• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama okumak istiyorum...

ya bende evlenip anne olmak istiyoruuum :))
evlendiğimde çok beklemeden cocuk sahibi olcam vazgeçtim beklemicem :))

ya bende evlenip anne olmak istiyoruuum :))
evlendiğimde çok beklemeden cocuk sahibi olcam vazgeçtim beklemicem :))

tamam bebeişimle birlikte biz de senin düğününe geliriz :)

aaaay gelin walla ben bı ısırırım onu ama hbrn olsun :))
dün yengem kızı bize bırakmıştı bı ısırdım bı mincikladim :)) seninkinede aynı seyleri yaparım walla :))
icime sokasim geliyo resmen ya..ay halayken boyleyim anne olunca nolcak acaba :)) bı de pimpirikliyim deli ediyorum annemi ben senin cocuğuna bakmam diyo o da :)))))

aaaay gelin walla ben bı ısırırım onu ama hbrn olsun :))
dün yengem kızı bize bırakmıştı bı ısırdım bı mincikladim :)) seninkinede aynı seyleri yaparım walla :))
icime sokasim geliyo resmen ya..ay halayken boyleyim anne olunca nolcak acaba :)) bı de pimpirikliyim deli ediyorum annemi ben senin cocuğuna bakmam diyo o da :)))))

sırnaşık şey

canım bak şuanda bende össye hazırlanıyorum ve 1 yıllık evliyim daha öncede kazandım ama gidemedim senin gibi aslında seni anlıyorum ama iyi düşün mesela açık öğretimde var onlardan birinide gide bilirsin işlerme kamu önetimi bankacılık yani gidip gelemem diyosan bunlardan birini tercih et ozaman yani bi çok gölümün aöık öğretimi var zaten benim bi arkadaşım var oda evlendi hamileydi össye girdi açık öğretimden çocuk gelişimini kazandı şimdi hem evinde sınavlara giriyo mesela...

ya canım kararını değiştirmişin zaten kusura bakma yeni gördüm Allaha emanet olursun inşallah çok sevindim...

çok sevndim yeni kararına arkadaşımm..
çok ii bi anne olacaksın belli :))

canım benim kararına cok ama cok sevindim
eminimki cok güzel bi anne olucaksın
dünyanın en güzel bebeği olucak gör de bak :)
tekrar tebrik ederim

hepinize cok tesekkür ediyorum canlarım.....

burda bir cok arkadasımın destegi sayesinde aldırmaktan vazgecim...bazılarınız kızarken bile içtenliğinizi öyle belli etmişsinizki gözlerim dolu dolu okuyabildim.verilen örnekleri okurken dogum yapan örnekler cok dikkatimi cekti.yazan bir arkadasımızın dedigi gibi belkide engel yerine bana daha cok calısmam için azim verecek..bircogu söyledigim gibi göremedigim durumları gösterdi...
hepinize tesekkürlerimi sunuyorum...

bu kararı vermenize inanın çok sevindim...
allah yardımcınız olsun...inşallah herşey istediğiniz gibi olur...
ben hayatımda bebeğinin yüzüne bakarak ah bunu niye doğurdum diye pişman olanı hiç görmedim....
kürtaj olupta vicdan azabı çekmeyenide görmedim....

siz ilk mesajınızda annelik duygusuyla değilde mantıkla cevap verin dediğiniz için ben sadece mantıkla cevaplandırmıştım...
şimdide üç tane bebeğini düşük yoluyla kaybeden ve şimdide bazı nedenlerle infertiliteyle uğraşan biri olarak birşeyler yazmak istiyorum...

ilk bebeğim düştüğünde tam fasulye kadardı...onu nasıl tutmadım da tuvaletin akıntısına kaçırdım diye hale ağlarım...
tabi okadarcık birşeye mezar yapılmaz da el ayak değmeyen bir yere gömebilirdim...

ikincisi ne zaman düşmüştü hiç farketmemiştim...

