaki meselelere karışmasından da hoşlanmam.
Burda eş araya şiddet ve şikayet etme olaylarını soktuğu için kendini haksız duruma sokmis.benve tedavi olmalı öfke konusunda.

Kusura bakmayın resmen kadın paragöz şöyle böyle sıralanmış benim çevremde kültürümde gördüğüm kadarıyla heer bölgede gayet ana baba alır altın bu normaldir bahşedilmiş bir şey değil yani uzayda paralel evrende yaşamıyoruz. Çeyrek de takar tam altın da takar torun olunca yok ekonomi yok bilmem ne eğer ortalama bi aileyse zaten yapılıyor torunu ya bu yedi kat yabancı değil normali bu bize göre ki dediğim gibi gelin buna karışmaz isterse birşey yapmasın. Ailesi sormuş ihtiyacınız var mı diye kadın da bunu deseydin demiş bunda hamile kadını hırpalayacak ne var? Ben mi körüm acaba

Kimse bu tavrı haklı bulmuyorsa o zaman adama daha çok yüklenilirdi siz ne yorum yaptınız bilmiyorum açıkcası ama burda kızılması gereken kişi adam. Herkes birbirini patır patır hırpalasın madem istemediğimiz şeylerde. Biri de ne kadar çileden çıkardıysan yazıyor ne kadar çileden çıkarsa çıksın defolup gider bi hava alır parmağının ucuyla dokunmaya hakkı yok kimsenin Nokta.
aynı şeyleri mi okuduk diye sorgulamadım bir an. Kimse kadına iyi olmuş, adam iyi yapmış dememiş ki. Herkes adamın yaptığı yanlış ama seninki de yanlış demiş.

Belki farkında değilsiniz ama konuyu açan kişi kadın, karşımızda muhatap olduğumuz kişi kadın. O yüzden onun yanlışını söylüyoruz. Erkek burda olsaydı şiddet uyguladığı için ona yüklenirdik. Yazdıklarımızı okumayacak adamı linçlemek don kişotun yel değirmenleriyle savaşması gibi bir şey olur

Yapilir, edilir, yapilmali edilmeli diye bir sey yok ki.
Yapilmayabilir de altın takilmayabilir de
Ailenin maddi durumunu bilmeden etmeden, ki borc oduyorlar demis konu sahibi, yapilacak tabi, takilacak tabi, istenir tabi diye dusunmeniz pek mantikli degil.
Oyleyse kayin aile de sizden muthis bir gelinlik beklerse kustum oynamiyorumculuk yok.

İcinden gecen yapar, yaparsa bas ustune yapmazsa kimseden zorla hediye istenmez ki.
Evet bu bir hata.
Kaldi ki sevmedigim birilerinin parasini altinini da istemem ben sahsen.
Siz de hala uzayda yasamiyoruz takilmali diyorsunuz.

Herkesin yetistigi kultur farkli elbette ama beklentili olmak baska, insani sogutacak kadar soylenmek baska ya da hem sevmeyip hem insanlarin maddi gucu yerinde degilse ille de olacak diye basinin etini yemek baska.

Adam bastan beri boyleyse hic evlenmemeliydi.
Adam sonradan boyle olduysa hatalarinin sorumlulugunu da alarak bosanmaliydi.
Su an bosanmayi bile dusunmuyor ki.
Ustelik kimisi bosan desin sadece kimisi hatan da var ama bosan desin, ayni sey.

Adama da kizilir kadinin da hatasi soylenilir
Muhatabimiza yonelik soylemlerimizin fazla olmasi kimseyi şiddet yanlısı yapmaz.
Nokta :)))
Farkındaysanız ben sizi alıntılayarak yazmamıştım genel olarak bu yapılan yorumların konu sahibinin üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum.
Yani maddi konuda zaten alamayaacak kadar kötü bi aile olsa düğüne de yapamazdı kii ortalama bir aile şu an çocuğna bir çok konuda yardım ediyor zaten. Bana göre insan çocuğum torum diye birini arıyorsa onu doğurduysa ona maddi olarak destek olmak zorunda evlat da ana babası kötüyse ameliyat oluyorsa aynı şekilde paşa paşa destek olmak zorunda.

