Hamileyim ama okumak istiyorum...

cocogu istiyor hemde cok..

korunuyordum fakat kullandıgım haplar mide rahatsızlıkları veriyordu.birde cocugumun olmama durumu vardı saglık nedenlerinden dolayı..

Madem böyle bir durumun da var kararını tekrar tekrar göz önünden geçir CADIARZU

sanırım arkadasın anlatmayı atladıgı bazı seyler var o yuzden de bu kadar soru ısaretı olusuyor..
bır yazısında da korunmayı bırakma sebebını soylemıs.cocugum olmaya bılır dıye bıraktım demıs yanlıs hatırlamıyorsam..

Ben olsam aldırmazdım cnm
Çünkü siz bi hata etmişsiniz ve gerekli korunma yöntemlerini denememişsiniz yada Rabbim öyle uygun görmüş....
Hem okul hem hamilelik yürütebilirsin zor da olsa ben olsam katlanırdım.Ama önemli olan senin kararın...

lutfen bebeginin yasama sansini elinden alma!
Zira kurtaj olursan onu sonsuza dek annesiz birakmis olacaksin zaten.

Son düzenleme:
:ecrin_bebek:neden açıköğretim düşünmüyorsun ki?
edebiyat öğrt. anaokulu öğrt gibi yeni bölümler açıldı okula gitmeden de rahatlıkla bitirebilirsin.:CüvCüv:
insanın hayatının en boş zamanları üniversitede oluyor belli saatlerde derse giriyorsun
sson sene 2 3 gün dersimiz oluyordu
sen daha karnında ne taşıdığını bilmiyorsun bence
5. haftada kalp atışlarını duyunca insanda mantık falan kalmıyor..
ben o kalp atışını duyunca nefes almayı unutmuştum..
yaşın bence küçük değil öyle düşünme çünkü akranların 4 yıllık üni. bitirdi
bazıları evlendi senin gibi hamile
bebeği yük gibi görme o sana Rabbinin ediyesi
zira Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez
gider aldırırsın Allah da sana öyle bir ceza verir ki ömür boyu çekersin bunu da unutma
hem bebeğin canını haşa sen mi verdin ki sen alacaksın
bebekler kısmetiyle gelir belki üniversiteyi rahatlıkla kazanacaksın ve okurken de Rabbim sana tüm kolaylıkları gösterecek
eşin sen üniversiteyi kazanınca nereye olursa gelecekse bebek bakımında da tam destek olacaktır
bu canı öldürürsün sonra bir daha annelik nasip olmazsa ne yapacaksın?
o zaman gözünde ne üniversite olur ne iş.....
aldırmasan iyi olur.

bu arkadaşıma katılıyorumalkisalkisalkisalkisalkisalkis

madem okuyordun niye evlendin!!
acaba evlenirken ileriyi bu kadar düşündünmü hiç evlenmem okumama mani olurmu diye!!!
çok genç yaşta da evlenmişsin okumak senin için bu kadar önemliydi evlenmeseydin okusaydın!!
bunları niyemi yazdım bu bebeği aldırmak için hayatınızı bu kadar irdelediğiniz için!!

yetimhanelerdeki çocuklar içinde niye bu kadar olumsuz düşünüyorsunuzki onuda anlamadım??
sanki hapishaneye düşmüşler gibi!!

peki bu çocuğu aldırdınız okulunuz bitti kendinizi hazır hissettiniz ve anne oldunuz ama sende eşinde hayatınızı kaybettiniz o zaman ne olacak bu çocuk??
böyle düşünüpte bu çocuğu aldıracaksanız bence hayatınızda hiç çocuk yapmayın!!
mazallah ileride ne olacağı belli olmaz belki hayatınızı kaybedersiniz çocuğunuz yetim haneye düşer!!

hayat senin ama aldirmayip dogurursan onun gozlerine baktigin ilk an su yazdiklarindan,dusuncelerinden pisman olacaksin.
Evliligimin ilk aylarinda hamile kalmistim sabah kadar agladim cok erken diye
2gun sonrada dusuk oldu
2yil sonra tekrar hamile kaldim zorluklarla
gelecgim garanti altinda,herseyim var sukur ama keske dusen bebegimde olsaydi yanimda
hala agladigim icin pismanim simdi kucucuk bir bebegimde olmasina ragmen keske oda olsaydi

ben şuan 27 yaşındayım kızım ilkokula gidiyor ve bende lisans eğitimine geçtim,
yani ıazimli olduktan sonra yapamayacağınız yok,çocuğa rağmen,
ve ben sınavlara girerken kızımı öğretmenine emanet ettim çoğu zaman,eşimde ileri derecede yoğun çalışan bir insan,kızım konusunda bana yardımcıda olamıyor,iki yılıda tamamlayıp,yüksek lisans düşünüyorum artık.....
emin ol,allah bir kolaylık veriri,ve o sana arkadaş olacak muhtemelen....

