- 20 Nisan 2007
- 150
- 9
- 96
Ben de 4 haftalık hamileyim. Malesef 8 senedir sigara tiryakisiyim. Ama asla 1 paketi bulmadı hiç. Hamilelik düşündüğüm zaman biraz azalttım ama bırakamadım. Şimdi hamileliğimi öğrendim bir kaç gün önce.. ılk yaptığım şey aç karına içme huyumu terketmek oldu. ıkincisi ise filtre kullanmaya başlamam oldu. Üçüncü yaptığım şey ise yaklaşık 15 adet sigara sayımı 5'e indirmem oldu. Ama zorlanıyorum yalan söyleyemem.. Bir hafta içinde iyice azaltıp bırakıcam Allah'ın izniyle.. ılk bebeğimde bırakamadım belki ama asla 2 adet'i geçmedim de... Üstelik sonuna kadar içmedim hiç sigarayı. Kızım sağlıklı doğdu çok şükür ama daha 2 yaşındayken çok ağır bronşit oldu. Şimdi 3 yaşında ve son 1 yılda yediği iğne sayısını bilmiyorum.. 1 veya 2 adet içmek bile buna sebep olabiliyorsa paket paket onlarca sigara içen annelerin bebekleri kim bilir nasıl hasar görüyordur.. Şimdi hamileliğimin çok başındayım ama bir kaç gün içinde tamamen bırakıcam.. Bol bol sigaranın zararlarını okuyorum. Eşim de ben hamileyim diye canım istemesin diye azalttı sağolsun. Bu gün mesela bu saate kadar sadece bir adet içtim. Zor oluyor belki ama bu işi başarıcam.. Sağlıklı bir evladım olsun diye.. Ve buraya da yazıcam göğsümü gere gere bıraktığımı... ınşallah.... Görüşürüz arkadaşlar... Sigara bağımlısı hamiş arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum. ınşallah hemencecik bırakır tertemiz bir vicdanla hamileliğimizi sürdürürüz...