Hamilelikte sigara içenler

Sigarayı bırakamıyorsanız hamile kalmasaydınız keşke. Bile bile nasıl vicdanınız el veriyor buna anlamıyorum.
Bu nasıl bir düşünce? O kadar faydalı şeyler yiyip içiyoruz hiç faydası gelmiyor bir sigaranın mı zararı geliyor? Hastanedeki doktorlar günde 3 tane içebilirsiniz diyorlar hastanede çalışırken.

Bu nasıl bir düşünce? O kadar faydalı şeyler yiyip içiyoruz hiç faydası gelmiyor bir sigaranın mı zararı geliyor? Hastanedeki doktorlar günde 3 tane içebilirsiniz diyorlar hastanede çalışırken.
Asıl sizinki nasıl bir düşünce Faydalı şeylerin faydasının gelmediğini nereden biliyorsunuz? Sigaranın bebeğe zararlarını açıp bir okuyun bence.

Asıl sizinki nasıl bir düşünce Faydalı şeylerin faydasının gelmediğini nereden biliyorsunuz? Sigaranın bebeğe zararlarını açıp bir okuyun bence.
Siz de doktorların düşüncelerini bı dinleyin bence. Sizin düşünceye göre bir tek sigaranın zararı vücuda geliyor. Faydalı şeylerin vücuda faydasından bahsetmediniz.

Siz de doktorların düşüncelerini bı dinleyin bence. Sizin düşünceye göre bir tek sigaranın zararı vücuda geliyor. Faydalı şeylerin vücuda faydasından bahsetmediniz.
Ne alaka yahu, nerede demişim “Bir tek sigara zararlı” diye? Tamam sizin içiniz rahat ediyorsa hamileyken de için, nikotine boğun bebeğinizi. Bana ne

Lütfen bırak ben de bilmeyerek ilk haftalarında içtim ve bebeğime zarar verdi lütfen bırak onun için

Yani 'sigarayı birakamiyorsaniz hamile de kalmayın' yazmışsınız ya. Evet siz de sağlıkla büyütün.
Çok haklı, sigarayı bırakamıyorsa hamile kalmayacaktı. Bir annenin evladına yapabileceği en büyük kötülük bu olabilir ya, bile isteye zehirliyor. Korkunç. Hamileyken sigara içen komşumun bebeğinde gelişim geriliği vardı, doktorun uyarılarını dinlemedi ve içmeye devam etti. Bebeğinin erken doğumuna sebep oldu. Zavallı bebek birkaç gün sonra öldü. Bunun gibi birçok örnek var. İradesi olmayan hamile kalmasın.

İçtiğin her sigara dumanı kordon bağı ile ona da gidiyor. Kesinlikle vazgeçmelisin. Doktorların gunde 1 - 3 tane icebilirsin demeleri bunun doğru birsey olduğunu göstermez. Yapilan araştırmalarda hamilelikte sigara dumanina maruz kalmak cocukta, astım hastalığını tetikleyip, akciger gelişimini etkiliyor.
Sevdikleriniz icin bazen fedakarlık yapmanız gerekir, bunu bebeğinizin sağlığı için yapın.

Sen de sigarasız büyüt bebeğini. Doktorlar tamamen yasaklamıyor ki konuşuyorsunuz siz. İnşallah eşleriniz falan da içmiyordur da oradan zehirlemezsiniz siz.
Hanımefendi siz neyi savunuyosunuz şu an tam olarak?
Sigara,içen kişiye o kadar zarar veriyorken karnınızdaki bebeğe vermediğini sanacak kadar saf mısınız cidden?
Doktorlar yasaklıyor ama siz iradesiz olduğunuz için esnetmek zorunda kalıyorlar mecburen.
Ve ben bunu sigara içen biri olarak söylüyorum.
Tamam anladık içmeden duramıyorsunuz da zararsız olduğunu iddia etmeyin bari,komik oluyorsunuz.

Örneklerle gidelim 3 arkadaşım da sigara kullanıyordu. Gayet de sağlıklı bebekleri oldu. Sigara içmeyen bazı arkadaşlarımın bebekleri sıkıntılı oldu. Tek sigarayla mı alakalı?

Zararsız mi diyorum tek sigaranın mı zararı var diyorum.

Zararsız mi diyorum tek sigaranın mı zararı var diyorum.
Ya hu tek sigaranın zararsız olmaması sigaranın zarar vermediği anlamına mı geliyor?
Alkolde zararlı aynı şekilde,yasa dışı madde kullanımı da zararlı.
Onlardan da uzak durulması lazım hamilelikte.

Örneklerle gidelim 3 arkadaşım da sigara kullanıyordu. Gayet de sağlıklı bebekleri oldu. Sigara içmeyen bazı arkadaşlarımın bebekleri sıkıntılı oldu. Tek sigarayla mı alakalı?
Ay rica ediyorum kendinizi kandırmayın, gerçeği yansıtan istatistiklere bakın.

Siz birde pubmed de bu konuda çalışma yapan doktorlarin araştırmalarına bir göz atın. Birkaç doktor icebilirsin dedi diye bu dogru demek olmuyor. Sigara içerek çocuğunuzu zehirliyorsunuz.

Sen de sigarasız büyüt bebeğini. Doktorlar tamamen yasaklamıyor ki konuşuyorsunuz siz. İnşallah eşleriniz falan da içmiyordur da oradan zehirlemezsiniz siz.
Sizin idrak, kavrayış probleminiz var ya da cümleleri işinize geldiğiniz gibi anlıyorsunuz. Fazla nikotinden herhalde. Aklı başında bir doktor tek bir dal sigaranın bile bebeğe zararlı olduğunu bilir ve söyler. Siz “Bari şu kadar için de bebeği iyice zehirlemeyin.” diyen bir doktora denk geldiniz herhalde. Tabii onu da işinize geldiği gibi, “sigarayı yasaklamıyorlar.” diye algılamışsınız. Vicdanınızı bu şekilde rahatlatabiliyorsanız sorun yok. Ama çıkıp da burada üç dala kadar serbest falan demeyin. Cehaletin de bir haddi hudutu var.

Duyar kasmaya gelmedim, içme demeye geldim.
İçme çünkü; sigara hamilelikte düşük sebebidir.
İçme çünkü ; plesanta ile ilgili (akreata, previa vs.) sorun yaratabilir.
İçme çünkü ; rahimde problem çıkarabilir.
Bende 5.haftamda öğrendim hamileliğimi ve maalesef nefsime hakim olamadım 12.haftaya kadar içtim. Azaltarak günde 3-4 tane..
Sonra ne mi oldu? KANAMALAR.. Sigarayı bıraktım. Kanamalarım DOĞUMA Kadar sürdü..,PLESANTA AKREATA yaşamışım hamilelikte. Sebeplerini araştırdığımda bana uyan tek ihtimalin sigara olduğunu gördüm.. Belki yıllardır içtiğim için sigara vücuduma zarar verdi. Ve sonra maalesef rahim kalınlaşması yaşadım hala yaşıyorum ve tedavi oluyorum.. Sigara içme elinde ise bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…