BİR BEBEĞİN GÜNLÜĞÜ…
Yayınlanma Aralık 27, 2006 Blogroll , Günlük 14 Yorumlar

5 Ekim: Bugün var edildim buradayim varim,Mühis bir duygu bu varoldugumun
henüz annem ve babam bilmiyor.
Bir Elma cekirdeginden bile kücügüm ama nede olsa ben benim varim ya bu bana
yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz,yüzüm yok ama varligimi ve benligimi
hissedebiliyorum.Bir kiz olacagim ve baharda cicekleri sevecegim.
19 Ekim: Biraz büyüdüm kimildamam mümkün degil.Annem henüz farkinda degil
ama onun kaniyla besleniyorum.Kalbini dolasip gelen simsicak kan bana geliyor.
Beni sevecek bir kalbin kipirtilarini simdiden hissediyorum,
Annem beni cok sevecek.Annem icin güzel bir sürpriz olacagim.
23 Ekim: Hic görmedigim bir el agzimi bicimlendirmeye basladi,dudaklarimda
onun dokunusunu hissediyorum,Bu elin dokundugu yerler dudagim damagim oluyor.
Düsünün bir yil sonra bu elin dokundugu yerde tebessümler acicak gülecegim.
Dudagimdan ve dilimden sözler dökülecek Anne diyecegim.Anne duyuyormusun beni?
seninle konusacagim.Sana gülecegim
Kimilerine göre hala daha var degilmisim..Nasil olur? varim ve gülücükler
sunacak dudaklarimda olmak üzere.Hem sonra bir ekmek kirintisi ne kadar kücük
olursa olsun yine ekmekdir,öyle degilmi annecigim ah bir konusabilsem!
27 Ekim: Bügun pek mutluyum.Icimde tatli bir kipirti basladi atan bir kalbim
var kalbim atmaya basladi,hayatim boyunca atip duracak,sevgilerle dolduracagim
kalbimi,tipki annemin ki gibi,annem bedeninde iki tane kabin birden atmaya
basladigini bilse ne kadar da sevinirdi,duyuyormusun anne?
2 Kasim: Hergün biraz daha büyüyorum,Kollarim ve bacaklarimda bicimlenmeye
basladi,hele bir büyüsün kollarim bak nasil kucaklayacagim seni annecigim,su
ayaklarimda tamamlansin da beraber cicekli bahcemizde yürüyelim,belki
birlikte okula gideriz.
12 Kasim: Ah Evet…bunlar,bunlar ne kadar sevimli ve kücük seyler ,aman
allahim parmaklarimda cikmaya basladi,bunlarla cicek toplayacagim,annemin
elini tutacagim,kalem tutacagim,belkide güzel bir siir yazacagim,annecigim
ordamisin? Ellerimi ellerinin arasina koymak icin sabirsizlaniyorum.
20 Kasim: Ohh nihayet..annem doktora gitti burda oldugumu ögrendi..yasasinn!
doktor teyze özel bir cihazla gördü beni,ultrason diyorlarmis.Resmimi bile
cekdi.Seviniyormusun annecigim? Seneye kalmaz kollarinin arasinda olacagim..
25 Kasim: Artik babamda burda oldugumu ögrendi;fakat henüz kiz oldugumun
farkinda degiller onlara sürpriz yapacagim..
10 Aralik: bugün yüzüm tamamlandi artik iki güzel gözüm,biri kücük burnum,
dudaklarim ve yanagim var,anneme benziyorum galiba..
13 Aralik: Artik cevreme bakabiliyorum.etrafim cok karanlik ama olsun,
yinede mutluyum yasiyorum ve varim.Kisa bir süre sonra gün isiginida
görebilecegim,renkleri ve cicekleri taniyabilecegim.Rüyamda gördüm,dünyada
gökkusagi diye bisey varmis,onu cok merak ediyorum.annecigim babacigim sizin
yüzünüzüde görecegim,tanisacagiz,mutlu olacagiz,gülüsecegiz…
24 Aralik: Kulaklarim daha iyi duyuyor artik,annecigim senin kalbinin
seslerini duyuyorum.Benim kalbimin atislarinida sen duyabiliyormusun?
Hatta sesini bile taniyabiliyorum Sesin ne kadar tatli,hic duymadigim bisey bu.
Güzel vede saglikli bir kiz olacagim kollarinda uyuyacagim,yüzüne bakacagim,
o tatli sesini dinleyecegim,benim icin ninni de söyleyecekmisin annecigim?
Sende beni özlüyorsundur mutlaka,beni koklayacaksin ..cok seveceksin degilmi?
28 Aralik: Anne burda biseyler oluyor.Doktor abla neden mutsuz bakiyor öyle?
sense aci cekiyor gibisin,kalp seslerin degisdi…susdun.Benimle neden
konusmuyorsun anne?anne…anne…annecigim,yüzümde soguk bir sey hissediyorum.
Anne yüzümü parcaliyorlar
anne neolur birseyler yap canim cok aciyor.Kolumu cekiyorlar anne….annee..
Ayaklarimi parcaliyor bu sey anne…Beni sana baglayan damari kopardilar anne.
..anne…kalbimi parcaliyorlar….annecigimm..annee…an….

