hamilelikte kansızlık

paresserap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
215
2
46
Gaziantep
hamileyim ve kansızlık çıktı.doktor ilaçlı kan şurubu verdi tadı iğrenç.meyve suyuna katıp içiyorum ama yinede midem bulanıyo.hepını yazdırdım onu içiyorum.ancak kan şurubunun içinde folik asit var kullunmakta istiyorum.napcam bilmiyorum

tavsıyem her sabah ac karnına ıkı kasık keçi boynuzu pekmezi ye hem magnezyum içeriyor cok faydalı hem miğde dostu hemde kansızlıga cok ıyı gelıyor bende kansızım ama her sabah içmeye calısıyorum gercekden cok ıyı gelıyor.

hamileyim ve kansızlık çıktı.doktor ilaçlı kan şurubu verdi tadı iğrenç.meyve suyuna katıp içiyorum ama yinede midem bulanıyo.hepını yazdırdım onu içiyorum.ancak kan şurubunun içinde folik asit var kullunmakta istiyorum.napcam bilmiyorum

canım sen hamilesin. kendinide , bebeğininide düşünmen gerekiyor. kansızlık bebeğinin gelişimini etkilemese (etkileyebilirde) bile seni kötü yöne etkileyebilir. bende kansızlık yaşamıştım. bana bir doktor demişti doğumda kan kaybı olacağı için masadan kalkamazsın diye. doktora söyleseydin hap şeklinde olan ilaçlar yazsın yada iğneden korkmazsan kan iğneleri verebilir. tabii hamileler her ilacı kullanamaz. belki dediğim gibi bebeğe zarar vermeyen o tür ilaçlar yoktur. ama folik asit içeren haplar var. ben hep hapını içmiştim. kansızlığın için besinler tüketebilirsin. üzüm ve dut pekmezi, kuşburnu marmelatı, ayrıca bol suda tüketmen senin için iyi olur. sonuçta kanın yapısında suda bulunur. eskiler kansızlığa karaciğer, dalak iyi gelir diyorlardı. ne kadar doğru bilmiyorum sonuçta doktorlar daha iyi bilir. geçmiş olsun canım.

bende de kansızlık çıktı..8 hftlk gebeyim..ferramat die bi hap verdi doktor..bendde bi de bağırsak ülseri var..ilaç bağırsaklarımda kanama yaptı...offf çok canım sıkkın...napıcam yaaa..doktoruma da gitmeme 10 gün var daha

cevaplarınız için sağolun bende ilaç yazdırdım.ferrum fort ismi.umarım ii gelir.

cnm ya ben 4 aydır içiyorum hapı hala kanım çok düşük şimdide folik asidli kan şurubuna geçtim kilo çok aldm kimse inanmıyo ama gerçekten kiloda aldırıyolar..herşeye rağmen bebeğime değer bide azcık yükselse çok sevincemde :((

Bende bugun geldım doktordan .kan degerlerım çok düşükmüş.şimdiden böyle düşük olursa dogumda falan ne yapcan dedı

canımı sıktı yaaa...
Neyse ferplex'fol kan ve demır yapıyormuş.içtim tok karnına küçük bir şişelerde fena degıl ama tadı çokta kötü degıl.birde elevit dıye vıtamın hapı verdi,,, sanahları aç karnıma pekmez yıycekmışım hiçte sevmem yaa.ama başladım bugunden itibaren,
benım sorum şu.kızlar sizler ne ıyıyor ,içiyorsunuz mesala düzenli süt içiyormjusun meyve falan
benınde bılgılendırırımısınız??:49:

Merhaba kizlar,

ben yazin ancak evlenecegim ve bebis sahibi de ancak bir iki sene sonra düsünüyoruz Allah nasip ederse.

Ama konuyu görünce ilgimi cekti cünkü ayni sorun bende de var.

Yüzüm cok cok cok solgun. Gelip gecen herkes 'YoLcu hastamisin' diye soruyor.

Kansizliktan dolayi demir eksikligi var bende. Doktorum 'bedenin demiri kabul bile etmiyor' demisti.