Ay aileler size birşey yapmak zorunda değil toruna şunu yapmak zorunda değil diyen insanların bence maddi gücü bayaa bayaa yüksektir ki anlayamıyor durumu. Bir yıldabütün evi dizmek en az yüz bin demek altınlar o kadar tutmamıştır bebeğe masraf yapacak bu çift kadın işten çıkacak bana göre anne baba mecbur yardım edecek o zaman kimse yaşlanonca evladından da ben onu doğurdum mecbur bakacak demesin bakmayan ayıplanmasın aynı düşünen üyelerin sıfır beklenti içinde yaşayıp sürekli vererek yaşadıkları hayatlarında başarılar diliyorum.
Bu güne kadar kimseye düğünde altın kesmedim satılık mal değilim ama evlendiysem ve zor durumdaysam açar aileleri çatır çatır yardım isterim mecbur yardım edecek destek olamayan evlat beklemesin aile dediğin her an yanında olur şu an durumum var verebilecek durumdayım veriyorum isteyecek durumda da isterim

Aldırın, anne baba olacak olgunlukta değilsiniz ikinizde. Babası istemiyorum demiş anneniz istese nolur o çocuğun psikolojisi de önemli ayrıca siz de çok garip bi insansınız bu yaşta insanlarsınız düğününüzü elalem yapmış hala ilgisizlerdi diye dert yanıyosunuz ilgisiz olsunlar yani nolcak

Derdim bişey yapıp yapmamaları değil ki kocamın büyük tepkileri benim için öylesine söylenmiş bi kelime ısrarla o altın alınacak değil ki ..Benim Kardeşim de benden hediye istedi ne alıcan yeğenine diye tamamen samimiyetten :)o da bana sordu yeğenime ne alayım ben de bi doğsun da alırsın dayısı diyerek cevap verdim hediyeleşmek güzel düşündüğünü göstermek hangi babaanne torununa hediye almaz ki beni arkadaşlarımın bebeğine hediye aldım o sorumluluğu hissettim ..Düğüne de takısız gidin bebek görmeye de eli boş gidin madem
eşinize bir doğsun da alırsın diye cevap vermişsiniz, peki kendi bebeğiniz için neden aynısını düşünmüyorsunuz? bir doğsun belki en güzellerini alıp gelecekler, belki altın takacaklar, belki borçlarınızı ödedikleri için bir şey takmayıp manevi destek olacaklar.. bari şöyle yapsınlar denecek bir durum da değil. daha önce yazdığım gibi eşinizin yaptığının savunulacak bir yanı yok asla. fakat genel olarak sürekli sürekli ailen için kötü laf söylendiğinde de çok aşırı sakin kalabilen herhangi biri olacağını düşünmüyorum kadın erkek fark etmez. bir de kaç yaşında insanlarsınız düğün borçlarınız ödeniyor. karşı tarafın ailesinin öcü olduğunu düşünmüyorum 40 yaşında adamın bile düğün borcunu ödüyorlarsa, merak etmeyin çocuğunuza da bir şey alır da gelirlerdi.

aynı şeyleri mi okuduk diye sorgulamadım bir an. Kimse kadına iyi olmuş, adam iyi yapmış dememiş ki. Herkes adamın yaptığı yanlış ama seninki de yanlış demiş.

Belki farkında değilsiniz ama konuyu açan kişi kadın, karşımızda muhatap olduğumuz kişi kadın. O yüzden onun yanlışını söylüyoruz. Erkek burda olsaydı şiddet uyguladığı için ona yüklenirdik. Yazdıklarımızı okumayacak adamı linçlemek don kişotun yel değirmenleriyle savaşması gibi bir şey olur
Yaşadıklarınız ağır olmuş esiniz vicdansız ve hadsiz bir adam hamileyken sizi tartaklamış çok geçmiş olsun ama eşinizin ailesiyle bu kadar uğraşmayyın yanış yapıyorsunuz tadındaydı sanırım yorumlar ben yanlış gördüm:KK70:Haklısınız kendi kendime böyle işte uyduruyorum

Aldırın, anne baba olacak olgunlukta değilsiniz ikinizde. Babası istemiyorum demiş anneniz istese nolur o çocuğun psikolojisi de önemli ayrıca siz de çok garip bi insansınız bu yaşta insanlarsınız düğününüzü elalem yapmış hala ilgisizlerdi diye dert yanıyosunuz ilgisiz olsunlar yani nolcak
Elalem mi ?

Farkındaysanız ben sizi alıntılayarak yazmamıştım genel olarak bu yapılan yorumların konu sahibinin üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum.
Yani maddi konuda zaten alamayaacak kadar kötü bi aile olsa düğüne de yapamazdı kii ortalama bir aile şu an çocuğna bir çok konuda yardım ediyor zaten. Bana göre insan çocuğum torum diye birini arıyorsa onu doğurduysa ona maddi olarak destek olmak zorunda evlat da ana babası kötüyse ameliyat oluyorsa aynı şekilde paşa paşa destek olmak zorunda.

