• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama okumak istiyorum...

eşin ne düşünüyor ? bir de özel olacak belki ama neden korunmadın ? cevap vermeyebilirsin.buna göre yprum yazıcam çünkü.

Yani kusura bakma ama hiç bu kadar saçma bişeyde duymadım ömrümde..Bu kadar olasılık üzerine hareket ediyosan belkide yarın ölüceksin Allah korusun.. Sen bence vaktini boşuna harcama şimdi çalışıp kafanı yorarak.. bellimi olur ama dimi..Allahım Allahım..!!!

haklısınnnn nasıl olsaaa rıskıyla gelir diyenlerin sayesinde doluyor yetimaneler..ne hakkımız var o cocoukların iyi yasamlarını ellerinden almaya

eger bir cocogu iyi sartlarda yetiştirmeyi düşünüyorsan her durumu göz önüne alkacaksınn!tabi bu biraz bakıs acısıyla degişiyor

Son düzenleme:
%80 evet....

%20 olarakta diger arkadasımın dedigi gibi belki de basarımda azmimde daha cok fayda saglayacak..calısacagımdan belki onun için daha cok calısacagım..

ama yapmak istedigim en mantıklısı neyse o...cocogun gelecegi için en iyisi neyse onu yapmak istiyorum...

Iki ucu b... lu deynek derler ya, oyle bicak ustu bir durum,
aldirma yoluna mucadelene onla devam et diycem ama buda ne kadar kolay olur ki,
illa ki sikintilar yasarsin, birde hazir degilsin en onemlisi bu aslinda ...

Diger taraftan yoluna onsuz devam etmen, belki yolunda daha emin adimlar atmani sagliyacak ama pisman olursun belki,
gercekten zor bir karar insAllah hakkinda en hayirli olan olur...:Saruboceq:

eşin ne düşünüyor ? bir de özel olacak belki ama neden korunmadın ? cevap vermeyebilirsin.buna göre yprum yazıcam çünkü.

cocogu istiyor hemde cok..

korunuyordum fakat kullandıgım haplar mide rahatsızlıkları veriyordu.birde cocugumun olmama durumu vardı saglık nedenlerinden dolayı..

haklısınnnn nasıl olsaaa rıskıyla gelir diyenlerin sayesinde doluyor yetimaneler..ne hakkımız var o cocoukların iyi yasamlarını ellerinden almaktan...

eger bir cocogu iyi sartlarda yetiştirmeyi düşünüyorsan her durumu göz önüne alkacaksınn!tabi bu biraz bakıs acısıyla degişiyor

Tubicik dedigin gibi bakis acisiyla alakali bir durum...
Kimisi dogsun Allah rizkini verir der, kimisi de elinden geldigi kadar cocugunun hayatini
garanti almaya calisir, en iyisini vermek ister cocuguna...

Ben de garanticiyim biraz...

Peki ozel degilse simdiye dek oss girisimlerin olmadi mi?

haklısınnnn nasıl olsaaa rıskıyla gelir diyenlerin sayesinde doluyor yetimaneler..ne hakkımız var o cocoukların iyi yasamlarını ellerinden almaktan...

Şimdi niye çocugu yetimhaneye gönderdiniz hemen onu anlayamadım..Ayrılırsanız ya sizde kalır ya babasında..olmadı babaanne anneanne..Yani olasılık üstünden yola çıktıgınız için diyorum..Bu dahamı önemli o çocugun canına kıymaktan..

İyi yaşmdan maksadınız nedir tam olarak..Normal bi devlet okuluna gitmek kötü bi yaşammıdır..Ya da bi çocuk en fazla ne yiyip içebilirki iyi veya kötü yaşam dahilinde..

çoğunlukla mantıklı şeyler yazmışsın canım da, madem bebeğe hiç sıcak bakmıyordun, korunmaya çok daha dikkat etmeliydin.

bunun dışında, okumak istemenin nedenlerini çok güzel ifade etmişsin. aklı başında bir kıza benziyorsun.

ben düşüncelerime geçeyim.

1) kürtaj oldun, diyelim ki ünv kazanamadın(bu ihtimali de aklının bir köşesinde tut). pişmanlık duymaz mısın? şimdiye kadar öss ye kaç kere girdiğini, sonuçlarını, neden kazanamadığını nedenleriyle düşün. gerçekten istedikten sonra çok yüksek bir ihtimalle kazanırsın ama aksini de düşün bence.
bir de evlisin, şehir dışı tercih yapma durumun var mı?

2) ünv lerde ders saatlerinin çok yoğun olmadığı bölümler de var. bunlardan birini okursan bebeğine de yeterince vakit ayırabilirsin. sana fazla ayak bağı olmaz. iş hayatı kadar yoğun olmuyor genelde ünv eğitimi. çalışıp bebeğine vakit ayıran birçok anne de var.

