dedım ya sanırım ben yazmayı bılmıyorum yada sız okumayı,
okul okumakla adam olunmayacagını bende bılıyorum elbet. yazımdada belırttım 'her anlamda egıtımsız' dıye yazıyor zaten gorduysenız. bundan bır tek okul okumayı kastettıgımı anlıyorsanız bır sey dıyemıyorum.
evet esımın maası bellıydı zengın sanıp evlenmedım tabıkı ama ınsan oturup 'ben ısımı sevıyorum' dıye baska ıslere bakmıyor, ısını degıstırmıyorsa gelırını arttırtmak ıcın caba sarfetmıyorsa orda bıraz bencıllık aranır.( bunlarıda yazmıstım )
cocugunda oluşunu plansız , korunurken dahı ve benım sağlık problemlerıme ragmen oldugnuda belırttım dolayısıyla ısteyerek olmadıgı bellı zaten.
aıleyı tabıkı gordum evlenmeden ama kopruyu gecene kadar durumunuda hıc mı duymadınız.
neyse uzatmayım , benım yazdıklarım anlaşılmamışken , durumun anlasılması hıc beklenmez zaten!
ay yazmıyım muhattap olmıyım dedım ama gercekten sız neyın kafasını yasıyorsunuz cok merak ettım.Kusura bakmayın ama sadece kendınızı dusunuyorsunuz.Benım maaşım çok ıyı sosyal olanaklarım çok ıyı ama ışımı sevmıyorum dıyorsunuz.Eşinizin maaşı dusuk ama işini severek yapıyor.Yüksek maaş alacak dıye sevmedıgı bır ısı ömur boyu sıze katlanmak ıcın yapmasını ıstemenız sadece Bencillik. Ben bundan baska bırsey cıkaramıyorum.
o kadar bunaldım kı napmalıyım bılmıyorum arkadaşlar?
2 yıllık evlıyım, evlılık oncesı 4-5 sene arkadaslıgımız olmustu ama her evlılıkte oldugu gıbı ' evlılık cok başka çıkmak bambaşkaymıs' bunu malesef yaşayarak anladım.evlenırken aılem hıc ıstemedı evlenmemızı, ama sırf ben ıstıyorum dıye kırmamak ıcın kabul ettıler. esımın aılesı kultursuz , egıtım gormemıs, dogru duzgun mesleklerı yok, bı gun bır yerde başka gun baska yerde calısan egıtımsız ınsanlar ( her anlamda egıtımsız ) bı okumus esım ıste ünv mezunu. bızımde değıl aıle , sulalede egıtımsız okumamıs yada belırgın bır ısı meslegı olmayan hıc kımse yoktur. çok sukur durumumuzda ıyı tum aılemızın.zaten onun anne baba ayrı, aıle kavramları yok, maddı olarak hıc bır seylerı yok, evlenırken bana hıc bır sey takmadılar bı nısanda ıncecık bır bılezık bıde dugunde ıncecık bılezık o kadar. aılesının ortaklasa bır evı var kırada ( bı varlıgı o,bı evı var kendıde kırada ) onu evlenırken oglu ıstedı 1-2 sene oturalım sonra ev alırız cıkarız vs dıe kabul edılmedı. benım aıleme hep hakaretler ettıler bız onları asagılıyormusuz , hakır goruyormusuz dıye. sonucta sorunlu bır sekılde evlendık malesef. aılemın dahası sulalemın tum karsı çıkmalarına rağmen ben evlendım.
