Hamilelikte kaşıntı normal mi?

sevgican1983

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
390
0
96
Muğla
günaydın kızlar vucudumda acayip kaşıntı var şuan 16 hafta 6 günlük hamileyim sizce normalmi hadi karnımda normal diye biliyorum ama sırtım bacaklarım acayip bişey sizin anlıcanız

ben de senin gibiyim sanirim.13+4 hamileyim.
mesela ayakabimi giyorum eyilince sirtimda bir kasinma,bir cekilme var ki sormayin.
bacaklarimda da oluyor.heryerimde oluyor.
simdi karnima baktim sanki kizarmis gibi,o kadar kasiyorum ki.karnim cikmadi ama artik sanirim catlak kremi,nemlendirici kullanmaya baslamam lazim.dustan sonra bebe yagi kullanmama ragmen fayda etmiyor.

canim bak benim doguma 2 ay kala falan vucudumun heryerinde bir kasinma basladi doktora gittim bisey yok kucuk sinek isirigi falan dedi neyse benim 1_2 hafta gecti kasinma dahada fazlalasti.artik vucudumu kasimaktan yirtiyodum bacaklarim kaniyodu artik.kasintidan kanamadan yirtik izleri olmustu bacagimda hastaneye yattim 4 gun gozetim altinda tuttular butun tahlilleri yaptilar beni ozel hastaneye sevkettiler hani vucudumda parazit yada uyuz varmi diye mikroskoptan bakti doktor hicbirseyin yok dedi doktor.yani anlayacagin sonuc olarak suna vardilar hicbirseyiniz yok birseye alerjiniz falanda yok sadece bu vucudunuzun gosterdigi bir reaksiyon 1/1000 yada 1/100 kiside mi ne goruluyomus.dogumdan 15 20 gun sonra gecti kasintim zaten dogumdan sonra azlmisti.seninde gecer merak etme vucudun verdigi bir reaksiyon bu canim

öncelikle günaydın
elifcanim' in yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım vcudum o kadar kaşınıyordu ki kaşınırken ağlıyordum artık. şekerden,kolestrolden,alerjiden şüphelenildi ve hepsinden tahlil yapıldı hepsi temiz çıktı bazı hamilelerde görülen zararsız sadece sinir bozucu bir kaşıntı olduğu ortaya çıktı.bu arada doktorum bana bir ilaç verdi o daha beter yaptı bunun üzerine cildiyeye yönlendirdi cildiye doktorunun verdiği ilaçlarla kaşıntım baya hafifledi. ama doğumdan sonra yaklaşık 1 ay kadar giderek seyrelerek devam etti ve bitti....
sana da tavsiyem önce doktoruna bir görün tahliller temiz çıkarsa cildiyeye bir görün.
bebeğini de hayırlısıyla kucağına almanı dilerim....

çok normal canım özellikle o haftalar, ben hatır hutur kaşıyordum valla, dr gittim ovadril diye krem var süper iyi gelio onu kullandım çatlağımda hiç yok

canim bak benim doguma 2 ay kala falan vucudumun heryerinde bir kasinma basladi doktora gittim bisey yok kucuk sinek isirigi falan dedi neyse benim 1_2 hafta gecti kasinma dahada fazlalasti.artik vucudumu kasimaktan yirtiyodum bacaklarim kaniyodu artik.kasintidan kanamadan yirtik izleri olmustu bacagimda hastaneye yattim 4 gun gozetim altinda tuttular butun tahlilleri yaptilar beni ozel hastaneye sevkettiler hani vucudumda parazit yada uyuz varmi diye mikroskoptan bakti doktor hicbirseyin yok dedi doktor.yani anlayacagin sonuc olarak suna vardilar hicbirseyiniz yok birseye alerjiniz falanda yok sadece bu vucudunuzun gosterdigi bir reaksiyon 1/1000 yada 1/100 kiside mi ne goruluyomus.dogumdan 15 20 gun sonra gecti kasintim zaten dogumdan sonra azlmisti.seninde gecer merak etme vucudun verdigi bir reaksiyon bu canim

