• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelikte mide bulantisina iyi gelen seyler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba bende 1 aydır kullanıyorum ama insanın içi de rahat etmiyor aklında Hep bir şüphe kalıyor bebeğe bir zararı var mıdır diye içiyorum ama bir tarafımda hiç rahat değil🤦🏼‍♀️🤲
ben de kullanıyorum kullanan da çok olmuş yapacak birşey yok maalesef diğer türlü yaşamak mümkün değil inşaallah bir zarar görmeyiz

Merhaba kizlar,

9+4 gündeyim ve son 3 haftadır neredeyse her sabah hiçbir şey yemeden önce istifra ediyorum. Genelde safra veya su çıkıyor. Ne yapsam işe yaramadı. Leblebi yedim tuzlu kraker yedim maalesef o sabahki bulantı ve çıkarmayı engellemedi.

Gün içerisinde de bulantı var ama çıkaracak kadar yoğun olmuyor.

Sizin sabahları bulantı ve çıkarma olayı ne zamandan itibaren düzeldi? Çoğu yerde 12. hafta diyor ama 16-18 yazan da var. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Bir de bu kadar bulantısı olanların bebeklerinin cinsiyeti ne oldu :).
marul yedim tuzlayıp.. bazen salatalık tursusu.. bazen ekmek kıyısı.. leblebı degıl de beyaz nohut yemıstım. o baya tutmustu. süt içtim az bişi. yarım cay bardagı kadar.. bazen ıse yaradı bazen yaramadı bu dedıklerım ama ınsan ne deseler uyguluyo resmen. 16 ya kadar surer bıter dediler 9 ay ceken var. o da hastalık gıbı yahu ama cıdden yemek yemene engelse dr un verır bı ılac . sıkıntı yapma .17 de bıttı cok cekmedım ben oyle istifra 3 4 gune 1 olurdu. geldı mı gun boyu zorlardı allah yardımcın olsun cok beter bısı.. yuzum sıstı cırkınlestım. odem doldum yuzumde bıraz leke cıktı kahvemsı (sımdı yok) karnım one dogruydu arkadan onden hamıle gıbı degıldım :) mıde yanmasından 30 dan sonra yatamadım bıle . uzun saclı bı oglum oldu :)) dr ınanma oyle seylere dese de alakası var yok . ben yıne de soyleyım dedım :)

11. haftaya giriş yapıyorum kızlar. Prilam Dr. ilacının 1 kutusunu bitirdim. Geçen hafta 4 gün içmedim belki artık kusmam geçmiştir dedim. 4. gün sabahtan akşama kadar kustum kendimde değildim. Akşam Prilam Dr içtim hemen 2 tane. Ertesi gün kusma bulantı geçti. Yine bir bulanma var ama az. Her şeyi yiyememe durumu var. Ne yiyebiliyorum yazıyım. Trileçe yiyorum, sütlaç, ve süt ile yapılmış her türlü muhallebiyi yiyebiliyorum. Yumurtadan tiksinmiştim ama annem Kırıkkale usulü yufkalı dönderme yapmış. Hepsini yedim. İçinde 2 yumurta vardı. Ertesi günler de her sabah 2 yumurtalı dönderme yedim. Patates kızartması üstüne sarımsaklı domates soslu yaptırdım koca bir tabak yedim. Niyeyse ekleme falan hoşuma gitti. Böyle şeyler deneyin, yaptırabileceğiniz birisi olursa. Ben anneme yapırıyorum her gün.
Aklınıza gelmemiş olabilir ama sadece yumurtalı pide yaptırıp yemeyi deneyin. Valla yumurta yemeyen ben anca pideyle veya yufkayla acayip yiyorum. Sütü sıcak değil soğuk içince iyi geliyor. Pekmez çok iyi geliyor. Peksimet ve pekmezli un helvası yiyorum. Deneyin bence.

