Merhaba, 2 gün önce normal izlem için sağlık ocağına gittim. Kanına da bakalım dediler ve kan tahlili yaptırdım. Sonucunda karaciğer enzimlerin yükselmiş dedi doktor. Normali 0-35 olan değerler ALT:164 AST:65 gibi değerler çıkmış. Dahiliyeye gittim 3 sebebi olabilir dedi. Gebeliğe bağlı karaciğer yağlanması, hepatit taşıyıcılığı ya da safra kanalında tıkanıklık. Tekrar tahlil ve karaciğere safra kesesine bakmak için ultrason istedi. Ultrasona girdim sabah karaciğer safra normal dedi bakan doktor. Hepatit sonucum çıkmadı daha. Karaciğer enzimleri ise ALT:143 e AST:56 ya düşmüş. Ultrasona bakan doktor değerler çok yüksek değil idare edilebilir dedi konuşmamızda.
Başka karaciğer enzimleri yükselen var mı? Neden olabilir acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Demir hapından olabilir mi diye düşündüm doktorun da aklına geldi ve kan tahlilinde bakacağım dedi. Bir de bu demir hapına taktım bu sıralar(gynoferro sanol). 8 kilo almış görünüyordum 3 gündür içmiyorum ve neredeyse 1 kilo vermişim. Kullanmayan var mı acaba aranızda? Neredeyse 3 aydır kullanıyorum. Kan değerlerim iyi çıkıyor daha önce de iyiydi.
3 gündür demir hapını içmiyorum acaba ondan mı geriledi sonuçlar? Benzer durum yaşayan var mı? Yardım lütfen