Hamilelikte şu kabizlik illetinden nasil kurtulucam yaa

renkli35

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2008
455
66
318
Üç aylık hamileyim ve malesef çok şiddetli kabızlık problemi yaşıyorum, bende biraz erken başladı bu sorun galiba!!!! 6. aydan sonra erken doğum sebebi olduğunu duydum. Kabız olmamak için ne yapmam gerekiyo, bi fikri olan var mı?????

canim benim bunu dr una söyle sana magnezyum versin ..
ben de kabizlik cektim ama dr magnezyum verdi gunde iki kere aliyorum...cok sukur iyice rahatladim...sen de söyle dr a sana da versin yoksa biraz zor gecer...

canım bol bol su içmeyi ihmal etme .. ve kayısı kompostası yapıp iç .. meyvesini de yiyebilirsin posalı gıdalar tüketmeye çalış .sağlıklı günler dileğiyle canım ..a.s.

Siyah kuru eriği,üstünü geçecek kadar su ile iyice kaynat.Kabukları iyice yumuşayıp,suyu yarıya kadar gelinceye kadar kaynat.Soğuduktan sonra süzgüden geçir,çekirdekleri çıksın.Marmelat kıvamına gelen eriğin içine istediğin miktarda şeker ekle biraz daha kaynat.Sabahları aç karnına 1 yemek kaşığı ye,1 bardak su iç.Kısa sürede bağırsaklarında bir sorun kalmayacaktır.

canım malesef bu kabızlık hepimizin sorunu.bende ara ara yaşıyorum.genelde geceleri sancıyla uyanıyorum(gaz sancısı :roflol: ) kuru kayısı yiyebilirsin faydası oluyo

canım ben hamile falan değilim ama adet dönemlerimde kabızlık yaşıyorum. ve sabah kalkar kalkmaz 4 tane kuru kayısı ye,üzerinede ılık su iç. inan faydasını göreceksin. düzenli yap. birde doktoruna danış. şu aktivya yoğurtlar var y onların sakıncası yoksa onlardanda yiyebilirsin. hem yoğurtla birlikte kalsiyum almış olursun hemde sorunun hallolur. umarım yardımcı olabilmşimdir. Sıkıntısız bir hamilelik dlilerim...

canım ben hamile falan değilim ama adet dönemlerimde kabızlık yaşıyorum. ve sabah kalkar kalkmaz 4 tane kuru kayısı ye,üzerinede ılık su iç. inan faydasını göreceksin. düzenli yap. birde doktoruna danış. şu aktivya yoğurtlar var y onların sakıncası yoksa onlardanda yiyebilirsin. hem yoğurtla birlikte kalsiyum almış olursun hemde sorunun hallolur. umarım yardımcı olabilmşimdir. Sıkıntısız bir hamilelik dlilerim...

teşekkür ederim canım önerilerin için, denicem, inşallah geçer.

Valla canım ben gebeliğimin ilk aylarındada yaşıyordum şimdide yaşıyorum bazen 2 gün falan tuvalete çıkamadığım oluyor,yapabildiğim tek şeyse bolbol su içmek günde en az 4 lt.su içiyorum onun dışında mevsim meyvelerinden çok tüketiyorum sanırım onlarda olmasa daha kötü olucam Allah yardımcın olsun şimdiden

benimde yani yeni başladı valla ıkınmaya korkuyorum ne olcak bizim bu halimiz okadar da su içerim sür içerim meyve yerim ama banamısın demiyo..şimdide siyah erik vardı evde onu kaynattım bakalım artık sabahları onu içeyim aç karnına işe yarıcakmı

aynen bende,hiç bu kadar dengeli beslendiğimi hatırlamıyorum hayatımda, ama yine de kabızlık!!!!! Kendi kendime takılıyorum artık, sen bu gidişle normal doğumu kolaylıkla yaparsın, tecrübe sahibi oldun falan diyekaydirigubbakcemile3

ben de demir hapı kullanıyorum canım o baya ishale çeviriyo yani ben onu içtiğimden beri ishalim ayıptır söylemesi adı da gynoferrosanol..bi de şeftaliyi çok tüketiyorum aşerdiğim için günde 3 tane falan şeftali yiyorum lifli gıdalar biliyosun bagırsakları rahatlatıyor bi de kendine stres yapma.kabızlıgın en büyük nedenlerinden biri stres..geçmiş olsun şekerim..

Back
X