hamileyim Allah’ını seven kurabiye tarifi versin 😰

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
saçma gözüktüğünün farkındayım ben komşu fırın kurabiyelerine İstanbul’da aşıktım. istanbuldan İzmit’e taşındım çok uzaklarda kaldı o minnoş kurabiyeler inanır mısınız yatıyorum kalkıyorum aklımda kepekli vişneli kurabiye. Hamilelerle dalga geçerdim o ne öyle kıtlık var gibi tutturuyorlar illa aklına düşen şeyi yemesi mi gerekiyor diye. Canın çikolata yiyorsa hurma yersin nolcak atıp tutmalarıyla geziyordum. binbir türlü kurabiye yaptım unutmak için. Yok unutamıyorum eşim gidip alayım diyor ama şehir değiştiremeyeceği bir tempoya girdi son zamanlarda. Aradım gönderir misiniz diye gönderemeyiz dediler. Arkadaşlarımdan birini aradım bana gönderir misiniz diye. Kargoya vermeden paramparça olmuşlar ben kendim getireyim dedi atayamıyorum ne zaman geleceksin diye de.

Lütfen biri o kurabiyeyi yemiş ve seviyor olsun tarifini merak etmiş ve denemiş olsun ve buraya yazsın lütfen . Yine ban yiyeceğim yanlış yere konu açtım diye

• 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı kepekli un

• 250 gr vişne
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı su

https://www.nefisyemektarifleri.com/visneli-dolgulu-kurabiye/

eger bundan bahsedıyorsanız yedıklerıme dıkkat etmedıgım zamanlar cok sık yaptıgım bır tarıftı :)
hamıle bır komsum vardı kıyamam ben hamılelere benımkı cok zor gectıgınden dolayı :) canı ne ıstese yapardım ona aklıma o geldı
saglıkla sıhhatle ınsallah ...

valla üşenmedim ,gittim google amcaya sordum nasıl birşeymiş diye::)
aklımda olsun bı yerde görürsem deneyeyım

Hamileken deli gibi sarimsak canim cekmisti ..hatta esim milletin cani avakado ceker nebilim erik ceker sarimsak ne diye dalga gecmisti..
Canimmm keske imkanim olsada ben getirebilsem vallaaa inslah tarif bilen biri çikar

Tadı komşu fırın gibi mi acaba yediniz mi hiç komşu fırından

Tadı komşu fırın gibi mi acaba yediniz mi hiç komşu fırından
ben gazıantepdeyım burda komsu fırın dıye bırsey yok benım evımın fırınından cıkan lezzet ıyıydı bılmem komsu fırınını

ben gazıantepdeyım burda komsu fırın dıye bırsey yok benım evımın fırınından cıkan lezzet ıyıydı bılmem komsu fırınını
Ay ben bunu da bir deneyeyim o zaman ya

Gönderebilirim dicem ama paketi nasıl yapacagımı düşünmem lazım kırılmaması icin
Ya ne ponçiksiniz. Arkadaşım gönderecekti ama kendi evine giderken paramparça olmuş gönderemedi. Kargoda herhalde un ufak olur

Hamileken deli gibi sarimsak canim cekmisti ..hatta esim milletin cani avakado ceker nebilim erik ceker sarimsak ne diye dalga gecmisti..
Canimmm keske imkanim olsada ben getirebilsem vallaaa inslah tarif bilen biri çikar
İnşallah

gülümsedim okurken umarım bulursunuz :)

ama kargoyla gönderebilir arkadaşınız şahsen ben türkiyeden abd’ye kutu kutu kurabiye götürüyorum, abd’den de türkiyeye getiriyorum. plastik kavanozlara koyunca 15 saat yolu geliyorlar benimle. bazıları ikiye falan bölünüyor ama öyle un ufak olmadı hiç.

Aileniz tanıdıklarınıza söyleyin.
Tek tek sarsınlar kırılmayacak şekilde.
Birşey olmaz diye tahmin ediyorum.
Tarif hakkında bilgim yok.
Umarım yersiniz..
sağlıklı doğumlar

Hamileyken avuç avuç buz yemem dışında bir şeye aşermediğim için anlayamadım bu hali. Ama nasıl buz yemek. Engel olamadığım bir istekle sürekli buz yerdim. Buzlukta kalıp kalıp buz olurdu. Sabah uyanınca aklımda buz, gece uyku arasında buz. Doğurdum ve o gün bitti buz yeme isteği.

Bence kargo mantıklı. Görüntüsü çok mu önemli. Mühim olan yemek değil mi. Kargoda ezilsin ne olacak ki. Kaşıkla yersiniz sonuçta aşerdiğiniz tadı görüntüsü değil.

Un ufak olsun ne olacak ki, kasiklayip yersiniz. Maksat o tat değil mi ?

Aslında evet maksat o ama. Arkadaş da pek duyarlı çıkmadı abet yaaa bunlar parammparça oldu. Baktım tadına birşeye de benzemiyor zaten eheehe deyince birşey diyemedim :)
İşte gönderen böyle söyleyince olsun tekrar al kırık çarık gönder diyemedim. Ayy kalkıp İstanbul’a gideceğim kutu kutu alıp kucağımda taşıyarak geri döneceğim sonunda olacak.

Ben zarar görmesini istemediğim şeyleri uzaktayken otobüsle göndermelerini isterdim İstanbul'da değilim ama keşke olsaydım gonderirdim. Rica edin arkadaşınız otobüs şoförüne ya da muavine anlatsın durumu versin hemen alın ben de iki ay önce doğum yaptım hamileyken canım Çanakkale'de olan kendi kulağını kendi yapan dondurmacinin dondurmasını çekmişti ama o zaman Van'da yaşıyordum ve imkansızdı sizin yine iyiymiş

Hamile değilim ama şu an benim bile canım istedi. umarım tarifini bulursunuz ya da size bir ulaştıran olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…