• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelikte mide bulantisina iyi gelen seyler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

MelekBebek

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
567
182
303
34
Yurtdışı
Merhaba kizlar,

9+4 gündeyim ve son 3 haftadır neredeyse her sabah hiçbir şey yemeden önce istifra ediyorum. Genelde safra veya su çıkıyor. Ne yapsam işe yaramadı. Leblebi yedim tuzlu kraker yedim maalesef o sabahki bulantı ve çıkarmayı engellemedi.

Gün içerisinde de bulantı var ama çıkaracak kadar yoğun olmuyor.

Sizin sabahları bulantı ve çıkarma olayı ne zamandan itibaren düzeldi? Çoğu yerde 12. hafta diyor ama 16-18 yazan da var. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Bir de bu kadar bulantısı olanların bebeklerinin cinsiyeti ne oldu :).

dr unuza söylediniz mi prilam ilaç veriyolar çok işe yarıyor gece yatmadan 2 tane içiyorsunuz sabah az bulantıyla uyanıyorsunuz
bulantım 16-17 gibi bitti bebekte kız ama bulantıyla ilgisini bilmiyorum

dr unuza söylediniz mi prilam ilaç veriyolar çok işe yarıyor gece yatmadan 2 tane içiyorsunuz sabah az bulantıyla uyanıyorsunuz
bulantım 16-17 gibi bitti bebekte kız ama bulantıyla ilgisini bilmiyorum
yurtdışındayım ben buradaki doktorlar zencefil iç falan diyor iyi geliyor gün içinde ama sabaha bir yararı olmuyor. buradaki ilaçları da tam bilmiyorum o yüzden ilaçsız gidermeye çalışıyorum hiç dayanamayacak kadar olursam o zaman ilaç içerim düşüncesiyle.

ben de kız olacak gibi hissediyorum bakalım:anne:

yurtdışındayım ben buradaki doktorlar zencefil iç falan diyor iyi geliyor gün içinde ama sabaha bir yararı olmuyor. buradaki ilaçları da tam bilmiyorum o yüzden ilaçsız gidermeye çalışıyorum hiç dayanamayacak kadar olursam o zaman ilaç içerim düşüncesiyle.

ben de kız olacak gibi hissediyorum bakalım:anne:
çubuk kraker o zaman leblebiden daha etkili oluyor

çubuk kraker o zaman leblebiden daha etkili oluyor
ben ikisini de denedim özellikle 8 ve 9. hafta boyunca hiçbiri işe yaramadı. tabi kusunca çok daha rahatlıyorum gün boyunca daha iyi oluyorum o yüzden bi yandan iyi geliyor ama midede hiçbir şey olmadığında çıkarmak çok zor oluyor artık boğazım falan yıpranmaya başladı. biraz daha dayan diye içten motivasyon veriyorum kendime artık :hasta:

Çok gecmis olsun o gunlere gıttım bian. Çok zor geçti benimde, sabah 8 de bulantı ile uyanıyordum. Öğlen 1 e kadar istifra ediyordum mide bombos şekilde. Kilo verdim yüzüm çöktü falan çok zordu. Ben leblebi, çubuk kraker, tuzlu salatalık falan yiyordum ama işe yaramıyordu. Tam 5 ay sürdü benim. Bulantı hapı kullanmak istemedim. Bulantının kızla alakası yok bence, oglum oldu benim

Parmaginizi islatin koftelik ince bulgura dokundurun gelen 8-10 taneyi yutun. Bu midenizin suyunu cekecek bulantinizi hafifletecektir. Banada hastanarde hemsire onermisti

Doğum yaptığım güne kadar kusma ve bulantıyla yaşadım.Ne yaptıysam geçmedi.Yesil muz,soğuk sandviç ve suyla tamamladım gebeliğimi.Prilam ve metpamid birarada kullandim ben.Ama hicbi işe yaramadi.İse yarayan da çok gebe var.Bence doktorunuza bi danışın.Saglikli gebelik ve doğum dilerim.

Kızlar ben de ilk hamileliğimde 6. haftadan 16. haftaya kadar kustum. Sürekli midem bulandı, su bile içsem kustum. 3 kere serum takıldı. İlaçlar da işe yaramamıştı. Sonra kızılcık şerbetinin iyi geldiğini öğrendim. İkinci hamileliğimdeyim şu anda. 8. haftaya giriş yapıyorum. Geçen hafta internetten kızılcık şerbeti aldım. Şişesi 50tl civarına satılıyor. Kendiniz de pazardan kızılcık alıp yapabilirsiniz. Kastamonuda kiren diyorlar. Ben hazır olanla başladım. Eşim kastamonulu olduğu için annesi yapacak bana. Sabah akşam 1er bardak içtim. İçtiğim anda bir rahatlama geldi 2-3 saat gitti. Üçüncü gün sabah hiçbir bulantım olmadan uyandım. Muhteşem dinç kalktım. O sabahın öncesindeki akşam yemek olarak haşlanmış patates yemiştim ve kızılcık şerbeti içmiştim. Nasıl olduysa bıçak gibi kesti bulantıyı. Gün içinde tekrar başladı ama çubuk krakerle bastırdım. İsterseniz siz de araştırın diye yazmak istedim. Allah yardımcınız olsun.

8. haftadayım. Çok bulantım var benim de. Çay ile birlikte kahvaltı edebiliyorum. Çay bastırıyor bulantıyı bir müddet. Kalkar kalkmaz buzdolabından muz alıp yiyorum. Soğuk muz da iyi geliyor bulantıma. Bilgi vereyim dedim. Sürekli muz yiyorum kızlar.

