Hamileyim! Boşanmak istiyorum daha fazla dayanamıyorum :(

yazık günah o çocuga, aglayıp sızlanmayın, sinirlenmemeye sakin kalmaya calısın. hem bebegı ıstemeyıp snrada buyyunce senden alacagım demek nasıl bi zihniyettır.bu tamamen inat ugruna yapılan bişey.
siz haklısınız , eşiniz haklı muhabbetine girmek istemıyorum, bende hamıle bı bayan olarak bı takım aılevı problemler , kişisel sorunlar vb durumlar yuzunden stresli,üzüntülü hamilelik gecıren annelerın bebeklerıne cok üzülüyorum.onlar etkılenıyorlar.siz mutlu olun ki onlarda olsun. tamam hıcbırımızın hayatı tozpembe degıl ama mumkun oldugunca ağlamayı,sinirlenmeyi bi kenara bırakmalıyız.
kendınız ve bebegınız ıcın en ıyı karar neyse, düşünün taşının, eşinizle güzelce konuşun gerekirse bi süre ayrı kalın.
ama kendinizi psikolojinizi bozmayın. yazık yavrucağa ben en cok bu duruma üzülüyorum..

Ayrıca evliliği oyuncak sanan çocuksu tipler evlenmemeli. Yoksa böyle her tartışmada boşanalımmm ayrılalımmm ühühüh diyorlar. ;((

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence de böyle tipler evlenmemeli sorumluluk alamayacaklarsa. Ayrıca eşim sinirlendiginde cam pencere indirmişligi var Allahtan bana vuramaz ki vurmaz da zaten. Bizim gardolabimizin camı mı inmedi aşağı, odamizin kapisinda ki cam mı dersin? Ütü masasını havaya kaldirip yere firlatmalar mı dersin vs vs... Ayrıca iyi okursanız adam keşke sinirle bana hakaret etse de sonra gönlü mü alsa ama aksine içten pazarlık yapıp cirkefce birlikte yaşadığımız duruma kumpas oyun diyerek üste çıkıyor. Tekrar konuyu okumanızı tavsiye ederim.

Ohooo bu sizin kavgalarınızın sebepleri varya işte onları biz de yaptık. Şuan sadece evlilik için üzerimde çektiğim 2 kredi var. Eşimin de iki kredi. Sıfırdan evlendik biz hiç kimse den yardım almayarak ve birikmiş kuruş paramiz yoktu. Evlendiğimizden 1 hafta sonra bütün altinlarimizi bozdurduk borç odediler suan bende bir tane bile ne bilezik nede çeyrek var ve yemin ediyorum Allah şahit pişman değilim kimsenin ağzına laf vermeyip kendimiz istediğimizi yaptık. Bunun da psikolojisi ile de çok tartışmalarımız oldu. Eğer sorun olmazsa durumlarınizi özelden öğrenmek isterim bu geçiş sürecinde çok ihtiyacım var.

Ailem yanımda değil maalesef işte fedakârlık diyorlar evlilik bu diyorlar sabır diyorlar... işin iç yüzünü bilmedikleri için. ..

şuanda en son durumunuz nedir. ailen arkanda durmazsa yalnız yaşarsın bebeğine bakarsın.onlara olumsuz şeyleri anlatsan sana kotu davrandıgını falan anlatsan sabret demeye devam ederlermi

Bilemedim çokta haksız değil sanki adam

kimseden yardım almadan evlenecek; kendisini sevmeyen bir adamla ilişkiye girerken sadece prezervatifle korunacak; adam ısrarla istemiyorum sevmiyorum aldır demesine rağmen doğurmaya kararlı bu kadar cesur!! bir kadının şuan söylediği korkuları bana çok saçma geldi. bu kadar gözü kara!! bir kadın üstelik maddi imkanı varken neden ailesinin desteği için endişelenir ki? yapacağınız şey tek başına bir eve çıkmak, aileniz ister sizi desteklesin ister desteklemesin. izin verme mevzusuna girmiyorum bile.
bilemiyorum ya burda anlattığınız kadar cesur değilsiniz ya da işin içinde başka şeyler var. insan kendi eliyle kurduğu yuvasından geçebiliyosa, boşanmayı göze alıyorsa, tek başına çocuk büyütmeyi düşünüyorsa; ailesinin köstek olması vız gelir.

bakabileceksen doğur tabi ki ama gücün yoksa allah rızkını verir diyip doğurma öyle kolay değil. açlıktan saniyede onlarca bebeğin öldüğü bi dünya burası, ki sadece doğurmak da yetmiyo.

