- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.916
- 158
- Konu Sahibi Translokasyon1521
-
Ben cig ete dokunuyorum zararli mi oda onu bilmiyordum. Sadece dokununca hemen yikiyorumBen salam sosis yemiyorum normalde de sevmiyorum zaten ama sucuk yiyorum açıkçası canım çok nadir isteyince öncesinde kendimiz kurban etinden yaptırdığımız sucuğu yiyorduk su an da güvendiğimiz kasaptan alıp arada yiyoruz pişirip tabi ben ilk kez duyuyorum sakıncalı diye çiğ ete dokunmak da iyi değil diye okumuştum bı ara çok şaşırdım ne gibi bı zararı olabiliyor ki anlayamadım ben yapiorum sende yap diyemem tabi
Ette virus varmis galibaAaaa bi yaşıma daha girdim sanırım tek neden elindeki yara kaynaklı miydi yani ne bilim kurban da illa ki bı çok kişi elini kesip etle uğraşmaya devam ediyor
Vala bı sürü şey çıkıyor resmen hiç duymadığımız şeyler ben kızımda hamileyken kurban da sürekli etle uğraştık doğal olarak bu kadar tehlikeli durum olsa bence her doktor uyarı yapardı diye düşünüyorum açıkçası her şey yenmez evet hamilelikte salam sosisi geçtim ama sucuk falan güvenilir olduktan sonra güzelce pisirinxe niye sıkıntı olsun kiBen cig ete dokunuyorum zararli mi oda onu bilmiyordum. Sadece dokununca hemen yikiyorum
Öyle birşeyse o başka tabi bilemiyorumEtte virus varmis galibaanlamadim bende allah korusun ya rabbi
Aslnda suçuk iyice pişirilirse sorun değil ama pişmeden yenilen işlenmş gıdalar sıkıntı..Sebzeleri zaten biliyordukta sucugu bilmiyordum ben ya
Ben 2 ay.önçe doğum yaptm canımSiz kaç haftalık hamilesiniz?
Listeria icin pisik bile yenmemeliymis canimAslnda suçuk iyice pişirilirse sorun değil ama pişmeden yenilen işlenmş gıdalar sıkıntı..
Pisiriyosun demi kiymayiBana da dr um salam sucuk sosis yasakladı. Hem listeria sebebiyle hem de o ürünlere neler katıldığını bilmiyoruz diye. Güvendiğimiz marka da olmaz deyince nereden bileceksin de güveniyorsun o kadar dedi
Başından beri de sucuk çekiyor canımkıymayı bahaatlayıp sarımsaklayıp yiyorum.
Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı olsunBen 2 ay.önçe doğum yaptm canım
Amliinnnn canmm.. Allah razı olsun.. Sağlıkla doğsun bebişiniz inşaALLAH .. Ben reflü yatağı almadm canm doktorum bana yastıkla belden yukarı yükselt yan yatr dedi.. Bide daha çok küçük denge kuramadığı için ve oturması zor olacağı için file daha iyi 6. Aydan sonra gerek duyarsan oturak alrsın .Allah analı babalı büyütsün inşallah hayırlı olsunBirkaç soru sorayım o zaman Reflü yatağı kullanıyormusunuz?Bir de yıkama filesi ve banyo oturağı var ne kullanıyorsunuz acaba?
Amin inşallah çok teşekkür ederimAmliinnnn canmm.. Allah razı olsun.. Sağlıkla doğsun bebişiniz inşaALLAH .. Ben reflü yatağı almadm canm doktorum bana yastıkla belden yukarı yükselt yan yatr dedi.. Bide daha çok küçük denge kuramadığı için ve oturması zor olacağı için file daha iyi 6. Aydan sonra gerek duyarsan oturak alrsın .
E bebekten aldm canım benAmin inşallah çok teşekkür ederimFile hangi marka kullanıyorsun?
Hamilelikte daha müsait ya cilt ondan herhalde bide baharatlı vs yiyince çıkıveriyorYok tobe bir daha yemicem. Benimde yuzumde sivilceler cikti normal zamanda yoktu
Merhabalar.
Kizlar toksoplazmadan bagisikligim var sukur.
Ona ragmen ben herseyi yinede cok pisiriyodum.
Dun bir sitede şarkuteri urunleri listeria virusu kapma olasiligi oldugunu ogrendim.
Fakat anlayamadim. Sucuk pisik olsa bile bu bir riskmidir ? Tşkler
Merhabalar.
Dun bir sitede şarkuteri urunleri listeria virusu kapma olasiligi oldugunu ogrendim.
Merhabalar.
Senin icin riskli degil sanirim ben maks 2/3 kez yemisimdir
[/QUOTE
3sene önce doktorum çiğ ete sakın dokunma virüs kaparsın demişti çok şaşırmıştım , paketli gıdalarda yasak demişti.ve konserve ton balıkta yasaktı içinde civa olduğu için .yine de siz dikkat edinMerhabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?