Çocuğunun babası olmadan evli olmadan doğurup hayatını yönlendirenler var, planlı olmayan bir gebelik, ama sonuçta evlisin kocan var, öyle bir yazmışsın ki ben evlilik dışı hamile kaldığını sandım, büyükler destek çıkar belki, bende bebeğim varken iki yıllık yüksek okul bitirdim hemde bebeğim çok ağlayan her daim ilgi isteyen bir bebekti, bilemiyorum ama sen çok zorlaştırıyorsun, ileride ya kocamdan ayrılırsam ya kocam ölürse nasıl bakarım diyorsun, aileleriniz yardım eder, hepimiz için geçerli şu dediklerin mesleği olup bu ülkede işsiz olan bir sürü insan var, ayrıca kati olarak kararını vermiş gibisin ne diyelim ki şimdi biz sana, ama çocukla okuyan bir sürü insan var, tamamen mantıksal bakılacak bir durum değil dir çocuk konusu, istemediğin halde gelmişse belki bir hayır vardır belki uğur getirecek her işin rast gidecek, annesizliğin acısını yaşayan birinin çocuk aldırma düşüncesi de bana tuhaf geldi, çünkü sen ona kıyarsan doğmamış bir çocuğu annesiz bırakmış olacaksın, kürtaja sağlık nedenleri dışında karşıyım, evlilik dışı genç yaşta yaşanan gebeliklerde ekonomik durumu çok vahim durumlarda belki diyorum ama sende bunların hiç biri yok, sırf okumak meslek sahibi olmak uğruna bir cana kıymaya değecek mi? hele ki kürtajın kadın üzerinde yıllarca süren psikolojik etkileri düşünülecek olursa, ayrıca bahsettiğin sosyo ekonomik durumlar yüzünden ben 2. çocuğu düşünemiyorum mesela, yazdıklarımdan kuluçka makinesi gibi doğuran bir kadın izlenimi yaratmasın sende, bir çocuğum var daha küçük ama ben onun geleceğini düşünmekten uykularım kaçıyor, anneliğe hazır olmak demişsin böyle bir şey yok aslında, daha önce çocuk sahibi olmamış bir kadın anneliğe ne kadar hazır hissedebilir ki kendini, yaşayarak tecrübe edilerek yaşanan bir duygudur annelik