O evin içinde neler yaşadığını ve neler hissettiğini senden daha iyi kımse bılemez ama istersen hemen boşanmak yerine bıraz sabret,ona uymamaya çalış,karnın biraz buyuyup bebek hareketlenmeye başladığında,onun kalp atışlarını dınlemeye gıttıgınızde eşinin de fıkırlerı duyguları değişebilir.Sana ve çocuguna karsı koruma,sahiplenme içgüdüsü harekete geçer.Allah o bebeği mutlaka bır şeye sebep olarak gondermıstır.Bırde bu tarafından dusun ıstersen bır kaç ay sabret.Ama tabıkı senın kararın

Eşin çok çirkin sözler kullanmış sana karşı
ne demek beni oyuna getirdin ilşkiye girdin zorla evlenmek zorunda kaldık falan
bende olsam bunu kaldıramazdım
sanki tecavüz ettin herife
nasıl bir zihniyettir bu !!
yazıklar olsun böyle erkeklere
eğer eşinden bu kadar tiksiniyorsan zorla bişeyleri devam ettirmenin anlamı yok kanımca

başka bir konuda da anlatmıştım.şuan 7 aylık bir kızım var ve şubat ayında davamı açtım ben.annemlerin yanındayım şükür çok mutluyum.hamileliğimin ilk haftalarında başladı bu kavgalar.şimdi diorum keşke o zman bitirebilseymişim.hamileliğim bari stresli geçmezdi.allahım sana bir mucize bahşetmiş.bunun değerini bil.sizinde evliliğiniz bitmiş bence.düzelme şansı çok düşük.bebeğinle beraber mutlu bir gelecek sizi beklior inşallah

Sevgili anne adayı :)

Birebir aynı değil ama benzer o kadar çok yönümüz var ki şu an.

Sana benim yaptığım gibi sadece çocuğuna odaklanmanı ve birlikte yaşayacağınız güzel zamanlara odaklanmanı tavsiye diyorum.

Yavrunu kucağına aldığın an hiçbiri kalmayacak hayata olduğundan daha fazla sarılacaksın ve çocuğun için.

cnm tecrübeyle sabit kısa ve öz şeyler yazacağım bir çocukla baba evine döndüm bende çalışıyordum şu an 2. kez evlendim 3. yılımız bu kavgaları solda bırakacak çok büyük kavgalarımız oldu şükür durulduk düzlüğe çıktık 1 yıldır çok mutluyuz sana pasifize ol diyemem çok sağlam bir karakterin var iki evliliğimde de ve çevremde gözlemlediğim evliliklerdede değişmeyen şey erkeklerin kadına karşı aynı egosu ve aynı bakış açısı şunu söyleyebilirim annen de bunu bildiği için iki karakterin bir çatıda birbirine alışma süresi malesef uzun tabi ama özverilerle olmayacak şey değil temennim çocuğunun babasıyla yuvanı kurtarmandan yana inan bana tecrübe...............işin içinde şiddet bağımlılık kumar aldatma olmadığı sürece evli bayanlara tavsiyem kolay harcanmasın sevgileriniz..........

Allah yardımcınız olsun. Daha çok yeni evlisiniz üzüldüm gerçekten anlattıklarınıza. Bebeğiniz de hayırlı olsun inşallah sağlıka mutlulukla hayata getirirsiniz onu.

Konunuza gelirsek Bence evliliğinizdeki en büyük sorun tartışmayı konuşmayı bilmemeniz.

Öncelikle eşinle tartışırken sinirlerine hakim olmayı becerebilmelisin. Bu şekilde tartışmalar sonucunda onun sana saygı duymasını azaltmışsın. Sakin kibar tartışabilmelisin sorunları.

