Evet benim büyük doğumda yatan arkadaş da özele başlamış ama bu risk durumlarını görünce kabul etmemişler oraya yönlendirmişler. Zübeyde Hanım'da 28 haftalık doğum yapan ve doğduktan 2 hafta sonra bebeğini kaybeden bir yakınım var. Sanırım o yüzden oraya karşı biraz ön yargılıyım ben. Ablam ilk doğumunu da büyük doğumda yapmıştı ve memnun kalmıştı. Geçtiğimiz yıl Ankara üniversitesinin eğitim araştırma hastanesinde yakın bir arkadaşım doğum yaptı o da çok memnun kaldı. Randevu vs. de hiç sorun yaşamadı. Sezaryen olmasına rağmen gayet ilgili ve alakalı olduklarını söyledi.
Hastane seçimi biraz da bizim kendi beklentilerimizle alakalı diye düşünüyorum canım. Ben bu sefer devlete gideyim dedim işte Dr. Sami Ulus'un Turgut Özal binasına gittim sonra da büyük doğuma. Kanamam var görüyor ama rapor vermiyor. Yatırabiliriz hastaneye diyolar rapor vermek yerine
küçük çocuğum var evde ben nasıl yatayım? siz rapor verin dediysem de vermedi iki hastane de. Böyle sorunlar yaşadığım için yine özele yöneldim ben. Bir de devlette sıra beklemek ya da ilgi konusunda problem oluyodu. İşten izin almam gitmem gelmem mesele. Bu açılardan özeli her zaman devlet hastanelerine tercih ederim (kendim de üniversitede çalışıyor olmama rağmen).
Bir de bence en çok da hamileliği takip eden hekim önemli. Ben bu kez bizim tıp fakültesindeki asistan arkadaşlardan adını sıkça duyduğum ve internette de baya arayıp taradığım bir hekim buldum:
Yrd. Doç. Dr. Coşkun Şimşir. Hocanın CV'si iş deneyimi de önemli bence