Merhaba,ben de aranızda yeniyim. 5 sene evvel hamileliğimin 31. haftasında plesenta dokolmeni geçirerek iç kanamayla bebeğimi kaybettim. Bense,yoğun tedaviyle çok şükür büyük bir hayati tehlike atlattım. Hamileliğimin 4. ayında preeklampsi çıkmıştı. Bebeğimde gelişme geriliği vardı.Doktor bebe aspirini ve gebelerin kullanabileceği düşük doz tansiyon hapı vermişti, fakat pek işe yaramadılar ve sonuç malesef çok üzücü oldu.
Uzun süre gebelik bile düşünemedim. Sonra bir cesaret ,geçen sene doktor turları yapmaya başladık. Bir tanesi beni iğretiyle dinledi ve asprin kullan, hamile kalınca da gel diyip başından savdı. Olmayan umudumu iyice kırdı. Diğer doktor turları da umut verici değildi.( Ortada acayip bir durum var ve neden olduğuna dair hiç bir görüş bildirilmedi!) Son bir kez de şansımızı riskli hamilelik konusunda uzman bir doktor da deneyelim dedik. Hikayemi dikkatle dinledi ve benden genetik testler istedi. Sağolsun genelde bu testler ancak 3. kayıptan sonra akla gelirmiş. Doktor seçimi ne kadar da önemli! Ve tabi tahliller sonucunda Factor 5 Leiden- Heterezigot, Protrombin 2- Heterezigot iki gen mutasyonu taşıdığım ortaya çıktı.
Doktorum bana günde 1 draje Bemix ve haftada iki gün Folbiol verdi. Bunları 1 yıldır içiyorum. İki ay önce de Haşimatom olduğu ortaya çıktı. Şimdi bunlara eutrox troid ilacı da eklendi. Kısmetse bu ay çalışmalara başlayacağız. Yaşım artık 34 ,bebek için çok bekledik ve istedik, umarım kısmetimizde vardır. Bu forumda birbirimizden destek alabilmek ve deneyimlerimizi paylaşabilmek çok güzel. Allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı çocuklar versin inşallah.
amin canım umarım en kısa zamanda meleğine kavusursun