Canım benim öncelikle geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu
Ben sana kendi hikayemi anlatayım. Şu an 2,5 yaşında bir oğlum var, Allah'a şükürler olsun gayet sağlıklı. Ona hamileliğimde önce 7. haftada sonra 14. ve 16. haftalarda lekelenmem oldu. İlkine yerleşme kanaması dediler, kese çevresinde küçük bi alandı. Ama 14. haftada olan kesenin nerdeyse 1/3'ünü kaplıyodu ve çok yoğun bir kahverengi lekelenmeydi. Koru Hastanesine gidiyodum, acilde hemen iğne yapıp progestana devam diyolar ve bebeği kontrol ediyolardı. Sonrasında da lekelenme olmasa bile kesemde kanamalar olduğunu söyledi doktorum. Rahim, içindeki kanamaların büyük kısmını emiyormuş o nedenle bazen leke ya da kan gelmese dahi içerde bi kanama olabiliyor. 3'lü tarama zamanı "open spina bifida" sendromunda yüksek risk grubunda çıkınca perinatolog Prof. Dr. Aydan Biri Hocaya gittim. Bebeğim parmaklarından tek tek omurgalarına kadar inceledi ayrıntılı ultrasonla ve dedi ki kesemi gösterip "Senin kesende neredeyse kanama yapmamış, yarasız bir yer kalmamış bak hep pürüzlü görünüyor, bu kanamalardan dolayı bebeğin plasenta suyu kanına karışmıştır o yüzden risk grubunda çıkmışsındır. Ama bence bu çok sağlıklı bir bebek ve erken doğum ya da düşük falan olmayacak kadar sağlıklı. Sen hiç kafanı takma" dedi içime serin sular serpti Allah kendisinden razı olsun.
Lekelenme kabusu bitti bu sefer de kasılma problemim başladı 25. haftalarda. Gün içinde çok yürüdüğümde ya da çok stres yaptığım anlarda bebek karnımın sağ tarafına toplanıyo ve inanılmaz şekilde geriliyodu, hissediyodum ama ağrım falan yoktu. İnternette baktım hep erken doğum belirtisi yazmışlar. Doktoruma sordum hiç kafana takma bebek gayet iyi, suyu iyi her şey normal dedi v neticede oğluşum 41+2 de sezeryanla doğru
hep düşük tehdidi olan hep erken doğun riski olan bebeğim rahat rahat vaktini bekledi ve 4 kiloya yakın doğdu elhamdülillah
Şimdi yine hamileyim, 8. haftadayım ve geçen hafta bildiğin adet kanaması gibi kan geldi bu sefer devlet hastanesine gittim, afedersin insanın yüzüne bakmıyolar. Rapor bile vermedi işte yine ilaç verdi. Geçmişti 3-4 güne, bugün de hafif kahverengi lekelenmem oldu ama yakında yine kontrole gidicem inşallah. Baya uzun yazdım ama demem o ki içini ferah tut canım arkadaşım, doktorun ultrasonda bebeği iyi görüyosa gelişimi normalse, suyu normalse her şey yolunda gidiyo.
Rabbimin emaneti bize onlar, o esirgesin korusun inşallah hepimizin yavrularını... Kendini hiç üzme kafanı takma, doktorum hep derdi ki sen ne kadar rahat olursan bebeğin de o kadar rahat ve huzurlu olur
Yeniden geçmiş olsun, Rabbim hepimize iyilik versin