hamilelikte tsh yüksekliği ( lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söylesin biri:(( )

haksever

ZEYNEP ❤️ AYŞE SARE ❤️ ÖMER ALİ"NİN ANNESİ
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
9.012
4.485
773
36
ben 14 +2 haftalık hamileyim bu ayın 12 sinde test yapıldı tsh 3*449 çıktı
doktorum euthyrox 25mg verdi günde bir tane.... ilacı içtigimden ebri yerimden kalkamıcak kadar halsizlik iştahsızlık ruhsal bunalım sıcaktan bunalma aşırı derecede arttı sersem gbyim kelimeler kuramıyorum sanki cnaım hicbişey istemiyo 1 ay sonra tekrarlayyalım demişti doktorum ben dayanamayıp dün sağlık ocanda testi tekrarlattım bugün sonucu aldım 4*72 ilaca ragmen yükselmiş yani daha önce hiç bir sıkıntım yoktu....

çok kötüyüm çocukta zeka geriliğine boy kısalıgı düşüge neden oluyomuş aglaya aglaya gözlerim şişti nolur böyle olupo bebegini saglıkla kucana alan varsa yazsın sabahı edemicem sanırım.. yarın endokloji uzmanına gidicem :14:

hamielikte yükselmesi normal diyor dr lar zaten.benim de bir ara 9 olmuştu,yanılmıyorsam 9. haftalarda.
panik içinde kadın doğum doktoruma gittim.çok mu yüksek bir zararı olur mu diye.
eğer bu yüksekliği farketmeseydin hamileliğin bu şekilde devam etseydi boy kısalığı filan yapardı dedi.
senin değerlerin çok yüksek değil sınırlar arasında.tabi hamilelikte 2-2,5 olması istenirmiş.
benim şimdi 2,1 civarında.

3 haftada bir tahlil yaptırıyorum bende.Aklına getirme kötü şeyleri,ilacın dozu ayarlanır şimdi arttırılır biraz.
3 ay dan sonra onların kendi tiroidleri gelişiyormuş zaten.Allah a emanetler :16:

hamielikte yükselmesi normal diyor dr lar zaten.benim de bir ara 9 olmuştu,yanılmıyorsam 9. haftalarda.
panik içinde kadın doğum doktoruma gittim.çok mu yüksek bir zararı olur mu diye.
eğer bu yüksekliği farketmeseydin hamileliğin bu şekilde devam etseydi boy kısalığı filan yapardı dedi.
senin değerlerin çok yüksek değil sınırlar arasında.tabi hamilelikte 2-2,5 olması istenirmiş.
benim şimdi 2,1 civarında.

3 haftada bir tahlil yaptırıyorum bende.Aklına getirme kötü şeyleri,ilacın dozu ayarlanır şimdi arttırılır biraz.
3 ay dan sonra onların kendi tiroidleri gelişiyormuş zaten.Allah a emanetler :16:

allah razı olsun yarın olmucaktı sanki:50: sen hangi ilacı kullanıyosun kaç mg bide saol rabbim korusun bebeklerimizi 6 sene sonra kavuştum bebeğime rabbime şükürler olsun çok korkuyorum her anne sever baglanırda benim korkum zor buldugumdanda biraz sanırım bide bunu öğrene kadar çok iyiydim bulantım bile olmadı hamile gb değildim 20 haftalık olmuşsun su serpttin içime çok saol:16:

allah razı olsun yarın olmucaktı sanki:50: sen hangi ilacı kullanıyosun kaç mg bide saol rabbim korusun bebeklerimizi 6 sene sonra kavuştum bebeğime rabbime şükürler olsun çok korkuyorum her anne sever baglanırda benim korkum zor buldugumdanda biraz sanırım bide bunu öğrene kadar çok iyiydim bulantım bile olmadı hamile gb değildim 20 haftalık olmuşsun su serpttin içime çok saol:16:

Cümlemizden
ben hamile kalmadan önce de kullanıyordum.
9 çıktığında 100mg dı.
hemen 200 mg yaptık.1 ay sonra kontrole çağırdılar.ben 2 hafta sonra gittim. :1: 1,4 olmuş
dozu 150mg yaptık. 2 hafta sonra yine gittim 0,75 olmuş.
100le devam ettim.geçen ay yine 4,6 olmuştu.
şimdiki dozum 137,5mg :1:

son zamanlarda stresli zamanlar geçirdin mi.benim çok etkileniyor da ondan sordum.

bende bekledim biraz hamile kalabilmek için.ne laflar yedim.çok canım yandı...
ihmal etmemek lazım.ama sende tahlil için beklememişsin.iyi yapmışsın ki çabuk öğrenmişsin.kadın doğum dr um bile bir ay sonra baktır demişti.demek ki demiştim 1 ay da zararı pek olmuyor.

