Hamilelikte saç kestirmek

Benim de kestirmem lazım belime indi saçlarım ama sırf üşengeçlikten gidip de kestiremedim. Doğumda uzun saç zor olur böyle bile toplaması işkence dağılıp gidiyor. Kestir rahatla. Ne derlerse desinler.

Belkide kadin kuaföre gitme demek istedi. Ben bile bazen boğuluyorum yani...
Genelde 5 kadinin sacina işlem yapılıyor ayni anda. Boyasindan tut, roflesine adar. İster istemez o havayi izde ciğerinize cekiyorsunuz yani. Havalar soğuk ve kapılar kapali...

Ben bir milim bile kestiremedim. Saçımın en şahane olduğu dönemdi. Ama sizin zaten uzunmuş.
İnsanların batıl inançlarından öğk geldi içime. Hamilelik ve lohusalık insanların bu konularda en çok bıt bıtladığı dönemdir bence.

O gunah bu gunah, o yasak bu yasak, onu yaparsan şöyle oluyormuş, bunu yaparsan başına şu geliyormuş.. Sevdirerek, ozendirerek, sefkatle dini egitim veren ve bunu öğütleyen Peygamberlerden(asm) nerelere geldik..
Fetva vermek cok hassas bi iş iken, kafasina gore hurafeleri dinin kuralı diye dayatan insanlar yayildi ortalığa..

dur benim annem şey demişti bak,
"olur mu hiç batıl inanç o, saçla ömrüm ne alakası var. Ama saçını tüyünü alırsan tüm vitaminler onları tamir etmeye harcanır, çocuk gelişemez" falan da filan. Altyapısı hazır yani.
Benim de aklıma bu geldi acaba böyle bir mantık mı kuruldu diye ama o zaman kadınların vitaminsizlikten ölmesi lazım. Sürekli kıl tüyle uğraşıyoruz çünkü. :KK45:

Her ay saçımı düzenli keserim ben hamileligim boyunca da kestim kesince noluyor Muş ki ?

Eşiniz böyle bir saçmalığı araştırma gereği bile duymuş ya ne diyeyim. Uzun saçın derdi büyük olur, uğraşması tam sıkıntı. Kestirin kurtulun, sizin rahatlığınız daha önemli. Hem kısa saça daha çok vitamin gitmesi diye bir şey mi var yahu, belli bir uzunluktan sonra sanki bu saçlar duruyor hiç uzamıyor mu? Ha kısa ha uzun, aynı vitamin :D

Kestirin dinen hiç bir sakincası yok. Anlatılanın ötesinde saçma bi hikayesi var kestirme denmesinin altında... Hamilesiniz sağlikla alın kucağiniza inş... ( eskiden doğumda ölümler çok olduğu için eskiler kadının saçı öldüğünde gögsünü örtmeli mantiğinda oldukları için en kötüsü düşünülerek çıkarılmiş bir hurafe sadece)

Onlar ne karışırmış sizin işinize? Hele kp kimki saç kesilmesine karşı oluyor? Haberleri nasıl oldu ki?
Kesinlikle batıl inanç tabi ki..

Benim kayınvalidem de ilişkiye girmeyin bebek düşer demişti :KK70:
Cahil insanlara doğruları anlatamazsınız, görmezden gelip kendi bildiğinizi yapmanız en doğrusu.
Ve bebek doğunca başına sarı yazma örtüp , anneye de kırmızı yazma bağlıyorlar bizim orda. Aynısını bana da yaptırmak istedi. Neymiş sarı yazma 3 harflilerden korurmus.
Bir bez parçası mı koruyacak dualar dururken..
Amann anlatmaya kalksak say say bitmez.
Oğlum bana benziyor mesela, aynada kendine çok mu baktın da benzettin kendine diyo. Alakasi yok diyorum var var diyo :KK70:
Hangi gen baskın gelirse bebek o tarafa benzer.
Bunu açıklamanın da mümkünü yok eski kafalı insanlara ama yapacak birşey yok yani :) gülüp geçmek gerekir..

Haa bir de lohusa kadının mezarı 40 gün boyunca açık kalır diyorlar :D
Allaam Yareppim...

Sacma sapan hurafeler...ayrica sacini kestirceni niye onceden soluyosun kv kp e? Ben dinlemem ole seylere inanmam hic..

Aslinda bana kalirsa kestirmek iyi cunku senin saclarin uzunsa vitaminlerin hep sacina gidiyor eger kestirirsen sen de bebek de daha fazla vitaminlerden faydalabirsiniz. Batil inanclara degil de bu acidan bakin bir de... Ama bana da demislerdi cok uzundu saclarim kestirdim bakamiyordum.

bıyık aldırmak da yasak mıymış :KK70:
ben kestirdim, annem de 3 hamileliğinde de kısacık kestirmiş saçlarını, turp gibiyiz maaşallah :KK59:

yani öyle kaynanaya insanın kısacık erkek gibi kestirip jöleyle dikip karşına geçesi gelir.baygınlık geçirsin diye :D

Back
X