• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte pilates

we_ra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
417
3
96
İstanbul
Merhaba,

Hamileliğimden önce pilates yapıyordum. (24 haftalık hamileyim) Kısa bir süre önceye kadar tekrar başlamıştım. Rahatsızlığım dolayısıyla bıraktım. Tekrar yapmak istiyorum. Ebru Şallı Dvd çıkarmış duyduğum kadarıyla.. Alan, yapan var mı? Hamilelikte pilates hakkında düşünceleriniz neler?

Merhaba,

Hamileliğimden önce pilates yapıyordum. (24 haftalık hamileyim) Kısa bir süre önceye kadar tekrar başlamıştım. Rahatsızlığım dolayısıyla bıraktım. Tekrar yapmak istiyorum. Ebru Şallı Dvd çıkarmış duyduğum kadarıyla.. Alan, yapan var mı? Hamilelikte pilates hakkında düşünceleriniz neler?

merhabalar,ben hamile platesi yapmadım ama hamile olduğumu bilmeden plates yaptım,arkasından da kanamalarım başladı daha doğrusu kahverengi lekelenmeler geldi..rahim ağzında polip çıktı..sebebi o mudur bilemem ama yaptğım sırada karnımda batma hissetmiştim kendimide suçluyorum:kedi: Çok gerek duyuyorsan da yapmaya bildiğim kadarıyla acıbademde hamile platesi yaptırıyolar..

canım ben de hamilelikten önce hergün pilates ve 5 km tempolu yürüyüş yapıyordum.hamıle olduğumu 5 haftalıkken öğrendım,yanı o ilk 5 hafta bilmeden yaptım.Çok şükür hiç bişi olmadı ama hamıle olduğumu öğrenır öğrenmez bıraktım zaten doktorum da yürüyüş dışında bi spor önermedı.şu an 25 haftalığım yapmayı düşünmüyorum pilates,zaten tüm gün çalışıyorum arada yürüyüş de yapmaya çalışıyorum bi de pilatesi sokarsam bu tempoya erken doğururum mazaallah:)

amin cnm Allah kımseye öyle bi sorun yaşatmasın tabı de işte bı uzman eşliğinde yapma imkanın yoksa tehlıkelı olabilir pilates.
Aslında doğru yapılabilse faydası da çok buyuk doğumu da kolaylaştırıyo ama işte en ufak bi hatanın da bedelı ağır olabilir,en iyisi hergun tıpış tıpış yurumek:)

pilatesi daha önce hiç yapmamışlara zaten hamilelikte önermiyorlar..bende önceden yapıyordum almayı düşünüyorum..ilk 3 ay hiç bir şekilde egzersiz önerilmiyor..eğer düşük tehlikeniz yoksa sağlıklı bir hamilelik geçiriyorsanız ve öncedende yapmışsanız hamilelik pilatesi yapabilirsiniz..zaten normal pilates gibi olmuyor..daha yavaş,genelde rahatlatıcı,kolay doğum yapabilmek için belirli kasları çalıştırıcı ve bel güçlendirici hareketler yapılıyor..ben yapacağım

kizlar ben hamilelikten once yapmadim ama simdi yapiyorum hoca esliginde zaten cok basit hareketlerle sirt ve kalca agrilarina iyi gelsin die hedeflenerek yaptiriliyor ama kendiniz yapmayin bence hoca esliginde olmali. bir de 18 haftayla sekizinci ay arasi izin veriliyor.

Herhangi bi problem yoksa hamile pilatesini öneriyolar.Benim doktorum da sırt ve bel ağrılarına iyi geldiğini hamilelikteki duruş bozukluğuna faydası olduğunu söylemişti.Ama gideceğin yeri iyi seç demişti.Özellikle hamile pilatesi olması lazım.

21 aylık kzıım fırsat verdikçe yapmaya çalışıyorum genelde uyku saatine denk getirmeye çalışıyorum.gerçekten belimi sırtımı rahatlattı ama normal pilatesle alakası yok,sadece bel kol bacak çalışıyor sıkılaştırıcı değil normal pilates gibi..kilo almamaya pek etkisi olacağını sanmıyorum bu hareketlerin..yürüyüş yapılmalı kesinlikle yanında

merhabalar ben de 2 hafta kadar önce Ebru Şallı'nın hamilelikte plates dvd'sini aldım. Hamile olmadan önce de basit hareketleri yapıyordum kendimce. Şimdi de bir hevesle aldım dvd yi ama yaptığım söylenemez. Sol ve sağ pozisyonlarda yatıp bacak haerketlerini yapıyorum nefes alıp verme eşliğinde. Zor hareketleri zaten isteksek de yapamayız hemen ağrıyla kendini belli ediyor. Bacak kaslarınızı güçlendirmek için hareket yapmakta fayda var. Özellikle benim gibi yürüyüş yerleri olmayan bir yerde yaşıyorsanız.

zaten en işe yarayan bacak hareketleri herhalde..diğer türlü hep kol ve sırt çalışıyoruz bende ondan aldım..
valla kızım engel olmasa hergün yapacağım ama zilli benim oturduğumu görür görmez hüühüü diye gelip tepeme oturmaya çalışıyor kucağımda yuvarlanıyor...
akşamları koşu bandında 30-45 dk falan yürümeye uğraşıyorum eğer o gün pilates yapmama izin vermezse.

