Hamilelikte kilo ve söylenenler

atanamayanogretmen

Körler sağırlar birbirini ağırlar 💯
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
4.523
9.865
358
Hanımlar günaydın
Herkese mutlu pazarlar diliyorum

Çoğu arkadaşın sıkıntısının yanında belki dert değil ama benim moralim çok bozuldu, uyuyamadım bile üzüntüden.

Hamileliğimin 25.haftasin içindeyim. 55 kilo ile hamile kaldım, şimdi 60 kiloyum.
(Yani yaklaşık 5 buçuk hamileyim ve şimdiye kadar 5 kilo aldım)
Bizim memelerin maşallahı var hamilelikte göbekten önde gidiyor

Perşembe gecesi şehir dışından İstanbul'a geldim. Yeğenimin doğum günü için ve teyzemleri özlediğim için.
Ve cidden şartları zorlayarak geldim, eşim sağolsun herkesi özlediğim için uçak bileti aldı gönderdi beni.

Uçaktan indim, gece 3te abime geçtim taksiyle, kapıdan girer girmez abim "iyi kilo almışsın ha" dedi.
İnsan önce hoş geldin der, hayırlı olsun der, bebiş büyümüş der değil mi

Sonraki gün de akşam otururken abim "yılbaşında bizde olacağız gençlerle, sen de gel" dedi
Ben de "abi ben o kadar uzun süre oturamiyorum belim ağrıyor hem de uykum gelir geceleyemem sizle" dedim
Abimle eşi " ya biz senin bu kadar olduğunu tahmin etmemiştik, göbeğin çok büyümüş kilo almışsın." dediler.
Abimin eşi "ben doğum iznine bile ayrıldığımda herkes şaşırdı, sen hamile miydin hiç anlamadik dediler" diye kendi hamileliğini anlatıyor. Ama ben hatırlıyorum hamileliğini her normal hamile gibi göbeği gayet de belli oluyordu.
Abim de kendi karısının ismini söyleyerek "ben onun hamile olduğunu bile anlamadım" dedi

Dün akşam da yeğenimin doğum günü için toplandık.
Teyzemlerden biri kapıdan girer girmez " genislemissin" dedi
Diğer teyzem geldiğinde "epey kilo almışsın." dedi

Tabi ben bunları hep kafama taktım çok üzüldüm.

İnsanlar hamile birine neden kilosuyla ilgili laf söylerler anlamıyorum.
Bana bunları diyen abim ve teyzemler 80 kilo üzeri

Ben bol giyinmeyi tercih ettiğim için mi böyle diyorlar anlamadım.
Giydiğim kıyafetler 38 beden.
Ama hamileligimden önceki kıyafetlerim de oluyor.

Dün akşamdan fotoğraf eklemek istedim ama yapamadım.

Densizler deyip geçin... Hamile kadına hiç öyle şeyler denir mi? Doktorunuz zaten abartı bir durum olursa müdahale eder,bu yüzden hiç kafaya takmayin.

Kendileri de kiloluysa buna yansıtma diyoruz. Kilo problemi olmayan insan bunu o kadar dile getirmez. Bana kilomla ilgili laf atana ben de kilosuyla vuruyorum. Benim görümcem de hamileyken epey kilo aldı. Kocası falan da takılıyordu. Biz uzak şehirlerdeyiz tatile gitmiştik. O kadar ugrasilmasi çok sinirimi bozdu herkese ağzının payını verdim. Siz de verin. Kendi hamileliğini anlatan vatandaşi da bozun yoo vardı karnın ne munasebet diye

:) aklıma bana söylenenler geldi
48 kilo ile hamile kaldım ben ama göbeğim o kadar öne doğru çıkıktı ki sürekli iki yorum alıyordum. toplamda 14 kilo aldım.
1- ikiz mi
2- erkek bebek mi diyordu herkes

Kendimi fil gibi hissetmeye başlamıştım. Doktora sürekli çok mu alıyorum diyordum.
Normalde ince yapılı biriysen insanların gözüne farklı gelmiştir ama bu şekilde de söylenmemeli ya ayıp.

Şaka mı yapıyorlar acaba ya Yok artık. 60 kilo nedir ki? "Boyunuz kaç bilmiyorum ama kaç olursa olsun 60 kilo hiç de geniş ve kilolu olamaz . Ayrıca hamile değilim, 38 beden giyiyorum gayet zayıfım yani. Eminim siz de 38 bir hamile olarak oldukça fitsiniz. Keşke ben hamilelikte 38 beden olsam Her hamilenin hayalidir Biraz kıskançlık sezdim gibi oldu

2 dogum yapmis ikisinde de 9 ar kilo almis bir kadin olarak sana sunu soyleyeyim
GRAM FAZLALIGIN YOK
25 hafta ve 5 kilo tam olmasi gerektigi kadar.
Super gidiyorsun takma kafaya...

