- 26 Mayıs 2021
- 108
- 44
- 29
-
- Konu Sahibi Gamzeekosm
Bu nasıl bir düşünce? O kadar faydalı şeyler yiyip içiyoruz hiç faydası gelmiyor bir sigaranın mı zararı geliyor? Hastanedeki doktorlar günde 3 tane içebilirsiniz diyorlar hastanede çalışırken.Sigarayı bırakamıyorsanız hamile kalmasaydınız keşke. Bile bile nasıl vicdanınız el veriyor buna anlamıyorum.
Asıl sizinki nasıl bir düşünceBu nasıl bir düşünce? O kadar faydalı şeyler yiyip içiyoruz hiç faydası gelmiyor bir sigaranın mı zararı geliyor? Hastanedeki doktorlar günde 3 tane içebilirsiniz diyorlar hastanede çalışırken.
Siz de doktorların düşüncelerini bı dinleyin bence. Sizin düşünceye göre bir tek sigaranın zararı vücuda geliyor. Faydalı şeylerin vücuda faydasından bahsetmediniz.Asıl sizinki nasıl bir düşünceFaydalı şeylerin faydasının gelmediğini nereden biliyorsunuz? Sigaranın bebeğe zararlarını açıp bir okuyun bence.
Ne alaka yahu, nerede demişim “Bir tek sigara zararlı” diye? Tamam sizin içiniz rahat ediyorsa hamileyken de için, nikotine boğun bebeğinizi. Bana neSiz de doktorların düşüncelerini bı dinleyin bence. Sizin düşünceye göre bir tek sigaranın zararı vücuda geliyor. Faydalı şeylerin vücuda faydasından bahsetmediniz.
Yani 'sigarayı birakamiyorsaniz hamile de kalmayın' yazmışsınız ya. Evet siz de sağlıkla büyütün.Ne alaka yahu, nerede demişim “Bir tek sigara zararlı” diye? Tamam sizin içiniz rahat ediyorsa hamileyken de için, nikotine boğun bebeğinizi. Bana ne
Lütfen bırak ben de bilmeyerek ilk haftalarında içtim ve bebeğime zarar verdi lütfen bırak onun içinArkadaşlar hamilelikte sigara içenler günde kaç dal içtiniz ben bırakacak gibi değilim yani içmeden duramıyorum icmeyince bi sinir basıyor inanın böyle birşey yok 6. Haftamdayım günde 5 dal a zar zor indirebiliyorum ne yapacağım bana bi fikir verin.
Doğru demiş.Kendi bencilliğiniz için anne karnındaki savunmasız bir canlıyı zehirliyorsunuz çünkü.Yani 'sigarayı birakamiyorsaniz hamile de kalmayın' yazmışsınız ya. Evet siz de sağlıkla büyütün.
Sen de sigarasız büyüt bebeğini. Doktorlar tamamen yasaklamıyor ki konuşuyorsunuz siz. İnşallah eşleriniz falan da içmiyordur da oradan zehirlemezsiniz siz.Doğru demiş.Kendi bencilliğiniz için anne karnındaki savunmasız bir canlıyı zehirliyorsunuz çünkü.
Çok haklı, sigarayı bırakamıyorsa hamile kalmayacaktı. Bir annenin evladına yapabileceği en büyük kötülük bu olabilir ya, bile isteye zehirliyor. Korkunç. Hamileyken sigara içen komşumun bebeğinde gelişim geriliği vardı, doktorun uyarılarını dinlemedi ve içmeye devam etti. Bebeğinin erken doğumuna sebep oldu. Zavallı bebek birkaç gün sonra öldü. Bunun gibi birçok örnek var. İradesi olmayan hamile kalmasın.Yani 'sigarayı birakamiyorsaniz hamile de kalmayın' yazmışsınız ya. Evet siz de sağlıkla büyütün.
Hanımefendi siz neyi savunuyosunuz şu an tam olarak?Sen de sigarasız büyüt bebeğini. Doktorlar tamamen yasaklamıyor ki konuşuyorsunuz siz. İnşallah eşleriniz falan da içmiyordur da oradan zehirlemezsiniz siz.
Örneklerle gidelim 3 arkadaşım da sigara kullanıyordu. Gayet de sağlıklı bebekleri oldu. Sigara içmeyen bazı arkadaşlarımın bebekleri sıkıntılı oldu. Tek sigarayla mı alakalı?Çok haklı, sigarayı bırakamıyorsa hamile kalmayacaktı. Bir annenin evladına yapabileceği en büyük kötülük bu olabilir ya, bile isteye zehirliyor. Korkunç. Hamileyken sigara içen komşumun bebeğinde gelişim geriliği vardı, doktorun uyarılarını dinlemedi ve içmeye devam etti. Bebeğinin erken doğumuna sebep oldu. Zavallı bebek birkaç gün sonra öldü. Bunun gibi birçok örnek var. İradesi olmayan hamile kalmasın.
Zararsız mi diyorum tek sigaranın mı zararı var diyorum.Hanımefendi siz neyi savunuyosunuz şu an tam olarak?
Sigara,içen kişiye o kadar zarar veriyorken karnınızdaki bebeğe vermediğini sanacak kadar saf mısınız cidden?
Doktorlar yasaklıyor ama siz iradesiz olduğunuz için esnetmek zorunda kalıyorlar mecburen.
Ve ben bunu sigara içen biri olarak söylüyorum.
Tamam anladık içmeden duramıyorsunuz da zararsız olduğunu iddia etmeyin bari,komik oluyorsunuz.
Ya hu tek sigaranın zararsız olmaması sigaranın zarar vermediği anlamına mı geliyor?Zararsız mi diyorum tek sigaranın mı zararı var diyorum.
Ay rica ediyorum kendinizi kandırmayın, gerçeği yansıtan istatistiklere bakın.Örneklerle gidelim 3 arkadaşım da sigara kullanıyordu. Gayet de sağlıklı bebekleri oldu. Sigara içmeyen bazı arkadaşlarımın bebekleri sıkıntılı oldu. Tek sigarayla mı alakalı?
Siz birde pubmed de bu konuda çalışma yapan doktorlarin araştırmalarına bir göz atın. Birkaç doktor icebilirsin dedi diye bu dogru demek olmuyor. Sigara içerek çocuğunuzu zehirliyorsunuz.Siz de doktorların düşüncelerini bı dinleyin bence. Sizin düşünceye göre bir tek sigaranın zararı vücuda geliyor. Faydalı şeylerin vücuda faydasından bahsetmediniz.
Sizin idrak, kavrayış probleminiz var ya da cümleleri işinize geldiğiniz gibi anlıyorsunuz. Fazla nikotinden herhalde. Aklı başında bir doktor tek bir dal sigaranın bile bebeğe zararlı olduğunu bilir ve söyler. Siz “Bari şu kadar için de bebeği iyice zehirlemeyin.” diyen bir doktora denk geldiniz herhalde. Tabii onu da işinize geldiği gibi, “sigarayı yasaklamıyorlar.” diye algılamışsınız. Vicdanınızı bu şekilde rahatlatabiliyorsanız sorun yok. Ama çıkıp da burada üç dala kadar serbest falan demeyin. Cehaletin de bir haddi hudutu var.Sen de sigarasız büyüt bebeğini. Doktorlar tamamen yasaklamıyor ki konuşuyorsunuz siz. İnşallah eşleriniz falan da içmiyordur da oradan zehirlemezsiniz siz.
Vallaha ben 2×2=4 desem ona da itiraz edecek potansiyeli gördüm sizde o yüzden daha fazla uzatmıycam.Kızlar ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum siz konuşun.