• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte kan testi sonucu ne kadar doğrudur ?

KuPPe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
1.736
0
356
Diğer
kızlar merhaba ben aranızda yeniyim, benim şöyle bir sorunum var, yardımınızı bekliyorum,
ovülasyon testi almıştım, ovülasyon testinin yumurtlama günümü gösterdiği gün yani 03 şubatta ilişki gerçekleşti, fakat benim bir kaç gün sonra, çok aşırı bel ağrılarım oldu, bu gebelikle alakalı bir ağrı değil, çünkü ilişkiden önce hafif şiddetli bel ağrım vardı, 03 şubattan sonra bu ağrı dayanılmaz dereceye geldi.. mecbur acile gittik, durumu izah ettik, acil kadın doğuma yönlendirdi ve 08 şubat tarihinde kan testi yapıldı, testte negatif çıktı fakat gebeliğin kanda görünmesi için bu tarih çok erken değil mi? ben hala tereddütteyim, bir hafta sonra tomografim çekilcek ama çok korkuyorum, vicdan azabı duymak istemiyorum daha sonra..bana ne önerirsiniz?sizce kan testi doğru sonuç vermişmidir bu kadar kısa sürede..ne yapacağımı bilemiyorum ve çok korkuyorum..
:43: :43: :18:

merhabalar, geçmiş olsun öncelikle. kan testini tomografiye girmeden tekrarlayabilirsin

bildiğim kadarıyla ilişkiden sonra en az 14 gün geçmesi gerekiyor kan testini o zaman yaptırabilirsin ama benimde benzer birşey olmuştu adetime 1 hafta vardı test yaptım negatif çıktı ama doktorum adetini bekle dedi yani anlaşılmıyabiliyor.bence bekle riske atma derim ben eğer çok acil değilse tabii

teşekkür ederim kızlar..zaten ben çok şaşırdım 5-6 günde kanda gebeliğin belli olmasına, doktor belli olur dedi ama içime sinmedi işte..inanılmaz ağrılarım var, yerimden kalkamıyorum ama inatla ilaçta kullanmıyorum, belki de gerçekten hamile değilim fakat içime bi kurt düştü işte..o kadar araştırdım 5-6 günde belli olacağına dair hiç bir yazı göremedim, deneyimleri olan sizlere danışmak istedim..çok teşekkür ederim..en iyisi cuma günü yine kan testi yaptırmak, inşallah yürüyecek duruma gelirim de giderim offf offff :43:

teşekkür ederim kızlar..zaten ben çok şaşırdım 5-6 günde kanda gebeliğin belli olmasına, doktor belli olur dedi ama içime sinmedi işte..inanılmaz ağrılarım var, yerimden kalkamıyorum ama inatla ilaçta kullanmıyorum, belki de gerçekten hamile değilim fakat içime bi kurt düştü işte..o kadar araştırdım 5-6 günde belli olacağına dair hiç bir yazı göremedim, deneyimleri olan sizlere danışmak istedim..çok teşekkür ederim..en iyisi cuma günü yine kan testi yaptırmak, inşallah yürüyecek duruma gelirim de giderim offf offff :43:

geçmiş olsun canım..allah gönlüne göre versin

yahu üzüdügün şeye bak :D tomorafide bir gün önce bir daha test yaptır kanda. sonucuna göre tomografine gir. yada ertele regl olursan yaptırırsın.

ve kusura bakma ama senin şu anda saglıgın daha önemli..düz ve sert yerde yat. gecmiş olsun

Tatlım ilişki tam yumurtlama gününe denk gelmişse 10 gün deniyor test için. Sonuç verebilir ama bunun açıklaması su ,pozitif çıkarsa hamilesin ama negatif çıkarsa hemen güvenmemek lazım. Bence agrın dayanılmaz değilse tomografi çektirme, dayanabiliyorsan tabi. 5-6 gün çok erken

döllenmeden snra 2 hafta boyunca bebek dış etkilerden bağımsız olarak gelişiyor. istediğiniz işlemi yapın istediğiniz ilacı kullanın istediğiniz tomografiyi çektirin bebek ya hep ya hiç yasasına göre ya oluyor ya olmuyor. senden bağımsız yani. merak edecek birşey yok.şimdi eşime sordum da kendisi dr.

ağrının sebebi böbreklerde olabilir kum döküyo olabilirsin.annemdede aynı durum olmuştu acile gitcek derece dayanılmaz bir ağrısı olmuştu aklıma o geldi anlatmalarından.tabi bilemeyiz dr a gidip test yaptırmak lazım tabe

bebek varsa zaten sen döllenmeden snra 14 gün içinde ne yaparsan yap senden bağımısız bunu unutma cnm.herhangi bi defekti yoksa yaşar ve büyür.sen hamile değilsin yani:14:

döllenmeden snra 2 hafta boyunca bebek dış etkilerden bağımsız olarak gelişiyor. istediğiniz işlemi yapın istediğiniz ilacı kullanın istediğiniz tomografiyi çektirin bebek ya hep ya hiç yasasına göre ya oluyor ya olmuyor. senden bağımsız yani. merak edecek birşey yok.şimdi eşime sordum da kendisi dr.

