Hamilelikte saç kestirmek

Ben 2 hamileligimde de kestirdim, cok sukur ikisi de nur topu gibi dogdu cocuklarimin.
Inanmayin boyle seylere

ben gebeliğimin 4. ayında kestirdim uğraşmak istemediğim için uzun saçlarla.. saç kestirmekle ömür mü kısalır... Allahın bileceği iş o.

Arkadaşım o baskı bana etrafımdaki herkes tarafından yapıldı. Hem de gittiğim kuaförde bile. 2 defa saçlarımı kestirdim 2.sinde 7 aylık falan gebeydim. Maşallah oğlum da gayet iyi :))

Safsata bunlar hep. Benim saçıma mı bağlı çocuğumun ömrü tövbe estağfirullah..
Rabbimin şu verdiği akıl nimetini kullanmak neden bu kadar zor acaba?

batil inanc diyince ne kadar mantikli gorsem de kendmi orda bi duruyorum. mantkla aciklanamayan bazi negatflklerin bazi vesilelerle hayatimiza girebilecgi gbi bi dusuncem var. enerji gbi.

tabiki bilimsel bi geçerliliği yok ben 8 aylık hamileyken kestirdim. sana karışmalarına izin verme

Tamamen batıl inanç bunlar...

Ben sadece boyamayı bıraktım, o da aşırı kimyasal içerdiği için doktorum izin vermedi.

Saçlarınızı istediğiniz gibi kestirebilirsiniz kimseyi dinlemeyin kendiniz ve bebeğiniz için en doğrusunu siz bilirsiniz.

Kv kp karışmasın öyle her şeye üstlerine vazife değil.
Bu arada hayırlı doğumlar sağlıkla kucağına alın inşallah :)

İnanmayın şöyle şeylere ne istiyorsanız yapın. Kendinize zehir etmeyin gebeliği. Neymiş saçını kesersen bebeğin ömrü kısalırmış. Tövbeler tövbesi. Allah bilir kimin ne kadar ömrü olacağını. Kılla tüyle mi kısalır uzarmış. Bana da çok söylediler. Bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı. Maşallah sapasağlam 16 aylık oğlum var.sağlıkla gelsin evladınız Allah bağışlasın.

Bence de sadece batıl inanç ama
ben olsam kestirmezdim canım çok çok uzun saçların sabret doğumdan kestirir sin

Mesela çoğu doktor hamileyken saç boyatilmaz diyor kimyasal diye
çoğu hamile de saçını boyamaz ama
Saç boyamanın hiç bir sakıncası yokmuş bunun için bir çok araştırma yapılmış ama zararli olduğuna dair hiç bi somut birsey bulunamamis sadece tedbir amaçlı doktorlar öyle der

aynı şey şu avm girişindeki cihazlar içinde geçerli hamileler içinden geçmez yanından geçer ama hiç bir sakıncası yok aslında
yani demek istedigim hamile olmak bi ayricaliktir tedbiri elinden bırakmasabret sonra kestirirsin

Batıl inanç olduğunu bildiğiniz şeyler neden karıştırıyor ki kafanızı?
Kuaför saçımı keserken emin miyim diye bir yoklamıştı.
Sonra da annene söyleme eskiler takar böyle şeylere dedi.
Kesesi gelmemişti herhalde.

aslinda tam tersi
saci uzatinca vitamin saca gidiyor
mesela kizi olan bi arkadasima doktoru kizin sacini kestirmesini soylemisti cok vitamin caldigi icin:)
Evet evet aksine benimde anacigim demişti k hamileligimde saçlarım belime kadardı yavrum kestir şunları da vitamin saçına gitmesin diye bi ayar çekmişti ama kesilmemesi ne alaka onu çözemedim

Kestirmen daha iyi olur dogumdan sonra saclar dokuluyor biraz hemen havan degisir hem bakimi kolay olur kisa sacin.
Kkv kp i sacinada karistirirsan fena yani onlari ilgilendiren bir konu degil bu

Ne oluyormuş saç kesilince?
Saç kestiren düşük yaparmış felan demeyin gülmekten bayılırım. :))

Ne oluyormuş saç kesilince?
Saç kestiren düşük yaparmış felan demeyin gülmekten bayılırım. :))
Batıl inanca göre
hamileyken saç kesirse bebek doğduktan sonra ömrü kısalirmiş
tabiki bende inanmam buna ama

Bende hamile olSam kestirmezdim saçimi :110:

Batıl inanca göre
hamileyken saç kesirse bebek doğduktan sonra ömrü kısalirmiş
tabiki bende inanmam buna ama

Bende hamile olSam kestirmezdim saçimi :110:
Omrun başlangıcı ve sonu bellidir. Birseyin sebebini yine dünyalık birseye bağlamak gizli şirke girer. Herşey Allah'tan.
Siz de hamileyken özellikle kestirin bence. Ki vitaminlerin çoğunu saçlar kapmasın. ;)

kızlar ilk bebegime hamileyim ve zor bir hamilelik geciriyorum bulantım kusmalarım o kadar fazla ki işimi bırakmak zorunda kaldım simdi evdeyim kendimi eve hapsolmus gibi hissediyorum dısarı cıktıgım an en ufak kokuda mide bulantım baslıyor bende kendimde bi değişiklik yapmak istedim dün esimle konustuk o bugun izinli sacımı kestiriyim banada değişiklik olur hem saclarım fazlaca uzun ve bu zor hamileliktr bakımda zorlanıyorum ama duyan kv kp basladılr hamileyken sac kesilmez demeye batıl inanç bu dinde yeri de yok dediysemde riske atma yinede kestirme dediler kp zaten normal zamandada saç kesimine karşı nedense cok fazla batıl inancı var bende sinirlendim ben kestiricem dedim eşimde arastırdı sorun olmaz kestir dedi ama sinirlerimi bozdular varmı kızlar bunun gercek oldugunu düşünen

Bana da söylediler hemde söylerken öyle bir panikle söylediler ki! Duyduğumda ciddi birşey var zannettim. Ben kestirmedim henüz ama kestirmeyi düşünüyorum hem saçlarım çok kırıldı uçları. Hem bakımsız olmak istemiyorum :)
Ben bu batıl inançlara inanan insanları çok dikkate almıyorum o kadar şey söylüyorlar ki.. duyunca sinirlenmemek elde değil.
Aya bakarsan bebeğin ay yüzlü olur,incir yiyip onu okursan akıllı olur :oha:
Saçma sapan şeyler işte..

O bebeğin kaderi biz saçımızı kestirene dek yazılıyordur.. Biz kestirmeden önce 100 yıl, kestirdikten sonra 10 yıla düşeceğini sanmıyorum..

Back
X