Ay aileler size birşey yapmak zorunda değil toruna şunu yapmak zorunda değil diyen insanların bence maddi gücü bayaa bayaa yüksektir ki anlayamıyor durumu. Bir yıldabütün evi dizmek en az yüz bin demek altınlar o kadar tutmamıştır bebeğe masraf yapacak bu çift kadın işten çıkacak bana göre anne baba mecbur yardım edecek o zaman kimse yaşlanonca evladından da ben onu doğurdum mecbur bakacak demesin bakmayan ayıplanmasın aynı düşünen üyelerin sıfır beklenti içinde yaşayıp sürekli vererek yaşadıkları hayatlarında başarılar diliyorum.
Bu güne kadar kimseye düğünde altın kesmedim satılık mal değilim ama evlendiysem ve zor durumdaysam açar aileleri çatır çatır yardım isterim mecbur yardım edecek destek olamayan evlat beklemesin aile dediğin her an yanında olur şu an durumum var verebilecek durumdayım veriyorum isteyecek durumda da isterim

Siz isteyebilirsiniz
Kimisi kendi yaginda kavrulmayi tercih eder
Maddi durumunun iyi olup olmamasindan bagimsiz
Ustelik sıkısıkken istemek baska, altin hediye beklemek baska

Evet bence beklentili olmak dogru degil, ya da hep beklentili olmak ya da sadece hep bana seklinde beklentili olmak yanlis
Yani kayin aile bana altin da taksin ama ben onlarin yuzunu gormeyeyim beklentisi olacak sey mi

Sorsak sen ne gelinlik yaptin diye mesela
Siz buna da yapacak tabi der misiniz

Kimse yapmasin da zaten zor durumda degillerse ya da icinden gelmiyorsa
Ama o zaman biz de kv isteyebilir ne var ki mi diyelim
Ayni sey
Kulturumuz diyorsunuz ya ikisi de kulturumuz
Biz de uzayda yasamiyoruz yani :)

Ve siddet bunlardan cok daha farkli bir konu.

Hosca kalin :)

Nasıl soğutmuş tiksindirmişsiniz kendinizden. O kadar okudum, yok bi kusurunu eksiğini görmedim kayınvalidenin. Sizi sevmek zorunda değil kimse, ısınamamıştır ilgisiz soğuk davranmıştır, olabilir. Oğlunun evlenmesini de istememiş olabilir. Uzakta yaşamasını da istememiş olabilir. Sonuçta size engel olmuş mu? Size kötü bir lafı hakareti var mı? Oğluna "karını boşa yanımıza gel" diyor mu? Yok. Siz takmışsınız kadına resmen. Adamın da "senin o anan var ya.." diye başlayan cümlelerle beynini yemiş ruhunu emmişsiniz muhtemelen. Herkes linçlemiş zaten ama ben de dayanamadım. Gerçekten boşanmak istemiyorsanız kendinizi haklıymış gibi doldurmayın, gidin konuşun, kayınaile takıntınızla ilgili de terapi alın.

Bazı erkekler için ailesi çok ama çok önemlidir. Laf söylemez, söyletmezler..Tartışma konunuzun ana teması ailesi fakat anlatmadığınız eksik birşeyler var gibi geldi.
Henüz çok yeni evlisiniz hamile olduğunuz için kendinizi dokunulmaz hatta el üstünde tutulacak bir varlık olarak görmeniz normal.Ama eşiniz bu kadar yoğun duygulara sahip değil anlaşılan. Ailesi ile sizin aranızda kalmış ve öfkesini size kusmuş maalesef...çoğu yeni evli erkek gibi..
Bakın bu aile meseleleri zamanla aşılacak konular...zamanla eşiniz size bağlanacak.Acele etmeyin üstüne gitmeyin güç savaşına hiç girmeyin.Ben boşanacağınızı düşünmüyorum. Bir daha konuşmamanız bu konulara değinmemeniz için size gözdağı vermiş sadece.
Diyelimki ciddi...o zaman gidip karakola şikayette bulunun uzaklaştırma çıkartın eve almayın.bırakın dışarıda kalsın yada gidip ailesiyle yaşasın tercih onun
Ama yok barışırsanız ailesiyle iyi geçinin eşinize onları eleştirmeyin ve ailesine karşı saygılı olun. Başka sorununuz yoksa bunlar aşılabilir konular merak etmeyin.
Doğru tam anlamıyla alışmadı sürekli ailemi buraya getireyim annem sana baksın geniş aile olma çabasında bi adam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X