Benimde yuksek cikti ama tehlikeli boyutta degil.. Henuz baktirmadim, bir daha kan aldiricam, dusmemisse doktora gitmeyi dusunuyorum. Daha onceki kan testlerimde karacigerde birsey cikmamisti, kurban bayraminda yagli etleri fazla kacirdigimi biliyorum ve bu yuzden simdi diyetteyim :) bakalim dusmusmu..Merhaba, 2 gün önce normal izlem için sağlık ocağına gittim. Kanına da bakalım dediler ve kan tahlili yaptırdım. Sonucunda karaciğer enzimlerin yükselmiş dedi doktor. Normali 0-35 olan değerler ALT:164 AST:65 gibi değerler çıkmış. Dahiliyeye gittim 3 sebebi olabilir dedi. Gebeliğe bağlı karaciğer yağlanması, hepatit taşıyıcılığı ya da safra kanalında tıkanıklık. Tekrar tahlil ve karaciğere safra kesesine bakmak için ultrason istedi. Ultrasona girdim sabah karaciğer safra normal dedi bakan doktor. Hepatit sonucum çıkmadı daha. Karaciğer enzimleri ise ALT:143 e AST:56 ya düşmüş. Ultrasona bakan doktor değerler çok yüksek değil idare edilebilir dedi konuşmamızda.
Başka karaciğer enzimleri yükselen var mı? Neden olabilir acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Demir hapından olabilir mi diye düşündüm doktorun da aklına geldi ve kan tahlilinde bakacağım dedi. Bir de bu demir hapına taktım bu sıralar(gynoferro sanol). 8 kilo almış görünüyordum 3 gündür içmiyorum ve neredeyse 1 kilo vermişim. Kullanmayan var mı acaba aranızda? Neredeyse 3 aydır kullanıyorum. Kan değerlerim iyi çıkıyor daha önce de iyiydi.
3 gündür demir hapını içmiyorum acaba ondan mı geriledi sonuçlar? Benzer durum yaşayan var mı? Yardım lütfen
canim brnde kasimda dogum yaptim.aralikta ast aalt baya yuksek cikti.karacigerde safra falan normalmis.doktor banada hamilelikte kullandigon ilaclardan olabilir dedi.ben sadece demir ilaci kullanmistim.sanirim ondan oldu.bir ay sonra yine kan vercem takipte kalcazBen 34. haftadayım şu an. Hiç bir vitamin ve demir desteği kullanmıyorum çok şükür değerlerim iyi. Ast normale döndü. Alt de şu an normal sınıra girmek üzere zaten Alt daha geç düşer dedi doktor. Allahtan başka bir şey çıkmadı karaciğer safra kesesi, kolestaz falan. Sizlerinki de düşer en kısa zamanda inşallah...
Aynen benim de gynoferrosanol demir ilacı yaptı gün aşırı bile içsem yükseltiyordu en iyisi hiç kullanmamak. Ama merak etme düşercanim brnde kasimda dogum yaptim.aralikta ast aalt baya yuksek cikti.karacigerde safra falan normalmis.doktor banada hamilelikte kullandigon ilaclardan olabilir dedi.ben sadece demir ilaci kullanmistim.sanirim ondan oldu.bir ay sonra yine kan vercem takipte kalcaz
Merhaba arkadaşlar benzer durumda olanlar ya da olabilecekler olur diye sonuçlarımı yazayım dedim. Geçen hafta demir hapı (gynoferrosanol) bıraktım. tahlillerim ve ultrasonum temiz çıkmıştı ALT ve AST dışında. Dün yaptırdığım tahlil sonuçlarıma göre ikisi de baya düşmüş. Sanırım demir hapı karaciğere ağır geldi. Arada mutlaka kan tahlili yaptırın. Çünkü doktorlar her gebeye veriyor vitaminleri ve demir haplarını. Her bünye farklı tepki gösteriyor demekki. Benzer durum yaşayan olursa yol gösterici olabilir. Herkese iyi bayramlar...
merhaba,28 haftalık hamileyim karaciğer değerlerim yüksek çıktı AST:45 ALT: 68 çıktı karaciğer yağlanması olabilir dedi doktor. 2 hafta sonrası için kontrol istedi. bana yada bebeğime bişey olmaz inşallahkullandığım ilaçlar decavit ve demir hapı (gynoferon)
Yanlış yönlendiriyorsunuz hamilelikte ast alt yüksekliği gebelik kolestazından olur bu da bebeğin hayatı tehlikede demektir. 5 10 katı yükselirse zaten acil sezeryana alırlar. Bizzat yaşadım durumu ordan biliyorumKaraciger enzimlerinin tehlike arzedecek yükselmesi normalin 5-10 katıdır. Hamilelik ve ilaclarda düsünülünce normal. Hele ki bir agrı kesici bile kullansanız bu değerler tırmanır. Yine de tahlilleri sıkca tekrarlamalı takip icin. Asmler de yapıyor ast- alt tahlili
Progestanla alakasi yoktur doktor en doğrusunu söyler suan normal gibi el ve ayaklarda kaşıntı olursa endiselenmelisinMerhaba. 14 haftalik gebeyim. ALT 52 yuksek, AST 30 normal cikti. Bircok sey okudum ama ciddi bir durum var mi yok mu cozemedim. Dusuk riskinden dolayi progestan kullandim o mu sebep oldu acaba. Doktoruma gidicem ama su an tedirgin oldum.
Progestanla alakasi yoktur doktor en doğrusunu söyler suan normal gibi el ve ayaklarda kaşıntı olursa endiselenmelisin