• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama okumak istiyorum...

saglik oldugu surece herseyin ustesinden gelinebilir bende supriz bi hamilelik yasiyorum bu yonuyle esim cok sansli cok istiyordu suanda 6 haftalik hamileyim .ve bende universiteye hazirlaniyorum ve mutlaka universite bitirip meslek edinmeliyim ins .korunsakta dusunmesekte oldu bi kere hayatimiza devam ediyoruz cocukta yaparim kariyerde bu gucuc hissettikten sonra bir problem olmaz cevremde 4 cocuklu okuyup yeni mezun olna insanlar var yeterki saglik olsun cnm

şimdi sen kararını vermişsin ama bence çok yanlış bir karar. ben olsaydım yerinde öncelikle hamile kalmazdım hadi bi dalgınlık oldu ve hamile kaldım o zamanda son verirdim hamileliğime. bu tamamen benim fikrim ve unutmayınki 10. haftaya kadar eşimin izniyle gebeliğe son verme hakkım var. Daha 5 aylık evliyim diyorsun yaa..
21 yaşındaki halimi düşünüyorum daha ben çocuktum. okuyacağım diyosun, kendi ayaklarımın üzerinde durucam diyosun, bi çocukla bunu yapman imkansız değil ama çok çok zor bence. hayatının en güzel zamanları 20li yaşlar, çocuk gibi bi sorumluluk altına ancak bilinçli bir karar sonucu girilmesi gerekir. yani dalgınlıkla kaza ile aman hamile kaldım doğuruveriyim demek bence inanılmaz bir yanlış. Bu dünyaya geleceğini hazırlamadan bir çocuk getirmek hem çocuk için hem de anne baba için büyük bir yanlış bence.

Sana kesinlikle gebeliğe son ver v.s demiyorum sadece yerinde ben olsam neyapardım onu söylüyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen...

insanlar bebek sahibi olmak için doktor doktor gezerken,bir servet dökerken,iğneler ilaçlar içinde kıvranırken Allah'ın verdiği canı almak CİNAYETTİR... ha 10 haftalıkken aldırmışsın,ha 10 aylıkken öldürmüşsün..hiç farketmez... cinsel organı bile oluşuyor bebeklerin 10 haftalıkken...bir kimliği oluyor...ve sorumsuz,acımasız anne babaları birlikte karar alarak öldürüyor onu...ne kadar acımasız bir dünyada yaşıyoruz...

burda bir cok arkadasımın destegi sayesinde aldırmaktan vazgecim...bazılarınız kızarken bile içtenliğinizi öyle belli etmişsinizki gözlerim dolu dolu okuyabildim.verilen örnekleri okurken dogum yapan örnekler cok dikkatimi cekti.yazan bir arkadasımızın dedigi gibi belkide engel yerine bana daha cok calısmam için azim verecek..bircogu söyledigim gibi göremedigim durumları gösterdi...
hepinize tesekkürlerimi sunuyorum...

alkisalkisalkis inşallah hayırlısıyla alırsınız kucağınıza eşinde sevinmiştir eminim kararına öpüyorum hemşo seni Şeniz

