- 16 Haziran 2020
- 27
- 9
- 6
- 35
- Konu Sahibi deryacakir0709
-
Bana da spiramisin verdi ama test yaptırmadan hemen başlattı sabah akşam içiyorum tedbiren verdi o ilaç bakterinin plesantayı aşmasını engelliyormuş senin bir avantajın var ben her yerde okudum bebek küçük olunca geçme olasılığı yüzde onlardaymış büyüdükçe bebeğe geçme olasılığı yükseliyormuş ancak bebeğe geçerse küçükken daha çok zarar veriyormuş büyüdükçe daha az zarar veriyormuş ilacı sakın aksatma saatli iç bir de amniyosentezde inşallah sonucun temiz çıkacak görürsün ben çok araştırdım çok küçük haftalarda yakalanmışsın o yüzden geçmemiştir bebeğe gönlünü ferah tutŞu anda spiramisin kullanıyorum gebelik boyunca kullanacağım aviditemde düşük çıktı yani gebelikte geçirmişim rahatsızlığı bebeğe geçmesini önleyecekmiş bu hap doktorum 18. Haftada amniyosentez ile bebekte var mı yok mu diye bakacak, bebekte çıkarsa gebeliği sonlandırabiliriz dedi tabiki ben buna razı olmayacağım inşallah sizin sonuçlarınız temiz çıkar gerçekten üzücü ve zor bir dönemden geçiyorum tüm umudum bebeğime geçmemesi yönünde. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın..
Evet şimdi 10 haftalik olduk daha kücüğüz bizBana da spiramisin verdi ama test yaptırmadan hemen başlattı sabah akşam içiyorum tedbiren verdi o ilaç bakterinin plesantayı aşmasını engelliyormuş senin bir avantajın var ben her yerde okudum bebek küçük olunca geçme olasılığı yüzde onlardaymış büyüdükçe bebeğe geçme olasılığı yükseliyormuş ancak bebeğe geçerse küçükken daha çok zarar veriyormuş büyüdükçe daha az zarar veriyormuş ilacı sakın aksatma saatli iç bir de amniyosentezde inşallah sonucun temiz çıkacak görürsün ben çok araştırdım çok küçük haftalarda yakalanmışsın o yüzden geçmemiştir bebeğe gönlünü ferah tut
İnşallah canım benim amin inşallah sağlıklı evlatlarımız olur sen de hiç moralini bozma inşallah temiz çıkacak sonuçlarımızEvet şimdi 10 haftalik olduk daha kücüğüz bizinşallah geçmemiştir ilacı 8 haftada kullanmaya başladım ben günde 3 kez içiyorum şimdi aktif enfeksiyon olduğu için hiç de aksatmıyorum sende dikkat et hafife alınacak bisey değil inşallah ikimizde kuzularımızı sağlıkla kucagimiza alırız. Doktorun iyi yapmış zaten ilaç bebeğe zarar veren bi ilaç da değil kullanmaya devam et mutlaka. Kendine de dikkat et. Sağlıkla kal testlerinin sonucunu da yaz. Umarım korktuğumuz sonuç gelmez..
Inşallah ya inşallah..İnşallah canım benim amin inşallah sağlıklı evlatlarımız olur sen de hiç moralini bozma inşallah temiz çıkacak sonuçlarımız
belki test yaptırıp sonucu almışsınızdır ama ben yine de yazmak istedim bir ay önce benimde başıma böyle bir olay geldi bende az pişmiş sucuk yemiştim netten araştırmadığım yer kalmadı makale bile okudum doktora söyledim testi tekrarlarız dedi sadece. toksoplazma paraziti zaten 50-55 santigrat derecede 5 ile 15 dk pişirildiğinde ölüyormuş senin yediğin köfte en az 5 dk pişmiştir iç sıcaklığı da 50-55 derecenin üzerine çıkmıştır ayrıca hamileyken tokspalzma geçirme ihtimalin %1 miş yediğin bir besinde de toksoplazma olma ihtimali %8 miş ama tabi insan rahatlamıyor okusada ben yinde test yaptırdım senin de testin umarım negatiftir.geçmiş olsun tedavi oluyor musunuz ne durumdasınız geçen hafta dışarıdan canım malesef hamburger istedi istemez olaydım içi tam pişmemişti bi iki lokma aldım fark ettim gece uyandım çok kötü bir mide bulantısı böğürtü doktoruma söyledim toksoplazma riskine karşı hemen ilaç başlattı testi hemen yapmadı bir haftada testte görülebiliyormuş bu hafta test yaptıracam 16 haftalık gebeyim günlerim çok kötü geçiyor gebe kalmadan önce test yaptırmıştım bağışıklığım negatif çıkmıştı çok korkuyorum
