• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kilo ve söylenenler

Toplamda 18 kilo almış biri olarak söylüyorum kilon gayet iyi. Eminim görünümünde iyidir. Çok çok rahatsız oluyorsan siyah giyin, güzel kamufle ediyor. Bana fit hamile diyorlardı :) genelde siyah ağırlıklı giyiniyordum, açık renk giyinirsen daha geniş ve büyük duruyorsun.

Canım gayet iyisin .benim hamileliğimde ben 30 kilo aldım ve doktorlar bunu durduramadı .hani sürekli diyetisyene gönderdiler ,listeler onlar bunlar ama yok yani alıyordum .beni görenler de ikiz mi üçüz mü vs diye soruyorlardı .işim gereği mobil durumdaydım ve gittiğim yerlerde bayanlar hep kendi hamileliklerini anlatırlardı ,yok 6 aylıkken işyerinde kimse anlamamış da ,yok hiç belli olmamış da .ben de sizin gibi çok üzülürdüm bir de üzerine oturup ağlardım .
Hiç kendinize dert etmeyin ,sizin kilonuz da hamileliğiniz de kimseyi ilgilendirmiyor .ben böyle mutluyum ,bebeğim mutlu deyin ve geçin kenara .o patavatsız insanlar da Allah’larından bulsunlar .

Her iki gebeliğimde de 21/23 kg arası aldım.İlk dogumumdan sonra hastahaneden ciktigimda kaynım "hala hamile gibisin" dedi...kayınvalidem "ben doğum yaptığım hastahaneden çıktığım gibi hamilelik öncesi kıyafetlerimi giydim" dedi:deli: Laf olsun diye konuşuyor bazı insanlar...soyledikleri dogru bile degil cogunlukla....moralini bozma lütfen..sana iyi gelicekse ilk çocuğumun birinci yaş gününde hamile kaldığım kilodan 4 kg daha zayiftim

26 haftalık hamileyim ve bu sabah birde ne göreyim tam 70 kilo olmuşum. Bildiğin 70 yani. 62 ile hamile kaldım 8 kilo almışım. Geçen hafta 68 dim. 1 hafta da 2 kilo almışım. Ama bu hafta çok yedim bende farkındaydım.
Dün bir komsuyla konuşuyoruz senin kilonda ne var hiç almadın diyor. Halbuki yarım dünya gibiyim. Insanlarin bakis acısı işte.
Takma kafaya boşver. Ama şunu da ekleyeyim bende 5 aylıkken 5 kilo almistim şu bir aydır 3-4 kilo birden aldım. Ben ettim sen etme. Dikkat et kendine. Doğumdan sonra veririz insallah

Aldığın kilo gayet normal canım ama hamilelikte takmamak mümkün değil söylenenleri.
Benimde göbeğim çok az çıktı, malum kazak giyince kayboluyor. Sorana nerdeyse 6 aylık diyorum ve karşılaştığım şeyler “göbeğin yok ki” “şu x kişinin 3 aylıkken böylee göbeği vardı(eliyle gösteriyor)”
“Çocuğu nereye sakladın” ayy bitmiyor anacım. Bu arada ben 2-3 kilo aldım sadece. Acaba diyorum ondan mı.
Kimseyi memnun edemiyorsun ne aldığın kiloyla ne almadığın kiloyla.
Ya kulaklarını tıkayacaksın cevap bile vermeyeceksin yada onlar kilo ile ilgili konuştuklarında şakaya vurup evet öyle diyip geçeceksin başka çözümü yok gibi.

Şuan için 5 kilo çok iyi, hamileliğinizin sonuna doğru toplamda 12-13 kilo olur aldığınız. Ki zaten hamilelikte olması gereken bu, bir can büyüyor içinizde.

Ailenizin tavrı hiç hoş olmamış tabi ama hiç takmayın bile. Sizi üzmeye devam ederlerse bunu belirtin ve aranıza mesafe koyun. Sizin iyi ve mutlu olmanız herşeyden daha önemli şuan

:) aklıma bana söylenenler geldi
48 kilo ile hamile kaldım ben ama göbeğim o kadar öne doğru çıkıktı ki sürekli iki yorum alıyordum. toplamda 14 kilo aldım.
1- ikiz mi
2- erkek bebek mi diyordu herkes

Kendimi fil gibi hissetmeye başlamıştım. Doktora sürekli çok mu alıyorum diyordum.
Normalde ince yapılı biriysen insanların gözüne farklı gelmiştir ama bu şekilde de söylenmemeli ya ayıp.
42 kiloyla hamile kaldım 60 kiloyla doğuma gittim, bana da ikiz mi diye soruyorlardı:)))

atanamayanogretmen atanamayanogretmen ,
insanların dediklerini kafanıza takmayın, gayet normal bir kilo almışsınız, doğuma kadar toplamda 18 kilo almıştım, ki boyumda kısadır, futbol topuna kol bacak takılmış gibi bir görüntüm vardı, yine de kimsenin dediğini önemsemedim, önemli olan bebeğin sağlığı ve rahat bir gebelik geçirmektir, hamileliğin tadını çıkarın.