Çocuğunun babası olmadan evli olmadan doğurup hayatını yönlendirenler var, planlı olmayan bir gebelik, ama sonuçta evlisin kocan var, öyle bir yazmışsın ki ben evlilik dışı hamile kaldığını sandım, büyükler destek çıkar belki, bende bebeğim varken iki yıllık yüksek okul bitirdim hemde bebeğim çok ağlayan her daim ilgi isteyen bir bebekti, bilemiyorum ama sen çok zorlaştırıyorsun, ileride ya kocamdan ayrılırsam ya kocam ölürse nasıl bakarım diyorsun, aileleriniz yardım eder, hepimiz için geçerli şu dediklerin mesleği olup bu ülkede işsiz olan bir sürü insan var, ayrıca kati olarak kararını vermiş gibisin ne diyelim ki şimdi biz sana, ama çocukla okuyan bir sürü insan var, tamamen mantıksal bakılacak bir durum değil dir çocuk konusu, istemediğin halde gelmişse belki bir hayır vardır belki uğur getirecek her işin rast gidecek, annesizliğin acısını yaşayan birinin çocuk aldırma düşüncesi de bana tuhaf geldi, çünkü sen ona kıyarsan doğmamış bir çocuğu annesiz bırakmış olacaksın, kürtaja sağlık nedenleri dışında karşıyım, evlilik dışı genç yaşta yaşanan gebeliklerde ekonomik durumu çok vahim durumlarda belki diyorum ama sende bunların hiç biri yok, sırf okumak meslek sahibi olmak uğruna bir cana kıymaya değecek mi? hele ki kürtajın kadın üzerinde yıllarca süren psikolojik etkileri düşünülecek olursa, ayrıca bahsettiğin sosyo ekonomik durumlar yüzünden ben 2. çocuğu düşünemiyorum mesela, yazdıklarımdan kuluçka makinesi gibi doğuran bir kadın izlenimi yaratmasın sende, bir çocuğum var daha küçük ama ben onun geleceğini düşünmekten uykularım kaçıyor, anneliğe hazır olmak demişsin böyle bir şey yok aslında, daha önce çocuk sahibi olmamış bir kadın anneliğe ne kadar hazır hissedebilir ki kendini, yaşayarak tecrübe edilerek yaşanan bir duygudur annelik

Bu yoruma kesınlıkle katılıyorum, ozellıkle kırmızı cumleye..

Bende hamılelıgımın en bulantılı hallerınde de, karnım burnumda oturup kalkmaya usenırken bıle derslerıme calıstım sınavlarıma gırdım..
Oglum dogdu kıtaplarımı cekıstırırken ben derslerımı calıstım, babasıyla kapıda beklerken sınavlarıma gırdım.. Derslerım oldu anneme bıraktım bır kac saatlıgıne gıttım...
Okulum henuz bıtmedı.. oglum en hareketlı zamanlarında artık... ama bu bıttıkten sonra kısmet olursa ıkıncı unıversıteyı okumayı dusunuyorum :) kendı bransımı...

Onemlı olan sadece ıstemek ve ınanmak.. hıcbırsey bahane olamaz.. dogacak yavrunun sana neler getırecegenı bılemezsın...
Olmazlardan kurtulalım.. kalıplasmıs seylerden kurtulalım.. eger bız ıstersek hersey olur.. evlıyken okunur, cocukluyken okunur...
Olmaz dıye bırsey yok... Yaparsan olur.

Helekı boyle bır sebep ıcın bır cana kıymaya benım dılım varmaz.

Bunu sadece senın ıcın degıl boyle dusunen herkes ıcın dıyorum...

Son düzenleme:
Hayata getırmeye karar vermıssın sımdı gordum, cok sevındım... bence verılebılecek en mantıklı karardı..
Hakkında hayırlısı olsun.... Tebrıkler...;)

canım hayat senin kararda senin ama benimde söyleyeceklerim var sana bi abla olarak 25 yaşındayım 1 yıl 3 aylık evli 3.5 aylıkta hamileyim çok şükür hayatımın en güzel mucizesini yaşıyorum.. sosyal bilgiler öğtretmenliği mezunuyum ama atanamadım atanana kadarda bebek istemiyorduk ama sonra değişti kararım ve hamileyim.... yani hayata ii bi yerden başlamak için ünv okumak yetmiyor.. bunların dışında sana iki örnek vercem karar senin.. yakın bi akrabam 2001 yılında intihar etti benden bi yaş küçük bi kızı vardı kız istanbulun en ii liselerinden birinde okuyorken bu olay sonucu buraya düz liseye geldi babası evlendi ve kızın tüm hayatı altüst oldu ünv sınavına girdiği yıl evlenme kararı aldı çünkü babasının yanıonda okuması mümkün değildi edebiyat bölümünü kazandı ve okula kayıt yaptırdığı ay evlendi şansızlıkmı dersin bilmem ama hemende hamile kaldı okumak zorundaydı ama bebeğine zarar vermedi ikinci döneme kadar okula devam etti düşük riski yüzünden 2. dönemi dondurdu ikinci yıl burucella diye bi hastalığa yakalandı ve okula çok zor devam etti ama dört yılın sonunda hiç kaybı olmadan bitirdi okulu ve 4 yaşındaki oğluyla gitti mezuniyetine şimdi ikinci bebeği kucağında ve beraber yüksek lisans yapacaklar.. ikinci örneğim ünv deki bi arkadaşım 2. sınıfta hamileydi ve ikizdi bebekleri ilk dönem devam edemedi bebekleri olduktan sonra devam etti ve bölümü 1.likle bitirerek mezuniyet günü herkesi şok etti.. demem oki istersen yaparsın ama eğer hayır istemiyorum dersen sonuçlarınıda düşün hakkında hayırlısı canım haberlerini bekliyoruz