Hic korkmayin. Benim ilk oglumda dusuk avidite dendi. Riskli gebelik bölümüne gittm dogum yapana kadar. Hayvan diskisi iyi yikanmamais sebze meyve veya çiğ etten olmuş olabilir dediler. Cok dua ettm 2013 de doğum yaptim. Cok şükür Rabbim sagliklica verdi. Suan 8 yasinda gayet saglikli dua edin Allah korur insallah kucağınıza sagliklica alırsınız. 6 ay sonra tekrar hamile kaldim 2. Ogluma onda da kanda toxoplasma yüksek avidite dediler sorun olmaz dediler oda şükür 2014 de sagliklica doğdu. Sizde sapıklığa kucağınıza alırsınız inşallah endiselenmeyin cok dua edin.6+3 günlük hamileyim toksoplazma igm ve igg her ikisi de pozitif avidite testi yapıldı ama sonucum haftaya çıkacak bu durumu yaşayanlar var mı aranızda ? bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldınız mı? Cok korkuyorum bebegimi kaybetmek istemiyorum. Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
O olaydan sonra benim doktorum hemen ilaç başlatmıştı rovagyl diye bi ilaç tedbiren verdi. Kutu bitince bir hafta geçmiş oldu ve test yaptı negatif çıktı allaha şükür ama o bir haftam çok kötü geçti internette araştırmadığım şey kalmadı psikolojim bozuldu ilk gebeliğim hamilelik süreci çok zormuş allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin iki hafta sonra testi yine tekrarlıcak bazen yedikten iki üç hafta sonra çıkıyormuş inşallah yine temiz çıkar sana da çok geçmiş olsun canım allah bi daha yaşatmasınbelki test yaptırıp sonucu almışsınızdır ama ben yine de yazmak istedim bir ay önce benimde başıma böyle bir olay geldi bende az pişmiş sucuk yemiştim netten araştırmadığım yer kalmadı makale bile okudum doktora söyledim testi tekrarlarız dedi sadece. toksoplazma paraziti zaten 50-55 santigrat derecede 5 ile 15 dk pişirildiğinde ölüyormuş senin yediğin köfte en az 5 dk pişmiştir iç sıcaklığı da 50-55 derecenin üzerine çıkmıştır ayrıca hamileyken tokspalzma geçirme ihtimalin %1 miş yediğin bir besinde de toksoplazma olma ihtimali %8 miş ama tabi insan rahatlamıyor okusada ben yinde test yaptırdım senin de testin umarım negatiftir.
Amin inşallah şimdi 11+ 4 haftaligiz 18 haftada amniyosentez yapılacak bebeğe geçmiş mı diye siz yaptırdınız mı nasıldı?Hic korkmayin. Benim ilk oglumda dusuk avidite dendi. Riskli gebelik bölümüne gittm dogum yapana kadar. Hayvan diskisi iyi yikanmamais sebze meyve veya çiğ etten olmuş olabilir dediler. Cok dua ettm 2013 de doğum yaptim. Cok şükür Rabbim sagliklica verdi. Suan 8 yasinda gayet saglikli dua edin Allah korur insallah kucağınıza sagliklica alırsınız. 6 ay sonra tekrar hamile kaldim 2. Ogluma onda da kanda toxoplasma yüksek avidite dediler sorun olmaz dediler oda şükür 2014 de sagliklica doğdu. Sizde sapıklığa kucağınıza alırsınız inşallah endiselenmeyin cok dua edin.
Göbekten sıvı alınımı demi.. yok ben onu yaptırmadım. Hic kotu düşünmeyin Allahin izniyle bisey olmaz sagliklica kucağınıza alırsınız.benim hic sorun olmadi şükür şimdi 8 yasinda saglikli. Dua edecem sizin icin.Amin inşallah şimdi 11+ 4 haftaligiz 18 haftada amniyosentez yapılacak bebeğe geçmiş mı diye siz yaptırdınız mı nasıldı?
Arkadaşım nolur cevap verin bana da benim testimde toxoplazma igg pozitif IgM de negatif çıkmış nedir bu Allah aşkınabelki test yaptırıp sonucu almışsınızdır ama ben yine de yazmak istedim bir ay önce benimde başıma böyle bir olay geldi bende az pişmiş sucuk yemiştim netten araştırmadığım yer kalmadı makale bile okudum doktora söyledim testi tekrarlarız dedi sadece. toksoplazma paraziti zaten 50-55 santigrat derecede 5 ile 15 dk pişirildiğinde ölüyormuş senin yediğin köfte en az 5 dk pişmiştir iç sıcaklığı da 50-55 derecenin üzerine çıkmıştır ayrıca hamileyken tokspalzma geçirme ihtimalin %1 miş yediğin bir besinde de toksoplazma olma ihtimali %8 miş ama tabi insan rahatlamıyor okusada ben yinde test yaptırdım senin de testin umarım negatiftir.