3) ben olsam, bebeği aldırmazdım. şimdiden derslere yoğun olarak çalışır, bebek olduğunda bana yardımcı olacak bir bayan bulurdum. kendimi çok hırpalamadan hem bebeğe, hem eğitimime zaman ayırırdım.

normalde çok duygusal yaklaşmam bu konulara, ama kürtaja hiç sıcak bakamıyorum. :1no2:

ben asla kürtaj olmayacağına inanıyorum. ben de bu konuda katıyım. ya korunmalıydın ya da bu emaneti hakkıyla taşıyacaksın..ben sana güveniyorum..

çocuğunun olmama nedenleri varsa, bence aldırma.ben şuan 7,5 aylk hamileyim.ilk bebeğimin kalbi durdu aldılar.kürtajla ben hala o psikolojiyi atamadım.rabbim tekrar verdi, şuan sorunsuz allaha şükür. ben üniversitede okurken , 9 aylk hamile arkadaşlar vardı , sınavlara geliyorlardı hatırlıyorum.
sana diyeceğim bence aldırma , sağlık sorunlarında varmış, ikisini bir arada yapabilirsin. hangimizin yarına garantisi var ki şu hayatta. bence çok iyi düşün.şuan ne kadarlık hamilesin ?

Tubicik dedigin gibi bakis acisiyla alakali bir durum...
Kimisi dogsun Allah rizkini verir der, kimisi de elinden geldigi kadar cocugunun hayatini
garanti almaya calisir, en iyisini vermek ister cocuguna...

Ben de garanticiyim biraz...

Peki ozel degilse simdiye dek oss girisimlerin olmadi mi?

annemle 20 yıl sonra tanıstım ..babamla belli bir süre büyüdüm..bu karısıklıklar yüzünden belli bir süre psikolojık tedavi gördüm..kendimi toparlayıp öyle hayatıma yön verebilirdim..ve şimdi cok iyiym bir yuva kurdum ve hayatımda geri kalan durumları düzene koymaya calısıyorum..iyi bir egitimle baslayarak...

çocuğunun olmama nedenleri varsa, bence aldırma.ben şuan 7,5 aylk hamileyim.ilk bebeğimin kalbi durdu aldılar.kürtajla ben hala o psikolojiyi atamadım.rabbim tekrar verdi, şuan sorunsuz allaha şükür. ben üniversitede okurken , 9 aylk hamile arkadaşlar vardı , sınavlara geliyorlardı hatırlıyorum.
sana diyeceğim bence aldırma , sağlık sorunlarında varmış, ikisini bir arada yapabilirsin. hangimizin yarına garantisi var ki şu hayatta. bence çok iyi düşün.şuan ne kadarlık hamilesin ?

3 haftalık

haklısınnnn nasıl olsaaa rıskıyla gelir diyenlerin sayesinde doluyor yetimaneler..ne hakkımız var o cocoukların iyi yasamlarını ellerinden almaya

bu cümlende çok haklısın canım. ek olarak;

bu kadar kolay hamile kalınmaz düşüncesi ile de binlerce, milyonlarca cenin kürtaj masasında kalmıyor mu?

ikisi de aynı benim gözümde. :çok üzgünüm:

senin durumunu bilmiyorum tam olarak ama, genele yazdım son cümlemi.
eğer gerçekten çok dikkat etmişsen ve hamile kalmışsan, vardır bir hayır der, aldırmamalısın bence. çünkü elinden geleni yapmış ve yine hamile kalmışsın, diye düşünürdüm.

merhaba kızlar sizinle bir derdimi paylasmak istedim..
bugün hamile oldugumu ögrendim dogrusu hamileligim biraz süpriz oldu bu yüzden saskınlık içindeyim..biliyorum içinizde bu duyguyu tatmak için can atan bircok kişi var fakat olaya duygusal (annelik içgüdüsüyle) degil tamamen mantıksal düşüncelerle bakmanızı ve yorumlarınızı bu sekilde paylasmanızı istiyorum...
5 aylık evliyim ve 21 yasındayım.suan üniversteye hazırlanıyorum.suanki istegim iyi bir egitim alıp kendimi geliştirerek gelecegimi garanti altına almak.cok mutlu huzurlu bir evliligim var fakat yarının ne olacagı bilinmez,herseyi düşünmek duruma her tarafından bakmak gerek..cocuk için hiçbir hazırlıgım yok.dogrusu bu duruma kendimi hazır hissetmiyorum..
ben annemden ayrı buyüdügüm bu konuda cok hassasım.aslında hassaslıktan öte herkesinde öyle düşünmesi gerekir.

