hamilelikte tsh yüksekliği ( lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söylesin biri:(( )

takacak bir şey yok endokrine gitcen canım ilacını düzenli alcan pıttt diye düşüyor benim 6'daydı şuan hamileliğimin 6-7.haftasından beri 1 ' de....

stres yapcak hiçbşy yokkk

Hımm o zaman haftaya kontrole gittiğimde muhakkan yönlendircek doktorumendokrine.. Bakalım hayrlısı....

Benmde yüksek çıktı normali 2-2,5 olması gerekirken 6 çıktı...Tedirginleştim ister istemezz bu şekilde yüksekliği olup sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alan varmı...​

Ooof evet valla nedir bu çektiklerimiz. Allah hepimize şans getirsin. Bu arada harika bir blog buldUm. Bu kadar mı güzel anlatılır şu yaşadıklarımız. Çok da komik. Azıcık gülmek iyi geldi :) Herkese tavsiye ederim. Google'a hemencecik embriyoannesi blog diye yazın çıkıyo :)

doktorların insanları bu kadar çok tedirgin etmesini çok doğru bulmuyorum 15ay önce bir tane çok sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdim ve doktorum tiroit yani tsh hormonlarıma bakmayı unutmuş şimdi 2 aylık hamileyim tsh 3.5 çıktı beni endokrine yönlendirdi mutlaka gitmem gerekiyormuş... İlk hamileliğim olsa belki mutlaka giderdim ama her ay yeni birşeyler çıkartıp birsürü tahlil ve radyasyon yemeyi bir sürü ilaç kullanmayı doğru bulmuyorum guatır hastası olup gırtlağında modül olup tsh deperleri ilaçla dahi düşmeyip sağlıklı çocuk doğuran bir sürü insan tanıyorum o yüzden guatırınız çok yüksek değilse bu kadar kafanıza takmayın
herşeyin başı dua rabbim önce bebeklerimize sonra bize sağlık versin

Benmde yüksek çıktı normali 2-2,5 olması gerekirken 6 çıktı...Tedirginleştim ister istemezz bu şekilde yüksekliği olup sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alan varmı...​
var ben:) 1 ay olcak dogum yapali...benim de 6 idi ilacını düzgün kullan bir şey olmaz cnm.

Bende varimmmm tsh im 13 lere firlamisti ve ilacla dustu cok sukur bebegimi saglikla aldim kucagima

Herkese merhaba,
Benimde tup bebek tedavisine baslamadan once tiroid degerim0.500 civari idi ancak kist olustugu gerekcesi ile dogum kontrol hapi verdiler ve ben tedaviye basladigimda tsh 9 a cikmisti (1ay icinde)endokrin doktorum dozu arttirdi ancak kullandigim ignelrrin etkisiyle deger fazla dusmedi...
Transferim yapilali 4 gun oluyor ve degerim hala 7.Cerrahpasa da nukleer tipta heyet uyesi olan doktorum free t4 ün yüksek olduğu sürece korkma dedi üst sınırdaydı en son baktığımda..
Tüp bebek ilaçları,doğum kontrol ilacı tsh ın çıkmasına sebep oluyor.
İlaç dozu artsa da sabit kaldı düşmüyor..
Bebek bu şekilde tutarmı acaba çok endişeleniyorum

]Bende varimmmm tsh im 13 lere firlamisti ve ilacla dustu cok sukur bebegimi saglikla aldim kucagima[/QUOTE] merhaba ben 10 haftalık hamileyim bugün öğrendim TSH 6.47 endokrinoloji ye yönlendirdi yarın gitçem.ama çok korkuyorum acaba gecmi kaldım daha erken mi kullanmaliydim.

10 haftalık hamileyim TSH 6.45 çıktı .bugün gidicem doktora ama cok endiseliyim acaba gecmi kaldım ilaca başlamaya .varmi sizde benim gibi olan

Cnm gec kalmadin uzulmee bende 9 haftalikken ogrendim ve benm 13 tu yani 6 falan hic bisey ama hemen ilaca baslatr doktor 2nin altinda olmasi istenir hamilelikte sen icini ferah tut umarim saglicakla alirsin bebisini kucagina

Cnm gec kalmadin uzulmee bende 9 haftalikken ogrendim ve benm 13 tu yani 6 falan hic bisey ama hemen ilaca baslatr doktor 2nin altinda olmasi istenir hamilelikte sen icini ferah tut umarim saglicakla alirsin bebisini kucagina
Sagol canım ya .bugün endokrinde sıra bulamadim yarın gitçem.ama ağlamaktan oldum .umarım dediğin gibi bir sorun oluşmaz bebeğimde .

Sagol canım ya .bugün endokrinde sıra bulamadim yarın gitçem.ama ağlamaktan oldum .umarım dediğin gibi bir sorun oluşmaz bebeğimde .
Kusum korkma aynisini yasadim agladim mahvoldum birde benim oncesinde 8 haftalik bir bebegim dustu yine aynilarini yasicam die kahroldum ama cok sukur hemen ilacimi aldim hic biseyde olmadi, hem senn daha cok dusuk tsh kendini uzupte bebiside strese sokma cnm Allah beterinden saklasin..