Allaaaaam ben bu hantallığımla ne yapacağım yaaa:52:herkes pilatesten bahsediyor ben bi yürüyüşü yapmaktan acizim.izne ayrılmadan önce çok hareketliydim,ama 1 aydır evdeyim ve çok az yürüyüş yapabildim,çünkü yaşadığım çevrede yürüyebileceğim yer bile yok doğru düzgün,ya yokuş tırmanacaksın ya bayır ineceksin,o da her zaman yemiyo açıkçası...şimdi hava da soğudu hiç çıkasım gelmiyor,koşu bandım falan da yok evde:14:bi doğuraydım hayırlısıyla:58:

Allaaaaam ben bu hantallığımla ne yapacağım yaaa:52:herkes pilatesten bahsediyor ben bi yürüyüşü yapmaktan acizim.izne ayrılmadan önce çok hareketliydim,ama 1 aydır evdeyim ve çok az yürüyüş yapabildim,çünkü yaşadığım çevrede yürüyebileceğim yer bile yok doğru düzgün,ya yokuş tırmanacaksın ya bayır ineceksin,o da her zaman yemiyo açıkçası...şimdi hava da soğudu hiç çıkasım gelmiyor,koşu bandım falan da yok evde:14:bi doğuraydım hayırlısıyla:58:

al benden de o kadar canım aynen valla yukarda da yazdım bizimde burada yürüyüş yapma yerlerimiz yok, park olsa öpüp başıma koyacam o da yok

canım aslında kış aynı dururmda gibiyiz.sen yine 34 haftanda 10 kilo almışsın bak..ben ilkinde dediğin gibi bir yerdeydim koşu bandım bozuktu,olmasa bile her zaman yürümek istemiyor insan allah var yoruyor koşu bandı bilekleri..dışarısı olsa yürü babam yürü...çok az hareket edebildim 34 haftamdayken 14 kilo almıştım ben:59:
şimdi pilates dvd çıkınca aldım hemen
değerlendirmeye çalışıyorum kendi çapımda

canım aslında kış aynı dururmda gibiyiz.sen yine 34 haftanda 10 kilo almışsın bak..ben ilkinde dediğin gibi bir yerdeydim koşu bandım bozuktu,olmasa bile her zaman yürümek istemiyor insan allah var yoruyor koşu bandı bilekleri..dışarısı olsa yürü babam yürü...çok az hareket edebildim 34 haftamdayken 14 kilo almıştım ben:59:
şimdi pilates dvd çıkınca aldım hemen
değerlendirmeye çalışıyorum kendi çapımda

canım şimdiye kadar kilo işini idare ettim ama evde böyle oturarak bundan sonrasını nasıl yaparım bilmiyorum.çok şükür hareketli bir yapım var evde de olsa yine öyle uyuyup sızmıyorum falan...kilodan ziyade iyi oluyor yürümek,yürüdüğüm geceler daha rahat uyuyorum mesela,biraz da psikolojik tabi.ne kadar hareketli geçtiyse o gün daha rahat ediyorum.
sen pilatese devam et,daha önce de yapıyormuşsun hem ne güzel...

al benden de o kadar canım aynen valla yukarda da yazdım bizimde burada yürüyüş yapma yerlerimiz yok, park olsa öpüp başıma koyacam o da yok

ben bazen evde koridorda yürüyeyim diyorum,başlıyorum iki tur atınca çok saçma geliyor yaptığım şey sonra bırakıyorum:24:

Merhaba herkese,
Ben 3 aylık hamileyim. Doktorum ilk aydan itibaren günde yarım saat yürüyüş yapmamın çok iyi olacağını söylemişti. Ama ben hiç yapamadım. İşten gelip, tekrar dışarı yürüyüşe çıkmak çok zor. Geçen gün pilatesi sordum. Hamile pilatesi ve hamile yogasının da çok faydalı olacağını, özellikle normal doğum düşündüğümden çok işime yarayacağını söyledi.

Ben de Ebru Şallı'nın hamilelikte pilates dvdsini alarak başladım pilatese. Yaklaşık bir sene önce evde normal pilates yapmıştım. Ama baya hamlamışım. Ebru Şallı'nın bu dvdsi çok başarılı. Hareketler tam hamilelere göre, hafif ama etkili. Karna hiç baskı yok. Dvdde Ebru'nun kendisi de sanırım 4-5 aylık hamile. Herkese tavsiye ederim. Ama herkesin durumu farklı olabilir. Doktora sormadan başlamamak gerek.

Back
X