eger cocoguga iyi bir gelecek iyi imkanlar sunulamıyacaksa dogurmanın bir anlamı yok bnm için.cünkü yarın öbürgün bir sürü istekleri olacak bunu en iyi sekilde en iyi imkanlarda yapmak istiyorum.allah korusun diyelimki eşimle bir anlasmazlık oldu,yada bir kaza..ozaman ben o cocogu nasıl büyütürm.elimde bir meslek olmadan nasıl gecindiririm?lütfen cocogu veren allah rıskınıda verir cümleleri yazmayın cünkü yetimhaneler bu gibi düşüncelli insanların eseri..imkanlar olmadan iyi bir gelecek sunmadan nasıl olsa rıskıyle gelir deyip cocouk dogurmak ah nede kolay..ya sonrası...?

hem cocogu büyütüp hem okurum diyorum ama oda zor olur.hem dogracaksam cocogumdan hiç ayrılmak istemem.cünkü yıllarca annemden uzak büyüdüm annesizligin ne demek oldugunu iyi biliyorum o yüzden hem calısırım hem cocouk büyür mantıgıylada büyütmek istemiyorum.büyütüceksem hep yanında ama kendi ayaklarının üstünde durabilecek sekilde büyütmeliyim..

ilk basta kendime iyi bir meslek sonra cocoguga iyi bir gelecek...sonra cocouk mantıgıyla
bakıyorum olaya...
bu yüzden bu hafta içinde kürtajı düşünüyorum

duruma söyle bir bakıp incelediginizde sizler ne düşünüyorsunuz..?bu olayda (mantıksal durumdan )sizin görrüpte,bnm düşünemedigim göremedigim bi durum var mı?

ımkanlarının olmadığını bilerek korunma yöntemlerini beceremedim diye çocuk aldırmak da ne kadar kolay değil mi?
ılk başta kendine meslek edinmek isteyen tarafına söyle,bence annelik meslek edinmene engel olmaz eğer biraz zorluklara katlanacak yüreğe sahipsen.
Mantıksal açıdan baktım baktım ama yazdığın her şey mantıksız,panik halinde,kendi vicdanını dolandırmaya çalışan bir kadın gördüm ben.
Hala bakıyorum ama mazeretlerin hiçbir akla mantığa sığmıyor:delphin:
Ama bildiğim bir şey var,sen kürtajını ol,mantığını da yatır masaya,onu da aldır zira zaten işine yaramıyor:olmaz:

canım kıyma diyeceğim ama inan yaşadım ben duygusal yaklaşmak değil bu.sağlık sorunlarında varmış bence vazgeçme bebeğinden.rabbim eğer hayırlı değilse zaten alır senden onu inan.ben ölü bebeği 10 gün taşıdım zararı olduğunu bile bile.belki atar diye kalbi.ama atmadı apar topar kürtaj oldum. bence zaten o bebek sana hayırlı değilse, zaten bir şeyler neden olur hayatta , ve alır allahım o bebeği senden.çok iyi düşün.

Öncelikle çok yeni evlisiniz, yaşınız çok genç ve idealleriniz var.
Pek çok arkadaşında dediği gibi; keşke çok daha dikkatli korunsaydınız...
Hap midenize yaamadıysa pekçok alternatifi var ama bunu söylemek geç artık...
Bu sonuçta sizin kararınız. Kendi yaşadıklarınızdan yola çıkarak; bir takım
korkularınızın olduğunu gördüm. Unutmayın hayatta hiçbir şeyin %100 garantisi
yoktur. Diyelim evliliğimiz çok iyi,çok sağlam. Bebek olduktan bir süre sonra işlerin
değişmeyeceğini kimse garanti edemez. Keza hastalık, kaza bunun gibidir.
Bu sebepten kadeci olmayalım ama biraz da hayatı akışına bırakalım derim ben.
Yerinizde olsam; herşeye rağmen bebeğimi doğururdum. Bebeğim bu şartlara uymuyorsa
zamanınız var nasılsa çok gençsiniz. İdeallerimi biraz erteler ama bebeğimi gözden çıkarmazdım.

çoğunlukla mantıklı şeyler yazmışsın canım da, madem bebeğe hiç sıcak bakmıyordun, korunmaya çok daha dikkat etmeliydin.

bunun dışında, okumak istemenin nedenlerini çok güzel ifade etmişsin. aklı başında bir kıza benziyorsun.

ben düşüncelerime geçeyim.

