Hamilelikte karaciğer enzimlerinin (ALT, AST) yüksekliği

Kızlar benimde yüksek çıkmıştı doktor bida kan baktı ve gene yükselmiş 60 ve 51 olmuş bakalım ne diycek

Bu sonuçlardan sonra sadece folik asit kullanıyordum onu bıraktım ve 2 hafta geçti bgn ölçüldü 30 39 A düşmüş değerler doktora folik asiti bıraktığımı söylediğimde ondan kaynaklanmaz demişti ama düşmüş işte demekki benim vücuduma iyi gelmiyor sürekli hap içmek

Bu sonuçlardan sonra sadece folik asit kullanıyordum onu bıraktım ve 2 hafta geçti bgn ölçüldü 30 39 A düşmüş değerler doktora folik asiti bıraktığımı söylediğimde ondan kaynaklanmaz demişti ama düşmüş işte demekki benim vücuduma iyi gelmiyor sürekli hap içmek
Folik asit bebegin gelisimi için hayati onem tasiyor ama

Merhaba, 2 gün önce normal izlem için sağlık ocağına gittim. Kanına da bakalım dediler ve kan tahlili yaptırdım. Sonucunda karaciğer enzimlerin yükselmiş dedi doktor. Normali 0-35 olan değerler ALT:164 AST:65 gibi değerler çıkmış. Dahiliyeye gittim 3 sebebi olabilir dedi. Gebeliğe bağlı karaciğer yağlanması, hepatit taşıyıcılığı ya da safra kanalında tıkanıklık. Tekrar tahlil ve karaciğere safra kesesine bakmak için ultrason istedi. Ultrasona girdim sabah karaciğer safra normal dedi bakan doktor. Hepatit sonucum çıkmadı daha. Karaciğer enzimleri ise ALT:143 e AST:56 ya düşmüş. Ultrasona bakan doktor değerler çok yüksek değil idare edilebilir dedi konuşmamızda.
Başka karaciğer enzimleri yükselen var mı? Neden olabilir acaba fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim. Demir hapından olabilir mi diye düşündüm doktorun da aklına geldi ve kan tahlilinde bakacağım dedi. Bir de bu demir hapına taktım bu sıralar(gynoferro sanol). 8 kilo almış görünüyordum 3 gündür içmiyorum ve neredeyse 1 kilo vermişim. Kullanmayan var mı acaba aranızda? Neredeyse 3 aydır kullanıyorum. Kan değerlerim iyi çıkıyor daha önce de iyiydi.
3 gündür demir hapını içmiyorum acaba ondan mı geriledi sonuçlar? Benzer durum yaşayan var mı? Yardım lütfen :KK43:
kullanışan vitamin hapları ve hazır gıdalar yükseltrbiliyo enzimleri dikkat etmek lazm bi arkadaşım yğkselmişti doktoru ilaçları bıraktırttı bi süre enginar ye demişti bide sonra bidaha tahlil yaptılar düşmğştğ ilaçlarına devsm etti

Bu konu çok önemli ben bu teşhis koyulup dikkat edilmediği için canavar doktorlar tarafından küçücük meleğimi kaybettim çok dikkat ben bilemedim doktor denilen canavara inandim

X