üçüncüsü ise ceviz büyüklüğü bir kesenin (yada ben keseye benzettim)içindeydi....onu tabiki lavaboya salmadım....bir kutuya koyup hastaneye götürdüm...
dr lar araştırma yapmak için (potaloji için )aldılar ve her nekadar yaşamıyor olsa bile bebeğimi param parça edip inceledikten sonra atmaları çok zoruma gidiyor....
ve şuan bile ağlıyorum...
ben bunları şu an yaşıyorken bir annenin nasıl evladına kıyabildiğini hiç aklım almıyor...
hele benim şu durumda bile bebişlerim için vicdanım sızlıyorsa bilerek kürtaj olan annelerin sonraki vicdan sızlamalarını hayel bile edemiyorum....

kusura bakma canım çok uzun oldu...
sen doğru kararı vermişsin ama belki yine böyle düşünneler varsa bu vicdan azabına düşmesinler diye yazdım...
allah yardımcın olsun...

burda bir cok arkadasımın destegi sayesinde aldırmaktan vazgecim...bazılarınız kızarken bile içtenliğinizi öyle belli etmişsinizki gözlerim dolu dolu okuyabildim.verilen örnekleri okurken dogum yapan örnekler cok dikkatimi cekti.yazan bir arkadasımızın dedigi gibi belkide engel yerine bana daha cok calısmam için azim verecek..bircogu söyledigim gibi göremedigim durumları gösterdi...
hepinize tesekkürlerimi sunuyorum...

merhaba canim konunu bastan sona okudum,bu karari vermene cok sevindim gercekten

sana özelden birseyler yazdim okursan sevinirim canim

senin adına çok sevindim bu güzel sınavı başarıyla vereceğine inanıyoruma.s.

Çok kötu bir durum bence.Bende yenı evlıyım daha yas olarakda gencım allah korusun yanı.En cok dıkkat ettıgım sey.Bende yuksek lısans yapıyorum bebek mı karıyer mı dedıgımde karıyer dedım zaten hemen evlılıgın ılk aylarında bebek yapmayı dusunmuyoruz.Gencız tatıle cıkıcaz gezıcez tozucaz acelesı yok.Cok canlı orneklerı var etrafımda psıkolojılerı bozulanlarda var,zaten daha en az 5 yılımız var ınsallah.Tek tuk arkadasımda boyle erken yasta hamile kaldılar,pısman olanıda var.Ama naparsın bebek aldırmaya karsılar.Ondan dolayı bunlara meydan vermeden ınsan onlemını her zaman almalı.Bır bebek dunyaya gelecekse her seyı kusursuz eksıksız olmalı gercı böyle bir dunyaya bebek getırmek cok yanlış..Ama napalım.

şimdi sen kararını vermişsin ama bence çok yanlış bir karar. ben olsaydım yerinde öncelikle hamile kalmazdım hadi bi dalgınlık oldu ve hamile kaldım o zamanda son verirdim hamileliğime. bu tamamen benim fikrim ve unutmayınki 10. haftaya kadar eşimin izniyle gebeliğe son verme hakkım var. Daha 5 aylık evliyim diyorsun yaa..
21 yaşındaki halimi düşünüyorum daha ben çocuktum. okuyacağım diyosun, kendi ayaklarımın üzerinde durucam diyosun, bi çocukla bunu yapman imkansız değil ama çok çok zor bence. hayatının en güzel zamanları 20li yaşlar, çocuk gibi bi sorumluluk altına ancak bilinçli bir karar sonucu girilmesi gerekir. yani dalgınlıkla kaza ile aman hamile kaldım doğuruveriyim demek bence inanılmaz bir yanlış. Bu dünyaya geleceğini hazırlamadan bir çocuk getirmek hem çocuk için hem de anne baba için büyük bir yanlış bence.

Sana kesinlikle gebeliğe son ver v.s demiyorum sadece yerinde ben olsam neyapardım onu söylüyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen...