Tatlim benim hic canini sikma. Icinde bir can buyuyor. Elbette kilo alacaksin ki aldigin kilo gayet normal. 6.ay icindesin ve 5 kilo almissin. Teyzem 50 kilo ile hamile kalip 98 kiloyla doguma girmisti ve biz bunun lafini hic yapmamistik. Bu biraz gorgu meselesi. Insanlarin nasil davranacagini bilmemesi ve dusuncesizce konusmasi seni uzmesin. Sen kendini biliyorsun. Karnin elbette genisleyecek. Icinde can tasiyorsun. Hiccc ama hic takilma bunlara. Bir daha mevzusu olursa 5 kilo aldim 50 kilo da alabilirim bu benim bedenim de cik isin icinden. Sessiz kaldikca tepene biner densizler. Yorma guzel aklini bunlarla. Bebisine ve onun sagligina odaklan. Gerisi bos.. gayet de fit bir anne olacaksin eminim. 60 kilo nedir ki... kiminin ic karni genis olur cok karni buyumez disari dogru. Kiminin ic karni dardir cocuk 3 aylikken bile 6 ay gorunumu olur. Her beden her hamilelik farklidir. Bu sekilde cevap ver ve konuyu uzatmamalarini sagla. Benim bedenim de sustur cenelerini

Kıskanmışlar sizi.
Ben ilk 4 ayda 10 kg almıştım ve oncesinde epey zayif oldugum icin insanlarin gözüne baya tuhaf gelmisti.

Göbeginiz cikmasa bu sefer de onun icin söylenirlerdi

Yani alsan da soyleniyorlar almasan da soyleniyorlar.

Ben de 5 haftalik hamileyim su an
165 boyum 71.5 kiloyum. Hedefim 78 79 kilo ile doguma gitmek. Bakalim hayirlisi... tabi planim bu dogrultuda ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilemem. Ama cok sukur cevremde bu laflari edecek kimse yok. Arada 1 densiz cikarsa da agzinin payini veririm. Icime atacagima onlara dert olsun. Susturmasini bilirim. Onlar dusuncesizse ben ne yapayim... sen hic takilma kuzum benim..

Konunu okuyunca aklima geldi. Hamileligin sonlarina dogru cok odemim oldu ayaklarim uc numara büyüdü. Sezaryen dogum yapinca normal olarak dogumdan sonra karnimda hic dogurmamis gibi kalmisti. Benim gorumcem fazla kiloludur hatta son zamanlarda herkes gobegine falan laf etmeye baslamisti. Ben dogum yapali uc gun olmuş bana benim gobegime laf edenler seninkini gorseler ne diyecekler acaba demisti. Bende abla ben yeni dogum yaptim normal oyle olmasi demistim ama tabi sinirlerim bozuldu. Normalde benim hamilelik kilomdan bile kat kat fazlayken hic konusunu imasini bile yapmadim ona.demem o ki ben hamileyken benim kiloma takanlar genelde kilolariyla problemi olan kisilerdi. Ama insan ister istemez üzülüyor.

Sadece 5 kilo almissin bence seni kıskanıyolaaarr boşver sen
Bende 9 ayda 9 kilo almistim herkes bebegi besleyemedin kendine bakmiyosun neler neler dediler 3750 dogdu bebegim gayet sağlikliydi masalahhh.. 2 ayda 12 kilo geri verdim..saglikla kucagina al bebegini insalahh

“”Amaan hamileyim şimdi almicam da ne zaman alicam. Alınır verilir dert etmeyin””
De öyle söyleyenlere.

Ay beni görselerdi ne yaparlardi acaba 20 kilo almistim her gören uuuu diyodu ben de aldım evet napayım diyordum evet düşünüyordum bazen nasıl gitcek bu kilolar diye ama hiç zor olmadı ve hiç takilmadim bebegimin tadını çıkardım. Insanlara kendini begendiremezsin ne yapsan amaan.

Kilon çok iyi evet dikat etmeleri gerkir ne gereksiz laflar ama bi yandan da söyle dusunuyorum normalde oldukça zayıf biriysen seni böyle görmeyi hayal bile edemezken 5 kilo fazlayla bile şok olmuş olabilirler üzülme kötü niyetle dememislerdir bence he gereksiz mi evet. Kendini biliyorsun sen bosver üzüldüğün şey bu olsun sağlıkla kal.

18. Haftadayım 9 kilo aldım
Hiç takmayın böyle saçma şeylere
Ben kendi kendimle dalga geciyorum
Ben de 56 ile kaldım 65 olmuşum

Geçen gün işyerinde iş arkadaşlarından biri ( erkek)
Hangisi anneyi çirkinlesyiriuordu kız mi erkek mi
Sen acayip cırkınlestirdin senin ondan olacak dedi
Ben de ya evet kız çirkinleştirir dedim

5 kilomu çok iyi almışsın .
Bence gayet iyi doğumda zaten hepsi gider.
Doğuma 40 kilo civarı alarak girdim .
Milletin lafını dinleme boşverr.
Ne kafana takıyorsun hamilesin ..
Boşverrrrr.
Benim gözlerim açılmıyordu ..

Kilo alcan tabii bebek buyuyecek.. abinle karisi hem patavatsiz hemde ego yarisindalar sanki., yemek isi abartilmadigi surece alacagin kilo senin elinde bile degil. Odem olur mesela sisersin.. sen takma bunlari..

Banada is yerinde bir erkek ilk gebelikte.. gebelikte alinan kilolarin verilmesi zor olur dedi:) bende: kac kez hamile kaldinda biliyorsun? dedim:)) ki senin kilon normal yani:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…