Kızlar bir arkadaşım da çok kusuyormuş hamileliğinde. Sabah akşam Onzyd 4mg kullanmış ve baya iyi gelmiş. Jinekolog doktor bir akrabama sordum alabilirsin dedi. Bir de bana Prilam Dr önerdi. Doktora reçete ettircem ikisini de. Reçetesiz alırsanız çok pahalıymış. Bana Prilam Dr al, gece yatarken 2 tane at bazalini biraz iyileştirir dedi. Aradaki bulantılarda Onzyd 4mg max günde 2 tane alabilirsin dedi.

Merhaba kizlar,

9+4 gündeyim ve son 3 haftadır neredeyse her sabah hiçbir şey yemeden önce istifra ediyorum. Genelde safra veya su çıkıyor. Ne yapsam işe yaramadı. Leblebi yedim tuzlu kraker yedim maalesef o sabahki bulantı ve çıkarmayı engellemedi.

Gün içerisinde de bulantı var ama çıkaracak kadar yoğun olmuyor.

Sizin sabahları bulantı ve çıkarma olayı ne zamandan itibaren düzeldi? Çoğu yerde 12. hafta diyor ama 16-18 yazan da var. Sizin fikirlerinizi almak istedim.

Bir de bu kadar bulantısı olanların bebeklerinin cinsiyeti ne oldu :).
Şuan bende 9+3 teyim ikizlere hamileyim yemek yiyemiyorum yesem bile hemen çıkarıyorum 🤦🏻‍♀️ en son dayanamadim ağladım açım ama yiyemiyorum diye 😔Allah yardımcımız olsun.

Şuan bende 9+3 teyim ikizlere hamileyim yemek yiyemiyorum yesem bile hemen çıkarıyorum 🤦🏻‍♀️ en son dayanamadim ağladım açım ama yiyemiyorum diye 😔Allah yardımcımız olsun.
Doktorum bana zofer diye bir ilaç önermişti. Doktorunuza danışın isterseniz ben faydasını gördüm. Sağlıkla gelsin minişler inşallah 🙏

Ben de 9. haftanın başında Prilam Dr ilacına başladım. Akşam yatarken 2 tane içiyorum. Bazalı düzeltiyor. B6 vitamini var içinde. Bulantım geçti sayesinde.
Bana bir de pekmez ve kuru üzüm iyi geldi. Ağzımdaki iğrenç tadı değiştirdiği için iyi geliyor sanıyorum. Doğal pekmez yiyin ekmekle.
Bana aynı zamanda haşlanmış papates iyi geldi. Ondan da tiksinmiştim, 2 gündür soğanla patates kavurması yapıp yiyorum. Farklı pişirince yiyebildim.
Ben neyden fayda görürsem yazıyorum buraya kızlar, diğer hamileler de faydalansın diye. Çünkü ilk gebeliğimde 3 kere serum yemiştim ve 3-4 kilo vermiştim. Çok kusardım, ölücem sanardım. Bu gebeliğimde her yöntemi deniyorum. Prilam Dr alın, parası neyse verin değiyor bence.

Neredeyse doğuma kadar yasadım🙄cok kötü günlerdi

Düzenli prilam kullandım tam işe yaramasa da %25 işe yaramıştır.

ben yurtdışındayım o ilaç var mı bilmiyorum ama bugun tam 11+0 oldum. son 3 haftadır her sabah çıkarıyorum ya gerçekten artık bir rutine döndü benim için tuvalete gitmek gibi :skandal:

ilaçsız süreci geçirmek istiyordum ama bir dahaki randevuda doktora soracağım ilaç işini eğer hala devam ederse.

şimdilik 2-3 saatte bir küçük porsiyonlarla idare ediyorum gün içinde iyiyim sadece her sabah kusma devam ediyor. o da zorluyor cünkü mide boş olunca çıkmıyor hiçbi şey zar zor acı su çıkıyor. boğazım tahriş oldu artık.

benim annem de bana hamileyken cok bulantı cekmiş erkek kardeşime hamileyken fazla bulantısı olmamış o yüzden kız bebek diye düşünüyorum bakalım 1.5 haftaya cinsiyeti belli olacak :anneadayı::anneadayı:

Bunun tek ilacı prilam hap yoksa zencefil falan asla kar etmiyor.Allah o ilacı bulandan razı olsun

Ben de 9. haftanın başında Prilam Dr ilacına başladım. Akşam yatarken 2 tane içiyorum. Bazalı düzeltiyor. B6 vitamini var içinde. Bulantım geçti sayesinde.
Bana bir de pekmez ve kuru üzüm iyi geldi. Ağzımdaki iğrenç tadı değiştirdiği için iyi geliyor sanıyorum. Doğal pekmez yiyin ekmekle.
Bana aynı zamanda haşlanmış papates iyi geldi. Ondan da tiksinmiştim, 2 gündür soğanla patates kavurması yapıp yiyorum. Farklı pişirince yiyebildim.
Ben neyden fayda görürsem yazıyorum buraya kızlar, diğer hamileler de faydalansın diye. Çünkü ilk gebeliğimde 3 kere serum yemiştim ve 3-4 kilo vermiştim. Çok kusardım, ölücem sanardım. Bu gebeliğimde her yöntemi deniyorum. Prilam Dr alın, parası neyse verin değiyor bence.

Merhaba bende 1 aydır kullanıyorum ama insanın içi de rahat etmiyor aklında Hep bir şüphe kalıyor bebeğe bir zararı var mıdır diye içiyorum ama bir tarafımda hiç rahat değil🤦🏼‍♀️🤲

Back