Meraba,ilk olarak size sabır diliyorum.bunun ne kadar zor bir süreç olduğunu yaşayanlar anlar.benim de ilk gebeligimde 12 haftada omfalosel teşhisi konmustu.biz de arastirdik bayağı o zamanlar cvs yapıldı kromozomal bir sıkıntı var mi diye onda bir sorun çıkmadı.omfalosel bazı kromozomal hastaliklarin yanında da görülebiliyormuş.yada omfalosel teşhisi konan bebeğin ilerde başka anomalileri ortaya cikabiliyormus.yani gebeligin devamında sıkı takip içinde olacaksınız.benim bebegimde kese çok büyüktü karaciger de disardaydi.dolayısıyla bebeğin fazla yaşama şansı yoktu.yani sonuç olarak biz gebeligi sonlandirdik belli bir zaman sonra.bunları moraliniz bozulsun diye yazmadım,sadece ben de sizin gibi caresizdim siz de böyle birşey yaşayan varmı diye sorunca kendimi sorumlu hissettim.iyi bir doktora prof gorunun..herseyin hayirlisi
Cok gecmis olsun umarim daha iyisinizdir.benim de bebegimi normal dogumla aldilar( doktorun verdigi 3 aylik sureden hemen sonra tekrar hamile kaldim.ve bebegim 7 haftalikken kalp atislari duyulamadi.boylece gecen hafta bebegimi kurtajla aldilar (bebek, benim kanim ve esimin kani genetik merkezine yollandi.insallah bir sey cikmaz.bu durum ilk durumla tamamen alakasizmis.artik şans mi deyim bilmiyorum.
Siz icinizi ferah tutun,onemli olan sizin sagliginiz belki iyilesmeniz biraz zaman alacak ama belli bir sure sonra daha iyi olacaginizi umuyorum.fazla dusunmeyin ve kendinize iyi bakin
RMerhaba, 3 aylık hamileyim bebeğimin hiçbir problemi yoktu dün kontrolde bağırsaklarının dışarıda kaldığı karın duvarının kapanmadığı ve açık kaldığı söylendi.
Birkaç hastaneye daha gittim hepsi aynı şeyi söyledi salı günü profesöre gideceğim eğer doğurursam doğduğu gün ameliyat olacakmış bebek bağırsakları içeri alınacakmış 10,000 bebekte bir görülen birşeymiş
Hiç bu olayı yaşayan tanıdığınız oldu mu? Çocuk sonra nasıl yaşıyor fiziksel bir sağlık sorunu oluyor mu? Türkiye'de de bir kaç bebekte olmuş yaşıyorlar ama nasıl? Ulaşmaya çalışıyorum ulaşamıyorum yardım edermisiniz?
Doktordan bu cümleyi duyup bir kaç hafta sonra düzelen var mı? Lütfen yardımcı olurmusunuz çok hareketli erkek bebeğim kürtaj yaptırmak istemiyorum Dünya başımıza yıkıldı ne yapacağımızı şaşırdık...
Selamlar,34 yaşındayım 4 gün önce 18 haftalık gebeliğimi saatler süren Sünni sancı alarak normal doğumla gebelik sonlandı. Elbette ki çok Üzgünüm. Herşey iyi gidiyorken 14 haftalık gebeyken omfaloseli teşhisi konuldu. Bağırsaklar deri tam kapanmadiğı için çıkık görünüyor du.herseyi özetliyorum.caresi yok kapanmıyor. Ve yüksek ihtimalle zihinsel engelli oluyor. Amniyosentez yapıldı. Trizomi 18 olduğu netleşti. Tedavisi olmayan ağır hastalık.18 haftalık ken sonlandı. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor.dogurdum gördüm oğlumu ama... bitti işte. Bu teşhis de umud yok kardeşim. Buralarda yazıları okuyup umudlanma. Sonra benim gibi iki kere yıkılırsin..Hızır yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?