Hamilelikte Kürtaj

oceanbrc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2023
1
0
29
Merhabalar 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim ama onun öncesinde yasmin hapı kullanıyordum
Doktor da doğum kontrol hapı aldıysan çocuk sağlıksız olur daha kalp atışlarını duymadan aldırabilirsin dedi ben de o gün içerisinde karar verdim eşimle birlikte onayladık vakumlu kürtaj oldum ama sonrasında çok pişman oldum
Belki sağlıklı olacaktı niye korkuyoruz anlamıyorum çünkü her yerde sağlıksız çocuklar EMS hastası çocuklar öyle deyince bir an karar verdik
Ama vicdanen çok rahatsızım
Sorum şu: Gerçekten doğum kontrol hapı hamilelikte kullanıldığında zarar veriyor mu?
Ve kürtajın 2.günündeyim ağrılar ne zaman geçiyor?
Bir sonra ki adet ne zaman oluyor ??
Hiç hastaneyi sevmeyen daha önce de böyle anesteziymiş hiç yaşamamış biri olarak bana çok çok acılı geldi
Korunmamıza rağmen çocuk olması da enteresan
Eskisi gibi yürüyememek çok kötü bir şey
Kısa sürede toparlanmam için de önerileriniz var Mıdır?

Öncelikle geçmiş olsun. Kesin zarar verir diye bir durum yok ama risk yüksek tabi. Ben de kalp durması sebebiyle 9 haftalıkken kürtaj olmuştum. Çok ağrım olmadı ama bir hafta içinde geçiyor geçmezse ve şiddetlenirse doktora gidin mutlaka. Bir sonraki adeti 33.gün olmuştum doktorum 45 güne kadar çıkabilir demişti. Dinlenmeye ve temizliğe dikkat edin mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…