1) kürtaj oldun, diyelim ki ünv kazanamadın(bu ihtimali de aklının bir köşesinde tut). pişmanlık duymaz mısın? şimdiye kadar öss ye kaç kere girdiğini, sonuçlarını, neden kazanamadığını nedenleriyle düşün. gerçekten istedikten sonra çok yüksek bir ihtimalle kazanırsın ama aksini de düşün bence.
bir de evlisin, şehir dışı tercih yapma durumun var mı?

2) ünv lerde ders saatlerinin çok yoğun olmadığı bölümler de var. bunlardan birini okursan bebeğine de yeterince vakit ayırabilirsin. sana fazla ayak bağı olmaz. iş hayatı kadar yoğun olmuyor genelde ünv eğitimi. çalışıp bebeğine vakit ayıran birçok anne de var.

3) ben olsam, bebeği aldırmazdım. şimdiden derslere yoğun olarak çalışır, bebek olduğunda bana yardımcı olacak bir bayan bulurdum. kendimi çok hırpalamadan hem bebeğe, hem eğitimime zaman ayırırdım.

normalde çok duygusal yaklaşmam bu konulara, ama kürtaja hiç sıcak bakamıyorum. :1no2:

öss ye ilk girdigimde edebiyat ögretmenliğini kazandım fakat ailevi problemler yüzünden bocaladıgım için gitsemde geri dönücektim..ilk basta iyi bir tedaviye ihtiyacım vardı buyüzden diger iki sene denemedim..eşim nereyi kazanırsam oraya gitmeye hazır yeterki mutlu olayım..onun için bu önmli...

ya ne kadar normal birşeymiş gibi soruyorsun canım ya.. ister 3 haftalık olsun ister daha az ister daha çok

sonuçta doğacak olan bir varlığı öldürmek istiyorsun... dahası yok artık bunun...

burdan kendine destekçi arıyorsan, onu hamile kalmadan önce düşünecektin canım. 13 yaşında değilsin ki bilmiyorsun diyeyim, 10 sene çocuk istemediği için hamile kalmayan insanlar var..

biraz daha dikkatli olacaktın, eğer sen son derece dikkatli davrandın ve bu hamilelik olduysa vardır bunda bir hayır dicen, bebeğinle birlikte hazırlanıcan sınavlara...

bunun vebali çok büyük canım unutma...

cocukla ılgılı fıkırlerın cok guzel
ınsanlar hayatlarını bır duzene koyduktan sonra cocuk dusunmelı ..bunun ıcın her turlu onlemı almadı

sızın kı olmuş artık..

bundan sonrakı karar senın bebek ne kadarlık bılmıyorum ama sonucta bı cana kıyacaksın..

o bebege yasadıgın sartlar anlatılsa dunyaya gelıp gelmeme fıkrı sorulse cevabını bılemıyecegız

eşınde ne guzel ıstıyor

hayatın duzene gırer guzel bır unıversıte guzel bır ş olur ama bebek ondan sonra olur mu olmaz bunun garantısı yok...

O zaman pısmanda olabılırsın.....

İmkanlarının olmadığını bilerek korunma yöntemlerini beceremedim diye çocuk aldırmak da ne kadar kolay değil mi?
İlk başta kendine meslek edinmek isteyen tarafına söyle,bence annelik meslek edinmene engel olmaz eğer biraz zorluklara katlanacak yüreğe sahipsen.
Mantıksal açıdan baktım baktım ama yazdığın her şey mantıksız,panik halinde,kendi vicdanını dolandırmaya çalışan bir kadın gördüm ben.
Hala bakıyorum ama mazeretlerin hiçbir akla mantığa sığmıyor:delphin:
Ama bildiğim bir şey var,sen kürtajını ol,mantığını da yatır masaya,onu da aldır zira zaten işine yaramıyor:olmaz:

nasıl bir ruh haliyle yazdın bilmiyorum..elestiriye herzaman acıgım, ama hakarete asla...
seviyesizlik hos bir boyut degil...

her insan sanırım mantık seviyesini belli ediyor..baska söze gerek yok...

öss ye ilk girdigimde edebiyat ögretmenliğini kazandım fakat ailevi problemler yüzünden bocaladıgım için gitsemde geri dönücektim..ilk basta iyi bir tedaviye ihtiyacım vardı buyüzden diger iki sene denemedim..eşim nereyi kazanırsam oraya gitmeye hazır yeterki mutlu olayım..onun için bu önmli...

çok güzel, yine girsen yüksek ihtimalle kazanacaksın demek.

eşin çocuğu istiyormuş, çocuk olduğunda sana yardımcı olur.
sana değer vermesi, destek olması çok güzel (:nazar:)
kendine biraz güven canım.
eğer istememen için başka nedenlerin yoksa, eğitim aşkına çocuk feda etmen yeterli bir mazeret değil bence. ikisi bir arada olur çünkü.

Back