• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte uçak seyahati

Kızlar acil bi bakar mısınız. Ablam 30 haftalık hamile ve uçağa binip yanıma gelecek. Doktor onayı da verildi fakat rapor 1 hafta geçerli oluyormuş. Burdan tekrardan rapor alma şansı var mı. 32. Haftada tekrar geri dönecek. Rapor yenilenebiliyor. Yani bi sıkıntı yoksa tekrar ikince rapor alınabiliyor mu. Bilgi verir misiniz lütfen

Eğer aciliyet yoksa riske atmak hiç doğru değil.
Benim öyle bi arkadaşım raporla gitti acil sezeryan doğuma aldılar.

28-35 haftada rapor isteniyor 36.dan sonra hiç almıyorlar yazıyor. Siz kafanıza göre 32. Haftada nasıl almiyorsunuz ki uçağa.
Kafamıza göre değil riskli gebeliği olanlar ve ikiz hamileler 32.haftadan itibaren

Normal hamileler 36 işte oda anneye kalmış.
Bazısı pit diye doğuruyor bazısı zor

Herseyi geçelim o daracık alanda , saglik hizmetinin sınırlı alanında doğum riskini göze almak mantıklı mı?
Valla ben her defasında doktora gittim, raporumu aldım ne olur ne olmaz diye ama basınç değil sebebi, onu belirttim. Çok az da olsa erken doğum ihtimali. Yoksa uçak ortamı hamileye ve bebeğe zararlı falan değil.

Adamların götünden kural uydurmadigina yemin edebilirim ama size ispatlayamam . Neyse
Adamların böyle bir kuralı niye çıkardığına daha sen bile tam hakim değilsin Muhi. İspatlayamazsın o yüzden evet. 😁

Tartışmadan bağımsız, gebeliğimde toplam 6 kere 3 farklı trimesterda uçağa bindim, hepsinde varis çorabı kullandım, şiddetle tavsiyemdir.

İstanbul'da olan ve böyle rapor alan varmı hangi doktora gittiniz, balat Hastanesideyim o de biz böyle sorumluluk olmadımiz için gelip sana rapor yazmayiz diyor.

Back