cok güzel bir örnektii..paylasımın için tesekkür ediyorum ..onlar yapabiliyorsa bn neden yapamıyayımki diyor insan kendi kendine..

önüme böyle binlerce örnek sundunuz kızlarrr hepinize tesekkür ediyorum..hatta kararım için özelden bile kutalayanlar oldu valla anne olacagımamı sevineyim yoksa böyle güzel dostlardan destek aldıgımamı sasırdım valla:))))
hepinizi öpüyorummmmm

Son düzenleme:
insanlar bebek sahibi olmak için doktor doktor gezerken,bir servet dökerken,iğneler ilaçlar içinde kıvranırken Allah'ın verdiği canı almak CİNAYETTİR... ha 10 haftalıkken aldırmışsın,ha 10 aylıkken öldürmüşsün..hiç farketmez... cinsel organı bile oluşuyor bebeklerin 10 haftalıkken...bir kimliği oluyor...ve sorumsuz,acımasız anne babaları birlikte karar alarak öldürüyor onu...ne kadar acımasız bir dünyada yaşıyoruz...

bu kişinin yasal hakkıdır ülkemizde. ve bazılarına göre cinayettir bazılarına göre de değildir. eğer cinayet olsa idi birçok katil olurdu ve şuanda hapiste olurlardı değil mi? 10 haftalık bir fetüsün ne kadar geliştiğinin bilincindeyim hiç merak etmeyin.

çoğunlukla aynı fikri paylaşmamak suç değil sanırım. bunlar benim düşüncelerim ve ben böyle bir durumda olsaydım fetüsü aldırırdım. çok fazla polyanna örnekleri olabilir etrafta fakat 5 aylık bir evlilikte daha iki insan evliliğin ne olduğunu anlamamıştır bana göre. sonra ne oluyo?? kocam şöyle davranıyo, yok bana karşı çok ilgisiz yok bilmemne.. ee ayrıl o zaman deniyor. cevap: ama çocuğum var. ee be kadın sen bu adamı iyice tanımadan nediye çocuk yaptın demezler mi adama. sonra bi çocukla cehennem gibi bi evliliği ömür boyu yaşamak zorunda olan kadınlar topluluğu oluşsun ve emin olun bu topluluk hiç de azımsanmayacak kadar çok.

cocogu istiyor hemde cok..

korunuyordum fakat kullandıgım haplar mide rahatsızlıkları veriyordu.birde cocugumun olmama durumu vardı saglık nedenlerinden dolayı..

kafamı karıştırdın madem sağlık sorunlarından dolayı çocuğunun olmama ihtimali varmış o zaman doğur...birazda bu yüzden sen hapı bıraktın gibime geliyor ...ama sen 2 arada kalmışsın çünkü hem yapacakların yüzünden istemiyorsun hemde çocuğum olmaz diye düşünüyorsun..valla doktor bana böyle bişi dese doğururdum ve ileriside düşünmezdim...ama sağlık sorunum yoksa ileride düşünürdüm

herkes bir sürü birşeyler yazmıs ben kısa bişi dicem
ilk cocukta kürtaj cok sakıncalı diolar sonra y bi daha bebeğin olmazsa ?
ama sen karar vermiş gibisin
aldıgın her kararın arkasında durman lazım
allah yardımcın olsun

bu kişinin yasal hakkıdır ülkemizde. ve bazılarına göre cinayettir bazılarına göre de değildir. eğer cinayet olsa idi birçok katil olurdu ve şuanda hapiste olurlardı değil mi? 10 haftalık bir fetüsün ne kadar geliştiğinin bilincindeyim hiç merak etmeyin.