elifcanim bir uzmandan dinlemiştim kaşıntı olduğu zaman kesinlikle kaşımayın diye..
son aylarda bende de olmuştu ben hata yaptım kaşıdıkça kaşıdım.
kaşırsan buyuk oranda çatlaklar oluşuyormuş. sondoğuma kadar hiç çatlağım olmamıştı ama şimdi gör bide. azar azar üfelemek gerekiyormuş. :ecrin_bebek:

elifcanim bir uzmandan dinlemiştim kaşıntı olduğu zaman kesinlikle kaşımayın diye..
son aylarda bende de olmuştu ben hata yaptım kaşıdıkça kaşıdım.
kaşırsan buyuk oranda çatlaklar oluşuyormuş. sondoğuma kadar hiç çatlağım olmamıştı ama şimdi gör bide. azar azar üfelemek gerekiyormuş. :ecrin_bebek:
bende dayanamiyordumki kasimamaya canim.zaten benimde suciceginin izleri gibi izler kaldi bacagimda ama baska yerimde yok allaha sukur

Ayni sorunu bir sene önce, hamile kalir kalmaz yasadim. Sabahlara kadar vücudumun neredeyse bütün uvuzlari kasiniyordu. Kadin doktorum eger kanda birsey cikmazsa, cocugun cinsiyetine karsi alerjik davraniyor olabilirsin dedi. Bazi kadinlar erkek cocuguna alerjik davraniyor dedi. Gercekten de oglum oldu.

kaşıntı varsa bebeğin içinde yüzdüğü sıvı azlığındanda olabilir bence bol bol su için arkadaşlar.çünki bebeğin yüzdüğü su 3st a bir değişiyo

ben hamileliğimin son aylarında yaşadım bu sorunu.karnım bacaklarımın ve kollarımın üst kısımları yara olacak derecede çok kaşınıyordu.uyku haram olmuştu resmen.vücudumun halini görünce(hamilelikte kaşıntı normal)diyen doktorumun dehşet dolu ifadesini hala unutmuyorum.cildiyede de alerji hapı verdiler ama mecbur kalmadıkça kullanma diye.tabii kullanamadım bende.sirke kötü kokuyor ama geçici bir çözüm olabilir.ne kadar sirke tükettiğimi anlatamam.
sebep hamilelik alerjisi denen bir durummuş.nadiren özellikle ilk gebeliklerde görülebiliyormuş.doğumla birlikte geçiyor çok şükür iz falanda kalmadı bende.
ama gerçekten çok zordur.kaşıntı deyip geçmeyin.öyle bir an oluyoki ağrıyı kaşıntıya tercih eder duruma geliyorsun.yaşayanara sabır diliyorum

ayyyy bana kaçıntı demeyinnnn... ömrüm tükendi hamileyken. hamileliğinim 7. ayındaydım bi gece bi uyandım allahım deli gibi kaşınıyorum dedim kesin çatlayacağım ondan böyle oldum yok ne çatlak ne bişi eşim ertesi gün kalk gidelim dedi normal bişi değil dedi kaç gece hastaneye gittik sayısını ben bilmiyorum nasıl ağlardım bulaşık süngerinin sert tarafı varya onlarla kaşırdım veya halı fırçasıyla sebep ise karnım küçüktü bebekte büyük ve yeri dar olduğu için karaciğere baskı yapıyormuş karaciğerde baskıya uğradığı için kaşıntı olarak vucuda geri dönüyormuş onun yüzünden erkenden doğdu miniğim çünkü artık dayanamıyordum ne ilaçlar ne kremler kullandım fayda etmedi

off off bu kaşinti bende var çok zor dogumuma bir ay kaldi bir bucuk aydirki bu kaşintiyi çekiyorum dr gittim tahlil yaptı hastaneye yatirdi 8 gün kaldim eve geldim yine geçmedi ama eskiden yara etmemiş birakmiyordum şimdi öle değğil ama yinede çokkaşiniyor karaciğerden geln bir rahatsizlikmiş...

benm de oluyor kaşıntım özellikle karnımda ama sizinki kadar rahatsız edici değil,şu karaciğer kontrolünü yaptırmakta fayda var derim ben.