Ayrılık konusunda bizim yorum yapmamız doğru olmaz duygularını en ıyı sen bılırsın. Eğer gerçekten bunu istiyorsan yine bu süreci sakince halletmelisiniz.
Eşinle ilk ve son kez gerçekten mantıklı ve kararlı bir şekilde SAKİNCE tartışmalı konuşmalısın.

Senden ne istediğini sor ona. Evlilikte devam etmek mi istiyorsın yoksa bundan sonra yollarımız ayrı mı olsun de. Kavga etmek istemiyorum gerçekten seni de dişünerek bu konuşmayı yapıyorum de. İnsan sevmediği bi kadınla ömür geçiremez bu çok zor seni anlıyorum ve gerçekten sana bu iyiliği yapabilirim de. Karar ver benimle bitmesini istiyorsan sana destek olucam de. Ayrıca sana söylediği o beni kandırdın laflarının açıklamasını mutlaka yap ama yıne sakınce olsun onu yargılamadan soyle. Evet evlenmeden önce bırseyler yaşadık ama bunda ikimiz de sorumluyuz ben de pişmanım ama asla seni kandırıp evlenmek için yapmadığımı sen de biliyorsun de. Bunun bedelini evliliğimde mutsuz olarak ödedim hatta ikimiz de ödedik bundan sonra herşeyi bitirebiliriz de.
Bu konuşmaları yaparken gerildiğin anlar olacaktır onun bazı sözleri zoruna gidecektir asla hırçınlaşarak cevap verme. Uzlaşmak amacndayım kavga etmıcem de.

Eğer sonuçta o da bitsin derse herhalde bu konuşmalar sonrasında seni millete karşı deşifre etmez anlaşmalı ayrılacağınız için. Ama deşifre ederse de buna hazırlıklı ol ve olacaklara boyun eğ. Ya da sana zorluk çıkarırsa ayrılalım ama çocuğu ilerde alırım derse sinirlenip tartışmaya girmeden emdiği sürece sende kalacağını istediği zaman görebileceğini ancak buyudugunde de mahkeme ne karar verirse ona uyacağını söyle. MAhkeme sana verirse saygı duyarım yapacak birşey yok de. Bana verirse de senin görmen konusunda sorun çıkarmam sonuçta senin de çocugun de.

Diğer ihtimal seninle ayrılmak istemezse de artık geçmişi tekrar sana kaba şekilde hatırlatmayacagından eminsen devam edelim de. Eğer kendine güvenmiyorsan yıne geçmişi yuzune vururum dıyorsan devam etmicem de.

Bunlara ek olarak da eşinin eve iş getirmesi evde suratı asık olması gibi durumlarda onun üstüne gitmen de doğru değil. Bazen de biz kadınlar erkekleri dilimizle çileden çıkarıyoruz. Onu boğma sıkma. Evde huzur ver eşine.

Bu doğrultuda son konuşmanı yap ve kararını ver. Uzlaşmacı ol hırçın olma bir bayana yakıştığı gibi sakin kararlı ve güçlü dur eşinin karşısında.

Son düzenleme:

cnmm merhaba
evliliğin için ne söylenir bilmiyorum eşinin ikinci bir şansı hakedip etmediğini en iyi sen anlarsın
hakediyorsa ver derim ama haketmiyorsa hiç kendini yıpratma bırak inceldiği yerden kopsun
ilerde canının daha çok acımasındansa daha iyidir
bebeğine gelince Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
emin ol o senin her şeyini karşılar onun sayesinde daha güçlü olursun
şuan çok fazla düşünüpte kendini ve bebeğini de üzme
hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşş

Can'ım son durumun ne bebeğin Nasıl sorunlarınızı çözebildinizmi

Canım hassas bir dönemdesin geçecek bu günler

Canim insanin bebegi olduktan sonra goU hicbirsey gormuyo herseyi unutursun ama kafanin rahatligi ve bebeginin psikolojisi icin ayril sans iatesede verme kormu adam gibi sevineydi baba oldum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…