- 29 Ocak 2009
- 989
- 5
- 43
- Konu Sahibi yasemmminnn
katılıyorum arkadaşım alkisalkisalkismalesef sana katılmıyorum arkadaşım biz yazarken doğru yazalım
ikisi çok farklı şey!!!
halk dilinde karıştırıldığı doğru ama aynı kesinlikle değil!!!
onun için doğrusunu yazmakta fayda var
kızım sana söylüyorum gelin sen anla yerine direk neyse onu yazalım
herkezin anlamasını beklemeyelim bence
çünkü nasıl maden suyunun meyvelisi olduğu gibi (misal sırma nın limonlusu)
sodanın da sadesi var
alırken okumak lazım
buarada doğum yapmış anneler de hamileliklerinde nasıl beslendikleri ve bebeklerinin kaç kilo doğduğuyla ilgili bilgi verirlerse çok yararlı olur diye düşünüyorum..
selam canım 2 çocuğu olan tecrübeli bir anneyim,işin içininde çocuklar olunca tecrübelerimi paylaşmaktan zevk alıyorum.öncelikle ALLAH'a emanet bebeklerimiz,ama beslenmeninde inan çok faydası var
2 çocuğumsda 8ay 1haftalık doğdu(benim rahatsızlığımdan dolayı)oğlum 3200,kızım 3100kğ dı ve ben 8 ayda ortalama 7,5 kğ aldım:lepi:
öncelikle benimle dost olan ve doğru bilğilendiren dr teşekür ediyorum
asla öğün atlamayın sabah güne 1kahve fincanı keçi boynuzu pekmezi ve üzerine 1su brd portakal suyla beraber için,45 dk sonra kahvaltınız yapın bol yeşillikle ve mevsiminde domates yiyerek
kuşluk vaktinde çekirdekli kuru üzüm,kayısı,ceviz,fındık,badem
günde 1 brd ılık süt,1 kase yoğurt sizin dişlerinizi ve kemiklerinizi korur
ve ana öğünlerinizde salatayı eksik etmeyin
günde 1saat muhakkak yürüyün
ve BALIK MESELESİ: evet banada doktorum gün aşırı balık yiyeceksin dediğinde abartı demiştim ama inanın faydası tartışılmazz,haftada en az 3 kez balık yedim zorlandım ama mecburiyetmiş gibi yedim.deniz balığı avlanma mevsimi gelmeden bol bol tüketin
13 ve 5 yaşında olan çocuklarım farklarını ortaya koyuyorlar
9aylıkken yürüdüler,10aylıkken en az 3kelime söylediler v.s
kendinize liste hazırlayın,nekadar tiksinsenizde listeye uyun
ve doğumdan sonrada mutlaka bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin,dokunarak okşayarak gözlerinin içine bakarak
veee çok saçma gelebilir ama klasik müzik dinleyin ve ,bebekleriniz doğduktan sonrada odasında klasik müzik kaseti çalsın:)))
benden bu kadar inşallah faydası olur
hepinizi ALLAH kurtarsın ve bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın:Saruboceq:
maşallah canım..teşekkürler bilgiler için..