Hiç korkma igg daha önce gecirdigini gösteren bir degerdir igm simdi gecirdigini gosterir ki igm negatif cikmis yani sen daha once bu enfeksiyonu geçirmiş oluyorsun. Ki daha önce geçirmiş olman bir daha geçirmeyeceğin anlamına gelir. Ama sen testlerini tekrarlat emin ol. Doktoruna danış. Hamile misin yoksa hamilelik mı düşünüyorsun? Hamile isen Kaç haftalık?Arkadaşım nolur cevap verin bana da benim testimde toxoplazma igg pozitif IgM de negatif çıkmış nedir bu Allah aşkına
İgg önceden geçirmişsin demek igm pozitifse şu an geçiriyorsun demek igg pozitif olması bağışıklığın var demek oluyorArkadaşım nolur cevap verin bana da benim testimde toxoplazma igg pozitif IgM de negatif çıkmış nedir bu Allah aşkına
Endişelenmeyin oda negatif çıkacaktır netten çok araştırdığımız için çok büyük panik yaptık nette her az pişmiş et yiyen toxo olacakmış gibi anlatılmışO olaydan sonra benim doktorum hemen ilaç başlatmıştı rovagyl diye bi ilaç tedbiren verdi. Kutu bitince bir hafta geçmiş oldu ve test yaptı negatif çıktı allaha şükür ama o bir haftam çok kötü geçti internette araştırmadığım şey kalmadı psikolojim bozuldu ilk gebeliğim hamilelik süreci çok zormuş allah herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin iki hafta sonra testi yine tekrarlıcak bazen yedikten iki üç hafta sonra çıkıyormuş inşallah yine temiz çıkar sana da çok geçmiş olsun canım allah bi daha yaşatmasın
Ayy şükür ya çok rahatladimİgg önceden geçirmişsin demek igm pozitifse şu an geçiriyorsun demek igg pozitif olması bağışıklığın var demek oluyor
çok teşekkür ederim ilginiz için maalesef internetteki şeyler insanın moralini daha da bozuyor zaten hassas dönemden geçiyoruz en ufak bir olumsuzlukta moralimiz bozuluyor inşallah hepimiz sağlıcakla alırız yavrularımızı kucağımızaEndişelenmeyin oda negatif çıkacaktır netten çok araştırdığımız için çok büyük panik yaptık nette her az pişmiş et yiyen toxo olacakmış gibi anlatılmış
Hayır 12 haftaligiz henüz 18inci haftada amniyosentez yapılacak. İnşallah bebeğim sağlıklıdır ona geçmemiştir şimdilik bekliyoruz boyle dua ede ede. Rabbim hayirlisi ne ise onu versin.deryacakir0709 amniyosentez yaptırdınız mı hayırlı haberlerinizi bekliyouz inşallah
gönlünüzü ferah tutun kullandığınız ilaç yani spiramisin geçmesini engelliyor ve zaten normalde küçük haftalarda geçme olasılığı az bir çok yerde öyle yazıyor hayırlı haberler alacaksınız inşallahHayır 12 haftaligiz henüz 18inci haftada amniyosentez yapılacak. İnşallah bebeğim sağlıklıdır ona geçmemiştir şimdilik bekliyoruz boyle dua ede ede. Rabbim hayirlisi ne ise onu versin.
Inşallah bende öyle umuyorum açıkçası, zaten 8. haftada ilacımı kullanmaya başladım o zamandan bu zamana da aksatmadan kullaniyorum inşallah ona geçmemiştir. Gelişimi falan gayet iyi bugün ense kalınlığı da normal dedi doktor. Inşallah 18. Haftada amniyosentez ile güzel sonuçlar ve haberler alırız.gönlünüzü ferah tutun kullandığınız ilaç yani spiramisin geçmesini engelliyor ve zaten normalde küçük haftalarda geçme olasılığı az bir çok yerde öyle yazıyor hayırlı haberler alacaksınız inşallah
Merhaba bebeğinizin durumunu öğrenebilir miyim ?Inşallah bende öyle umuyorum açıkçası, zaten 8. haftada ilacımı kullanmaya başladım o zamandan bu zamana da aksatmadan kullaniyorum inşallah ona geçmemiştir. Gelişimi falan gayet iyi bugün ense kalınlığı da normal dedi doktor. Inşallah 18. Haftada amniyosentez ile güzel sonuçlar ve haberler alırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?