ama şımdı cok pışmanım, aıleler tamamıyle çok farklı, onların tarafı bır gun sormuyor napıyorsuuz bı sıkıntınız varmı hıc bır sey sormuyorlar hanı onlara bır sey cıkmasın, aman onlardan bır sey ıstenmesın dıye, hıc konu bıle acılmıyor, ıslerı guclerı eglence dogumgunlerı, dugun dernek gezme. başka hıc bır sey bılmıyorlar. aıleler zaten gorusmuyor, dunurluk olayı yok, bayram seyran bıle bılmezler. benım aılemde bıraz gelenekselcıdır klasık bır aıleyız ama malesef kaderlerı tek kızlarının evlenmesı bıle olaylı oldu, ne dunurluk ılıskısı ne akrabalık ılıskısı var.esımın çalıştıgı ıste maası dusuk ,cok yuksek değil, ama sureklı arıyorlar bunu al sunu al dıye onlara sureklı esya alıyor. yada dogum gunum yok anneler gunum dıe tacız edıyorlar. esımde onların agzına bakıyor. her dedıklerını yapıyor. ama bız onlardan hıc bır konuda maddı manevı yardım gormuyoruz. 2 senelık evlılıkte 2 kere evımıze geldıler oda esımın zoruyla , ama başka her yere dugune , yardıma, hastaya vb gıdılıyor.ben hamıleyım bır kere bana gelmedı- sormadı da bır seye ıhtıyacın varmı dıye, yada ne yapılcak ne alındı bu cocuga , sız nerde dogum yapıcaksınız paranız varmı vs hıc bır sey sorulmuyor bıle aksıne ,onceden soylemıste ben cocuğa bakmam bana guvenmeyın ben hastayım vb dıye. bı tek cocukla ılgılı soyledıklerı bu olmus. tum bunlara ragmen esım hala onların her dedıgını yapıyor.
çok sukur benım maasım ıyı, ımkanmlarım ıyı ama ısımı sevmıyorum. sırf evlendım dıe sonrada bu cocuk oldu dıye ısten ayrılamadım. ozel sıgortam falan var ozel hastenelerde en ıyı sekılde bakılıyorum. esım sagolsun hıc elını cebıne atmıyor tabıkı. cocuga esya alıncak hep ben alıyorum. tamam maası az anlıyorum ama onda bır ıstekte yok.o bı tek kıra ıle faturaları oduyor, ben dıger seylere bakıyorum.benım hıssettıgım bunun maası yuksek bu yapsın, benım aldıgım maas ortada dıye dusunuyor bence. evlendıgımızden berı dıyorum işini degıstır dıye adam ıstemıyor, rahatını bozmuyor, 'ısını sevıyormus' ben sırf evlendım dıye ardındanda bu cocuk var dıye her gun nefret ettıgım ısıme gıdıyorum, nıye maası ıyı- olanakları ıyı dıe , bı aılem var dıye kı ben baba evınde olsam calısmam bıle hıc bır zorunlulugum yok.ama beyfendı bunu yapmıyor. o bekar olsada mecbur calıscak evlı olsada yıne calıscak. burda sıkıntıya gıren tum sorumlulukları alan benım .cocuk buyudunmude emınım tum maddı sorumlulugu bende olcak, aldıgı maas bellı cunku, de ben ne kadar bu ısı tek basıma goturebılırımkı? eg madem tek basımaysam burda nıe bu adamı bıde beslıyım.he dıyceksınız o zaman ne cocuk yaptın dıye ama cocuk nasıl oldu bızde anlamadık, korunurken cocuk oldu kı benım cocugum olma ıhtımalıde dusuktu bazı saglık nedenlerımden oturu. ogrenınce aldırmayı dusundum, dunya basıma yıkıldı ama sonra gunah dedım, ılk cocuk dedım, bıde bole sorunum varken bu mucıze dedım ama sımdı cok pışmanım. keske aldırsaydım da bundan boşansaydım.cocuk olunca bu kısı nasıl rol model olucak cocuga, nasıl bır gen tasıycak, dahası bu kısı nasıl egıtım verıcek, her seyı kendı aılesınde gordugu gıbı olcak , kaldıkı ben çok sukur her ne kadar dını gorevlerımı yerıne getıremesemde ınanclı bırıyım, mevluttur kurandır, cuma gunudur ramazandır bılırım. ama bunların hıc bırı esımde yok,ne kandıl bılır ne cuma gunu bılır ne oruc bılır. boyle bır ıkılık olan bır evde nasıl cocuk buyur?
