Hamilelikte sigara içenler

Bir şey zararlıysa eğer onun 1'de birdir 1000'de birdir.
Ama işine gelmiyor.
Anladık bırakamıyorsunuz da bari savunmayın ya şöyle saçma sapan argümanlarla,bu nasıl bir cehalettir yani gözlerim kanadı.
Bir komşum vardı o da içmeden duramıyordu hamileyken,doktor tamam bari 2-3 dal iç günde demiş.
3 taneye kadar izin veriyorlar dediği muhabbette o yani.
Yoksa hiç bir doktor hamileyken 3 dal sigara içmenin bebek üzerinde zararı yoktur diye bir beyanda bulunamaz,diplomasını iptal ederler vallaha.
Günde 3 adet sigara içince vücuda nikotin,zifir vb. Maddeler girmiyor mu,bebek etkilenmiyor mu yani?
Bunu ciddi ciddi savunan insana boğaz köprüsünüde satarım ben
He bu arada bende sigara içiyordum yakın zamana kadar,hala arada çok nadir içiyorum ona rağmen bu dediklerim.

Emzirirken bile zararlı, hamilelikte bunu aklı başında kimse savunamaz.

Ben de bırakamadım kendime bırakmak gibi şart koştuğum zaman daha çok içtim doktorla da konuştum en azından yarım yarım at dedi ha bunun yarım ya da tam bahanesi yok zehir aynı zehir, çevremde hep konuşan oldu kınayan oldu iyiliğimi isteyen oldu her kafadan bi ses, vicdan azabı çekmedim mi çektim ama kafamda şartlanmayı bitirdiğim zaman en azından azaltabildim ve sağ salim kucağıma aldım çok şükür.

Ben günde 1 paket sigara içen biriydim. Hamile kalmadan 2 hafta önce zar zor bıraktım. Sinirlendim. Duvarları, masaları yumrukladım. Yedim, çok kilo aldım, çok zorlandım ama bıraktım. Ve şükür ki hamileliğim boyunca içmedim ve hala içmiyorum da. Savunmasız, küçücük bebeğinizi zehirlemeyin, sigara dumanına boğmayın. Bir taneden bir şey olmaz demeyin, bebeğiniz siz ne yerseniz onu yer , ne içerseniz onu içer. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Burnu aksa, birkaç kez öksürse vicdan yapıyorsunuz, ben iyi bakamıyor muyum diye. İnşallah en kısa zamanda bırakırsınız

Sigaranin hamilelikte zararlari ile ilgili yazi okuyun video izleyin hic durmadan izleyin böylece kendinizi ikna edersiniz

Herkes sizin gibi bir iradeye ve vicdana sahip olsa keşke. Bir komşumuz hamileyken sigarayı azalttı ama bırakamadı. Bebeği astım şu an. Genetik bir durum da değil, ailede kimsenin astımı yokmuş. Yaşadıkları yerle ilgili de değil. Doktor bunu gebelikte sigara tüketimine bağlamış. Astımlı bir bebek dünyaya getirmeye ne hakkımız var?

Çok şükür böyle bir bağımlılığım yok ama annemin arkadaşının vardı kadın 5 kez üst üste düşük yaptı şaka gibi yine de bırakmıyordu sigarayı doktoru kızıyordu bırak diye hamileyken içme bari dedik. 5 kez düşük yapıyor ama tam gaz devamdı yani yine de Allah 6. yı nasip etti ona doğurdu :) Her şey insanın elinde ya ben sigara ve alkol içen ailenin hatta sülalenin içinse büyüdüm. Sınıfımda uyuşturucu kullanan yanımda bali çeken insanlar vardı hergün sigara kokusundan bali kokusundan pasif içici olarak kafam güzel oluyordu Ama hiçbir zamanda dur deneyeyim ben de demedim asla bağımlılık düşüncesi yoktur hayatımda çok şükür ailemde yaşadığım travmalar olsun kötü hatta berbat yaşantılar olsun bunları da sigara alkolle tamamlamak istemedim. Demek istediğim yapabilirsin be annem bıraktı 3 sene oldu ben dediğim için değil tabi tiksiniği için geceleri tıkanıyordu zaten ama bi gün öyle bir tıkandı ki Allah korudu gerçekten ölüyordu işte o gün tiksindi. Umarım başlamaz zira başlarsa evi ayırmak zorunda kalacağım çünkü sigaraya alerjim var boğazlarım şişiyor ilginç bir şekilde genel olarak kokuya alerjim var çocuklarında benim gibi etkilenebilir sürekli kokuya maruz kalırsa o yüzden zorlamanda fayda var.

