Hamilelikte mide yanmasi

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Arkadaşlar 6. Ayin içindeyim bu aralar felaket şekilde midem ve yemek borumda yanma var,bununiçin bi çözümü olan varmi.öyle çok baharatli salçali şeylerde yemiyorum çildiricam lütfen yardim

canim ya gecmis olsun..cok kotudur biliyorum.
bende de var ama ben surup gibi bisey verdi dr onu kullaniyorum tok karnima.
baya faydasi oluyor,sen de dr una soyle bi lac falan versin hic cekilmez valla..ne yemek yiyebilirsin ne de bisey.....ha bu arada limonlu seyleri de cok yeme cunku o zaman daha cok oluyor..
Allah yardimcin olsun.

Aaaah neler çektim o yanmalardan. Gavisgonun şurubunu kullanmıştım. Biraz işime yaramıştı. Yastığını ve başını yüksek tut uyurken. Kesinlikle yan yatma. Oturarak uyuduğumu hatırlarım. Geçmiş olsun.

renie duo diye bir şurup vermişti doktor çok zorda kaldığımda kullanıyorum 1 haftadır yanmadan dolayı uyuyamıyorum

Bende de yeni yeni başladı... Hangi gıdayı yediğimizde mide ekşimesi yapıyorsa onu yememekte fayda var.

Geçmiş olsun...

Bende çok çektim o dertten ama doktorum ilaç düşmanı olduğundan kullanmamıştım bişey.
Hergün bir şişe soda, yeşil elma ve sakız çarelerimdi.

Arkadaşlar aynısı bendede oldu drumu aradım ve birazda araştırdım. Hamileler için hiçbir zararı olmayan RENNİE DUO isimli şurup inanılmaz faydalı oluyor. Tadıda çikolatalı ben kullanıyrum çok yanma olunca. tavsiye ederim

Arkadaşlar 6. Ayin içindeyim bu aralar felaket şekilde midem ve yemek borumda yanma var,bununiçin bi çözümü olan varmi.öyle çok baharatli salçali şeylerde yemiyorum çildiricam lütfen yardim

slm canım
bende yaklaşık 4-5 haftadır aynı dertten muzdaripim doktoruma sorduğumda normal olduğunu söylemişti.ben şurup içemediğim için TALCİD tablet kullanıyorum bazen günde 3-4 tane aldığım oluyor bebeğe hiçbir zararı yok mrk etme.kardeşimde doktor bebek büyüdükçe mideye baskı yapıyor ve dolayısıyla annelerde Reflü ortaya çıkıyor demişti.eczaneden al ilacını iç.birde karbonat iyi geliyor avucuma koyup yuttum kesti yanmamı tabiki sodayıda unutmamak lazım ama gece wc olayını düşününce sodayı pek içmiyorum:roflol:

canım bende aynı dertteyim yeşil elma, havuç ve karpuz yiyorum bol bol hem mideme çok faydası oluyo hem bebişe faydalı bi dene istersen.

kizlar mide yanmasina elma ve de yogurt da cok iyi geliyor.
ben dun uyuyamadim midemden bir tane elma yedim baya rahatladim.
tavsiye ederim.

az ve sıksık yemeye dikkat ediyormusun,ben o aylarda pek yapamıyordum.birden dolduruveriyordum mideyi.sonra kıvran dur.şimdi dikkat ediyom hafifledi.gaviscon vermişti banada ama şu aralar ihtiyaç olmuyo çok şükür.

Benimde hamileliklerim de mide yanması şikayetim olduğunda doktor geceleri genelde yatmadan önce Asidopan plas diye bir şurup var ondan vermişti,, bir kaşık alıyordum rahatlatıyordu,,,birde kançiçeğim arkadaşımızın dediği gibi elma,,,yoğurt ve leblebi mide dostu hemencecikte yangınını alıveriyor tavsiye ederim,,,a.s.a.s

arkadasım bende hamileliğimde bu sorunumdan dolayı cok cektim.neler yaptım neler yedim doktor bana ne suruplar verdi ama işe yaramadı.özelliklede gece yattığımda bu mide yanmasından bu boğazımın acısından hiç uyuyamıyordum.ağlayasım geliyordu.özellikle hamileliğin ilerleyen zamnlarında daha çok oluyor.çıldırma noktasına gelmiştim.kısacası doğurana kadar hatta doğuma hastaneye kadar çektimde çektim.bide bunun yanında abartısız her gün çıkarmam vardı.unutmadan sunuda söyleyeyim karpuz buz gibi karpuz yedim beni biraz rahatlatıyordu.ama yedikten sonra tekrar devam.birazda i,nsan bünyesi yapıyor.allahım yanında olsun acılarını azaltsın sağlıklı sıhhatli yavrunu kucağına almanı nasip etsin inşallah.hamile görünce hala ağlayasım gelirsenağlama

canım çok geçmiş olsun, bencede rennie duo adlı şurubu denemelisin, bende hamileliğimin başından beri onu kullanıyorum çok faydası var ama doktoruna sormayı sakın ihmal etme, buarada ayrıca doğal yöntemlerin hepsini denemiş bir anne adayı olarak sana tavsiyem az tuzlu ve ya tuzsuz ayran, bol bol içersen emin ol faydasını göreceksin. ben hamileliğimin son günlerindeyim ve normalden daha fazla oluyor mide yanmalarım çoğu zaman uykulardan uyanır durumdayım en iyi çarem ise; AYRAN....

geçmiş olsun doktorum bana gaviskon şurup verdi faydasını gördüm . bebeğe yan etkisi yok .altı ölçeğe kadar kullanabilirsin dedi

:kahve:eski kusak anneannelerimiz derlerdiki hamilelikte mide yanmasi oldugu vakit bebisin saclari olusuyor derlerdi bunun icin bol bol sut icmeyi onerirlerdi bende bu sorunu yasadigimda hep sut icerdim [soguk] ve faydasini cok gorurdum .ilac kulanmak yerine bir denemede yarar vardir.:emir_bebek:

ay bu durum bende de var ama ben daha yeniyim!!! daha doktoruma bile gitmedim, sali günü randevumm var!!! ben 9 ay nasil dayanacam!!!!! insallah surup veya bir haptan faydasini görürüm yaaaaa Allah'im yardimci ol bana Ya Rabbim:(((((( zor oluyor...sabhatan yokta aksamlari genelde su an acayip yaniyor sanki ates var icimde!!!!

Back
X