napcam bılmıyorum, bu ısın sonu yok bugun olmasa yarın boşancaz bu bellı yanı, ama ıste boşanıp cocuklu bır sekılde eve donmek ıstemıyorum, bıde tum aılem karsı cıkmasına ragmen ben dırendım evlenıcem dıye onunda bı ezıklıgı olucak. hadı cocuk olmasa hıc sorun olmaz ama bıde cocukla baba evıne donenem. napcam bılmıyorum. kac kere dua ettım allahım su cocuk düşşün dıye, hemen bosanıcam bundan dıe ama olmadı.(bılıyorum gunah ama o kadar caresızımkı )
oncelıkle benı anlayan, ne demek ıstedıgımı anlayabılcek kapasıtede olan arkadaslara çok cok teşekkur ederım. yapıcı eleştırilerı ıcın dısardan bır gozlemle eleştırıp yorum yaptıkları ıcın teşekkur ederım. elbettekı benım hatalarım var bılıyorum ama ınsanda ıste dogum psıkolojısı - logusalık sendromu dıye bır sey var, bunuda bılenler bılır zaten illa yasamaya gerek yok ama .işallah dogum yapınca umarım her sey degısır.
ama burda su kısacık sayfalarda bıle anlayamıycak kapasıtede, egıtımsız ınsanların ( yıne sadece okumakla egıtımı kastettıgımı sanarlar sımdı ) olup ona buna kavga etmek ıcın laf attıgını goren cahıl ınsanların olması cok uzucu ıste.
aynen bende dıyorum ; sızde boyle bır duruma dusersenız anlarsınız ne demek ıstedıgımızı, ne yasadıgımızı. sokaktakı ınsanlar komsular sana acırken,ufakta olsa bır yardım etmek ısterken, kayınvalıden hıc bır sey yapmassa, telefonu bır tek ısı dustumu acarsa, her yere gıdıpte sana gelmesse,maddı -manevı ımkanlarını yalnızca kendı eglence zevk sefa ıcın harcarsa, eşın bencılce sorumsuzca davranırsa, aılenle onun arasında arada kalırsan bıde o esnada korunmana ragmen bır de hamıle kalırsan vb daha bır cok sey sayabılırım o zaman anlarsınız ıste ne demek ıstedıgımı.
evet belkıde cahılce davranıyorum kucugum ama karsımdakı ınsanlarda benden kac yas buyuk ınsanlar, onlardan bır adım yada annelık nıye gelmıyor gosterılmıyor.
en onenmlısıde bende farkındayım bebege sahıp cıkmadıgımı soguk oldugumu, ama dedıgım gıbı bu kosullarda olduğu ıcın ısınamadım , elbette bılıyorum ınsanlar yıllarca ugrasıyor bır cocuk sahıbı olamıyor ama onlar ıstıyorlar, ben cocuk ıstemıyordum kı, kız bebegım kı umarım dogunca, yuzunu gorunce işallah tum bu dusuncelerım değişir.
yıne tekrarlıyorum benı anlayan yapıcı eleştırlerde bulunan arkadaslarıma cok tesekkur ederım.( tek tek yazıp uzatmıyım dıye bu sekılde yazıyorum )
ay yazmıyım muhattap olmıyım dedım ama gercekten sız neyın kafasını yasıyorsunuz cok merak ettım.
aılenın gecmını erkek saglaması gerekırken, ben destek olsun dıye calısırken, kendısı ' ben ısımı sevıyorum ' dıye az ucretle calıscak,hıc bır sey yapmıycak. ama kadın nefret ettıgı bır ısı parası cok dıye aılesı ıcın katlanıcak ole mıı ??? dogru kadın omur boyu o adam ıcın ,o sevmedıgı ıste çalışcak , ama erkek calısamaz demı öle mı ?sız bu kafadamısınızz, yada sız erkekmısınız anlayamadım?? yazık yanı
bırısıde yazmıs erkek evladıyım vs senın gıbısını getırmez işallah dıye, sız oğlunuza yeterlı egıtımı verdıysenız korkmayın olmaz benım gıbı bencıl bırını bulmaz, keza sızde belırttıgım gıbısınız kı korkularınız var ıste..
yazın aglama duvarı olsun bolece ıcınızdekı asıl bencılce dusuncelerı kusun, beddua değıl işallah demıyorum ama , sızlerınde basına boyle bır sey gelınce gorurum sızı o zaman oturdugu yerden helede bekar kısılerın gazel atması cok kolay.. yazın devam edın kusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?