Hamilelikte Şeker Testi????

sule80

Meleğini Çok Sever
Kayıtlı Üye
12 Mart 2007
134
3
96
45
İstanbul
Arkadaşlar ben hamileliğimin 21.haftasındayım,doktorum bir ay sonra şeker testi yapılacak dedi,sanırım bişey içiriyolarmışfisfisfis,bi arkadaşımda onu içtikten sonra fenalaştım başım döndü,midem bulandı gibi şeyler dedi:uhm: bu test sizdede böyle sorunlar çıkardımı acaba çok merak ediyorum,yardımcı olursanız sevinirim:a015::a015:

İlk önce 50 gr.lık glukoz yüklemesi yapılıyor,sonra 1 saat sonra kanın alınıyor ve işlem bitiyor,onu içmek çok kötü değil ama eğer sonucun yüksek çıkarsa 100 gr.lık yükleme yapılıyor o uzun bi süreç işte.Aç gidiyorsun kan alınıyor,100 gr. glukoz içiyorsun,içtikte 1 saat -2 saat- 3saat sonra kanın alınıyor bu süre zarfında hiç birşey yemeyip içmiyorsun tabiki..Umarım sende bi sorun çıkmaz,bana gebeliğe bağlı şeker hastası tanısı kondu bu 2 test de yüksek çıkınca,1900 kalorilik diyete başladım..

28.haftada 50 gr şeker yükleme testi yaptırdım.Doktorum bana saat 23:00 den sonra birşey yemememi söylemişti.50 gr lık glukoz eczaneden alınarak 1 bardak su ile karıştırılıyor.ıçtikten 1 saat sonra ise kan numunesi alınıyor.Sonuca göre 100 grlık glukoz yükleme testi yapılıyor.Aç karna aşırı şekerli su içildiğinde insan birden kendini halsiz hissediyor.Hastaneye erken gitmek, hastanenin kantininde biraz dinlenmek ve mümkün ise hastaneye yalnız gitmemek faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…