Yani bunu zarari olmuyor benim bi komsum boyle oldu diye aciklamak cok sacma. Soyle diyeyim evet 1960lar amerikasinda sigara henuz kanserin bas nedeni ilan edilmemisken hamile kadinlar bol bol sigara da icerdi alkol de tuketirdi. Mad men vs de izleyenleriniz olduysa gormustur. Ama bu daha sonra suna donustu 1000 kiside bir cocuk bile etkileniyorsa bu tehlikelidir. Zorunlu bir kullanim tuketim degilse o riske kimseyi sokmayalim ve yasaklayalim. Ki bence cok dogru bi dusunce. Mesela ben sahanda yumurtaya bayilirim. Illaki o sarisi kayisi kivaminda olacakti baska yiyemezdim, sushi deli gibi severim her hafta yerdim. Ama gebelikte cig et balik ve yumurta tuketmek YASAK. Ha ben arada yesem olur muyum, bebegim olur mu? Buyuk ihtimalle hayir ama ben bu binde bir riskini alacak miyim?ASLA!!! Cunku bu keyifle alakali birsey ve zevk meselesi. Aylardir yumurtami tam pismis yiyorum alistim yani olmedim.
Evladinizi o riske atiyorsaniz yarin oburgun burda kizlar ikili testte doktor 1/100 down riskli dedi ne yapsam diye aglarsiniz. Cunku o zaman o risk size daha gercekci gelir. Evladina acimayan anneye biz ne desek bos. Bu konuda hic anlayisli olamayacagim kusura bakmayin. Aziciik sinirinizi ceksin millet ne var bunda.

Merhaba aynı dertten muzdaribim. Ne yaptınız bırakabildiniz mi?

Merhaba aynı dertten muzdaribim. Ne yaptınız bırakabildiniz mi?
3 aya gireceğim ve inanın o kadar çok sigara içiyordum ki burdaki yorumda belirttiğim gibi bırakacağımı ya da azaltacağımı düşünmüyordum daha sonra mide bulantilarim başladığı zaman inanın bana içtiğiniz zaman mide bulantisiyla birlikte afedersiniz ama kendimi tuvalette buluyordum canim ne kadar çok istesede acaba tekrar midem bulanacak mı korkusuyla içemedim 2 haftaya yakın 1 dal anca içmişimdir. Yani ben inanamıyordum buna ama gerçekten olunca bi anda oluyor eşimi bile yanimda içirmiyorum kokusunu duyduğum anda midem bulanıyordu yani sadece 1 fırt anca çekiyorum o da çok böyle canım isterse anca yoksa başka türlü 1 dal içme imkanı bulamıyorum icilmiyor inanın bana umarım sizde bırakabilir siniz ben kendime inanmıyordum cesaret bile edemiyordum hele hele sigara konusunda rabbim bırakmaya çalışanlara yardimci olsun inşallah sizde bırakırsınız ama dediğim gibi her sigarayı icmenizde istifar etseniz eminim sizde birakirsiniz aramazsiniz yani kendi düşüncem olarak söylüyorum

Bende şuanda 19 haftalık hamileyim malesef sigara kullanıyorum, elimde değil içmeden duramıyorum vicdanen rahatsızım..

Çok şükür ki bırakabildim ben. Çok zorlanıyorum ama içmiyorum. İnşallah sorun yaşamam da en azından emzirme dönemini bitirene kadar böyle devam edebilirim.

Bende şuanda 19 haftalık hamileyim malesef sigara kullanıyorum, elimde değil içmeden duramıyorum vicdanen rahatsızım..
Gerçekten bağımlı olduğumu söyleyebilirim. 1 paket içerdim her gün. Birini söndürüp diğerini yakardım. Hamile olduğumu öğrendikten sonra direkt bıraktım. Çok zor oldu hala canım istiyor ama iradeli olmaya çalışıyorum. Çünkü anne olmaya karar verdiyse bir insan taviz verilecek bir konu değil. Sakız çiğneyerek unutmaya çalışıyorum. En azından zararli bir şeydi ve bebeğim bırakmama vesile oldu.

Konu eski sevgili üyeler konuyu horlattığım için kusuruma bakmayın. Lütfen içmeyin lütfen insanların başkası içti bir şey olmadı demelerine bakmayın herkes o kadar şanslı olamıyor. Günde sadece 2 kez sigara içen çok yakından tanıdığım biri bebeğini kaybetti. Bebek gelişememiş hamileliğinde sigara içen kimi görsem bebeği gelişemiyor, küvözde kalıyor. Hele kronik hastalığı olup da hamileyken sigara içmek çifte intihar gibi bir şey. Doktora kaç sefer sordu sigara içebilir miyim diye doktor her şeyin güvenilir bir sınırı vardır ama sigara gibi kötü alışkanlıkların asla gibi bir söz söylemişti. Sigara bebeğinizi etkiliyor arada koruyucu bir bariyer yok bebek direkt size bağlı. Lütfen ilerde keşke dememek için içmeyin. Bizim başımız yandı sizinkisi de yanmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…