• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte koku

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.882
2.204
333
Merhabalar
8 haftalık hamileyim. Kokuya karşı aşırı duyarlı oldum.Herşey kokuyo bana.Evimde duramıyorum yemek yiyemiyorum.Başka evlerde normalim.Ama evime karşı bi tiksinti geldi.Kocam bile kokuyo.Hamileliğinde bu tarz şeyler yaşıyan var mı ? Varsada kaç haftaya kadar sürdü?

benımkı sadece eşime karşıydı onun kokusu inanılmaz kötü geliyordu ,
yemekle ilgili sıkıntım hiç olmadı,

sabırlı ol cok şukur de , bugunlerde geçecek inşallah ,

bende bütün hamilelik boyunca sürdü ama zamanla etkisi azaldi. kesin kullandigin deterjan veya evi sildigin bi ilac. ben onlarin hepsini degistirdim biraz rahatlamistim. ay hele o buzdolabi ilaci o neydi öyle.

Canım bende şuan hamileyim o haftalarda bende de oldu evden kaçmak isterdim ne evde ne iş yerinde durabilirdim kimsenin hissetmediği kokuyu hissederdim hele ki evin mutfağı işkence olmuştu bana geçicek merak etme şuan 23. Haftadayım ve hiç hamile gibi değilim en güzel zamanlar yani :anneadayı: biraz can sıkıcı bi durum ama geçicek merak etme

Bende de olmuştu evime karşı bi nefret görmek bile istemiyordum geçiyor ama benim 16. Haftada grçmişti. Bir de şu var miden bulanırken yemeğe çalıştığın sevdiğin şeylerden mide bulantın geçse de tiksinebiliyorsun kalıcı olarak. Ben artık lahmacun ve burger yiyemiyorum mesela. Midem bulandığı dönemlerde yedim ve kustum artık hiç sevmediğim yiyecekler kategorisindeler.

Benim de koku hassasiyetim çok oldu ama eşime karşı olmadı ilk mercimek çorbasına olmuştu :) sonra işte bazı yemeklere ama aşırı olmadı mecbur bir koku gelince burnumu kapatıyorum. Gerçekten rahatsız oluyor insan ama geçecek sabredin.

ayy sorma buzdolabını açamıyordum
bulaşık makinasını açamıyordum.
yemek yapamıyordum yıyemıyordum.
zorla yesem 3 mislini kusuyordum
kocamı yanımdan kovdum.kokuyorsun dıye.
neyseki gectı gitti
merak etme yalnız değilsin.

Çok teşekkür ederim.İnanın hiç geçmicekmiş gibi geliyo.Evin kapısından girmeye tahammülüm yok.Kapıdan başlıyorum koku almaya.

:D ben yazmışım gibi geldi.. bu ev kokuyo diye kafayı yedim. Habire tuvalet banyo ilaçlıyorum. Eşim yeter artık bi şeyin koktuğu yok ilaç kokusundan hasta ediceksin kendini diyo :))

Pazar günü kokuyon diye eşimin başını yedim. Bi de işin kötüsü öğürüyorum. Adam dur bi yıkanayım da için rahat etsin dedi :)) adam sabah ayrı gece ayrı yıkanıyo. İyi sabrediyo yine diyorum. Yemek zaten hakgetire.. p.tesi kuvvetli bi bulantı ilacı aldım onu içtiğimde ne bulantı ne bi şey gayet rahatım. Yemek yapabiliyorum yiyorum.. koku hassasiyetim de azalıyo.. ileri dereceyse sizin de bence siz de ilaç yardımı alın.

Benim de koku hassasiyetim var hala devam ediyor soğan, yemek, yağ kokuları özellikle rahatsız ediyor ve mide bulandırıcı geliyor sulu yemek yiyemiyorum doktorum 16.haftaya kadar devam edebilir demişti

Çok teşekkür ederim.İnanın hiç geçmicekmiş gibi geliyo.Evin kapısından girmeye tahammülüm yok.Kapıdan başlıyorum koku almaya.
Sen anlattıkça o günlerim geliyor aklıma. Sanki kendini değil de beni anlatıyormuşsun gibi hissettim.
Seninle birebir aynı şeyleri yaşadım. Piskolojim bozulmuştu sürekli ağlıyordum.
Ama geçiyor emin ol. Hayata geri dönmüş gibi hissediyorsun. Benim 3. Ay bittiğinde kesilmişti. Senin de fazla sürmez inşallah.

Valla benimki 3. Ay bitene kadar kesin surdu. Bazi kokulara karsi hassasiyetim hala devam ediyor ama. Buzdolabina servis cagirdim 3 kere. Adam koku yok diyor. Esim de yok diyor. En son tamirci hamile misiniz dedi o_O daha once de hamile musterileri olmus defalarca kokusuz dolap icin servis cagiran. Dolap mesela hala arada kokuyor burnuma. Ev kokusu da ayni sekilde uyuz oluyorum eve kis gunu mutfak pencerem hala acik durur yemek yapmaya girdigimde donuyorum ama yapacak bir sey yok. Kotu ev kokusu ne demek seni iyi anliyorum.

Aynı şeyleri bende yaşadım, benim 4. aydan sonra bitmişti. Ondan sonra en rahat zamanlar geliyor zaten ama yavaş yavaş hantallaşıyorum :)

Doguma giderken bile bulantilarim vardi :) 9 ay cektim yani.. bolca naneli sakiz cignedim limon yedim vs.

Sen anlattıkça o günlerim geliyor aklıma. Sanki kendini değil de beni anlatıyormuşsun gibi hissettim.
Seninle birebir aynı şeyleri yaşadım. Piskolojim bozulmuştu sürekli ağlıyordum.
Ama geçiyor emin ol. Hayata geri dönmüş gibi hissediyorsun. Benim 3. Ay bittiğinde kesilmişti. Senin de fazla sürmez inşallah.

Çok sağolun.Bu sabah çok ağladım zaten dayanamıyorum.İnşallah doğuma kadar sürmez psikolojiyi çok etkiliyo.

Merhabalar
8 haftalık hamileyim. Kokuya karşı aşırı duyarlı oldum.Herşey kokuyo bana.Evimde duramıyorum yemek yiyemiyorum.Başka evlerde normalim.Ama evime karşı bi tiksinti geldi.Kocam bile kokuyo.Hamileliğinde bu tarz şeyler yaşıyan var mı ? Varsada kaç haftaya kadar sürdü?
geçecek merak etme bu süre zarfinda annende yada kayınvalidende kal o baksın hem yemeğinide yapmış olır ben çiğ et yumurta tavuk bunları görmeye dayanamıyodum evde bi garip koku çileğimsi nemsi yemek yemek işkence oluyodu ekmeğin mayası buram buram kokuyodu 14.haftaya kadar geçer merak etme

Back
X