öncelikle günaydın
elifcanim' in yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım vcudum o kadar kaşınıyordu ki kaşınırken ağlıyordum artık. şekerden,kolestrolden,alerjiden şüphelenildi ve hepsinden tahlil yapıldı hepsi temiz çıktı bazı hamilelerde görülen zararsız sadece sinir bozucu bir kaşıntı olduğu ortaya çıktı.bu arada doktorum bana bir ilaç verdi o daha beter yaptı bunun üzerine cildiyeye yönlendirdi cildiye doktorunun verdiği ilaçlarla kaşıntım baya hafifledi. ama doğumdan sonra yaklaşık 1 ay kadar giderek seyrelerek devam etti ve bitti....
sana da tavsiyem önce doktoruna bir görün tahliller temiz çıkarsa cildiyeye bir görün.
bebeğini de hayırlısıyla kucağına almanı dilerim....

kız kardeşim bu kaşıntıları yüzünden gününü beklemeyemedn dogurmak zorunda kaldı gerçi zamanı iyiydi ama mecburen sezeryan olmak zorunda kaldı 37 haftada,çünkü çıldırırcasına kaşınıyordu vucudundakı yüzü hariç heryer kıpkırmızı oluyordu hemde kabarıyordu.hiç bir sebep bulunamadı..dogumdan sonra kortizon fılan başaldılar ama süte gecer endişesiyle kullanamadı kardeşim öyle böyle dogumdan sonrada 1 ay sürüp kendılıgınden geçti ama çooook feciydi kaşıdıgı yerdeki izleri yeni yeni geçiyor bebegi 7 aylık şuan :emir_bebek:

gece yarısı oturup yataga aglıya aglıya kaşırdım benim kocayıda kaldırıp onada kaşıtırıdım ne kötüydüü ya sonra doktoruma gitiim testler falan yaptı temiz çıktı yediklerine dikkat et dedi çig et salam sucuk sosis baldan uzak dur ben bigün kalktım akşama kadar yemedim bunlardan ogün yemedim bende salam sosois seviorum ogün çok rahatımm ertesi gün yedim kaşıntımdan öldüm yediklerine dikkat et çok tüketigin bişeyleri bırak bakalım nolcak

kızlar bende cok kasıntı var 27 haftalık benımkıde ama vucudumda cok kasıntı var yedıklerımle alakalı olduğunu sanmıyrum esım vucudun gerılıyor o yuzdendır dıyor.bılmıyorum ne olcak?

arkadaslaRr benımde ılk aylarda kasıntım olmustu drum normal dedı karnım ıcın fıto vermıstı krem basaclarımö ıcın ıse baska bı krem vermıstıbunu göbegın harıc heryere surebılırsın demıstı...

arkadaslar kasıntım hakkında gelısmelerı bıldıreyım doğuma kadar kasıntım her gecen gun daha da artttı karacığer testı yapıldı değerler normal cıktı gebelık zehırlenmesınden korkmustu dr ama cıkmadı şukur.sonra bebek hormon salgılıyor normaldır cekeceksın dedı ve oyle oldu ozellıkle gecelerı cok kasınıyordum doğuma kadar bu boyle devam ettı ama cok sukur doğum yaptığım an butun hepsı bıttı.sımdı bacağımdakı kasıntı yaralarım iğleşiyor..sızde merak etmeyın doğumdan sonra bırseyınız kalmıyor..

Back
X