aaa çok şaşırdım, hiçbirşeyden haberim yok yalnız, çok teşekkür ederim canım ilgin için..içime su serpildi, tomografinin bir zararı olmuyor o zaman, hamilelik olması durumunda senin bahsettiğin 2 haftalık dönemde olacağım zaten, bana uyuyor, ben videolarda ilk 3 ay mr bile önermiyoruz diyen doktorlar dinlemiştim, o yüzden panikledim..pazartesi tomografi günüm..o zaman doğru tomografiye..

bebek varsa zaten sen döllenmeden snra 14 gün içinde ne yaparsan yap senden bağımısız bunu unutma cnm.herhangi bi defekti yoksa yaşar ve büyür.sen hamile değilsin yani:14:

acı gerçekler gibi oldu tatlım :61: ama hala 5 günde belli olmasına hala çok şaşkınım :27: vay bee.. herşeyin hayırlısını dilerim Allahtan..zaten bu dönemde hamile olmam çok riskli durumlara yol açabilirdi..çokk teşekkür ediyorum sana.. :71:

acı gerçekler gibi oldu tatlım :61: ama hala 5 günde belli olmasına hala çok şaşkınım :27: vay bee.. herşeyin hayırlısını dilerim Allahtan..zaten bu dönemde hamile olmam çok riskli durumlara yol açabilirdi..çokk teşekkür ediyorum sana.. :71:

önemli değil canım. allh öyle mükemmel yaratıyor ki düşün ilk 14 gün kanda değil idrarda çıkmayabilir betahcg yeterli değilse idrarda. ama kanda hemen çıkıyor canım merak etme.düşün yani ilk 14 gün tam emin olamıyorsun ve senin yerine allah koruyor bebeği istediğin ilacı al istediğin işlemi yap istersen düşük yapan ilaç iç asla bebeğe geçmiyor bu 14 gün içinde. ilk 3 ay önemli olan bu 14 günlük süreçten snra organojenezis yani organlarının oluşmaya başladığı zaman. bu zaman zarfında herşeyden kaçınmak lazım. inşallah bebeğin olur canım. sen sağlığını düzelt de inşallah allah sana da bana verdiği gibi cici bi kız bebiş verir. :54:

önemli değil canım. allh öyle mükemmel yaratıyor ki düşün ilk 14 gün kanda değil idrarda çıkmayabilir betahcg yeterli değilse idrarda. ama kanda hemen çıkıyor canım merak etme.düşün yani ilk 14 gün tam emin olamıyorsun ve senin yerine allah koruyor bebeği istediğin ilacı al istediğin işlemi yap istersen düşük yapan ilaç iç asla bebeğe geçmiyor bu 14 gün içinde. ilk 3 ay önemli olan bu 14 günlük süreçten snra organojenezis yani organlarının oluşmaya başladığı zaman. bu zaman zarfında herşeyden kaçınmak lazım. inşallah bebeğin olur canım. sen sağlığını düzelt de inşallah allah sana da bana verdiği gibi cici bi kız bebiş verir. :54:

canım ya ne kadar güzel anlatmışsın..çok duygulandım yazdıkların çok güzel..çok çok teşekkür ediyorum sana..bizde kız bebiş istiyoruz zaten, AMİNNN inşallah dediğin gibi olur :) test negatif çıktı ama erken yaptırdığım için döllenme henüz yeni oluşuyor olabilir diye düşünüyordum, içimde o yüzden bir his var ama tabi olmama ihtimali daha yüksek şuan..anlattıklarınla içim rahat bir şekilde tomografimi çektirebilirim.. :71: :71: :71:

sperm yumurtaya ulaştıgında genelde döllenme çok kısa bir sürede oluor (o nedenle hadi burda süreyi uzatacak bi etki olmadıgını vasayalım) ancak hormon salınımının anlamlı düzeyde olabilmesi için implantasyon olmalı diye biliyorum-okudugum kadarıyla- implantayon 5 günde olabilir ama 10 gün de sürebilir bu kadından kadına değişen bir süreç. YAni 5 günde false negative sonuç cıkmayacagından nasıl bu kadar eminiz? pozitive çıkıyorsa o ayrı.

sperm yumurtaya ulaştıgında genelde döllenme çok kısa bir sürede oluor (o nedenle hadi burda süreyi uzatacak bi etki olmadıgını vasayalım) ancak hormon salınımının anlamlı düzeyde olabilmesi için implantasyon olmalı diye biliyorum-okudugum kadarıyla- implantayon 5 günde olabilir ama 10 gün de sürebilir bu kadından kadına değişen bir süreç. YAni 5 günde false negative sonuç cıkmayacagından nasıl bu kadar eminiz? pozitive çıkıyorsa o ayrı.

tatlım anlamadımm ki :50: sen negatif sonuç doğru olabilir mi demek istiyorsun?

Canım 5 günde negatif sonuçun dogru olabileegine güvenemiyorum:( ama yukarıdaki arkadasımız her halükarda ilk 14 gün yani organ olusumu başlayana kadar çektirirsen zaten etkilenmeyeceğini yazmış bu durumda farketmiyor zaten:) Allah şifa versin

Back
X