hamilelikte tsh yüksekliği ( lütfen içimi rahatlatacak bir şeyler söylesin biri:(( )

Evet kesinlikle ilac kullanman gerekiyor bn 3 hftada bir baktiriorum 25.haftamdayim 3.28 olmus demir ilacina basladm o emilimini azaltiomus o yuzden yukseldi icmeeden once hep 2.5 altindaydi ilk 6 hafta sonra farketmistm bide ozamana kadar bbeebek etkilendimi bnde cok sikinti yaptim ama doktorlar uyarmioyor cok yazik allaha emanet gidioruz

Kızlar merhaba benim gebeliğin başında tsh hormonum çok yüksek çıkmıştı doktor da 125 mg levotiron verdi. Bu sefer de kanımda tsh çok düşük çıktı ama doktora gidemedim sizce dozunu 100 mg olacak şekilde düşürsem olur mu?

Kızlar merhaba benim gebeliğin başında tsh hormonum çok yüksek çıkmıştı doktor da 125 mg levotiron verdi. Bu sefer de kanımda tsh çok düşük çıktı ama doktora gidemedim sizce dozunu 100 mg olacak şekilde düşürsem olur mu?

Kafanıza göre dozu arttırıp düşürmeyin hamile degilim ama benimde tsh yüksekti doğru doz bulunana kadar 3 haftada bir kan verip tsh değerlerine bakılıyor ona göre arttırıp azaltıyor doktor.

Kizlar ben tiroid hastasıyım tsh değerim 24.31 çıktı çok yüksekmiş doktor sen hamile kalamazsın dedi serbest t4 değerim de 0.82 çıktı 100 mg levotiron kullanıyorum ne yapmam gerekiyor hamile kalmak için bu değer de olup da sonradan düşen ve hamile kalan var mı

Evet kesinlikle ilac kullanman gerekiyor bn 3 hftada bir baktiriorum 25.haftamdayim 3.28 olmus demir ilacina basladm o emilimini azaltiomus o yuzden yukseldi icmeeden once hep 2.5 altindaydi ilk 6 hafta sonra farketmistm bide ozamana kadar bbeebek etkilendimi bnde cok sikinti yaptim ama doktorlar uyarmioyor cok yazik allaha emanet gidioruz
merhaba
en son ne durumdasiniz? degerleriniz hamileligin basindan beri nasildi?

benim 8. hafta civari 3 idi, sonra 2 hafta daha aypatirdim tekrar 1 cikti.
sonra bir sure baktirmadim, GEcen hafta, yani 24. haftada 3 ayri yerde yaptirdim 4,20 -3,00-3,00
sonuclariyla karsilastim.
su an 25. haftamdayim, euthyrox kullanmami tavsiye etti doktor , ama cok da sart degil dedi, ben de kararsiz kaldim.
sentetik hormon almak istemiyorum sonucta.

Kizlar 5 haftalik hamileyim..ilk tahlillerimde tsh 2.74 çıktı gebelerde 2.5 gecmemesi gerekiyormus.Kendi doktorum olmadigi icin sonucu baska doktora gostermistim doktorun ilerleyen gunlerde tekrar bakabilir dedi.Benim merak ettigim bu tsh hormonu hizla artan,ilerleyen birseymi?mesela bi hafta sonra baktirdigimda uçuk kaçık bi rakam mi cikar betaHcg gibi : ( aydinlatirsaniz sevinirim.

Arkadaslar ben 4. Haftada kan tahlili yaptirdigimda 5.65 cikmisti cok uzulmustum 1hafta sonra tekrar kan tahlili yaptigim da 2.22 cikti benim tahminimce vucud hamilelige daha yeni uyum sagladi sizde de oyle olabilir farkli yerlerde 1-2 hafta sonra tekrar tahlil yaptirin

Bende 12.haftamdayım. Hamile kalmadan önce ekimde değerim 1.18 di. Aralıkta tekrar ölçüm yapıldı 9.8 çıktı :KK43: Bir hafta sonra tekrar test yaptırdık ilaç kullanmadan 6.2 'ye düşmüştü. Doktor 50mg ile başlattı. Şimdi haftalık kontrole gidiyorum. Geçen hafta 3.65Di bugün 3.61 çıktı bende çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye :KK43:
Merhaba. Yıllar önce yazmışşsınız ama bi yazıp şansımı denemek istedim. 7 haftalık gebeyim. İlaç kullanmama rağmen tsh 5 küsür çıktı. Çok endişeliyim..siz nasılsınız, çocuğunuzla ilgili bi sorun yaşadınız mı?

Canım endişe edecegin bişey olmasın bende hamileyken euytrox kullandım 50 mg hemde o bence psikolojik ben 10 yildir hergun bu hapı içiyorum hiç etkisi yok

ben 14 +2 haftalık hamileyim bu ayın 12 sinde test yapıldı tsh 3*449 çıktı
doktorum euthyrox 25mg verdi günde bir tane.... ilacı içtigimden ebri yerimden kalkamıcak kadar halsizlik iştahsızlık ruhsal bunalım sıcaktan bunalma aşırı derecede arttı sersem gbyim kelimeler kuramıyorum sanki cnaım hicbişey istemiyo 1 ay sonra tekrarlayyalım demişti doktorum ben dayanamayıp dün sağlık ocanda testi tekrarlattım bugün sonucu aldım 4*72 ilaca ragmen yükselmiş yani daha önce hiç bir sıkıntım yoktu....

çok kötüyüm çocukta zeka geriliğine boy kısalıgı düşüge neden oluyomuş aglaya aglaya gözlerim şişti nolur böyle olupo bebegini saglıkla kucana alan varsa yazsın sabahı edemicem sanırım.. yarın endokloji uzmanına gidicem :KK14:
Canım içini ferah tut bu durumda moralinin yüksek olması çok önemli doktorun sana yardımcı olacaktır sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebişini 🙏

Kızlar yazılanları okudum Allah razı olsun içim rahatladı. Ben yıllardır kullanıyorum bu ilacı ve ömür boyu kullanmaya devam edeceğim. 75 mg kullanıyordum doktor 100e çıkardı, bugün tekrar baktılar tsh 6,57 çıktı öldüm korkudan bebeğime bişey olacak diye. Yarın başka bir hastanede tekrar kan verecem doktor ona göre yükseltecek ilaç değerini. Bu arada her özel hastane iyi değil aman dikkat edin, bugün gittiğim hastanede saçma sapan ilgisiz doktorlar var çoğu da yabancı çymış dedikleri zor anlaşılıyor. Kan aldırmak da işlenceye dönüştü koymuşlar liseli çocukları yarım saat damar bulamadı. Sonuç: sinir küpü olup başka hastaneye gittim
Merhaba. Tsh ile ilgili bu yorumunuzu gördüm. Ben de 7 haftalık gebeyim ve tsh 5 küsür çıktı.çok endişeliyim. Zaten gebelik öncesinde de ilaç kullanıyordum. Siz önceki hamileliğinizde sorun yaşadınız mı, bebeğiniz nasıl?

Mrb uzun zaman geçmiş konunun üzerinden bebeğinizi sağlıkla doğurdunuzmu bende aynı durumdayım yardım edermisiniz lütfen

Back
X