KÜRTAJINIZ TAMAMLANDI HANFENDI GECMIS OLSUN……..
siz bence ileride de çocuk düşünmeyin... kocanızla birlikte sizede birşey olursa çocuk ortada kalır...hiç birimizin yarına garantisi yok... lmaz:

evlısın? aldırma bence
evlı olmasan düşünürdüm ama evlisin
çocugu olmayan olamayan bı cok anneyı düşün, dogur!

:gitme: ya gerkceten yapma bunu ya..
aklıma yıgenımı ultrasonda gordugumuz zaman,kalp atısını dınledıgımız zaman geldı..nasıl ınanılmaz bır sey o ya..kucucuk bır sey,senın ıcınde buyuyor..ınanılmaz bır sey..hele hele kalp atıslarını duyunca kanım dondu resmen..annemle yengeme sarılıp aglamıstık :) ınsan ınanamıyor boyle bır seye..snr kucuk hanım dogdu..ufacık mınıcık..sımdı 10 aylık..emeklemeye baslaması,yurumesı,baba demesı...bunlar cok guzel seyler..
anne degılım,halayım :) ama halalık bıle bu kadar mukemmelse annelıgı hayal bıle edemıyorum...
hayat sartların nedır bılemem..maddı ve manevı olarak ne durumdasın bılemem..bu ulkede kurtaj yaptıran cok kadın var..yasal bı sey,bellı bı zamana kadar..hayat senın hayatın..artılarını eksılerını ıyı degerlendır..daha oncede dedıgım gıbı unıversıte lıse gıbı degıl..bos vaktın cok fazla,en kotu ıhtımal kaydını dondurabılırsın..dedıgım gıbı sımdıden para da bırıktırsen o parayla da kadın tutabılırsın..o kadar da caresız degılsın gıbı geldı bana..sonucta evlısın..evlı olmasaydın evet belkı aldırman bıraz da olsa mantıklı olabılırdı..ama bu durumdayken cokta mantıklı degıl..hem kocan da ıstıyor..
benımde unıversıte arkadasım vardı,ılk sene gelmedı dondurmus kaydını ıkıncı sene geldı ılk donem cocugunu dogurdu ıkıncı donemde ara ara geldı.okulu uzadı ama mezun oldu.
lıseden bır arkadasımda lıseyı bıtırır bıtırmez evlendı ve ıkı yıllık moda tasarım kusruna yazıldı o sırada da cocugunu dogurdu..kursu bıtırdı sımdıde calısıyo..
bunlar zor gorunebılır ama bır cok ınsan bunu yapıyor..yapılamıycak bır sey degıl..sen yeter kı ıste...

''icedram'' öyle güzel anlatmış ki o yazıyı her okudugumda ağlıyorum ben 2 kez kaybettim ve birdahada olmadı cok iyi düşün bir ömür anne olamamak da var umarım kendiniz icin en dogru kararı verirsiniz ama emin olun sizi engellemeyecek istediğinizherseyi yine yaparsınız okursunuz calısırsınız yeterki isteyin

Çok yeni evlisiniz ve henüz çocuk düşünmediğiniz halde neden dikkatli davranıp korunmadınız ki?
Bu dikkatsizlik ve ihmal yüzünden kaç istenmeyen gebelik yaşanmalı daha yada kaç bebek çöpe gitmeli ?
Bu olayda senin göremediğin ama bizim gördüğümüz tek şey bunca bebek için yanan kadın varken anne olma fırsatını yakalamış birinin bu çocuğu aldırmak istemesinde ki saçma sebep..
Hamileykende okuyabilirsin..
Ve hala mantıklı düşünmek gerekir diceksen.. Hamile kalmadan önce sen mantıklı düşünüp düzgün bi şekilde korunucaktın.
Zorunlu kürtaj sebeplerini anlarım ama keyif için okumak için yada ne bileyim istenmediği için yapılan kürtajlarada çok karşıyım.

mafoldumben senağlama
çocuğum yok ama çok duygulandım...
dilerim ki her anne adayı bu hisleri taşır ve bebeğine bazı bahaneler üretip kıyamaz...
o kadar güzel bir yazı ki...