çoğunlukla aynı fikri paylaşmamak suç değil sanırım. bunlar benim düşüncelerim ve ben böyle bir durumda olsaydım fetüsü aldırırdım. çok fazla polyanna örnekleri olabilir etrafta fakat 5 aylık bir evlilikte daha iki insan evliliğin ne olduğunu anlamamıştır bana göre. sonra ne oluyo?? kocam şöyle davranıyo, yok bana karşı çok ilgisiz yok bilmemne.. ee ayrıl o zaman deniyor. cevap: ama çocuğum var. ee be kadın sen bu adamı iyice tanımadan nediye çocuk yaptın demezler mi adama. sonra bi çocukla cehennem gibi bi evliliği ömür boyu yaşamak zorunda olan kadınlar topluluğu oluşsun ve emin olun bu topluluk hiç de azımsanmayacak kadar çok.

kadın izin vermicek buna öyle bir durumda da...temizliğe giderek çocuğunu büyüten de var onu hatırlatırım size...kariyer uğruna,ya kocamdan ayrılırsam düşüncesiyle cana kıymak iyi bir şey mi peki? evet bana göre kürtaj yasal olmamalı,benim düşüncem de bu...

Bebekler rıskkıyla gelir derler kısmet sen hem okursun hemde bebeğine bakarsın kim bilir hayırlısı olsun eli ayagı düzgün sağlıklı olsun inşallah bebeğin

Canım öncelikle hakkında hayırlısı olsun, Allah yardımcın olsun.

Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Emin ol çocuğuna hiçbir zaman en iyi imkanları veremezsin, her zaman ulaşamayacağın bir şeyler olacaktır.

Seni çok iyi anlıyorum. Evet, okurken çocuk büyütmek olmayacak bir şey değil ama çok zor bir durum

Çocuğa maddi olarak en iyi imkanları sunmaktan daha önemlisi bence dediğin gibi ona sahip çıkabilmek.
Bazı arkadaşlar çocuk rızkıyla gelir, ya da nasıl olsa büyüyor demişler, ama unutmayın o çocuklar biz istediğimiz için dünyaya geliyor ve anne baba olarak bizlerin sorumluluğu da onlara güzel bir dünya sunmak.

Yazdıklarım kafanı karıştırmaktan başka bir şey yaramadı sanırım, ama dayanamadım yazmak istedim

yani kısa ve öz yazayım olaya hiç iyimser bakamadım ve kızdığım nadir zamanlardan birini yaşadım msjınızı görünce
şimdi 21 yaşındayım diyosunuz okumak istiyorum geleceğimi kurtarmak istiyorum diyosunuz ama evleniyosunuz bunun mantık neresinde??
Tamam evlendin evlensemde 2 sini birarada götürür okurum toparlarım diyosunuz ama hamile kalmamak için tedbir almıyorsunuz bunun mantık neresinde??
Şimdi mantıklı olmaya çalışıp bir cana kıymaya çalışıyorsunuz burda mantık nerede???

kusura bakmayın size bir öneride bulunamıyorum...

merhaba kızlar sizinle bir derdimi paylasmak istedim..
bugün hamile oldugumu ögrendim dogrusu hamileligim biraz süpriz oldu bu yüzden saskınlık içindeyim..biliyorum içinizde bu duyguyu tatmak için can atan bircok kişi var fakat olaya duygusal (annelik içgüdüsüyle) degil tamamen mantıksal düşüncelerle bakmanızı ve yorumlarınızı bu sekilde paylasmanızı istiyorum...
5 aylık evliyim ve 21 yasındayım.suan üniversteye hazırlanıyorum.suanki istegim iyi bir egitim alıp kendimi geliştirerek gelecegimi garanti altına almak.cok mutlu huzurlu bir evliligim var fakat yarının ne olacagı bilinmez,herseyi düşünmek duruma her tarafından bakmak gerek..cocuk için hiçbir hazırlıgım yok.dogrusu bu duruma kendimi hazır hissetmiyorum..
ben annemden ayrı buyüdügüm bu konuda cok hassasım.aslında hassaslıktan öte herkesinde öyle düşünmesi gerekir.