Kusum korkma aynisini yasadim agladim mahvoldum birde benim oncesinde 8 haftalik bir bebegim dustu yine aynilarini yasicam die kahroldum ama cok sukur hemen ilacimi aldim hic biseyde olmadi, hem senn daha cok dusuk tsh kendini uzupte bebiside strese sokma cnm Allah beterinden saklasin..
Canım sagol valla sen rahatllattin beni.dün gittim endokroline hasemo troid olabilir dedi cuma günü ultrason çekilecek hemen ilaca başladım euthryx di sanırım( yanlış yazmış olabilirim ) ilaç 75 ml başladım.bebeğin beyin gelişimini etkiledi diye çok korkuyorum hiç aklımdan cikmiyo valla yatamiyorum .haftaya ikili test yapılacak umarım bir sorun çikmaz.sen doğum yaptın mi birde senhangi ilacı kullanıyordun.

Canım sagol valla sen rahatllattin beni.dün gittim endokroline hasemo troid olabilir dedi cuma günü ultrason çekilecek hemen ilaca başladım euthryx di sanırım( yanlış yazmış olabilirim ) ilaç 75 ml başladım.bebeğin beyin gelişimini etkiledi diye çok korkuyorum hiç aklımdan cikmiyo valla yatamiyorum .haftaya ikili test yapılacak umarım bir sorun çikmaz.sen doğum yaptın mi birde senhangi ilacı kullanıyordun.
Dogum yaptim canim bebisim 4 aylik bende euthyrox kullandim hala devam ediorum benmde hasimoto troitiydi ultrasonda sukur bisey cikmadi nodul falan. 2li testide 3lu testide yaptirmadim zira kafa karistirmaktan baska bi ise yaramayan testler.. Metabolizmamiz oyle bir mucizeki o plasenta anneden bebege gecebilecek zararli maddeleri suzuyor, folic asit kullanmaya hamilelikten 3 ay once basladiysan ve hala iciorsan bence beyinde bi sorun olucagini sanmam Allahin izniyle cunku benide aynen boyle korkuttular beyin gelisimi direkten etkilenior vs die ama hamileligin baslarindasin ve fark edildi kontrol altina alinicak biraz olsun yardimci olduysam ne mutlu bana

Dogum yaptim canim bebisim 4 aylik bende euthyrox kullandim hala devam ediorum benmde hasimoto troitiydi ultrasonda sukur bisey cikmadi nodul falan. 2li testide 3lu testide yaptirmadim zira kafa karistirmaktan baska bi ise yaramayan testler.. Metabolizmamiz oyle bir mucizeki o plasenta anneden bebege gecebilecek zararli maddeleri suzuyor, folic asit kullanmaya hamilelikten 3 ay once basladiysan ve hala iciorsan bence beyinde bi sorun olucagini sanmam Allahin izniyle cunku benide aynen boyle korkuttular beyin gelisimi direkten etkilenior vs die ama hamileligin baslarindasin ve fark edildi kontrol altina alinicak biraz olsun yardimci olduysam ne mutlu bana
Çok sevindim .saglicakla büyüt bebeğini. Folikasit kullanıyorum ama hamileligimi öğrendiğim anda başladım .imom diye bir vitaminde kullanıyorum. Artık bol bol du etmeden Baska yapcak bise yok sanırım .ben o testleri yaptircam .yoksa hiç arahat edemiycem. Ama sana teskkur ederim çok ama çok rahatltyin beni. Çok optum seni ve bebisini.:)

Çok sevindim .saglicakla büyüt bebeğini. Folikasit kullanıyorum ama hamileligimi öğrendiğim anda başladım .imom diye bir vitaminde kullanıyorum. Artık bol bol du etmeden Baska yapcak bise yok sanırım .ben o testleri yaptircam .yoksa hiç arahat edemiycem. Ama sana teskkur ederim çok ama çok rahatltyin beni. Çok optum seni ve bebisini.:)
Saol cnm, Rabbim seninde yavrunu kucagina almayi nasib etsin

Birsey sorucam.Size ben bugun tsh baktirdkmm 2.93 çıktı 7 haftalık hamileyim doktora gostermedim yarın endokrin gitmeyi dusunuom çokmu yüksek degerim. Bebeğe zarar vermişti dir folik sütte kullaniyorum

ben 14 +2 haftalık hamileyim bu ayın 12 sinde test yapıldı tsh 3*449 çıktı
doktorum euthyrox 25mg verdi günde bir tane.... ilacı içtigimden ebri yerimden kalkamıcak kadar halsizlik iştahsızlık ruhsal bunalım sıcaktan bunalma aşırı derecede arttı sersem gbyim kelimeler kuramıyorum sanki cnaım hicbişey istemiyo 1 ay sonra tekrarlayyalım demişti doktorum ben dayanamayıp dün sağlık ocanda testi tekrarlattım bugün sonucu aldım 4*72 ilaca ragmen yükselmiş yani daha önce hiç bir sıkıntım yoktu....

çok kötüyüm çocukta zeka geriliğine boy kısalıgı düşüge neden oluyomuş aglaya aglaya gözlerim şişti nolur böyle olupo bebegini saglıkla kucana alan varsa yazsın sabahı edemicem sanırım.. yarın endokloji uzmanına gidicem :KK14:

Yazınızı şimdi okudum insalah sağlıkla kucağına almissinizdir. Bende 7 haftalık hamileyim bugün tsh 2.93 çıktı çok korktum. Acaba bu yükseklikten sorun yasadinizmi ilaçlarla kontrol altına alındım normalé döndümu:

Back
X