şimdi sen kararını vermişsin ama bence çok yanlış bir karar. ben olsaydım yerinde öncelikle hamile kalmazdım hadi bi dalgınlık oldu ve hamile kaldım o zamanda son verirdim hamileliğime. bu tamamen benim fikrim ve unutmayınki
10. haftaya kadar eşimin izniyle gebeliğe son verme hakkım var. Daha 5 aylık evliyim diyorsun yaa..
21 yaşındaki halimi düşünüyorum daha ben çocuktum. okuyacağım diyosun, kendi ayaklarımın üzerinde durucam diyosun, bi çocukla bunu yapman imkansız değil ama çok çok zor bence. hayatının en güzel zamanları 20li yaşlar, çocuk gibi bi sorumluluk altına ancak bilinçli bir karar sonucu girilmesi gerekir. yani dalgınlıkla kaza ile aman hamile kaldım doğuruveriyim demek bence inanılmaz bir yanlış. Bu dünyaya geleceğini hazırlamadan bir çocuk getirmek hem çocuk için hem de anne baba için büyük bir yanlış bence.

Sana kesinlikle gebeliğe son ver v.s demiyorum sadece yerinde ben olsam neyapardım onu söylüyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen...

eşiyle beraber bu kararı verme hakkı varmış mış mış....

elinizin altında internet var...hele bir araştırın bakalım 10 haftalık bebek ne kadar oluyor.....
ha şimdi sen araştırma gereği duymassın diye sadece şunu yazayım....
10 haftalık bir bebeğin bütün hayati organları oluşmuştur....

hem bir insan yuva kurup evlenirken küçük olmuyorda iş anneliğe gelincemi küçük oluyor....
hem küçük derken burda 15 yaşından bahsetmiyoruz:delphin:

canım hayat senin kararda senin ama benimde söyleyeceklerim var sana bi abla olarak 25 yaşındayım 1 yıl 3 aylık evli 3.5 aylıkta hamileyim çok şükür hayatımın en güzel mucizesini yaşıyorum.. sosyal bilgiler öğtretmenliği mezunuyum ama atanamadım atanana kadarda bebek istemiyorduk ama sonra değişti kararım ve hamileyim.... yani hayata ii bi yerden başlamak için ünv okumak yetmiyor.. bunların dışında sana iki örnek vercem karar senin.. yakın bi akrabam 2001 yılında intihar etti benden bi yaş küçük bi kızı vardı kız istanbulun en ii liselerinden birinde okuyorken bu olay sonucu buraya düz liseye geldi babası evlendi ve kızın tüm hayatı altüst oldu ünv sınavına girdiği yıl evlenme kararı aldı çünkü babasının yanıonda okuması mümkün değildi edebiyat bölümünü kazandı ve okula kayıt yaptırdığı ay evlendi şansızlıkmı dersin bilmem ama hemende hamile kaldı okumak zorundaydı ama bebeğine zarar vermedi ikinci döneme kadar okula devam etti düşük riski yüzünden 2. dönemi dondurdu ikinci yıl burucella diye bi hastalığa yakalandı ve okula çok zor devam etti ama dört yılın sonunda hiç kaybı olmadan bitirdi okulu ve 4 yaşındaki oğluyla gitti mezuniyetine şimdi ikinci bebeği kucağında ve beraber yüksek lisans yapacaklar.. ikinci örneğim ünv deki bi arkadaşım 2. sınıfta hamileydi ve ikizdi bebekleri ilk dönem devam edemedi bebekleri olduktan sonra devam etti ve bölümü 1.likle bitirerek mezuniyet günü herkesi şok etti.. demem oki istersen yaparsın ama eğer hayır istemiyorum dersen sonuçlarınıda düşün hakkında hayırlısı canım haberlerini bekliyoruz

gercekten bu kararı aldıgına cok sevındım
kurtaj cok agır bır sey kadın psıkolojısının kolay kaldırabılecegı bısey deıl bunu bır yakınımdan bılıyorum
Allah vermesın dusmanımın basına bıle

kararini degistirdigine inan cok sevindm..
bebeginin fotograflarini poaylasirsin insallah burda da..

Back