5 kilo nedir ya takma bu kadar kafana. Bunun daha logusaligi var hamileliğinin tadını cikar.

Ben 30 kilo alanı biliyorum soylenenlere kulağını tıka 12 kiloya kadar normal diyor doktorlar.

Desinler, sizde onlara insan var icimde insan huuuuuu diye ceavo verin.

Ben 150 cm 50 kilo ile hamile kaldim. Doguma 72 kilo ile gittim. Karnim o kadar buyuktu ki taniyanlari grctim tanimayanlar bile ucuz hamileyim filan saniyodu. Dogum kilolarimi tam veremedim abim hala kafa bulur benimle, bende odem onlar odem cok sistim odem yapti vucut der gulerim. Takilmayin bence. Kaldiki sizin durumunuz epey normal.

Hanımlar günaydın
Herkese mutlu pazarlar diliyorum

Çoğu arkadaşın sıkıntısının yanında belki dert değil ama benim moralim çok bozuldu, uyuyamadım bile üzüntüden.

Hamileliğimin 25.haftasin içindeyim. 55 kilo ile hamile kaldım, şimdi 60 kiloyum.
(Yani yaklaşık 5 buçuk hamileyim ve şimdiye kadar 5 kilo aldım)
Bizim memelerin maşallahı var hamilelikte göbekten önde gidiyor

Perşembe gecesi şehir dışından İstanbul'a geldim. Yeğenimin doğum günü için ve teyzemleri özlediğim için.
Ve cidden şartları zorlayarak geldim, eşim sağolsun herkesi özlediğim için uçak bileti aldı gönderdi beni.

Uçaktan indim, gece 3te abime geçtim taksiyle, kapıdan girer girmez abim "iyi kilo almışsın ha" dedi.
İnsan önce hoş geldin der, hayırlı olsun der, bebiş büyümüş der değil mi

Sonraki gün de akşam otururken abim "yılbaşında bizde olacağız gençlerle, sen de gel" dedi
Ben de "abi ben o kadar uzun süre oturamiyorum belim ağrıyor hem de uykum gelir geceleyemem sizle" dedim
Abimle eşi " ya biz senin bu kadar olduğunu tahmin etmemiştik, göbeğin çok büyümüş kilo almışsın." dediler.
Abimin eşi "ben doğum iznine bile ayrıldığımda herkes şaşırdı, sen hamile miydin hiç anlamadik dediler" diye kendi hamileliğini anlatıyor. Ama ben hatırlıyorum hamileliğini her normal hamile gibi göbeği gayet de belli oluyordu.
Abim de kendi karısının ismini söyleyerek "ben onun hamile olduğunu bile anlamadım" dedi

Dün akşam da yeğenimin doğum günü için toplandık.
Teyzemlerden biri kapıdan girer girmez " genislemissin" dedi
Diğer teyzem geldiğinde "epey kilo almışsın." dedi

Tabi ben bunları hep kafama taktım çok üzüldüm.

İnsanlar hamile birine neden kilosuyla ilgili laf söylerler anlamıyorum.
Bana bunları diyen abim ve teyzemler 80 kilo üzeri

Ben bol giyinmeyi tercih ettiğim için mi böyle diyorlar anlamadım.
Giydiğim kıyafetler 38 beden.
Ama hamileligimden önceki kıyafetlerim de oluyor.

Dün akşamdan fotoğraf eklemek istedim ama yapamadım.
Nedense ben hic kulak asmadim umrumda degildi ne dedikleri ben can tasiyodum kisa bi surec sonrasinda verilir kilolar
Ilk gebelim 40 ile basladi 60 la bitti
Ikincisi 50 ile baslayip 70 le bitti
Ikisindede kiloyu cabuk verdim
Kilo isteyince gidiyor bosver gebeliginin tadini cikar

Cok yakin bur arkadasim 30 kilo almisti..su an gayet iyi...takilmayin siz can tasiyorsunuz...
Hamileligini dogumunu yaptığı isleri kiyaslayan insanlari sevmiyorum

ya kafaya takmayin, ben 100 kiloya kadar cikmistim ama saglikli beslenme spor diyetisyenle 35 kiloyu verdim. kilo kalici bir sey degilki dogru yöntemlerle ve sabirla verirsiniz. birde insan hamilelik döneminde cok hassas olabiliyor..

5 kiloya mı bunu diyorlar? Sorun kilonuz değil, onların konuşası varmış, zira gayet normalsiniz.
İki hamileliğimde de 25'er kilo aldım. Herkes şok oluyordu, ay dikkat et demeler, sonra veremezsin demeler. Ben kendimi bildiğim için umursamadım. Cidden patlayacak gibi görünüyordum ama. Doğum yapalı 19 gün oldu, o 25 kilonun 15'i gitti bile. İlk hamileliğimde 6 ayda gitmişti tüm kilolar. Bir kaç aya spora da başlayacağım, olacak bitecek. Doğum sonrası kendinizi salmadıktan sonra, hamilelik esnasında da sizi ve bebeğinizi tehlikeye sokacak kadar kilo almadıktan sonra, istediğiniz kadar genişleyin. Kimseyi de ilgilendirmez.

Back