Allahım sağlıkla kollarımıza almayı nasip eylesin.zor ve uzun bir süreç

Cümlemizden
ben hamile kalmadan önce de kullanıyordum.
9 çıktığında 100mg dı.
hemen 200 mg yaptık.1 ay sonra kontrole çağırdılar.ben 2 hafta sonra gittim. :1: 1,4 olmuş
dozu 150mg yaptık. 2 hafta sonra yine gittim 0,75 olmuş.
100le devam ettim.geçen ay yine 4,6 olmuştu.
şimdiki dozum 137,5mg :1:

son zamanlarda stresli zamanlar geçirdin mi.benim çok etkileniyor da ondan sordum.

bende bekledim biraz hamile kalabilmek için.ne laflar yedim.çok canım yandı...
ihmal etmemek lazım.ama sende tahlil için beklememişsin.iyi yapmışsın ki çabuk öğrenmişsin.kadın doğum dr um bile bir ay sonra baktır demişti.demek ki demiştim 1 ay da zararı pek olmuyor.

Allahım sağlıkla kollarımıza almayı nasip eylesin.zor ve uzun bir süreç

evet sitresliyim ve dediğim gb çok korkuyorum bişi olcak diye hep kavuslar hareket ettini gördümden beri biraz rahatlamıştı içim geçmişti sıkıntılarım sonra bu 2 lü test yaptırsammmı yaptırmasammı onu taktım kafaya yaptırmadım sonra eşimin aldıgı bi tır var borcumuz var yani kredisi var bide taksiyi değiştirmeye kalktı aslında ödeyebilir allah razı olsun borcuna evine herşeyine sahip çıkan birisi ama ben çok evhamlıyım galiba 2 -3 gündürde bunu takıyorum sanırım... tamam içimi ferah tutucam hiçbişey bebeğimden önemlid eğil ilacı içicem allahın izniyle düşücek ... çok saol seninde yavrun saglıklı dogsun hayırlı evlat olsun inşallah:31:

canım yanlız degilsin merak etme.bende aynı sorunları yaşadım ama şuan herşey yolunda çok şükür.hatta seni biraz daha rahatlatıyım :) benim kan sonucum tedavi görüyor olmama ragmen 45 çıkmıştı :43: doktorum bile şok olmuştu ki bi de beni bi düşün.o kadar çok aglamıştım ki :43: o zaman doktorumun dedikleri şöyleydi.eger ilaç kullanmaya regmen bi yükselme varsa kan sonucu düşene kadar ki sürede bebek hemen etkilenmiyomuş çünkü hali hazırda ilaç yutuyoruz ya.ben 100 mg dan 1,5 içmiştim kan sonucum düşene kadar 20 günde bayaaa bi düşmüştü.şimdi de 3 haftada bir gidiyorum doktora ama sana tavsiyem kadın dogum dışında her ay düzenli olarak bi endokrinoloji uzmanına gitmen.Allah bebeklerimizi sagsaglim kucagımıza almamızı nasip etsin inş.

canım yanlız degilsin merak etme.bende aynı sorunları yaşadım ama şuan herşey yolunda çok şükür.hatta seni biraz daha rahatlatıyım :) benim kan sonucum tedavi görüyor olmama ragmen 45 çıkmıştı :43: doktorum bile şok olmuştu ki bi de beni bi düşün.o kadar çok aglamıştım ki :43: o zaman doktorumun dedikleri şöyleydi.eger ilaç kullanmaya regmen bi yükselme varsa kan sonucu düşene kadar ki sürede bebek hemen etkilenmiyomuş çünkü hali hazırda ilaç yutuyoruz ya.ben 100 mg dan 1,5 içmiştim kan sonucum düşene kadar 20 günde bayaaa bi düşmüştü.şimdi de 3 haftada bir gidiyorum doktora ama sana tavsiyem kadın dogum dışında her ay düzenli olarak bi endokrinoloji uzmanına gitmen.Allah bebeklerimizi sagsaglim kucagımıza almamızı nasip etsin inş.

oyy canım çok saol şubat annelerinde normal denilenler hep 0lı degerler olunca kendimi çok kötü hissetmiştim 45 mi:53: çok yüksekmiş bidaha yükselmez inşalllah:42: tamam endokrolojiye yarın gidicem randövümde yok doktorum yönlendircek aglayıp zırlarım yinede girerim o doktorun yanına yarın görmem lazım bana ne vericekse versinler:18: seninde bebegin sag salim dünyaya gelir inşallah:) çok saolun sildim gözümün yaşını allah razı olsun:16:

evet sitresliyim ve dediğim gb çok korkuyorum bişi olcak diye hep kavuslar hareket ettini gördümden beri biraz rahatlamıştı içim geçmişti sıkıntılarım sonra bu 2 lü test yaptırsammmı yaptırmasammı onu taktım kafaya yaptırmadım sonra eşimin aldıgı bi tır var borcumuz var yani kredisi var bide taksiyi değiştirmeye kalktı aslında ödeyebilir allah razı olsun borcuna evine herşeyine sahip çıkan birisi ama ben çok evhamlıyım galiba 2 -3 gündürde bunu takıyorum sanırım... tamam içimi ferah tutucam hiçbişey bebeğimden önemlid eğil ilacı içicem allahın izniyle düşücek ... çok saol seninde yavrun saglıklı dogsun hayırlı evlat olsun inşallah:31:

Aslında Allah herşeyin kolayını veriyor da bizler sabırsısız.borçlar ödenir durur bizimde var borçlarımız.
borç yiğidin kamçısıdır demişler olsun :9:
benim tiroid ya sınavdan sonra(kpss ye giriyorum yıllardır) ya da bir olayı kafaya taktığım zaman çıkkıyor.dikkat ettim :1:
içime evham vesvese filan gelecek olursa estağfirullah derim.la havle çekerim.atmaya çalışıyorum kafamdan.
çok kafaya takarım yoksa.ama bu süreçte sakin olmak lazım.
2li testin sonucunu beklemek çok stresliydi.bende çok ikilemde kaldım ama dr isteyince birşey diyemedim.
devletteki drumda 4 lü test istemişti onu da yaptırdım.
baştan benim düşük tehlikesi olmuştu.hep olumlu düşünmeye çalıştım.şimdi bile çok gezmem yürümem.
inşallah.Rabbim seninde evladına sağlık versin.kollarına almak nasip olsun.şuanda hamile olan herkese nasip olsun

oyy canım çok saol şubat annelerinde normal denilenler hep 0lı degerler olunca kendimi çok kötü hissetmiştim 45 mi:53: çok yüksekmiş bidaha yükselmez inşalllah:42: tamam endokrolojiye yarın gidicem randövümde yok doktorum yönlendircek aglayıp zırlarım yinede girerim o doktorun yanına yarın görmem lazım bana ne vericekse versinler:18: seninde bebegin sag salim dünyaya gelir inşallah:) çok saolun sildim gözümün yaşını allah razı olsun:16:

saol canım inş cümlemizin :) endokrin uzmanları gebelere ayrı bi önem veriyolar zaten.en azından benim doktorum öyle çok şükür.bende kapısına aglayarak gitmiştim :( randevum olmasa bile hemen görüşür sagolsun.kendini üzme canım bebegine inan daha zararlı.
bi de belki biliyosundur canım ama sabahları kahvaltı da kepekli ya da tahıllı ekmek yeme normal ekmek ye çünkü diger ekmekler ilacın emilimini azaltıyomuş doktorum bana yasakladı da :) bi da kahvaltıda en az 45 dk önce ilacını içmiş ol :)

tamam çok saolun içim ferahladı yarın ilaçlarımı alıp düşürücem bu hormonu hormonların bizi ele geçirmmesine izin vermicez hamilelikte hep bi çatışma:27:

Bende 12.haftamdayım. Hamile kalmadan önce ekimde değerim 1.18 di. Aralıkta tekrar ölçüm yapıldı 9.8 çıktı :KK43: Bir hafta sonra tekrar test yaptırdık ilaç kullanmadan 6.2 'ye düşmüştü. Doktor 50mg ile başlattı. Şimdi haftalık kontrole gidiyorum. Geçen hafta 3.65Di bugün 3.61 çıktı bende çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye :KK43:

Bende 12.haftamdayım. Hamile kalmadan önce ekimde değerim 1.18 di. Aralıkta tekrar ölçüm yapıldı 9.8 çıktı :KK43: Bir hafta sonra tekrar test yaptırdık ilaç kullanmadan 6.2 'ye düşmüştü. Doktor 50mg ile başlattı. Şimdi haftalık kontrole gidiyorum. Geçen hafta 3.65Di bugün 3.61 çıktı bende çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye :KK43:
şimdi nasılsın cnm?

Benim tsh 6.2 cikti ya doktor bana da ayni ilactan verdi simdi bsy olmaz ama farketmeyip ilerleseydi bebege zarar verirdi dedi.ya duscek insallah zamanla o zaman bsy olmaz di mi ne olur yasaynlar anlatsin

Canm benimde yüksek çıktı tsh ım 13 cok korkmaya başladım ilaca başladım 50 mg bebeğin ve sen sağlıklımısınız bi sorun yaşadınızmı acaba ilac fayda ettimi hemen :KK43:

canım hiiiç merak etme...bak bende can havliyle bu konuya yazmıştım ama sadece 2 haftada tsh degerim 6 dan 1 e düştü :)

ilaçlarını düzgün kullan,etrafımda degerı 30 hatta 90a kadar çıkanlar var ve hepsi sağlıklı bebek doğurdular...

canım hiiiç merak etme...bak bende can havliyle bu konuya yazmıştım ama sadece 2 haftada tsh degerim 6 dan 1 e düştü :)

ilaçlarını düzgün kullan,etrafımda degerı 30 hatta 90a kadar çıkanlar var ve hepsi sağlıklı bebek doğurdular...

Canım çok çok teşekkür ederim içime su serptin inan öğrendiğimden beri ağlıyorum bir düşüğüm olmuştu ztn tekrar aynı seyleri yaşayacak olmak beni çok üzüyor. ama senin yazdıklarınla suan çok iyiyim en kısa zamanda endokrin uzmanınada görünücem ztn suan levitron 50 mg kullanıyorum umarım hemen düşer değerim ve bebeğim bundan etkilenmez aynı haftalardayız seninle birbirimize dua edelim sağ sağlim bebeklerimizi kucağımıza alırız inşaAllah... Rabbim evlat isteyen herkese nasib etsin.

Back
X