Ona göre Önlemini Alsaydın Keşke.. Artık Gençler Olarak Bu Konularda Daha Bilinçliyiz Malum..
Ama Kendimi Senin Yerine Koyuyorumda Asla Vazgeçmezdim Bebeğimden!
Benim Arkadaşım Hamile Olarak Boşandı Hiçbir Sosyal Güvencesi Yokken Ama Yinede Bebeğiyle Hayata Tutundu!
Bahsettiğin Bi Can..
Onun Yaşama Hakkını Elinden Alamazsınız...

lütfen mantıklı yazın,duygusal cevaplar yazmayın demişsin .
ama ben sende mantıklı bir cevap yazdırıcak mantıklı bir sebep bulamadım ki...

şimdi eğitimin için öldüreceksen bebeğini şartlar kötrü oluncada öldürüverirsin...mantıksa düz mantık bu yani..bence bir insanı iyi yetiştirmek maddi imkanlrla olmuyor.özel okullarla kurslarla marka giydirmekle çoıcuk kaliteli yetişmiyor.çocuk sevgiyle emekle büyüyor tabiki maddi imkanlar da olacak ama bu öncelik olmamalı bence.dersen ki bu çocuğu hep eğitimimi engellediği için içten içe suçlayacağım o zaman burada söz biter...

valla sizin dediğiniz mantıklı yorumlar böyle mantık harikası(!) bir yazının üzerine nasıl yazılır bilemicem. ama kendi mantık çerçevemden olayın bilançosunu çıkarmaya çalışcam:
yaşınız 21, ama üni. ye girme yaşı 18-19 dur, siz bitirecek yaşa gelmişsiniz nerdeyse, ama hala gircem diye uğraşıyorsunuz! bu kadar okuma sevdalısı(!) bi insan için çok geç değil mi 21 yaş?
üstelik sınavı kazanmış olsanız gene anlıcam durumu, ama her şey bi ihtimal üzerine kurulu,
"ya kazanırsam"...

oldu da kazanamadınız, acımıcakmısınız bebeğinizin canına, katil olmaya değecek mi? gerçi kazanıp yerleşseniz de değmez benim gözümde. bir tarafta bir ömür-bir can, diğer tarafta 4 yıllık bir eğitim.

sizin o mantık kumkuması fikirleriniz var ya hani, ben de aynen öyle düşünüyorum. en azından sıkıntı çekmeden-çektirmeden, kaliteli bir hayat sunabilmem gerekir çocuğuma diye düşünüyorum. ama aramızda bir fark var, ben hamile değilim, ve korunuyorum. madem o kadar bilinçli ve mantıklıydınız, keyfinizden taviz verip korunacaktınız. korunmama bahanenizi de okudum bu arada, tek bir yol yok değil mi korunmak için. biri rahatsızlık verdiyse başkasını denersiniz. ayrıca olmama ihtimali sağlıklı insanlarda dahil hep %50 dir, olup olmayacağının garantisi yok, önlem almak gerekirdi değil mi?

eğer okumak sizin için o kadar önemliyse evlenmekten önce gelmeliydi, şimdiye kadar çoktaan yolu yarılamış olmanız gerekliydi. kendi hatalarınızın bedelini bir başka cana ödetemezsiniz. eğer öyle bir hata yaparsanız bedelini kat ve kat ödersiniz, emin olun. çünkü o can sizde emanet, onu siz yaratmadığınız gibi ölüm kararını da siz veremezsiniz...

inş. bi an önce Rabbim kalbinize merhamet verir, bu canice fikri kafanızdan silip atarsınız...

Son düzenleme:
sebep ne olursa olsun kürtajı korunma yöntemi olarak gören zihniyete sıcak bakamayacğım.
haplar midemi rahatsız etti diyip bıraktınız sanırım, diğer yöntemlerden de mi haberiniz yoktu..
ben kesinlikle çocuk düşünmediğim bir dönemde hamile kalırım diye değil korunmadan birlikte olmak, adamla elele tutuşmazdım yaa.
bugün haptan miden rahatsız oldu yanlışlıkla gebe kaldın aldır, yarın kondumu eşin sevmedi korunmadı gebe kaldın aldır...
bunun sonu yok..

aklıma 2 tane de ihtimal geliyor, vicdana yönelik..
birincisi bebeği aldırıp bir şekilde üniversiteyi kazanamamanız ya da okuyamamanız..
ikincisi gene bebeği aldırıp okuduktan sonra uğraşmanıza rağmen gebe kalamamanız..
o zaman nasıl savaşacaksınız bu yükle???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…