Hamilelikte kaşıntı normal mi?

arkadaslar kasıntım hakkında gelısmelerı bıldıreyım doğuma kadar kasıntım her gecen gun daha da artttı karacığer testı yapıldı değerler normal cıktı gebelık zehırlenmesınden korkmustu dr ama cıkmadı şukur.sonra bebek hormon salgılıyor normaldır cekeceksın dedı ve oyle oldu ozellıkle gecelerı cok kasınıyordum doğuma kadar bu boyle devam ettı ama cok sukur doğum yaptığım an butun hepsı bıttı.sımdı bacağımdakı kasıntı yaralarım iğleşiyor..sızde merak etmeyın doğumdan sonra bırseyınız kalmıyor..

ben de aynı şeyleri yaşadım bütün tahlillerim temiz çıkmıştı... geçici bir durum doğumdan sonra kaşıntım iyice hafifledi iki hafta içinde artık bitmişti :)
sen de merak etme canım doğumdan sonra tamamen geçer .. bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah...

Bende bu durumu yaşamıştım çok fenaydı üstelik hamile bir arkadaşım daha vardı fakat o bu sorunu yaşamıyordu bayağı ağlamıştım niye bende oluyor diye :)) neyse acısıyla tatlısıyla atlattık :)

bende 35 haftalık hamileyim 35 bitmeküzere çarşamba günü doğum olacak 2 gündür ellerim kaşınıyorr çok feci araştırdım karaciğerle alakalı olabilirmişş allahtan doğum yakınn ikiz oldukalrı için 36. haftada alınacaklar kaşıntı sinir etti beni

konuya 1 yıl sonra ben birşeyler yazayım bende de kaşıntı dozu gittikçe arttı bayanlar şuan 34 haftalık hamileyim popom, bacaklarım sırtım fena kaşınıyor dr. söyledim krem verdi normal ama çok artarsa hamilelik sonlanabilir yani doğum olur dedi. ama ben idare edeceğim bakalım.

konuya 1 yıl sonra ben birşeyler yazayım bende de kaşıntı dozu gittikçe arttı bayanlar şuan 34 haftalık hamileyim popom, bacaklarım sırtım fena kaşınıyor dr. söyledim krem verdi normal ama çok artarsa hamilelik sonlanabilir yani doğum olur dedi. ama ben idare edeceğim bakalım.
Öncelikle herkese slm,
Bende de kaşıntı sorunu var mlsf ama bu hafta iyice artış gösterdi. Göbeğimden ulaşamıyorumda bi çok yere :KK70:Kerken dr'unun sölediği kafama takıldı. Erken doğuma sebebiyet verebiliormuymuş bu kaşıntılar? Normalde ikiz gebelik olduğu için doğumum erken olacak bu bi belirti olabilirmi acep?

mrb ben bugün sabah cildiyeye gittim. dr. yapacak birşey yok bu hastalığın adı PUPP dedi. tek kurtuluş doğummuş ki bazen doğumdan sonrada geçmeyebilirmiş Aman Allah korusun diyorum dayan dedi olmazsa sezeryan dedi benim 8 günüm kaldı dayanacağım inşallah. eğerki 1 ayım falan olsaydı gerçekten sezeryana girecektim. kaşıntılarım gün be gün artış gösterirken 2 gündür normalleşti. normal dediğim yine kaşıntı var ama ben tatlı-tuzlu yemiyorum yanımda kolonyayı heryerime sürekli sürüyorum buzlarla vucudumu ovuyorum ve sürekli soğuk suyla yıkıyorum. vucudum elden gitti kızlar bacaklar karın kollar ve şuan farkettiğim sırtımda döküntü gibi yaralar oluşmuş. dayanmaya çalışıyorum Yardım et Allahım düşmanımın başına verme bu hastalığı. bu arada kadın doğum uzmanımla görüştüm bugün sezeryana gelmiyormusun diyor acı çektiğimi görünce dayanamaz diye düşünmüş. dayanmaya çalışıyorum dedimtamam ama ben heran sezeryana hazırım dedi...oda benden umudu kesti ama ben direniyorum. bu hatalığın kurtuluşu doğummuş inşallah doğumdan sonra geçer. hastalığın sebebi belli değilmiş ve çok az hamilede görülürmüş..

kızlar az önce bir kaşıntı atağı geçirdim ki sormayın. öldüm. halımın üstü damla damla kan oldu her tarafım bacaklarım ve maalesef karnım beni delirtti kaşıyarak kanattım kendimi kaybettim biran banyo soğuk su buz kompresi biraz sakinleştirdi ama şuan kollarımda devam ediyor. ölüyorum Allahım yardım et. Annem yanımdave ne olur sezeryana gir bu haline dayanamıyorum diyor.