Bu durum hamile kalinca tehlikeli olabiliyormus diye duydum?

Detayli bilgisi olan var mi?

Ne gibi bir tehlike bu? Bebegime benim yüzümden zarar gelir mi?

merhaba kızlarr... demir eksikliğinden bende çok çektim.. 17-19 yaş arası ilaçlarla yükseltmiştim normal değerlere .. bu sene nikah başvurusunda teakrar düştüğünü öğrendim.. 5 ay boyunca gyno ferro sanol içtim.. 1 ayda ferrum iğnelerden 8 tane oldum.. normal değerlere çıktı tekrar.. sonra doktoruma geçmişimi anlattım.. o da ben 17 yaşından beri kullanıorum, menapoza kadarda kullanmamız gerek dedi.. şimdi korumak için adetımdan 2 gün önceden başlayıp 2 gün sonraya kadar gyno ferro sanol kullanıyorum.. yani ayda 9 gün ilaç 21 gün ilaçsız... menapoza kadar da boyle gidecek..

sizlere tavsiyem hamile olanlar ilaçları mutlaka düzenli kullanın, gün atlamayın.. 9 ayda ancak yükselebılıo ilaçla .. hamile olmayanlar içinse en güzeli iğne direk kana karışıo hızlı yükselmeyi sağlıo :)) ancak iğne hamileleikte sakıncalı olabılıomuş düşüğe neden olabılıo dedi doktorum , bu yüzden doktorunuz reçetelemezse sakın kullanmayın.. hamilelik düşünenler önce yükseltin.. yoksa hamilelikte diyette yapılamıyacagından daha çok kilo alınabılıo ilaçla..

hamile olupta ilaç kullanan ve kilo alanlar için söylüyorum : bende ilaç iştah artırıcı bı durum yarattı . bununda çözümünü , ilacı gece yatmadan alarak buldum.. boylece etkısı sabah ve oğle öğünlerini buldu aksama çok yememiş oldum..

hepiniz ve bebişleriniz sağlıkla kalın :)

Kansızlık bende de var. Daha doğrusu değerlerim alt sınıra yakın. İlaç vermedi doktorum şu ana kadar. Zaten ilaç kullanmak istemiyorum. Kilo vb. yan etkileri nedeniyle. Onun için doğal yollardan destek almayı tercih ettim ve sabahları pekmeze başladım. Sabahları 2 tatlı kaşığı yutuyorum, zorla da olsa. Sütü pekmezle birlikte almayı önermedikleri için sütümü de akşamları içiyorum. Yemekten sonra. Sütü yatmadan önce içerseniz kilo yapıcı etkisi oluyomuş. Onun için yatmadan birkaç saat önce içmeye çalışıyorum.

slm kızlar kansızlık bende hep vardı ellerim ayaklarım hep üşürdü önemsemezdim ama hamile kalınca kansızlık bebek açısından iyi değil hem beslenemiyo hemde anne kansızsa bebeğinde demir depoları boş oluyomuş yani oda kansız oluyo,birde doğumda kan kaybı fazla oluyomuş anne için çok önemliymiş :(( ben kan şurubunu 2 şer tane alıyorum.. çay kave yasak, kan hapı veya şurubu yoğurt peynir ve sütle aynı anda tüketmeyin en az 2 saat sonra..pekmezde işe yaramadı :) 2şişe organik dutpekmezi bitirdim hergün 2 kaşık yiyodum kilodan başka bişey değil içme dedi doktorum sadece şeker alıyosun vücuduna dedi.. oda doğru mesela ben 11 kiloyu şimdiden aldım kime desem inanmıyo iştah artırıp kilo yapıyo malesef..benim kan değerim 10 larda hala yükselmedi 12 ve üstü normal değermiş sadece kilom arttı :)))))))

vay beee...ee ne olcak pekı kan degerım çok düşükmüş bende
sabahları keçıboynuzu pekmezı yıyorum 1 yemek kaşigı bırde yatarken .hiç sevmıyorum ama mecbur yıyorum :D