11. haftaya giriş yapıyorum kızlar. Prilam Dr. ilacının 1 kutusunu bitirdim. Geçen hafta 4 gün içmedim belki artık kusmam geçmiştir dedim. 4. gün sabahtan akşama kadar kustum kendimde değildim. Akşam Prilam Dr içtim hemen 2 tane. Ertesi gün kusma bulantı geçti. Yine bir bulanma var ama az. Her şeyi yiyememe durumu var. Ne yiyebiliyorum yazıyım. Trileçe yiyorum, sütlaç, ve süt ile yapılmış her türlü muhallebiyi yiyebiliyorum. Yumurtadan tiksinmiştim ama annem Kırıkkale usulü yufkalı dönderme yapmış. Hepsini yedim. İçinde 2 yumurta vardı. Ertesi günler de her sabah 2 yumurtalı dönderme yedim. Patates kızartması üstüne sarımsaklı domates soslu yaptırdım koca bir tabak yedim. Niyeyse ekleme falan hoşuma gitti. Böyle şeyler deneyin, yaptırabileceğiniz birisi olursa. Ben anneme yapırıyorum her gün.
Aklınıza gelmemiş olabilir ama sadece yumurtalı pide yaptırıp yemeyi deneyin. Valla yumurta yemeyen ben anca pideyle veya yufkayla acayip yiyorum. Sütü sıcak değil soğuk içince iyi geliyor. Pekmez çok iyi geliyor. Peksimet ve pekmezli un helvası yiyorum. Deneyin bence.
Ben bugün tam 12 haftaya girdim ilaçsız 2. Günüm iyi gidiyorum aksamları hafif bulantım oluyor tatlı bol yiyorsun bende tatlıdan tiksindim hep😄

Ben bugün tam 12 haftaya girdim ilaçsız 2. Günüm iyi gidiyorum aksamları hafif bulantım oluyor tatlı bol yiyorsun bende tatlıdan tiksindim hep😄
aynen ben de tatlıdan tiksindim. dün 12+5te ilk defa kusmadım ama gun boyu midem bulandı o yüzden bugün kusabilirsem çıkarıp gün boyu iyi idare etmeye niyetim var.

erkek olacağını öğrendim bebeğin ve ben de sadece tuzlu yiyebiliyorum tatlı seyler çok bulantı yapıyor. içinde şeker olan şeyler direkt bulantı. annem de erkek kardeşimde çok tatlı yiyormuş yani anneme de çekmemişim herkesin vücudu, tepki vermesi farklı oluyor demek ki :KK28: :KK28:

aynen ben de tatlıdan tiksindim. dün 12+5te ilk defa kusmadım ama gun boyu midem bulandı o yüzden bugün kusabilirsem çıkarıp gün boyu iyi idare etmeye niyetim var.

erkek olacağını öğrendim bebeğin ve ben de sadece tuzlu yiyebiliyorum tatlı seyler çok bulantı yapıyor. içinde şeker olan şeyler direkt bulantı. annem de erkek kardeşimde çok tatlı yiyormuş yani anneme de çekmemişim herkesin vücudu, tepki vermesi farklı oluyor demek ki :KK28: :KK28:
Aynıyız valla banada erkek dedi büyük ihtimalle ben anneme çekmişim erkekte annemde hep eksı yemiş tatlıdan tiksinmiş sağlıkla kucağımıza alalım inşallah💕💕

Merhaba kizlar,

9+4 gündeyim ve son 3 haftadır neredeyse her sabah hiçbir şey yemeden önce istifra ediyorum. Genelde safra veya su çıkıyor. Ne yapsam işe yaramadı. Leblebi yedim tuzlu kraker yedim maalesef o sabahki bulantı ve çıkarmayı engellemedi.

Gün içerisinde de bulantı var ama çıkaracak kadar yoğun olmuyor.

Sizin sabahları bulantı ve çıkarma olayı ne zamandan itibaren düzeldi? Çoğu yerde 12. hafta diyor ama 16-18 yazan da var. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Bir de bu kadar bulantısı olanların bebeklerinin cinsiyeti ne oldu :).
canım merhaba 8+3 haftalık hamileyim ben de. Son 2 haftadır bulantılarım oluyor ayva yemek baya iyi geliyor bana hazır mevsimi denemediysen bi dene bence :)

canım merhaba 8+3 haftalık hamileyim ben de. Son 2 haftadır bulantılarım oluyor ayva yemek baya iyi geliyor bana hazır mevsimi denemediysen bi dene bence :)
ben de 13+2 oldum artık azalması gerekiyor ama nerdeeee :)))))

ben yurtdışındayım burada ayva aradım taradım yok ya Türk markette de yoktu. en iyi gelen şey şimdilik çay peynir ekmek zeytin. size kolaylıklar daha başındasınız. inşallah benim kadar uzun sürmez sizinki de.

Kızlar limon da çok iyi geliyor limonlu salata limonlu su ağza limon damlatmak bunlar bana iyi geliyordu belki yardımcı olmak adına paylaşayım.

Back