Slm,
14 haftalık hamileyim,benim de göğüslerim de kaşıntı başladı bir kaç gündür.Belki de büyümeye devam ettiği içindir bilemiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Arkadaşlar bana da puppp teşhisi kondu ne avil ne de eczacının hazırladığı karışım ikisi de iyi gelmedi. Ayak tabanim avuç içim bacaklar kollar sırt her yerim yara bere icinde. Yulaf kurunu bi arastirin ben sadece ayaklarimda denedim bir kere faydasini gormedim. Bir de yulaf özlü sabunla yıkamak iyi geliyor biraz rahatlatiyor. A101de satiliyor.Buzla kompres yapmakta geçici ve iyi bir çözüm.

Ben de çok kaşınırdım göbeğim ve bacaklarım özellikle
göbeğin çatlayacak ondan dediler ama hiç çatlamadım :KK53:

Kızlar özellikle erkek çocuğa sahip olanlarda olabiliyormuş,erkek çocukla birlikte hormon değişimleri filan kadinlarda alerji gibi kizarikliklar kasintilar yapiyor.

Kaşıntıdan uyuyamıyoruummm
1 ay öncr başladı bendede karaciiğer enzimlerime bakıldı temiz çıktı çok şükür doktorum cildiyeye gitmemi söyledi amq ben gitmedim özellikle el ve ayağımda var 37. Haftamdayım napıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum

Kaşıntıdan uyuyamıyoruummm
1 ay öncr başladı bendede karaciiğer enzimlerime bakıldı temiz çıktı çok şükür doktorum cildiyeye gitmemi söyledi amq ben gitmedim özellikle el ve ayağımda var 37. Haftamdayım napıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum
Canım ben bundan çok çektim gebelik kolestazı bazen direk karaciğer enzimlerini çıkarma ya bilir açlık safra asiti bakılması lazım el ve ayakta kaşıntı hastalığın tipik belirtisi ben 36.haftada acil sezeryana girdim. Haftan ilerlemiş allahın izniyle bi şey olmaz korkma ama karaciğer enzimlerini haftada 1 kontrol ettir ve açlık safra asiti testi yaptır çok önemli. Sağlık la kavuş bebeğine

Yazali baya olmuş bayanlar amaaa bende çok kasiniyorum benim bacaklarım çok kabardi başlarda hata yaptım kasidim hep dayanamayıp bide sıcak hava çok etkiledi . Klimalı ortamlarda kasinmiyordum . Şuan hafifledi ama bacaklarimda izler var arasıra geliyor kaşıntı bir gece o kadar siddetliydiki caresizlikten hüngür hüngür ağladım kabus gibiydi . Karaciğer kan tahlillerinde bişey çıkmadı Allah'a şükür ama herkes çok şaşırıyor çevrem sanırım az rastlanır biseymis bu hamilelikte . Verdikleri kremlerde hiçbirşey yaramadı tek çözüm soğuk duş almak ve kasimamak ( dayanmak için peygamber sabrı gerekse de ) Allah m sağlıkla hayirliysa kurtarsın gelsin bebişim bebislerimiz :((

Benimde bacaklarım kaşınıyprsu ara ara

ben de senin gibiyim sanirim.13+4 hamileyim.
mesela ayakabimi giyorum eyilince sirtimda bir kasinma,bir cekilme var ki sormayin.
bacaklarimda da oluyor.heryerimde oluyor.
simdi karnima baktim sanki kizarmis gibi,o kadar kasiyorum ki.karnim cikmadi ama artik sanirim catlak kremi,nemlendirici kullanmaya baslamam lazim.dustan sonra bebe yagi kullanmama ragmen fayda etmiyor.
Siz bu yorumu yazdığınızda ben dokuz yaşındaymışım tarihine baktığımda çok duygulandım tam 10 yıl geçmiş bebeğin sağlıklı doğmuştur umarım şuan 10 yaşında olmalı ben de anne olucam inşallah doğumuma iki buçuk ay kaldı 🤗

Back
X