sütte içiyorum.şimdi boş kılomu alacagım yaa :( kan yapmazmı bu pekmez.bırde ben kan ilaçlarıda kullanmaya başladım vitamın hapıda

ben de hamılelıiğim boyunca gunde 2 kere kan hapı aldım ve anca 1 değer falan yukseldi.ama kım dıyor kı kan hapı kılo yapmaz YALAN.Ddelı gıbı kılo aldırıyolar.şimdi gene hamıleyım ama ılk doğumdan berı yanı 23,5 yıldır ben de hergun keçı boynuzu pekmezı ıçıyorum ve şimdilik kan hapına gerek görmedı dr.kan değerlerım fena çıkmadı çünkü.bence de kansızlık problemınız varsa harnup pekmezı için sabahları aç karnına.hem kabızlığıa da ıyı gelıyor.

bendede kansızlık var, önceleri 1 olan kan hapımı doktorum 2 taneye çıkarttı ama şimdilik pek değişiklik yok. bu hapları içerken dikkat etmeniz gereken 2 saat öncesinde ve sonrasında süt, yoğurt, yumurta, çay, kahve yani demir emilimini azaltan şeyler yememeniz. buda hamile biri için problem oluyor açıkçası. ben zamanlamada çok zorlanıyorum çünkü kemiklerimde zayıf olduğu için çok fazla süt ve yoğurt yemem gerekiyor onun çaresinide kalsiyum hapında buldum mecburen

Kansizlik bendede var.. Benimki cocuklugumdan beri ayni ve cok dusuk benim degerler annemde bana hamileyken boyleymis. Icmedigim hap felan kalmadi insallah bebisimde olmaz..

ben de hamılelıiğim boyunca gunde 2 kere kan hapı aldım ve anca 1 değer falan yukseldi.ama kım dıyor kı kan hapı kılo yapmaz YALAN.Ddelı gıbı kılo aldırıyolar.şimdi gene hamıleyım ama ılk doğumdan berı yanı 23,5 yıldır ben de hergun keçı boynuzu pekmezı ıçıyorum ve şimdilik kan hapına gerek görmedı dr.kan değerlerım fena çıkmadı çünkü.bence de kansızlık problemınız varsa harnup pekmezı için sabahları aç karnına.hem kabızlığıa da ıyı gelıyor.

slm cnm ben 2 doktora birden sordum kan hapı kilo yapmıyo öylebir ihtimal bile yok deyip suçu bana elimle ağzımın ayarına takıp lafı sokmuştu bana..çok sinir bir durum normalde 25. haftada araştırıyorum 7-8 kilo alıyolar benim 12 kilo oldu..diyet yapıp lafı yemek sinirlerimi bozuyo bende eskisi gibi kasmıyorum kendimi bu gidişle 25 kiloyu aşıcam :))))))))) pekmez içinde sadece şeker alıyosun bırak dedi..ama ben bu aralar tatlı isteğimi bastıramıyorum canım çekiyo yaaa kimsede anlamıyo onun yerine nutella kavanozunu kaşıklıyorum salll gitsin diyorum...öylede böylede kilo alınıyo ama ençokda kızımı kıpırdatmak için yiyorum nutellayı :))

bu arada kızlar HGB kan değerleriniz kaç çıkıyo...benim 11 den 5 ayda 10 a inmiş bebek büyüdükçe değerlerim azalıyo hemde 5 aydır çift kan hapı şurubu içmeye rağmen malesefff :(((

Kizlar selam bende 17 haftalik hamileyim doktoeum once maltofer verdi demirilaci ama midemi cok bulandirdi kullanamadim sonra degistirdi santo ferro diye bi demir.ilaci verdi ama ben onuda kullanamiyorum kullanmadim midem kalkiyor..eşim de kiziyor cocukta bisi olcak niye kullanmiyosun diyor,benm bildgm cocukta bi sorun olmaz da anne bitkin duser yai anne mahfolur en fazla kan yuklemesi yapilir dogumdan sonra.. ya merak ediyorum benim.gibi kullanamayan ve dogum yapan varmi?? Sonucunuz ne oldu cocuguizda bi sikinti sorun varmi?

Back
X