Hamilelikte yürüyüşe ne zaman başlayalim??

gelincik06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
259
23
118
42
10.haftamdayim sigarayi biraktigım için iştahim çok açildi aşiri kilo almaktan korkuyorum çunku zaten balik etliyim.Yürüyüşü ne kadar yapmaliyim hergün yarım saat yürüyüş aşiri kilolardan korur mu?

Son düzenleme:

bence aşırı kilo almamak adına öncelikle sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmelisin. hamileyim kilo alma konusunda en lüks dönemdeyim diyerek canının her isteğini yememelisin mesela :)) sadece bebeğin ve senin için faydalı olan gıdaları tüketmen yeterli olacaktır. yürüyüş konusuna gelince ben 2 yıldır düzenli yürüyüş yapıyordum ama doktorum hamilelik döneminde sadece yarım saat ile sınırlı tutmamı önerdi. enerjin yerindeyse hergün hafif tempoda yürüyebilirsin. nefesin değişmeye ve terlemeye başladığın anda bırkaman gerekir ama. çünkü vücut ısının yükselmesi tehlikeli olabilirmiş. bi de bence günde en az 3 lt su iç bu da çok faydalı kilo kontrolü için. ben de en az senin kadar titizleniyorum kilo konusunda. ama 15+0 haftalığım ve şimdiden 2,5 kg aldım (((

Evet iyi beslenmeye calisiyorum fazladan birsey yemiyorum almam gerekenler yetiyor yumurta gun kurusu ceviz yogurt sut kivi portakal :) hepsi vazife :) pekihergün mü yarim saat yuruyorsun? Ne zamandan beri?

Evet iyi beslenmeye calisiyorum fazladan birsey yemiyorum almam gerekenler yetiyor yumurta gun kurusu ceviz yogurt sut kivi portakal :) hepsi vazife :) pekihergün mü yarim saat yuruyorsun? Ne zamandan beri?

keşke hergün yürüyebilsem ( çalıştığım için haftada 2 gün ile yetiniyorum. Ama havalar ısınıyor ve günler uzuyor artık işten sonra da sahilde yürüyebileceğimden hedefim haftada 4 güne çıkarmak. Sana tavsiyem doktoruna danışmadan spora başlama. özellikle 12. haftanın sonuna kadar çok dikkatli olmak gerekiyormuş. Bir de ben haftada 1 gün hoca eşliğinde 1 gün de kendim evde hamile yoga+ pilatesi yapıyorum. yaklaşık 45 dk. falan sürüyor. özellikle doğal doğum düşünüyorsan benim gibi 12. haftadan itibaren mutlaka pilatese başlamanı öneririm. Ebru şallı nın hamile pilatesi dvd leri çok güzel. birebir uygulamaya elverişli. Keyifli ve az kilolu hamilelikler dilerim sana da :)))

Canim bende duduk riski vardi cok sukur atlattik bende suan 10.haftayim dun diktoruma kontrol icin gittigimdr sordum uzun bi yuruyus olmasin kendini yormayacak sekilde olsun dedi cunku ilk 3 ay biraz daha dikkat gerektiriyo

Ne güzel sahilde yürüyebilmek :) plates önerin icin saol hemen alicam inş cunku sporsuz bi hamilelik istemiyorum

Canim bende duduk riski vardi cok sukur atlattik bende suan 10.haftayim dun diktoruma kontrol icin gittigimdr sordum uzun bi yuruyus olmasin kendini yormayacak sekilde olsun dedi cunku ilk 3 ay biraz daha dikkat gerektiriyo

Canim riski atlatmana sevindim keyifli hamilelikler gecirelim inş hepimiz

ben yedinci ayımda başladım yürüyüşe. bulunduğum ilçe Türkiye'nin en soğuk ilçesi. kar ve buz anca kalktı yerden. geç mi sizce?

ben yedinci ayımda başladım yürüyüşe. bulunduğum ilçe Türkiye'nin en soğuk ilçesi. kar ve buz anca kalktı yerden. geç mi sizce?

Hayır bence geç degil yavaş yavaş başlayıp sonra günde 40 dakikaya falan cıkarabilirsin. Dogumu kolaylastırıyor denir ben son güne kadar yürümek istiyorum geçen gün tartıldım çok faydasını gördüm :)

Hamilelik yogası için kursa mı gidiyorsunuz yoksa hamilelik yogası cd leri var mı? Pilatesle aynı degil degil mi ?

Tek gebelik ve düşük tehlikeniz olmadığı sürece 12. haftadan sonra hafif yürüyüş yapabilirsiniz.

Hamilelik yogası için kursa mı gidiyorsunuz yoksa hamilelik yogası cd leri var mı? Pilatesle aynı degil degil mi ?

hamilelik yogası için hastanemin kursuna gidiyorum. Maslak Acıbadem Hastanesinde cumartesi günleri hoca eşliğinde yapılıyor. Sanırım dışarıdan da hamile kabul ediliyor. Bir arayıp bilgi alın bence. Pilates ile farkına gelince aslında biz bir nevi 'yogalates' denen seyi yapıyoruz. 15 dk. kadarı meditasyona ayrılıyor sonrası egzersiz aynen pilates egzersizleri gibi. ben ayrıca evde kendim de ebru şallının hamile pilatesi dvd sinden hamile pilatesi de yapıyorum. tavsiye ederim. hatta dvd yi internetten de bulabilirsiniz. sevgiler...

Arkadaşlar merhaba, ben hamile pilatesine fizyofite gidiyorum. Yaklaşık 2 aydır devam ediyorum. Herşey çok iyi gidiyor. Bence özellikle hamile konusunda bilinçli yerlere gitmek çok önemli. Zaten doktorumda burayı önerdi. Eğitmenimiz fizyoterapist, çok bilgili ve çok iyi çalıştırıyor. Bi bebek kolay yetişmiyor bence hamileyseniz spor için güvenli bir yeri tercih edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…