eger cocoguga iyi bir gelecek iyi imkanlar sunulamıyacaksa dogurmanın bir anlamı yok bnm için.cünkü yarın öbürgün bir sürü istekleri olacak bunu en iyi sekilde en iyi imkanlarda yapmak istiyorum.allah korusun diyelimki eşimle bir anlasmazlık oldu,yada bir kaza..ozaman ben o cocogu nasıl büyütürm.elimde bir meslek olmadan nasıl gecindiririm?lütfen cocogu veren allah rıskınıda verir cümleleri yazmayın cünkü yetimhaneler bu gibi düşüncelli insanların eseri..imkanlar olmadan iyi bir gelecek sunmadan nasıl olsa rıskıyle gelir deyip cocouk dogurmak ah nede kolay..ya sonrası...?

hem cocogu büyütüp hem okurum diyorum ama oda zor olur.hem dogracaksam cocogumdan hiç ayrılmak istemem.cünkü yıllarca annemden uzak büyüdüm annesizligin ne demek oldugunu iyi biliyorum o yüzden hem calısırım hem cocouk büyür mantıgıylada büyütmek istemiyorum.büyütüceksem hep yanında ama kendi ayaklarının üstünde durabilecek sekilde büyütmeliyim..

ilk basta kendime iyi bir meslek sonra cocoguga iyi bir gelecek...sonra cocouk mantıgıyla
bakıyorum olaya...bu yüzden bu hafta içinde kürtajı düşünüyorum

duruma söyle bir bakıp incelediginizde sizler ne düşünüyorsunuz..?bu olayda (mantıksal durumdan )sizin görrüpte,bnm düşünemedigim göremedigim bi durum var mı?

olaya dediğiniz gibi mantıksal açıdan bakıyorum

mantık dediğin para pul mudur sadece :uhm:

ve sizin o çocuğun yaşam hakkını elinden almaya ne hakkınız varkötükedihüso

son kararımı okumadınız heralde arkadaslar...sondan takip edin artık:olmaz:

olaya dediğiniz gibi mantıksal açıdan bakıyorum

mantık dediğin para pul mudur sadece :uhm:

ve sizin o çocuğun yaşam hakkını elinden almaya ne hakkınız varkötükedihüso

yasal olarak 10. haftaya kadar hakkı var..

daha kendi hayatını rayına oturtamamış birisinin-ne işi var ne de eğitimi olan birisi- bir de dünyaya savunmasız bir canlı getirmesinde ne mantık var? istenmeyen bir gebelik var ortada. yapılmak istenen ve yapılması gereken - okumak,iş bulup kocadan bağımsız kendi ayakları üzerinde durmak gibi- bir kadın için ezilmemenin şartı olan konular var ortada. bu gibi durumlarda duygusal olmayıp, rasyonel şekilde değerlendirme yapmak lazım.... ilerde kocadan dert yanacak, geçinemiyorum diyecek. ee çalış o zaman denecek. cevap: okumadım, mesleğim yok. eşim bana kötü davranıyo diyecek. ee ayrıl o zaman denecek. cevap çocuğum var, ayrılamam, maddi olarak yetersizim diyecek. Bunların hiçbiri de olmayabilir. Ama olma olsalığını göz ardı etmek mantıksızlık olur...

yaşın 21 çok küçüksün neden bir okul bitiripte evlenmedin
okumak yerine hemen evlenmeyi seçmisin...mağdem okumak istiyorsun...
AÖF okuyan ve karnı burnunda ders çalışan ve dünyaya getiren bir sürü bayan gördüm ve görüyorum bu sitede...

Son düzenleme:
kiz zaten vazgecti.. son sayfalari okuyun kizlar...

Back